25 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών : Συγκρότηση της Επιτροπής Α/Σ Πειραιά



Την ηθική των αφεντικών την αντιπάθησα όσο και την ηθική των δούλων. 
Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου. 
Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται. 
Μαξίμ Γκόρκι 

Συνάδελφε-σα

Οι εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς όταν στην ηγεσία του κινήματος βρίσκονται οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο σε επίπεδο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όσο και στις ομοσπονδίες και στα πρωτοβάθμια σωματεία. Για δεκαετίες καλλιεργούν είτε τη λογική της εργασιακής ειρήνης και συνεργασίας ,είτε τη λογική του μικρότερου κακού. Διατήρησαν διαφορετικά σωματεία στον ίδιο εργασιακό χώρο, ανάλογα την ειδικότητα και την εργασιακή σχέση, ώστε να μην εκφράζονται ενιαία οι εργαζόμενοι και να επικρατεί η πολυδιάσπαση μεταξύ τους. Κάτι που είναι ιδιαίτερα έντονο στο χώρο της αστικής συγκοινωνίας.  

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι η απογοήτευση, η αδράνεια, και η ενίσχυση της αντίληψης περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, τόσο στο χώρο μας, όσο και στο εργατικό κίνημα γενικότερα. Αυτή η κατάσταση ανοίγει τον δρόμο στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της να υλοποιούν την αντεργατική πολιτική της. Ιδιαίτερα σήμερα όπου η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με τις ευλογίες του ΣΕΒ των εφοπλιστών και «επενδυτών», σε συμφωνία με τη τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην εργατική τάξη, και τα λαϊκά στρώματα. Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία.   


Αναρωτήσου, ωφελήθηκες σε κάτι από την τακτική του συμβιβασμού που ως τώρα ακολούθησαν τα σωματεία του χώρου; Απ ’το φρένο στους αγώνες, από την αποδοχή των μειώσεων στους μισθούς; Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι μόνος δρόμος ελπίδας και προοπτικής είναι η συμπόρευση με την τάξη σου ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, η συσπείρωση δυνάμεων γύρω απ’ το ΠΑΜΕ που δε σε πρόδωσε, δε σε πούλησε, σε προειδοποίησε, αντιστάθηκε και αντιστέκεται. Δρόμος που θα είναι αποτελεσματικός αν και εσύ συμβάλλεις στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, στην άνοδο του επιπέδου οργάνωσης των συναδέλφων στη βάση χωρίς να περιμένεις τις ηγεσίες που ούτως ή άλλως δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα σου. Δύσκολος δρόμος, που απαιτεί θυσίες, αγωνιστικότητα, αντοχή. 

Σε αυτή τη κατεύθυνση συγκροτούμε την επιτροπή του ΠΑΜΕ στο Α/Σ Πειραιά. Η επιτροπή θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα-προβλήματα μικρά ή μεγάλα που αντιμετωπίζουμε και θα προσπαθεί να συσπειρώνει τους συναδέλφους σε κατεύθυνσης σύγκρουσης με την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών. 

Καλούμε κάθε συνάδελφο που είτε προβληματίζεται, είτε θέλει να αντιδράσει αλλά δε βλέπει προοπτική, να μας εμπιστευθεί. Σε καλούμε συνάδελφε να σπάσεις προκαταλήψεις αλυσίδες και δεσμά του παρελθόντος. Να στηρίξεις τη δύναμη που ξέρει να οργανώνει την αντίσταση σου, τον αγώνα σου ,να δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για σένα και τα παιδιά σου. Κανένας μας δεν περισσεύει είμαστε όλοι απαραίτητοι .Στήριξε την προσπάθεια μας ώστε με την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο Α/Σ να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΚΟΡΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΜ.6598 
ΒΑΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΜ.8306 
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜ.9065 
ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΜ.6587 
ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΜ.1679 
ΜΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.