12 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών


«Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. Όλοι στο πλευρό των καθηγητών! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την
επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών. Να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Εργαζόμενοι, καθηγητές, μαθητές, γονείς, να δώσουμε μαζική μαχητική, αποφασιστική απάντηση.
Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.
Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.
Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.
Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, τη Δευτέρα στις 13 Μάη, στις 7 μ.μ.
Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

11 σχόλια:

  1. Kαι για να εμπλουτίσω τη συζήτηση:
    α. Χθες τα μέλη του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ πρότειναν απεργία πάνω στην επιστράτευση που θα προκηρυχθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης και οι υπερεπαναστάτες που ήθελαν απεργία διαρκείας το καταψήφισαν.
    β.Είναι οι ίδιοι υπερεπαναστάτες που το Φλεβάρη καταψήφισαν μέτρα παρεμπόδισης της αξιολόγησης που πρότεινε το ΠΑΜΕ, αλλά βγήκαν να κατηγορήσουν για το ότι το ΠΑΜΕ δεν ήθελε απεργία διαρκείας.
    γ. Που είναι οι υπερεπεναστάτες τώρα που μας επιστρατεύουν;Τι κάνουν κόντρα στην επιστράτευση; Πού είναι ο Σύριζά τους, αφού οι αγωνιστικές κινήσεις υποστήριξαν την απεργία διαρκείας;

    Άι σιχτίρι, λέω εγώ

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το ΚΚΕ ειχε προτείνει εξαρχης απεργία διαρκείας με το δικό του πλαίσιο, ο Σοφιανος δεν είχε κάνει τις δηλώσεις στηριξης της κυβέρνησης και του αυταρχισμού της, τώρα με την σωστή θέση του για απεργία κόντρα στην επιστρατευση θα είχε εκθέσει τις άλλες δυνάμεις και πάνω από όλα θα είχε συμβάλει να πάει πιο μπροστα η ταξική πάλη και το κίνημα. Αν ψάχνετε υπερεπαναστατες στην πλευρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους βρείτε. Αυτοι όμως δεν πρέπει να λείπουν ούτε από την πλευρα του ΚΚΕ. Αν το ΚΚΕ έχει κότσια το συλλαλητηριο που διοργανωνει δεν πρέπει να είναι βόλτα στο Ζάπειο αλλά απάντηση στην πρόκληση της κυβέρνησης με πρόκληση από την πλευρα της εργατικής τάξης. Η επαναστατικη αριστερα σηκώνει το γάντι απέναντι στην κρατικη καταστολή στους δρόμους του αγώνα και όχι στα κοινοβούλια και στους διαδρομους των κοινωνικων διαλογων.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη εισαι πρακτορακος σε προκαλω να παραθεσεις ολοκληρη τη δηλωση του σοφιανου και μετα να κανεις μια βουτια στην αληθεια με την οποια εχεις παρει διαζυγιο...απεργια διαρκειας ποιος θα εκανε το ΠΑΜΕμονο του γιατι σε ολες τις αλλες απεργιες μονο το ΠΑΜΕ απεργει κανονικα ολοι οι αλλοι ή ρεπο , ή αδεια , ή απεργοσπασια το πρωι και το μεσημερι αγωνιστες στην πορεια της ΓΣΕΕ...εγινε η ΔΑΚΕ , Η ΠΑΣΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τωρα επαναστατες που δεν εχουν βγαλει στους εκπαιδευτικους αχνα για οσα παιρνανε εδω και τοσα χρονια. που αμα τυχει και υπαρχει κανας κνιτης σε σχολειο και μιλισει για απεργια του λενε εισαι μικρος και δεν εχετε δουλεια με απεργιες οι μαθητες κλπ δηλαδη τι συλλαλητηριο θες εσυ να παμε να συγκρουστουμε με τα ματ? φοβερη επανασταση...ο επαναστατης πρεπει να ξερει να επιλεγει τις μορφες παλης...αν ηταν γιουρουσι η ταξικη παλη θα παιρναμε ενα οπλο και θα πηγαιναμε στα βουνα μεχρι να μας ξεπαστρεψουν ολους...το ΠΑΜΕ προτεινε απεργια ολης της ΑΔΕΔΥ σε περιπτωση επιστρατευσης και το καταψηφισανε ολοι οι αλλοι που θελουν και απεργια διαρκειας...οποτε κανε μας τη χαρη γαι με πορδες δεν βαφονται αυτγα και κατι αριστερουληδες τυπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ μονο πορδες αφηνουν...

      Διαγραφή
    2. εχω βαρεθεί να ακούω για τις βότλες στο Σύνταγμα. Να μας πουν αυτοί που πάνε κάθε φορά έτοιμοι με τις μολότωφ τους στο σακίδιο και ακολουθούν το ίδιο παιχνίδι με τον εχθρό τους τον μπάτσο κατά πόσο κάνουν τη διαφορά και τι αποτέλεσμα έχουν τα ίδια και τα ίδια που έχουν την ίδια επαναστατική κατάληξη. Κυνήγι, ξύλο, βρισιές στους μπάτσους, εκτόνωση και πάλι σπίτι να φτιάξουμε καμιά άλλη μολότωφ και να βλέπουμε τα βιντεάκια με τον πόλεμο με τους μπάτσους και να φουσκώνουμε από επαναστατική υπερηφάνεια. Μαίρη.

      Διαγραφή
  3. αναδημοσίευση από http://wwwpraxisred.blogspot.gr/ μια μαρξιστική όαση στη χειμαζόμενη μαρξιστική σκέψη.

    "...Ιδανικές συνθήκες απεργίας δεν υφίστανται. Αυτές δημιουργούνται απο το ίδιο του υποκείμενου του αγώνα. Οι δυσμενείς συσχετισμοί αλλάζουν μόνο μέσω της κινηματικής πράξης, που μόνο αυτή μπορεί να καταλύσει μια φαινομενικά απρόσβλητη κυριαρχία. Η εργατική πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η τέχνη της ανατροπής. Οι κομμουνιστές δεν είναι η φωνή του ρεαλισμού γενικά. Είναι η φωνή του ρεαλισμού των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Και μόνο αυτών..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκηρυχθηκε απεργια ...αντε να δουμε ΠΟΙΟΙ θα την κανουν...εκτος απο τους κομμουνιστες !!

      Διαγραφή
    2. ο συσχετισμος δυναμεων υπαρχει γαι να τον παιρνει υποψην του τοκομμα και τοκινημα οχι για να υποτασσονται σε αυτον...η προταση του ΠΑΜΕ αυτοακριβως εκανε πηρε υποψη της το συσχετισμο,τις διαθεσεις και τις συμμαχιες. ηταν μακραν η καλυτερη προταση ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα...η μορφη παλης πρεπει να επιλεγεται γαι να εξυπηρετησει τον αγωνα και το περιεχομενο του που ειναι το κυριο. κατι αριστερουληδες απλα θεοποιηουν τη μορφη παλης και υποβαθμιζουν το περιεχομενο...το ποιος ειναι αγωνιστης φαινεται απο το αν προτεινει απεργια διαρκειας με ενα αιτημα για μεταθεσεις και το 2ωρο παραπανω ενω δε βγαζει αχνα για το νεο σχολειο της ΕΕ και δηλωνει απο πριν οτι αν επιστρατευτει απλα θα γυρισει στη δουλεια με το κεφαλι ψηλα ή αυτος που λεει 48 ωρη και εκτιμηση της καταστασης εκ νεου αναλογα με τη συμμετοχη και βαζει αιτηματα που χτυπανε στη ριζα τους προβληματος και επιδιωκουν συμμαχιες στο κοινωνικο πεδιο??

      Διαγραφή
  4. εσυ τωρα προσπαθεις να κανεις σοβαρη συζητηση με τον καμιλιερη, χαρα στο κουραγιο σου. ο τυπος αν δεν ειναι ειναι καθυστερημενος, προσπαθει εδω και καιρο να παρασυρει κοσμο στην "ιδεολογια" της συγκρουσης σωνει και ντε σε οτιδηποτε.
    ακομα και αν δεν το κανει με την κοπελα του, θα θελει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να συγκρουστουν με τους μπατσους στο συνταγμα. προσοχη στην τοποθεσια, μονο στο συνταγμα, οπουδηποτε αλλου δεν ειναι επανασταση.
    για να κρατησει οσο κρατησε η απεργια στην χαλυβουργια, επρεπε να να παρει φωτια ο κωλος μας (οπως και εγινε και το καναμε μονοι μας ως ΠΑΜΕ και ως ΚΚΕ), να τρεχουμε σε εργατικα κεντρα, σωματεια, συλλογους, γενικα οτιδηποτε συλλογικο, σε γειτονιες με τις λαικες επιτροπες, για να εχουν συμπαρασταση υλικη και κυριως ηθικη οι απεργοι και σε ενα τομεα που επιρεαζε αμεσα μονο τις οικογενειες τους.
    εδω μιλαμε για μια απεργια που επιρεαζει τον μισο ελληνικο πλυθησμο και μαλιστα παιδια, με προπαγανδα απο συσσωμα τα ΜΜΕ εναντιον, με την κοινη γνωμη αν οχι ουδετερη, αντιθετη, με το ποιο κοντινο τους τμημα (δασκαλοι) στην ουσια απεναντι, με το αιτημα που αφηνουν οι ιδιοι να κυριαρχει να ειναι το 2ωρω και θελουν απεργια διαρκειας. μια απεργια που φυσικα μονο το ΠΑΜΕ θα στηριξει οταν αυτοι θα πηγαινουν για δουλια..
    για τους ωψιμους επαναστατες να θυμισω οτι το ΠΑΜΕ εχει κανει μονο του απεργια χωρις την καλυψη των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, εχει κανει μονο του και 48ωρη με πλαισιο συγκεκριμενο. το ιδιο πλαισιο με τις απαραιτητες εξειδικευσεις ανα κλαδο καταθετει παντου και ειναι πλαισιο που καταψηφιζεται παντου απο ολους τους αλλους, απο ακροδεξιους φασιστες μεχρι υπερεπαναστατες γκρουμπουσκουλους.
    το προβλημα τους στην προταση του ΠΑΜΕ δεν ηταν η διαρκεια της απεργιας, αλλωστε το ΠΑΜΕ ειπε 48ωρη με συνελευσεις την δευτερη μερα για να αποφασισουμε το μετεπειτα, προταση που αφαιρουσε και απο την κυβερνηση την επιστρατευση, αφου για 48ωρη δεν μπορουσε ουτε καν να το συζητησει. η προσταση για την διαρκειας ηταν βουτυρο στο ψωμι της κυβερνησης και οσοι την εκαναν ειναι ή βλακες ή προβοκατορες.
    το προβλημα με την προταση του ΠΑΜΕ ομως ηταν οτι δεν εμενε στο 2ωρω. σκοπευει συγκεκριμενα το σχολειο της αγορας που ΟΛΟΙ οι υπολοιποι στηριζουν με λογια και πραξεις ολοι οι υπολοιποι πλην παρεμβασεων και με πραξεις γιατι στα λογια ειναι μανουλες οι παρεμβασεις.
    τα υπολοιπα ειναι οι κλασικες πουστιες. κοιτανε ολοι τον τροπο παλης και οχι τι παλευεις και το πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από πολεμική, άρθρα και σχόλια στο νετ καλά πάμε.
    Από πορείες κι οργάνωση του εργατικού κινήματος, εμείς κι εμείς.
    Στην πορεία για την επιστράτευση του μετρό δεν πάτησε το πόδι του ούτε μισός επιστρατευμένος. Αύριο;
    Κάτι πρέπει να αλλάξει, είναι κάτι παραπάνω από φανερό. Το ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ όταν θα αρχίσει να συσπειρώνει εργατικές μάζες που δεν είναι άμεσα στην συνδικαλιστική και πολιτική του επιρροή, θα κάνει ποιοτικό άλμα και οι ταξικοί του αντίπαλοι θα ξέρουν ότι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το ΠΑΜΕ αλλά κι ένα λαό που το στηρίζει παρά το γεγονός ότι δεν είναι οργανικά συνδεδεμένοι με αυτό. Κι αυτό αποκλείεται να γίνει ΜΟΝΟ κατακεραυνώνοντας τους ρεφορμιστές, ειδικά με τις ανέξοδες πολεμικές μέσω του νετ. Οι εργάτες θέλουν να μας δουν έξω από τα σχολεία να μοιράζουμε προκηρύξεις συμπαράστασης. Θα είμαστε; Θα έρθουν. Δεν θα είμαστε; Η συνέχεια γνωστή.

    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιτα αγαπητε π.
    δεν ξερω απο που εισαι και δεν με νοιαζει. ξερω ομως οτι απο κει που ειμαι εγω στο ΠΑΜΕ συμμετεχουν ανθρωποι που ψηφιζουν ακομα αλλο κομμα, αλλοι που πλεον ψηφιζουν ΚΚΕ και ξερω οτι ολοι μαζι πηγαιναμε στο λιμανι για τους ναυτεργατες, μαζι στην χωματερη και μαζι πηγαιναμε στο αμαξοστασιο στα σεπολια και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ειχαν το θαρος της γνωμης τους, ακομα και εκεινη την ωρα να πουνε οτι σας στηριζουμε με ολες μας τις δυναμεις αλλα αυτοι που ειναι στην ηγεσια του συνδικατου τα κανανε μουτι.
    ξερω επισης οτι ολοι μαζι (αυτοι που ειπα ποιο πανω) παμε απο εργατικο χωρο σε εργατικο χωρο για να πεισουμε και δυστηχως δεν αρκει απλα να παμε για να μας ακολουθησουν.
    αν ηταν ετσι τωρα θα ειμασταν στο δευτερο πενταχρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοίταξα τη σημερινή πορεία για την επιστράτευση. Και μ' ένοιαξε πολύ που περνάει άλλη μία επιστράτευση χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη. Εμείς κι εμείς και κανένας άλλος. Ούτε ένας ξέμπαρκος καθηγητάκος που τον επιστράτευσαν και δεν ήταν στο ΠΑΜΕ δεν είπε να έρθει στην πορεία.
    Δεύτερη επιστράτευση, δεύτερη φορά το ίδιο έργο. Σε λίγο θα επιστρατευτούν όλοι. Κάτι πρέπει να αλλάξει είναι φανερό.

    Αλλά από ανέξοδα σχόλια και κριτική στο ίντερνετ, πάμε καλά.

    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.