27 Οκτωβρίου 2012

Έτσι φουντώνει ο φασισμός, εργαστήρι δημοσιογραφίας ΣΚΑΙ...




Έβλεπα το βιντεάκι-απάντηση της Κανέλλη στο ΣΚΑΙ σχετικά με την "φάρσα" που της έκαναν. Κάποια στιγμή είχα γράψει ότι τα κανάλια πλέκουν το εγκώμιο της Χ.Α, ε δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα-απόδειξη του συγκεκριμένου ισχυρισμού.

Γιατί τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς όταν αυτά τα βρωμοκάναλα αναπαράγουν τις εγκληματικές + άνανδρες πράξεις των φασιστοειδών, και μάλιστα με θύματα ίδια τα άτομα που τις υπέστησαν, έτσι, για να σπάσουν πλάκα...

Δεν θα σχολιάσω ιδιαίτερα τα όσα έλεγε η Τσαπανίδου στο συγκεκριμένο βιντεάκι, μόνο δυο τρεις προτάσεις. "Ήταν άντρες"!?!? είπε, "δεν το είχαν προσχεδιάσει" είπε, "δεν ήθελαν να σε αναστατώσουν" είπε... Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί, όμως δεν είναι μόνο αυτό που θα έπρεπε να σεβαστεί πριν προχωρήσει σε αυτόν τον υπέρτατο δημοσιογραφικό κρετινισμό η Τσαπανίδου, ούτε καν το στοιχειώδες ότι έχει ευθύνες απέναντι στον φιλοξενούμενο της εκπομπής. Θα έπρεπε να γνώριζε και τις πολιτικές συνέπειες των πράξεων των συναδέλφων της πριν επιδοθεί σε ένα αγώνα για να περάσει στο ντούκου το όλο συμβάν(και να βγει και ο ΣΚΑΙ λάδι αφού υποτίθεται δεν ήταν προσχεδιασμένο άρα κανείς στο σταθμό δεν γνώριζε). Πάλι καλά που δεν είπε στην Λιάνα ότι το παράκανε κιόλας, αν και στην ουσία αυτό υπονοούσε.

Αλλά αρκετά με την Τσαπανίδου



Όταν είχε γίνει το γνωστό επεισόδιο με την Κανέλλη και τον Κασιδιάρη ήταν προεκλογική περίοδος και εμείς οι ΚΚΕδες βγαίναμε στις λαϊκές και στους χώρους εργασίας για να μοιράσουμε υλικό του κόμματος και με την αφορμή αυτή συζητούσαμε και με τον κόσμο. Ε λοιπόν πολύς κόσμος τότε είχε απολαύσει αυτό που είχε συμβεί στην βουλευτή μας, έσπευδαν μάλιστα να μας λοιδορήσουν, σημειωτέον μεταξύ αυτών και πολλές γυναίκες. Προσωπικά δεν είχα σοκαριστεί γιατί την είχα δει νωρίτερα την φασιστοποίηση που ερχόταν πετώντας με τον αέρα της αγανάκτησης καβάλα στο μαγικό χαλί της βλακείας και της αμορφωσιάς. Εκτός όμως από την προβολή της Χ.Α και των πράξεων της από τα κανάλια, μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είχαν προετοιμαστεί από πρωτύτερα οι "θύλακες" στους εγκεφάλους των τηλεθεατών που κατέστησαν τον φασισμό προσφιλή και ευκολοχώνευτο.

Κανάλια όπως τον ΣΚΑΙ καλλιεργούν εδώ και χρόνια τα πιο ποταπά ένστικτα των ανθρώπων

την ξενοφοβία

τον ρατσισμό

την μισαλλοδοξία

τον εκθειασμό της επιβολής του δυνατότερου πάνω στον αδύναμο

παρουσιάζουν την ανισοκατανομή δικαίου ανάμεσα στους αδύναμους και τους δυνατούς σαν κάτι φυσικό (για να μην πω θεμιτό)

προβάλουν την "γυναίκα αντικείμενο" και τον "άντρα αντικείμενο"

τον άνθρωπο που όχι απλά ζει για να καταναλώνει αλλά ζει καλά όταν καταναλώνει

Και γενικά οτιδήποτε φτηνό και άδειο, προκειμένου να απονευρώσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τη διαδικασία "εκτίμησης" μιας κατάστασης και να τον κάνουν υποδοχέα έτοιμων συνταγών που στοχεύουν στο θυμικό του.

Αυτός είναι ο μοντέρνος τύπος ανθρώπου που θέλουν να φτιάξουν, ένας άνθρωπος που βλέπει τους άλλους σαν ανώτερους και κατώτερους και που είναι ικανοποιημένος με όλους αυτούς τους διαχωρισμούς αρκεί να υπάρχει και για αυτόν κάποιος κατώτερος να μπορεί να του ρίχνει μια σφαλιάρα που και που. Κάποτε, του ίδιου ανθρώπου, όταν μπορούσε ακόμα να ονειρεύεται για τον εαυτό του, του είχαν πουλήσει το όνειρο ότι μπορεί και εκείνος να γίνει Μαντόνα, Μαραντόνα, Μεγαλέξανδρος και ότι άλλο, και που τώρα αντλεί απόλαυση όχι από το να βγει ο ίδιος από τα σκατά αλλά από το να βλέπει τους άλλους να μπαίνουν βαθύτερα και αν είναι δυνατόν να τους ρίξει και ο ίδιος κάνα κλώτσο. Για τα παιδιά του έχει ο θεός βουλευτάκος(όλο και κάποια τρίμινη σύμβαση με 300 ευρώ θα του εξασφαλίσει ή έστω να πει μια καλή κουβέντα, ή να του δώσει μια τσάντα πατάτες βρε αδερφέ), τα παιδιά του που με τη στάση ζωής του ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνει, τα έχει καταδικάσει από την πλευρά του, να ζήσουν στον πάτο του σκατόλακκου.

Είχα διαβάσει κάποτε μια φράση που μου είχε αρέσει πολύ:

"Ο άνθρωπος πρέπει να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα και να αγαπά τους ανθρώπους και όχι το αντίθετο"

Δυστυχώς στις μέρες μας γεμίζουμε τα κενά που μας δημιουργεί το σύστημα με προϊόντα κονσέρβες και κάνουμε ότι μπορούμε για να συντηρήσουμε αυτό το στερνό πλαστικό μας όνειρο.

Κονσέρβα αγάπη

Κονσέρβα ψυχαγωγία

Κονσέρβα φιλία

Και γενικά πολύ κονσέρβα και φαστ φούντ ενώ η αλλοτρίωση όσο πάει επεκτείνεται, με χορηγό επικοινωνίας πάντα κανάλια σαν το ΣΚΑΙ για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά όχι μόνο.


Έτσι λοιπόν όταν οι διάφοροι δημοσιογραφίσκοι καταγγέλλουν για του κώλου τα μάτια εγκληματικές ενέργειες όπως εκείνη του Κασσιδιάρη καλό θα είναι να μην υπερασπίζονται τα αφεντικά τους όσο εκπομπές που προβάλλουν τα κανάλια τους αναπαράγουν τις ενέργειες αυτές σαν "αστείο". Διότι έτσι ακριβώς φουσκώνει ο φασισμός, με την "νορμαλοποίηση" του, "έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα"...

Εκατομμύρια εβραίοι και κομμουνιστές νεκροί από τον Χίτλερ στους κλίβανους, επειδή δεν έγινε και τίποτα...στο κάτω κάτω όλοι το ξέρουμε πως το καλύτερο σαπούνι το κάνει το κομμούνι και πως FA πάει να πει From auschwitz


Οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι το μόνο που ξέρουν να κατακρίνουν συνεπέστατα και συντονισμένα είναι το ΠΑΜΕ που κλείνει τα λιμάνια και δεν αφήνει τους πτωχευμένους έλληνες να κάνουν διακοπές ή εναλλακτικά τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους να πάνε στις δουλειές τους. ...α ναι και να προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία(όποτε τους συμφέρει το λένε εργασία όποτε τους συμφέρει απασχόληση για αυτό που έχουν μετατρέψει σε δουλεία) που πάντα το καταπατάνε οι απεργοί και ποτέ τα αφεντικά.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί που προβάλλουν την Χ.Α το κάνουν εις γνώση τους, είναι στα πλαίσια του συμβολαίου που υπέγραψαν όταν ξεπούλησαν και το παραμικρό ίχνος συνείδησης και αξιοπρέπειας για να δουλέψουν στα μεγάλα κανάλια, it goes with the job. Το πρόβλημα είναι με τον υπόλοιπο λαό, που από τη μια βρίζει μέρα νύχτα τον Πρετεντέρη και τον κάθε Πρετεντέρη και που χωρίς καλά καλά να το καταλαβαίνει γίνεται τελικά φερέφωνο του.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

7 σχόλια:

  1. Ευχαριστω φιλε για τα καλα σου λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εύσημα και από εμένα Φραγκίσκο...
    Στόχευσες ακριβώς στην ουσία του ζητήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο, ωραιο αρθρο που εγω προσωπικα θα το χρησιμοποισησω ευρυτερα σε φιλους και γνωστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω, με τιμα τα αρθρα μου να οπλιζουν τους συντροφους και ειναι και ενας απο τους βασικους στοχους για τους οποιους τα γραφω.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.