25 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ



Ούτε πριν ούτε τώρα ο ΣΕΒ έκρυψε τις αληθινές του προθέσεις και την υποστήριξη του στις επιδιώξεις και τις αποφάσεις της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ. και Τρόικας.

Ήταν πάντα καθαρό στις επιδιώξεις του για χτύπημα του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας δηλαδή της στήριξης της κερδοφορίας των  επιχειρηματιών και των μονοπωλίων.

Αυτοί που κορόιδευαν και εξακολουθούν να κοροϊδεύουν με αισχρό τρόπο, να αποπροσανατολίζουν ακόμη και τώρα για το ρόλο του ΣΕΒ, της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Δικαιολογημένα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ θεωρεί την συγκεκριμένη πλειοψηφία αξιόπιστο κοινωνικό εταίρο. Μαζί και σε αλληλοστήριξη έχουν καταφέρει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα.


Σε αυτή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ταιριάζει καλύτερα ο τίτλος της “πέμπτης φάλαγγας” του “ Δούρειου ίππου” 

Γραφείο Τύπου ΠΑΜΕ



Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ - Οι μάσκες έπεσαν! 

Το πραγματικό του πρόσωπο και τις αληθινές του επιδιώξεις αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. Πίσω από τη μάσκα του «φιλεργατικού» εκπροσώπου των βιομηχάνων επιχείρησε να κρύψει τους χρόνιους και μύχιους πόθους του ΣΕΒ, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε και η τακτική του και ο στόχος του.

Όλως τυχαίως αυτός ο στόχος συμπλέει με το στόχο και τις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν.

Μπορεί για τον Πρόεδρο του ΣΕΒ οι τριετίες, τα επιδόματα και γενικότερα τα εργασιακά δικαιώματα να είναι «χαϊμαλιά και σκουλαρίκια», για τους εργαζόμενους όμως είναι σημαντικές κατακτήσεις που έχουν κατοχυρωθεί με ΣΣΕ, είναι αναγκαίες και βασικές προϋποθέσεις για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για τις μνημονιακές πολιτικές και τη ρύθμιση των εργασιακών θεμάτων και ας μας απαντήσει με ειλικρίνεια και καθαρότητα: συμφωνεί ή διαφωνεί με το ρόλο, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της Τρόικα.

Ο κ.Δασκαλόπουλος υπεραμύνεται δημοσίως του κοινωνικού διαλόγου όταν σε πρόσφατη πρόσκληση της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης που θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό πριν τις μειώσεις, περιορίστηκε στο να σφυρίζει αδιάφορα.

Αφού λοιπόν διαφωνεί γιατί αρνείται να προσέλθει σε διάλογο όπως του είχε ζητηθεί από την ΓΣΕΕ και τους δύο εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ) για την υπογραφή της εθνικής σύμβασης και εκχωρεί στον κ.Τόμσεν το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και άλλων εργοδοτικών φορέων;

Προφανώς κοινωνικός διάλογος, όταν άλλα λέγονται δημοσίως, άλλα στην κ.Μέρκελ, άλλα στους κοινωνικούς συνομιλητές και εν τέλει σε εντελώς άλλα συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις απαιτήσεις της Τρόικα, δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι αποκλειστικά ο κύριος Δασκαλόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

3 σχόλια:

  1. Ρε σεις τι το μεμπτό έχει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οντως του τακανε "κιμα" τα μουτρα του Προεδρου του ΣΕΒ, δεν ξερει τωρα που να κρυφτει το κακο παδι, να μην θελει διαλογο με την ΓΣΕΕ, ακους εκει τι πραγματα ειναι αυτα?Κοτζαμ κοινωνικοι εταιροι, πρεπει να διαλογιζοντια ασταματητα απο το πρωι ως το βραδυ, αυτο θα πει αγωνας, οχι πορειες και απεργιες, καταλαηψεις και μαγκιες....

      Διαγραφή
  2. ΑΠΛΑ Η ΓΣΕΕ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Η ΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΝΤΙΟΡΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.