30 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Χαλβατζή για την περίπτωση Παπανδρέου

 
Το ΚΚΕ δεν έχει καμία αντίρρηση να κληθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου. 
 
Στην τοποθέτησή μου επισήμανα ότι η διαδικασία αυτή δεν οδηγεί πουθενά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, γιατί δεν φωτίζει τις ουσιαστικές πτυχές της υπόθεσης «Λίστα Λαγκάρντ» και τις ευθύνες που υπάρχουν. 
 
Επιπροσθέτως, υπογράμμισα ότι: 
 
Όσο δεν ονομαστικοποιούνται οι μετοχές των ΑΕ, όσο δεν αίρεται το τραπεζικό, φορολογικό και επιχειρηματικό απόρρητο και όσο δεν καταργούνται οι νόμοι για τις off shore εταιρείες, θα διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση.

6 σχόλια:

  1. Το ξέρω θα μου γράψετε πολλά αλλά γνωρίζω την ασθένεια που πάσχω ….
    Και θα μου πείτε να πεθάνω πιο καλά αντί ρεφορμισμό να πάθω ….
    Τι να την κάνω την καλή ψυχή αν είναι πρώτα να πεθάνω ….
    Νομίζω ότι δεν ζήτηξα πολλά και δεν ζητάω κάτι παραπάνω ….
    Μια ψήφο σας εζήτηξα και γω να διώξουμε τους κλέφτες της ζωής μας ….
    Και σεις το αρνηθήκατε κι αυτό στον φίλο τον ρεφορμιστή σας ….
    Τώρα αν απαντώ τρελά με κείμενο λιγάκι τρελαμένο ….
    Είναι γιατί λυπάμαι τελικά το ΚΚΕ το πεθαμένο ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανησυχείς έτσι φίλε μου και σκας??? Βρήκε συμμάχους ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει τον κλέφτη Παπανδρέου, και να κυβερνήσει … του δυνάστες μας όμως όχι, δεν θα τους διώξετε όσο επιμένετε να θεωρείτε πως ο Παπανδρέου είναι αυτός που ευθύνεται και μόνο για την κατάσταση μας, και όχι τα αφεντικά του …

      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/10/blog-post_9078.html

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6799863&textCriteriaClause=+%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91++600++%CE%94%CE%99%CE%A3

      Διαγραφή
  2. ΣΥΜΒΗΒΑΣΜΕΝΑ ΨΟΦΗΜΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΑΙΕΙ...
    ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μειναμε με την επισημανση......στη 'περιπτωση ' .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Σπ. Χαλβατζής, τόνισε συγκεκριμένα: «Καταρχήν, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα διαλεύκανσης της υπόθεσης, δηλαδή της μεταφοράς, παραλαβής, αξιοποίησης, παραποίησης, παραχάραξης, διαγραφής ή μη ονομάτων μεγάλων επιχειρηματιών ή εκπροσώπων επιχειρηματιών από τη διαβόητη πλέον "λίστα Λαγκάρντ".
    Μπορώ να σας θυμίσω πως όταν έγινε η κλήτευση των Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώσαμε ότι δεν θα φωτίσουν την Επιτροπή, αντίθετα θα επιχειρήσουν να συσκοτίσουν τα πράγματα, γιατί αυτό έκαναν και κάνουν καθημερινά. Λέγαμε τότε ότι είτε αποφασίσετε να έρθουν, είτε όχι, κατά την άποψή μας δεν θα έχει καμία σημασία. Μπορώ σήμερα να πω ότι επιβεβαιωθήκαμε ως ΚΚΕ για την εκτίμησή μας αυτή.
    Οι δύο παραπάνω ήρθαν εδώ και για πολλές ώρες συζήτησαν με την Επιτροπή, ανεξάρτητα από αντιφάσεις, πέρα από την κοροϊδία και από την άρνησή τους να ενημερώσουν ουσιαστικά την Επιτροπή, ντόρος δημοσιογραφικός έγινε, αλλά κάτι ουσιαστικό δεν κατατέθηκε. Δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα. Μπορεί να αποκάλυψαν ή να μετέφεραν ευθύνες σε άλλους, αλλά καμία ουσία δεν αποκόμισε η Επιτροπή. Εντυπωσιασμούς μόνο μπορεί να έχει κανένας γι' αυτή την απόκρυψη στοιχείων από τη μία και από την άλλη δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα.
    Αυτή τη στιγμή αποφασίζονται τα πιο σκληρά, ανελέητα μέτρα για την εργατική τάξη, για τα λαϊκά στρώματα, για τους αυτοαπασχολούμενους, για τη νεολαία, για τους άνεργους, για τους φτωχούς αγρότες και στα περίπτερα κρέμονται οι διαδικασίες από τη "λίστα Λαγκάρντ". Με αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία αποπροσανατολίζει. Ο κόσμος της δουλειάς θα έπρεπε να βγει στο δρόμο, οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες να αγωνιστούν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.
    Εμείς καλέσαμε τους εργάτες να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής της συγκυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ. Με αυτήν την έννοια, κατά την άποψή μας η συνέχιση της συζήτησης και της κλήσης όλο και νέων προσώπων δεν έχει κανένα νόημα, αντίθετα θα συμβάλει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων. Εμείς δε θα συναινέσουμε στον αποπροσανατολισμό, γιατί δε βγαίνει τίποτα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.