13 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ - Μακρύ χέρι του συστήματος η Χρυσή Αυγή


Η Λιάνα Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή Μega Σαββατοκύριακο, αναφερόμενη για τα γεγονότα στο χυτήριο δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Χρύση Αύγη είναι το χρηματοδοτούμενο και στημένο μακρύ χέρι του συστήματος σε συγκεκριμένη διατεταγμένη υπηρεσία.

7 σχόλια:

  1. συγνώμη ρε παιδιά...το βιντεάκι είναι αυτοαναφορικό ως επι το πλείστον.Η Λιάνα μας λέει για το πόσο μάγκας είναι και πόσο περήφανη που είναι χριστο-κομμουνιστρια.Και χτυπάει τον φασισμό με πολιτισμικά τούβλα.Εντάξει ίσως το χαστούκι δεν έφτασε για να απαρνηθεί τον πασιφισμό της...
    Ο φασισμός απαντιέται με όρους μαζικού λαικού κινήματος και τίποτα άλλο.Προφανώς και θα χρειασθεί να υπερασπιστούμε και την σωματική μας ακεραιότητα όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο άμεσο και μακρινό παρελθόν.Η Κανέλη δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά λέγονται για το λόγο της Κανέλλη και όντως δεν έχει τον τυπικό κομμουνιστικό λόγο. Αλλά ειλικρινά δε νομίζω πως μπορούμε να κρίνουμε τόσο απόλυτα αν κάποιοι έχουν ή δεν έχουν σχέση με τον κομμουνισμό. Με αυτή τη λογική και όσοι ψηφίζουν το κόμμα από ένστικτο και ενστικτώδη ταξική συνείδηση, αλλά με μηδενική θεωρητική βάση τι είναι? Φαντάζομαι ότι στον Περισσό ξέρουν καλύτερα αν είναι συνεπής ή όχι.
      Και επίσης, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε, νομίζω, ότι ο απλός λόγος, ή ο συναισθηματικός λόγος είναι απαραίτητος στην πολιτική. Δε μιλάμε σε συνειδητοποιημένους προλετάριους, αλλά σε μάζες μικροαστών. Δεν είμαστε δα και ένα βήμα πριν το μεγάλο λαϊκό μαζικό κίνημα να θεωρήσουμε προδοσία την όποια παρέκκλιση... Προσπαθούμε όσο μπορούμε να πείσουμε για τα στοιχειώδη. Δεν έχουμε τα μμε με το μέρος μας, παίζουμε απομονωμένοι ή και λιδωρούμενοι. Δεν πρέπει να αναζητήσουμε νέο τρόπο έκφρασης? Όχι ότι της Κανέλλη είναι πάντοτε ο επιτυχέστερος (ενίοτε παραληρεί...), αλλά σίγουρα την ακούνε πιο πολύ από άλλους. Και μόνο ότι τελειώνει με την επισήμανση της αληθινής φύσης της ΧΑ σε ένα μεγάλο αστικό μμε και κάποιοι την έχουν ακούσει κέρδος είναι.
      Φαίδρα

      Διαγραφή
    2. ενταξει βρε διεθνιστη-δλδ αν δεν εχει προσφερει η κανελλη τοτε ποιος εχει προσφερει στο κομμα?

      Διαγραφή
  2. "..Μα ας πούμε, ότι το ΚΚΕ. θα εφαρμόσει τον κομμουνισμό. Λένε ότι ο κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησιές και γδέρνει τους παπάδες. Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι κομμουνιστές να χαλάσουν τις εκκλησιές, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα;

    Οι εκκλησιές μας φταίνε ή τα καράβια του Εμπειρίκου; Γιατί λοιπόν να κάψουμε τις εκκλησιές;

    Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.

    Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.

    Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!

    Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.

    Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος… .."

    Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
    (22 Οκτώβρη 1944)

    http://www.marxists.org/ellinika/archive/velouhiotis/1944/10/22.htm

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τη θρησκεία τα έχει πει ο Λένιν εξαιρετικά. Όσο για την Κανέλλη, δεν έχω λόγο να υποθέσω ότι δεν εκφράζει τη γραμμή του Κόμματος, όπως αυτή καθορίζεται από την Κεντρική Επιτροπή του, σύμφωνα με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Ότι είναι επικοινωνιακή, με τη μικροαστική έννοια, είναι. Αλλά αυτό δεν είναι κακό, όταν επικοινωνείς το σωστό μήνυμα.

    Neophyte_commie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάντως παιδιά χωρίς ίχνος ειρωνίας ή εριστικότητας,ο λόγος της Κανέλλη δεν έχει καμία σχέση με στελέχη του ΚΚΕ όπως καραθανασόπουλος ή μπογιόπουλος που τουλάχιστον είναι συγκροτημενοι ιδεολογικά και πολιτικά(άλλο αν διαφωνώ εγώ και ο χώρος μου)και αρθρώνουν έναν λόγο πιο πολύ πρός τον κομμουνιστικό.
    Πιο πολύ θολούρα και γενικότητες βγαίνουν απο την Λιάνα,με τον τρόπο της βέβαια παίζει ένα ρόλο αναθετικό της οργής του λαού στην τιβι.Δηλαδή όπως το χειροκρότημα στα σίριαλ τύπου φρέντς,σε αναγκάζουν να γελάσεις όταν αυτοί θέλουν έτσι και η Λιάνα εκτονώνει την λαική οργή και το λαικό γαμώτο με την γνωστή λαϊκή έκφραση ¨"Πές τα ρε γαμώτο!".Αυτό κάνει και το κάνει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε παιδια η Λιανα ειναι συνεργαζομενη με το ΚΚΕ
    δεν ειναι κακο νομιζω να υπαρχουν αξιολογα ατομα γυρω απο το ΚΚΕ
    αλλο αν την συμπαθω ή οχι, της παραδεχωμε οτι αφησε καριερα με πολλα λεφτα
    για να γινει βουλευτης του ΚΚΕ

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.