5 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον «902»


Σε ανακοίνωσή του για τον «902» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση "902 αριστερά στα FM" σχετικά με το σταθμό. Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.

Ο "902" ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.


Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τη στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα.

Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον "902" και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε». 

Πηγή : 902.gr

43 σχόλια:

  1. Μόνο κακόβουλες? Είναι η χαρά του κάθε λοβοτομημενου wannabe φασιστακου. Όλες οι ιστοσελίδες στάζουν την μαύρη χολή τους και την χαρά τους για την απόφαση αυτή του κόμματος. Θα μας θέλανε ίσως σαν το mega & ant1 με εκατομμύρια χρέη στις τράπεζες με μπλοκάκια εργαζόμενους και απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές και στην ομηρεία της κάθε τράπεζας.
    Το ΚΚΕ πότε δεν ήταν κομμα πλούσιο πάντα με πενιχρα μέσα προσπαθούσε να ενημερώσει τον κόσμο και η επιχείρησή του ήταν προσπάθεια να τυπώνει αφίσες και βιβλία. Το ότι δεν θέλησε να βγάλει κέρδη μπορεί να το διαπιστώσει μόνος με ένα πέρασμα από το βιβλιοπωλείο όπου πουλιούνται βιβλία στην τιμή εκδόσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα χρέη των ΜΜΕ, "μπλοκάκια"
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7216237 )
      Τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν τον «Ριζοσπάστη» αφορμή για αντιΚΚΕ επίθεση.Ilief

      Διαγραφή
    2. Στα μείον και η έλλειψη "προσαρμοστικότητας" σαν τους παρακάτω

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4290.html )
      Ο Γκράμσι μας είπε να τα παίρνουμε από τους καπιταλιστές (και να καταγγέλουμε το "Ριζοσπάστη" ως καπιταλιστικό).Ilief

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον "902" και το ΚΚΕ...Αν το γνωρίζουμε λέει, ξαφνικά όλοι οι αστοί είναι με δάκρυα στα μάτια για το 902...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος. Κάνει αναφορά:

      "Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο"

      Διαγραφή
    2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΤΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΤΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.

      ΤΑΞΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  4. Μετά λοιπόν από 4 χρόνια κρίση και με απολυμένους παρα πολλά μέλη και φίλους με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομική βοήθεια προς το κόμμα αποφάσισε λοιπόν να πουλήσει το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Προσωπικά δεν μου άρεσε. Το καταλαβαίνω όμως απόλυτα στο ότι το κόμμα δεν πρέπει να είναι υποτελή σε καμία τράπεζα ούτε να έχει τέτοιες εξαρτήσεις.
    Το αναφερθώ στον ανελέητο πόλεμο που του γίνεται σε όλα τα επίπεδα του θεωρώ περιττό, πόλεμος που όσο η αντίληψη και η ριζοσπαστικοποιησει μεγαλώνει τόσο αυξάνει και η πίεση τόσο στο κόμμα όσο και στους φίλους και συντρόφους.
    Ο πόλεμος μαίνεται και δεν πρέπει να κιοτεψουμε τώρα στην δύσκολη ώρα.

    Για τα δύο προηγούμενα ποστ

    Johngr1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω κατι. Νομιζετε οτι με ενα καλο ρεπορταζ η με μια καλη συζητηση ή με καλη ραδιοφωνικη εκμπομπη ο αλλος θα πιστει οτι για τον δρομο που προτεινει το κομμα?
    Το οτι υπηρχαν το ραδιοφωνο και η τηλεοραση ηταν καλο σαν ακουσμα αλλα ο συναδελφος δεν θα γραφτει στο σωματειο επειδη το ειπε το ραδιοφωνο ή το δελτιο ειδησεων του 902.
    Η δουλεια δεν γινεται μεσω ραδιοκυματων ή μεσω εκμποπων . Η δουλεια γινεται πλεον ανθρωπο τον ανθρωπο , γειτονα τον γειτονα , συναδελφο τον συναδελφο.
    Μονο ετσι μπορουμε να δειξουμε στους ανθρωπους αυτους οτι υπαρχει και αλλος δρομος αυτος που προτεινει το ΚΚΕ.
    Ισως αυτο να ειναι και ενα wakeup call οτι εχουμε αφεθει μονο στα ηλεκτρονικα μεσα να μας κανουν την δουλεια μας.
    Ο πολεμος ειναι σκληρος και πρεπει να φανούμε ανταξιοι


    johngr1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευκαιρία να αγοράσουμε και κανα ριζοσπάστη σύντροφοι

      johngr1973

      Διαγραφή
    2. ΕΣΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ, ΤΟ ΛΕΩ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ, Η ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ, Η ΤΕΤΑΤΕΤ ΕΠΑΔΦΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.


      ΤΑΞΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  7. η "νέα δημοκρατία" ετοιμάζεται να γίνει "νέα ελλάδα" για να μην πληρώσει τα περίπου 120 εκατ ευρώ που χρώστά στις τράπεζες, οι οποίες αναχρηματοδοτούνται μέσω της φοροληστείας των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων του πληθυσμού!
    άλλα 120 εκατ ευρώ είναι περίπου και τα χρέη που θα αφήσει "μποναμά" το πασόκ στον ελληνικό λαό μόλις ολοκληρωθεί η πολιτική του δύση!
    και... μέσα σε όλη αυτή τη δύνη, που λέει και το τραγούδι, το κομμουνιστικό κόμμα επιλέγει να μην αλλάξει ούτε το όνομα ούτε την πολιτική του ρότα και πουλά κομμάτια της περιουσίας του για να εξυπηρετήσει οφειλές προς εργαζόμενους και ταμεία! κόμμουνιστικό κόμμα παντός καιρού, λοπόν!
    και ας λυσάνε τα παπαγαλάκια των αστών και οι αντικομμουνιστές που Καρτερούν να πάρουν το τιμόνι της αστικής διαχείρησης στα χέρια τους!

    http://www.koutipandoras.gr/40838/άλλο-σαβιόλα-κι-άλλο-902.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν κατάλαβα αν θα κλείσει και το ραδιόφωνο ρε παιδιά, αν είναι έτσι μιλάμε για μεγάλη απώλεια!
    Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μείνουμε χωρίς ραδιόφωνο...
    Όσο για τα διάφορους οπαδούς του καπιταλισμού (από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χρυσά αβγά) που άρχισαν τα γαβγίσματα, απλά το περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://redflyplanet.blogspot.com/2012/12/blog-post_3979.html )
      Στην αντί-ΚΚΕ επίθεση δεν υπάρχουν… «σύνορα»! Ilief

      Διαγραφή
  9. Έχεις δίκιο , δεν πείθεται ούτε θα πειθόταν ο κόσμος από τις εκπομπές του 902 . Εξάλλου , λίγοι ήμασταν εμείς που παρακολουθούσαμε τις εκπομπές τόσο του ραδιοφωνικού όσο και του τηλεοπτικού σταθμού . Το θέμα για εμένα , είναι να μπορέσουμε να αποκρούσουμε τις επιθέσεις που που θα έχουν να κάνουν με τις απολύσεις των εργαζομένων . Οι αντίπαλοι θα εκμεταλλευτούν όσο δεν πάει το γεγονός αυτό και ο κόσμος , μέσα στην απογοήτευση του , τη σύγχυση του , την πολιτική του ανωριμότητα ( συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό αυτό ,δεν είναι σωστό να υποτιμάμε τον λαό , αλλά αυτό έχω εισπράξει με συζητήσεις που κάνω κατά καιρούς με τον κόσμο ) και την γαλούχηση που έχει δεχθεί από τον καπιταλισμό όλα αυτά τα χρόνια , θα δεχθεί αυτές τις απόψεις και θα στραφεί εναντίον του κόμματος .
    Προσωπικά , κρατάω μια επιφύλαξη και έχω απογοήτευση για το γεγονός πως ο σταθμός πουλήθηκε σε αντιπάλους μας . Ίσως να ήταν καλύτερο να κλείσει , να μην παραχωρηθεί τίποτα και σε κανέναν . Μια άποψη εκφράζω , χωρίς να γνωρίζω τα επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα με αυτό το θέμα . Θα καταλήξω και εγώ και θα συμφωνήσω πως ο πόλεμος είναι πολύ σκληρός .
    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις καποιον που να εχει λεφτα και να μην ειναι κεφαλαιοκρατης; Σε παρακαλω πες μου γιατι νομιζω ειναι εντυπωσιακο εαν ξερεις

      Διαγραφή
    2. Ρε Άρη συγνώμη εσύ δηλαδή που δουλεύεις, αν όχι «σε αντιπάλους μας»;

      Διαγραφή
    3. Μόνο αν έχει κερδίσει λαχείο ή τζόκερ κάποιος σύντροφος ! Εννοείται ότι οι πλούσιοι είναι κατα 99,999% κεφαλαιοκράτες

      Διαγραφή
    4. Krs και εγώ μέσα στον καπιταλισμό ζω και δουλεύω . Δεν μου κάθεται όμως καλά , με στεναχωρεί , το βλέπω λίγο πιο συναισθηματικά , σαν ήττα , το να δίνω τα όπλα μου στον αντίπαλο . Γνωρίζω πολύ καλά πως οι όποιες εξορμήσεις προκειμένου να βγουν τα έντυπα κτλ και όχι μόνο δεν έπιαναν πάντοτε τον στόχο . Αλλά ίσως αν υπήρχε μια μεγαλύτερη κουβέντα γύρω από το ζήτημα αυτό , να μπορούσαμε να σώσουμε κάτι . Τέλος πάντων , όπως και να έχει τώρα , κοιτάμε μπροστά και η μάχη συνεχίζεται .

      Διαγραφή
    5. Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΤΟΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ, ΑΥΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ.


      ΤΑΞΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    6. Άρη στον αντίπαλο δεν δώσαμε κανένα όπλο. Πουλήσαμε μηχανήματα και αυτοκίνητα. Λες να μην μπορούσαν να τα βρουν αλλού? Απλά τα βρήκαν πιο φτηνά.
      Το θέμα είναι να ξεμπροστιάσουμε τον κάθε βρωμιάρη που πετάει λάσπη με αφορμή τον 902 και να κάνουμε ότι μπορούμε για να αναπληρώσουμε το κενό στην προπαγάνδα του κόμματος.

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
  10. μια σκεψη:
    το κενο του ραδιοφωνικου 902 θα μπορουσε να καλυφθει με ενα ιντερνετικο ραδιοφωνο μεσω του πορταλ!
    το υλικο και η εμπειρια υπαρχουν!

    απο εκει και περα διαβασμα και αγορα-για οσουs μπορουν-του ριζοσπαστη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ δουλεια στον κοσμο!

    ΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συχνότητα πωλείται; Δεν το καταλαβαίνω από την ανακοίνωση.
    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012

    Τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν τον «Ριζοσπάστη» αφορμή για αντιΚΚΕ επίθεση
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7216237 )

    (..)Η αντανάκλαση της κρίσης

    Είναι γεγονός ότι τα αστικά ΜΜΕ ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομών του κράτους, ή είναι εφοπλιστικοί όμιλοι κ.λπ., και χρηματοδοτούνται απ' αυτούς.

    Είναι επίσης γεγονός ότι οι μεγάλοι τέτοιοι όμιλοι εντάχθηκαν στο χρηματιστήριο και άντλησαν πολλά κεφάλαια απ' αυτό. Παρ' όλ' αυτά όχι μόνο παρουσιάζουν την παραπάνω εικόνα σε σχέση με τους εργαζόμενούς τους, αλλά και τεράστια οικονομικά ζόρια ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις που μπορούν και χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία του συστήματος για ενίσχυσή τους. Ας τα δούμε.

    Σύμφωνα με τους ισολογισμούς αυτών των εταιρειών για το 1ο εννεάμηνο του 2012:

    Ο ΔΟΛ έχει συνολικές υποχρεώσεις 215.221.346 ευρώ από τα οποία τα 134.486.379 ευρώ είναι δάνεια (τα 104.222.211 ευρώ βραχυπρόθεσμα).

    Ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει συνολικές υποχρεώσεις 210.851.609 ευρώ από τα οποία τα 164.305.064 ευρώ δάνεια (τα 141.479.557 βραχυπρόθεσμα).

    Ο «Τηλέτυπος» (MEGA) έχει συνολικές υποχρεώσεις 191.546.356 ευρώ. Τα 119.566.225 είναι δάνεια από τα οποία τα 95.913.325 πρέπει να πληρωθούν σε ένα χρόνο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει συνολικές υποχρεώσεις 143.876.979 ευρώ από τις οποίες τα 95.539.028 είναι δάνεια (51.251.006 βραχυπρόθεσμα).

    Η «Ναυτεμπορική» έχει υποχρεώσεις 9.159.386 ευρώ με βραχυπρόθεσμα δάνεια 2.998.110 ευρώ.

    Οι «Αττικές Εκδόσεις» έχουν συνολικές υποχρεώσεις 42.907.720 ευρώ (τα 34.171.365 ευρώ βραχυπρόθεσμες). Τα δάνεια είναι 20.552.096 ευρώ (14.985.429 βραχυπρόθεσμα).

    Κάποια απ' αυτά τα ΜΜΕ εγκαλούν το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη». Που βεβαίως δρα στις συνθήκες του καπιταλισμού, επιδρά η οικονομική κρίση στα οικονομικά του, όπως επιδρά και στους παραπάνω επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά δεν μπορεί αντίστοιχα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του συστήματος για την ενίσχυσή του, που χρησιμοποιούν οι παραπάνω όμιλοι για τη δική τους ενίσχυση, αφού αυτή του η δραστηριότητα δεν έχει σκοπό το κέρδος.

    Η επίθεση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. Απάντηση σ' αυτήν δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταση της δράσης για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους και τους άλλους λαϊκούς φορείς, η οργάνωση της διεκδικητικής πάλης σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, η οικονομική του ενίσχυση, αλλά και η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη».

    ΥΓ: Στη συγχορδία με τους αστούς και τους οπορτουνιστές μπήκε και γνωστό αντικομματικό site. Ολοι οι «φίλοι του λαού» στην αντιΚΚΕ ρότα.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ισολογισμούς

      ( http://redflyplanet.blogspot.com/2011/09/902-reloaded.html )

      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5524284 ) .Ilief

      Διαγραφή
  13. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ για το κλείσιμο του σταθμού του κόμματος. Μετακόμισα πρόσφατα σε άλλη πόλη και δεν άκουγα για καιρό τον σταθμό, αλλά όποτε ήμουν Αθήνα τον άκουγα και ένοιωθα καλύτερα. Δυστυχώς το κόμμα δεν άντεξε. Είναι πολύ σκληρός ο πόλεμος που μας κάνουν και δυστυχώς ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς. Ο κόσμος, λυπάμαι που το λέω, είναι όχι μόνο ανώριμος πολιτικά μα και κοιμισμένος. Εύχομαι να βγει κάτι καλό από αυτό αλλά είμαι απαισιόδοξος. RED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην υποτιμάμε την προπαγάνδα μέσω της τηλεόρασης κ κυρίως μην την μπερδεύουμε με αυτή του πόρταλ του 902. Όταν υπηχε το Κανάλι 29 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ με το Βαγγέλη Γιαννόπουλο και άλλους αυριανιστές που είχαν πρωινές εκπομπές έριχναν φαρμάκι στο Κ.Κ.Ε και είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν παπαγαλάκια προπαγάνδας υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Η τηλεόραση του 902 έμπαινε στα σπίτια ανθρώπων που ποτέ δεν θα αγόραζαν Ριζοσπάστην ή που δεν θα πήγαιναν σε συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε ή του ΠΑΜΕ.Με το ζάπινγκ οι νοικοκυρές, οι συνταξιούχοι,οι άνεργοι άκουγαν μια διαφορετική φωνή.Δεν λέμε ότι έγιναν όλοι Κ.Κ.Ε αλλά άρχισαν να ακούνε και την άλλη γνώμη.Να το πω αλλιώς σύντροφοι, ο Λεβέντης θα έπαιρνε ποτέ 50 -60 χιλιάδες ψήφους αν δεν είχε το Κανάλι 67 ; Ο Καρατζαφέρης θα τολμούσε να φτιάξει το ΛΑ.Ο.Σ αν δεν είχε το TeleCity - ΤΕΛΕ ΑΣΤΥ ; Πόσες φορές στο ζάπινγκ όσοι βλέπουν τηλεόραση δεν επεφταν σε εκπομπές παλιά του Κουναλάκη ή του πατέρα του Πλεύρη, ή μήπως ο Λιακόπουλος και ο Άδωνις θα τους ήξερε κανείς αν δεν έκαναν εκπομπές σε διάφορα μικρά κανάλια για να πουλήσουν σαχλοβιβλία ; Το Κ.Κ.Ε θα χάσει ένα σημαντικό όπλο προπαγάνδας.Εγώ από το μπλογκ του KK4ever είχα προσπαθήσει για την προώθηση του Ριζοσπάστη, πέρα από τις καλές εξορμήσεις των συντρόφων της ΚΝΕ-ΚΚΕ, πρέπει πια να ρίξουμε το βάρος στην εφημερίδα.Τις "αδυναμίες" της εφημερίδας περιορισμένη ύλη π.χ.τις γνωρίζουμε, αλλά με τα σημερινά δεδομένα καλύπτει την ενημέρωση μιας οικογένειας.Η καθημερινή επαφή με το Ράδιο και τη τηλεόραση έστω και για ένα πεντάλεπτο χάθηκε πια.Μένει ο Ριζοσπάστης.Οι οικονομικές δυσκολίες είναι δεδομένες και τα οικονομικά μόνο προς το χειρότερο θα αλλάξουν αλλά μπορούμε να κάνουμε 1,2 απλά πράγματα.Να μην αγοράζουμε αστικές εφημερίδες ,όποτε μπορούμε να παίρνουμε 1 ή περισσότερα φύλλα του Ρίζου και να τα δίνουμε σε φίλους συγγενείς που είναι μακρυά από το Κόμμα με αφορμή ένα άρθρο μια αποκάλυψη κοκ.Μπορούμε, αρκεί να πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε μια μάχη δύσκολη και άνιση.Αν κατά βάθος δεν το πίστευουμε ας μείνουμε αδρανείς και ας τα ρίξουμε όλα στο Κόμμα και στην κρίση.Ένα άτομο αρκεί να κάνει τη διαφορά,ένας Che έφερα τα πάνω κάτω σε ένα μεγάλο μέρος της γης γιατί πίστεψε στην αξία της μάχης που έδινε.Εμείς σαν μικροί Che ας τα δώσουμε όλα τώρα που οι στιγμές είναι δύσκολες για τα οράματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη δηλαδή αλλά πώς έκανες προώθηση Ριζοσπάστη? Με το να αλλαζεις ονομα στο μπλοκ σου από ΚΚΕ4EVER σε ΚΚ4EVER? η έχοντας σαν ανάρτηση δηλώσεις κομμουνιστών και στο δεξιό περιθώριο εικονίτσα του Στρατουλη με συνέντευξη του ή συνέντευξη της ανταρσίας?
      Δεν μπορείς να λες αυτού που διαβάζει τις ανακοινώσεις της ανταρσίας ή της σακοραφας για οπορτουνιστες και την προδοσία του προλετάριων από τους σοσιαλιοδημοκρατες
      Στο ένα ποστ λοιπόν δηλώσεις του Κουτσουμπα για την ανάγκη απαλλαγής από το κεφάλαιο και στο άλλο δηλώσεις του Δραγασακη για ανοιχτά τηλέφωνα με τον ΣΕΒ.

      Τα έχετε μπερδέψει πολύ στο μπλογκ σας.
      Θα σου θυμίσω μόνο το σύνθημα του ΠΑΜΕ "ή με το κεφάλαιο ή με τους εργατες"

      Είσαστε μανούλες στο σαιτ σας στο μπέρδεμα του κόσμου . Ξερει κάνεις πώς λέγεται αυτό???

      Johngr1973

      Διαγραφή
    2. Red Star, διαφωνώ πλήρως με την παραπάνω απάντησή σου.

      Δεν θεωρώ δηλαδή πως η τηλεόραση "έφτιαξε" τον Λεβέντη (Ο Βεργής ας πούμε δεν είχε κανάλι και έφτασε σε παρόμοια εκλογικά αποτελέσματα, οι λόγοι είναι προφανείς), ούτε φυσικά και τον Καρατζαφέρη (σου θυμίζω, η Χρυσή Αυγή είναι στην Βουλή και δεν έχει δικό της κανάλι, ποιος χρειάζεται εξάλλου κανάλι όταν προωθείται συνολικά απο το σύστημα), ούτε φυσικά θα γνωρίζαμε τον τηλεοπτικό Άδωνη ή τον Λιακόπουλο, εαν δεν τους διαφήμιζαν οι Λαζόπουλοι, οι Αρβύλες και τα υπόλοιπα σατιρικά υποκατάστατα της εποχής μας. Αν και για τον τελευταίο η ηλιθιότητα πάντα "πουλάει" και για αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα τηλεοπτικό σταθμό.

      Δεν πιστεύω επίσης πως ο τηλεοπτικός 902 έκανε κάποια διαφορά όλα αυτά τα χρόνια, όσον αφορά την πολιτική διαπαιδαγώγηση των μη συνειδητοποιημένων εργαζομένων. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ραδιόφωνο.

      Τέλος δεν πιστεύω, πως ένα άτομο μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλιώς θα περίμενα τον κατάλληλο αυτοκράτορα να με κυβερνήσει. Μου θυμίζει αυτούς τους αστικούς μύθους που λένε πως εαν ο Χίτλερ είχε γίνει ζωγράφος, δεν θα είχε γίνει ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος ... Οι κοινωνίες κάνουν την διαφορά, οι συνειδητοποιημένες κοινωνίες. Και οι αντικειμενικές συνθήκες είναι αυτές που δημιούργησαν τον Τσε, και όχι ο Τσε τις συνθήκες. Όπως ακριβώς οι ανάγκες του συστήματος δημιούργησαν τον Χιτλερ και προωθούν σήμερα στην ελλάδα την Χρυσή Αυγή.

      Ο βαθμός συνειδητοποίησης του ελληνικού λαού θα δείξει τα επόμενα χρόνια, εαν θα είναι ικανός να κάνει την διαφορά και να δημιουργήσει τα πρόσωπα που χρειάζεται. Και εδώ μπαίνει η ατομική δουλειά, στον βαθμό συνειδητοποίησης των εργαζομένων.

      ΥΓ
      Γιάννη, παρακαλώ ο σχολιασμός άλλων ιστοσελίδων,
      ας γίνεται εκεί που πρέπει. Όχι εδώ.

      Διαγραφή
    3. Ζητώ συγνώμη αν παρέβη κάποιον κανόνα του μπλοκ και αν οχι πάλι θα προσέχω περισσότερο στους σχολιασμούς μου, αλλά δεν άντεξα.

      Johngr1973

      Διαγραφή
  15. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, Ο Βρυώνης του Extra εσταξε τα μπικικινια...Που σημαίνει ότι θα πάθουμε overdose απο την προβολή του Παναγιώταρου...Περαστικά μας!

    Αν δεν ισχυουν οι παραπάνω πληροφορίες, κονσοτσιουμ επιχειρηματιών φίλα προσκείμενων στην χρυσή εφεδρεία του συστήματος, τον Σύριζα τα ακούμπησε χοντρά και έτσι θα πήξουμε στις ομιλίες του Τσίπρα!

    O "NINEL"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου σε παρακαλώ, ποιά ανάγκη του συστήματος δεν κάλυπταν μέχρι σήμερα το MEGA, ο ANT1, ο ΣΚΑΙ, ο ΑΛΦΑ, το ΚΟΝΤΡΑ, η κρατική (πρώην και νέα), το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και άλλα 100 κανάλια της ελληνικής επικράτειας, την οποία θα υπηρετήσει το στούντιο, οι κάμερες και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που εξαγοράστηκαν απο τον 902 ?

      Διότι απ'οτι θυμάμαι, και την φάτσα του Παναγιώταρου βλέπω καθημερινά στα παραπάνω κανάλια, και τις παπαριές του Τσίπρα είμαι αναγκασμένος να ακούω.

      Διαγραφή
  16. παντος το θεμα ειναι η επομενη μερα...
    [για το θεμα εγω θεωρω καλητερο απο το να κλεινουν γραφεια και να εχεις αδυναμια για μια συγκεντρωση, καλητερα ο 902(αν και το θεμα δεν μπαινει ετσι...)]
    πρεπει προσπαθησουμε να καληψουμε το κενο(που ποτε δεν ειναι δυσαναπληρωτο ΚΑΙ ειδικα σε τετοιο κομμα)

    το μονο που με κανει χαρουμενο ειναι η επιθεση απο ολους...
    τοσος φοβος και μισος;;;
    καλα ειμαστε!


    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεγαλη η στεναχωρια ειδικοτερα για τον ραδιοφωνικο 902. Ξεσαλωσαν παντου σημερα οι εχθροι του κομματος ακομα και στα αθλητικα σαιτ αμα κοιταξετε. Δυστηχως εδω και ενα χρονο επικοινωνιακα μας εχουν τσακισει απο το γνωστο "το ΚΚΕ δε θελει να κυβερνησει" ως το θεμα του 902 (αφου ξεπερασανε το ζητημα ποσα παιδια εχει η Αλεκα και που τα σπυδασε). Συντροφοι εμενα θα μου επιτρεψετε να υποτιμησω αυτον το λαο που δε ξυπναει με τιποτα ακομα και τωρα που τα εχασε ολα. Εναν λαο που δεν εκτιμαει τιποτα, εναν λαο που εγκαιρα προειδοποιησε το κομμα εδω και πανω απο 20 χρονια για το τι τον περιμενει, εναν λαο στην απαθεια γοητευμενο απο ναζι και Καμμενους. Σημερα ειναι αυτο, αυριο θα ειναι κατι αλλο. Το κομμα θα συνεχισει να ειναι αυτο που πρεπει , εμεις το ιδιο αλλα μη περιμενετε τιποτα. Ειμαι 40 χρονων , μεγαλωσα ακουγοντας πως ο Φλωρακης ειχε κοτερα, μετα για την ιδεολογια του κομματος που πεθανε, μετα αν ηΑλεκα ειναι ομορφη η' οχι και τωρα αυτο. Τους βαρεθηκα και τους αξιζει οτι περνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Σήμερα η δουλειά μου με έφερε σε ένα εργοστάσιο όπου έχω ανοίξει εδώ και καιρό κουβέντα με τους εργάτες όποτε βρίσκω ευκαιρία. Με άρπαξαν από τα μούτρα! "Καλός ο Κουτσούμπας. Πούλησε τον 902 στον Μαρινάκη" και άλλα τέτοια φαιδρά. Πρώτος και καλύτερος ενορχηστρωτής ένας εργάτης ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. Από κοντά ένας άλλος στην κυριολεξία χωρίς στον ήλιο μοίρα, να μου λέει πως είμαστε το ίδιο με τους άλλους και πως θα συνεχίσει να ψηφίζει Καμμένο. Δεν διορθώνονται! Άλλος ένας εργάτης ΚΚες είναι στο εργοστάσιο, έχει μαλιάσει η γλώσσα του αλλά αυτοί συνεχίζουν τα ίδια. Αν δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κρίνει από την ίδια του τη ζωή και από τις φάπες που έχει φάει έως τώρα από όλους πίστεψε και ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια, τότε του αξίζει να ψοφολογίσει! Σκληρό μεν αυτό που λέω, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Στην προτροπή μου να διαβάσουν την ανακοίνωση του κόμματος από το site ή ακόμα να τους δώσω να διαβάσουν τον Ριζοσπάστη, που συμπτωματικά είχα μαζί μου, η άρνησή τους ήταν κατηγορηματική. Εγώ δυστυχώς πλέον τους εύχομαι καλό ψόφο! Έχω στην κυριολεξία αγανακτήσει μαζί τους. RED

      Διαγραφή
    2. Άλλος ένας εργάτης ΚΚες έεεεεε?

      Τους εύχεσαι καλό ψόφο?
      Μήπως κιόλας μας συμβουλεύεις ότι είναι μάταιο πλέον να ασχολούμαστε και να κάτσουμε σπιτάκι μας?

      Johngr1973

      Διαγραφή
    3. ...Αν δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κρίνει από την ίδια του τη ζωή και από τις φάπες που έχει φάει έως τώρα από όλους πίστεψε και ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια, τότε του αξίζει να ψοφολογίσει! (αν δεν ψηφιζεις σοσιαλισμο ψοφα) ... Εγώ δυστυχώς πλέον τους εύχομαι καλό ψόφο! Έχω στην κυριολεξία αγανακτήσει μαζί τους. RED
      Η ανυπομονυσια σου και ο ελιτισμος σου ειναι τετοιος που με δυσκολια μπορεις να χαρακτηρισθεις εστω αριστεριστης (υπερεπαναστατης αριστερος κομμουνιστης).
      Το κακο ειναι οτι τετοιες (δικαιολογημενες σε ενα βαθμο) αντιληψεις ενισχυονται αντι να μετουσιωνονται σε κατι βαθυτερο.
      Ζεφυρος

      Διαγραφή
  18. ΄΄Θέλει η ΠΟΥΤΑΝΑ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει΄΄ λένε στο χωριό μου!
    Βγήκανε ξαφνικά όλες οι κυρίες που ακούγανε καθημερινά τον 902 και έδιναν το μισό τους μισθό κάθε μήνα εισφορά στο κόμμα (συριζαίοι, ανταρσαίοι, πασόκοι) και κλαίνε που το κόμμα χάνει μια από τις φωνές του... Την ίδια στιγμή όμως τα χώνουν στην ΄΄ηγεσία΄΄ που δεν πήρε μέτρα, δεν έκανε σωστή διαχείρηση, που ασχολείται μόνο με την ανανπαραγωγή της, που είναι ενάντια στους εργαζόμενους και που πουλάει τον σταθμό και τη συχνοτητα στους καπιταλιστές.

    Τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι πέρα από κάθε λογική και ανάξια απάντησης. Το πως δηλαδή κάποιος που θέλει να κρατηθεί αγκστρωμένος στην ηγεσία του κόμματος όπως λένε, πουλάει τον 902 στερώντας από τον εαυτό του μια ακόμη φωνή, δίνει πάτημα στους αντιπάλους να τον στήσουν στον τοίχο, απογοητεύει φίλους και συντρόφους που αισθάνονται πως έχασαν μια μεγάλη μάχη, δημιουργεί τλικά άσχημη εικόνα και κλίμα γύρω του...

    Αυτό που όμως έχει μια αξία να απαντηθεί είναι τα ψέματα που εκστωμίζουν στην προσπάθεια κατασυκωφάντησης του κόμματος. Βγήκαν στα κεραμίδια διάφοροι αριστερούληδες και μας λένε πως το κόμμα πουλάει την περιουσία της αριστεράς (σταθμός) και την περιουσία του Ελληνικού λαού (συχνότητα) στους καπιταλιστές.
    Εδώ, πέρα πρέπει να ξεκαθαριστεί για όσους δεν γνωρίζουν:
    1) Όταν λέμε ραδιοτηλεοπτική συχνότητα εννοούμε τη συχνότητα (δηλαδή πόσα κύματα ανά δευτερόλεπτο εκπέμπονται) των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που μεταφέρουν την όποια πληροφορία. Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι κάτι σαν το φως τους ήλιου το ΚΚΕ θεωρεί (και το σύνταγμα της χώρας μας, για ιστορικούς μάλλον λόγους) πως είναι λαική περιουσία, ελέγχεται από το κράτος και δεν μπορεί να είναι προιόν αγοραπωλησίας. Επομένως η συχνότητα, από την στιγμή που ο σταθμός κλείνει, μένει ελεύθερη και επιστρέφει στον πάροχο (κράτος).
    2)¨Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας¨ λέει η ανακοίνωση. ¨Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα.¨
    Όταν λέμε σταθμός 902 όλοι φανταζόμαστε το σήμα του, τις μουσικές επιλογές της Κουτζανίδου που μας συντρόφευαν περιμένοντας να ακούσουμε τον τρισμέγιστο Δάνη Παπαβασιλείου, κ.λπ. Κανείς δεν σκέφτεται την κονσόλα, τα μικρόφωνα, το φορτηγάκι που τα μεταφέρει. Το πρώτο όμως που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε 902 δεν είναι καν τρεις αριθμοί, αλλά τρια Γράμματα: ΚΚΕ.
    Η φωνή του ήταν, είναι και θα είναι ο 902, εκφραστής της πολιτικής του, σάρκα από την σάρκα του. Τα σήματά είναι δικά μας. Όχι γιατί στήθηκαν και λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια με το δικό μας υστέρημα, αλλά γιατί είναι βαμμένα με τις δικές μας ιδέες, η υπόστασή τους είναι δεμένη με τις δικές μας φωνές. Γιατί η τάξη μας το τιριριριρι τιριριριιιι όταν το ακούει έξω από τη Χαλυβουργία, τη Μεβγάλ, την Κοκακόλα λέει ¨είναι οι κομμουνιστές δίπλα μου¨. Και δεν θα αφήσουμε κανένα κατσαπλιά να τελειώσει το έργο που δεν κατάφερε το 91 (τότε που κλέβανε οι συνασπισμένοι ακόμα και τα τασάκια από τα γραφεία του κόμματος).

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    Υ.Γ. Τέτοια που είναι η λύσσα τους μας κάνουν να λυσσάμε περισσότερο.
    ΡΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλα προσυπογραφω συντροφε.Τα πες ολα.


      Ταξικος και αμετανοητος αντιοπορτουνιστης

      Διαγραφή
  19. καπετάν Διαμαντής7 Αυγούστου 2013 στις 12:10 π.μ.


    Για τους καλόπιστους και όχι αυτούς που τρέφουν μένος για το ΚΚΕ δεξιούς και "αριστερούς"
    To KKE ευρισκόμενο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση αναγκάστηκε να στερήσει απο τον εαυατό του αλλά και απο όσους το στηρίζουν τον 902 .
    ο σταθμός ήταν πηγή ενημέρωσης για όλους όσους ήθελαν να βλέπουν τα πράγματα απο μια διαφορετική γωνία,αυτήν όπως την βλέπουν οι εργαζόμενοι που δεν είναι ούτε ευρωλάγνοι ούτε τους νοιάζουν εαν υπάρχουν καλοί η κακοί εκμεταλλευτές του λαού.

    Για όλους εμάς ήταν ένα πλήγμα,αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

    Η συχνότητα παραδόθηκε εκεί από όπου αρχικά δόθηκε, δηλαδη στο Ελληνικό δημόσιο.
    Η συχνότητα ως δημόσια δεν μπορεί να πουληθεί

    Αυτοί που κόπτονται για την συχνότητα πολιτικοί φορείς ή επιχειρηματίες ας πάνε στο ελληνικό δημόσιο να τους την παραχωρήσει.
    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ δηλ Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί,εαν θέλει
    είτε μόνος του ( τόσα εκατομμύρια πλέον παίρνει ως αξιωματική αντιπολίτευση ),
    είτε να βάλει όλα τα πρόσφατα πασοκοθρεμενα στελέχοι του, από τις μίζες που εισέπρατταν τόσα χρόνια από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού να παει στο υπουργείο και να κάνει την αίτηση του και εαν δεν του τη δώσει να βάλουν το27% να παλέψει και να την πάρει προς όφελος της "αριστεράς".
    Επίσης θα μπορούσε να βάλει έναν από τους υγιείς επιχeιρηματίες,όπως λέει και συναναστρέφεται να αγοράσει αυτός τον σταθμό
    καπετάν Διαμαντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.