31 Οκτωβρίου 2012

Εξαιρετικό το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - Σβόμποντα // Την ψήφιση του πακέτου μέτρων ζήτησε ο Σβόμποντα

Εξαιρετικό το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - Σβόμποντα

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hannes Swoboda. Συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η βουλευτής και υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και o Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, διαπιστώθηκε ευρεία σύνθεση απόψεων.........

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Την ψήφιση του πακέτου μέτρων ζήτησε ο Σβόμποντα

Σε ερώτηση για το τι συζήτησε, στη συναντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι κατανοεί τις ενστάσεις του κ. Κουβέλη αλλά, πρόσθεσε ότι του επεσήμανε: "Να υπολογίσετε τι θα σημαίνει το "όχι" στη συνοχή της κυβέρνησης. Αν πέσει θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν ακόμη οι συνθήκες για πρόωρες εκλογές".


Ο Χ. Σβόμποντα εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υπόλοιπη συμφωνία και είπε: "νομίζω ότι πρέπει να ψηφιστεί το πακέτο, ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους".
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι θα ήταν μεν καλό να εμπλακούν και εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αλλά "αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να γίνει δεκτό το πακέτο και οι εργασιακές σχέσεις να συζητηθούν μετά εκτενώς επί μήνες".

Ο Χ. Σβόμποντα ανέφερε σαφώς ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι απολύτως απαραίτητες, ιδίως, όπως είπε, στον δημόσιο τομέα, ενώ χαρακτήρισε "τρελές" τις απόψεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Καλώ εσάς, τα ΜΜΕ να μην λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις παράλογες απόψεις ότι θα βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Θα ήταν πολιτική καταστροφή για την Ευρώπη να μην μπορεί να δώσει λύση για την Ελλάδα".

http://www.difernews.gr/articles/9/kosmos/57826/tin-psifisi-tou-paketou-metron-zitise-o-proedros-ton-sosialiston-sto-eurokoinovoulio-xanes-svomponta/

10 σχόλια:

  1. Eξω οι Αμερικανοι ,εξω απο το Νατο,Εξω απο την Εοκ ! Γερμανοι Γαλλοι και ΝΑΤΟ το ιδιο Αμερικανοσυνδικατο ! ΚΑΤΩ το κεφαλαιο της Ζημενς και του νταου τζοουνς.Κατω το πασοκνεοδημοκρατιο κρατος τους με συνασπισμο στο χερι> ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑ'Ι'ΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να συμφωνήσω με τα παραπάνω ….
    Πείτε μου όμως τι θ άπρεπε να κάνω ????
    Να κλάψω η να γελάσω δηλαδή ….
    Εσείς πάντως την χαίρεστε ετούτη την στιγμή ….
    Και να ψηφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα είναι ο καημός σας ….
    Γιατί η εξαθλίωση είναι αυτοσκοπός σας ….
    Όμως αυτήν την χάρη δεν σας την κάνει ο ΣΎΡΙΖΑ ….
    Και τα τρελά σας όνειρα ….
    Θα σας τα κόψει …. ΣΥΡΙΖΑ ….


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nομιζω φιλε μου τα χεις λιγο μπερδεωει.....
      αλλος τα ονειρα εχει απο καιρο κλαδεψει...
      αλλου χαρες και γελια ακουγονται γιοματα....
      εμεις παντα μιλουσαμε με λογια, σερτικα, σταρατα....
      Καυμο εμεις δεν εχουμε εκτος την εργατια....
      γιαυτην παντα παλεουμε χρονια σχεδον ενενηντα επτα.....
      χαρες εμεις δεν καναμε ποτε εις τους εχθρους μας...
      ριψασπιδες δεν γιναμε,καρικες του εαυτου μας..
      Αλληθεια εις το κοψιμο, το ξερω ο ΣΥΡΙΖΑ τα φερνει...και στα κλωθογυρισματα παντα τα καταφερνει....
      Μεινε λοιπον εσυ με το ονειρο και εμεις με την ελπιδα...
      μα οταν φουντωσει η εργατια για τους χαχολους θα γενει σα δικοπη λεπιδα.......

      αφιερωμενο εξαιρετικα σε σενα Χρηστο και σε ολους σαν εσενα



      Διαγραφή
    2. Πας για χρυσό βατόμουρο με τα χίλια εσύ παλικάρι μου!

      Διαγραφή
    3. tasso εχεις ταλεντο! Χωρις πλακα : ]]]

      Διαγραφή
    4. ευχαριστω Μanny, για να μη λεει ο Χρηστος οτι δεν εχουμε πνευμα και χιουμορ

      Διαγραφή
    5. Αν είχαμε σαν αυτοσκοπό μας την εξαθλίωση, θα ήμασταν και λούμπεν εξαθλιωμένα στοιχεία. Μήπως είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει την αλήθεια γι αυτά που πάει και κουβεντιάζει ο πρόεδρος του, με τους διαφόρους « ευρωπαίους ηγέτες της αριστεράς » και όχι μόνο, και να αφήσουμε τις δικές μας υποθέσεις για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα νέα μέτρα ???? Και τα μέτρα να μην ψηφίσει τώρα …. Πως θα κυβερνήσει « αύριο» εντός ΕΕ και € ????

      Διαγραφή
    6. «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Έχουμε κάνει, όμως, ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, το σχεδιασμό κ.λ.π. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο.,,,,,,http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7cOdF5AiEGQ ,,,Λ 'αριστερος συριζεος λαφαζανης '..... ......_ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟ ,ΚΑΤΩ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΤΩ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ τους, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ... - ΛΑ'Ι'ΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΛΑ'Ι'ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΛΑ'Ι'ΚΑ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ,,Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ !

      Διαγραφή
  3. Του είπε του Σβόμποντα ο ΣΥΡΙΖΑ πως υπερψηφίζει το νομοσχέδιο του ΚΚΕ για την κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων; Ή του το κράτησε μυστικό;

    Βαγγέλης Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αντέγραψα από το newsite: "Σε άρθρο της η Δούρου τονίζει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων... Ποτέ δεν προχωρήσαμε σε παροχολογίες. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε "λεφτά υπάρχουν" αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα. Με συναίσθηση των ευθυνών που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία, σκιαγράφησε με σαφήνεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: μακριά από τον κρατισμό, μακριά από την ιδιωτική κερδοσκοπία. Με έμφαση στη δημόσια και κοινωνική οικονομία και στη βάση των παραγωγικών συμπλεγμάτων, στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας».

    Οπως τονίζει η Ρένα Δούρου σήμερα που τρικομματική κυβέρνηση «παραπαίει», κλείνει ο ιστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ και που ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα «δεν θα φέρει τον πακτωλό χρημάτων, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά στοχεύει στην ισοπέδωση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, δηλώνουμε παρόντες, με συναίσθηση των δυσκολιών. Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων. Αλλά της Μεγάλης Ευθύνης».

    Η κυρία Δούρου επισημαίνει τονίζει ότι «δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες. Παρόντες και στις κυβερνητικές ευθύνες».".
    Τώρα από αυτά τι καταλαβαίνει ο καθένας; Ειδικά κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.