29 Οκτωβρίου 2012

Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες των καπιταλιστών κρατούν στα νύχια τους τον χώρο της Υγείας

Αναδημοσιεύω ως έχει ενα άρθρο απο το dailynews24.gr στο οποίο φαίνεται ο παραλογισμός του να αφήνεις την υγεία στα χέρια των εταιριών. 226.000 Ευρώ για ενα φάρμακο ή πεθαίνεις, αυτός είναι ο καπιταλισμός κύριοι, αυτή η ελευθερία που σου παρέχει.

------------------


Η Caroline Cassin είναι 29 ετών, ζει στο Μπέρμιγχαμ και όλη της τη ζωή δίνει μία γενναία μάχη με την κυστική ίνωση.

Δυστυχώς η κατάστασή της το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί πολύ με αποτέλεσμα η κοπέλα να προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή μέσα σε ένα νοσοκομείο (όπου εισήχθη για 6η φορά από τον Ιανουάριο), την ίδια ώρα που η διεύθυνση του ιδρύματος αρνείται να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η κοπέλα να λάβει ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί ότι κάνει θαύματα στην περίπτωσή της.
Το σοκαριστικό είναι ότι η εταιρεία που φτιάχνει το φάρμακο προτίθεται να το χορηγήσει δωρεάν στην 29χρονη για ένα χρονικό διάστημα!(σημ. δική μου: Ω τι φιλεσπλαχνία κύριοι, και με τους υπόλοιπους ανα τον κόσμο που δεν εχουν χρήματα να αγοράσουν τα διάφορα φάρμακα τι θα γίνει;)
Το φάρμακο σύμφωνα με την Daily Mail λέγεται Kalydeco, και κανονικά κοστίζει 226.000 ευρώ, ένα ποσό που το NHS (το αντίστοιχο βρετανικό ΕΣΥ) δεν μπορεί να διαθέσει. Η εταιρεία προτίθεται να το δώσει δωρεάν για ένα χρονικό διάστημα αλλά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Heartlands είπαν ότι θα ήταν ανήθικο να το ξεκινήσουν ενώ δεν θα είχαν λεφτά για να το συνεχίσουν μετά.
Διάφορες οργανώσεις και φίλοι της Caroline θέλουν να πάνε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη και δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν μία ζωή.
Οι γονείς της λένε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή της ακόμα και μια δεκαετία.

7 σχόλια:

  1. τους καπιταλιστες μπροστα στα κερδη τους οχι ο ορκος του Ιπποκρατη δεν τους σταματα αλλα ουτε και ο Ακληπειος ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι χαρά μας να σε δούμε στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ τού blog μας.
    Πάρε την παρέα σου κι έλα.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σοσιαλισμό το φάρμακο της κοπελιάς θα κατασκευαζόταν σε κρατικό εργοστάσιο, θα κόστιζε κανα ευρώ, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα είχε σημασία γιατί δεν θα έμπαιναν λεφτά στην υπόθεση, η κοπέλα θα το έπαιρνε δωρεάν από το νοσοκομείο. Έτσι για να κάνουμε τη σύγκριση.

    Neophyte_commie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί σας κάνει εντύπωση δεν κατάλαβα .Ξέρεται πόσος κόσμος δεν παίρνει τα φαρμακά του ,γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την συμμετοχή, στην Ελλάδα?Ξέρεται ότι εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει γ-σφαιρίνη πουθενά? ότι αν ξεπέσει καμμιά δόση οι γιατροί κάνουν επιλογή σε ποιον θα το δώσουν? Με πιο δικαίωμα και πια κριτήρια θα μου πείτε.και το πιο τραγικό Θεωρούν ότι έχουν και το δικαίωμα της επιλογής? προφανώς τους το δίνει ο όρκος του Ιπποκράτη.Ξέρεται πόσοι άρρωστοι γίνονται ερυθρόδερμοι από τις παρενέργειες των κολοαντιβιώσεων που εισήχθησαν? Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Δεν μιλάμε για πιο σοβαρές παρενέργειες και αν αποθάνει φταίει η ήδη βεβαρημένη κατάσταση . Και τη νομίζεται ότι οι συγγενείς παίρνουν χαμπάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ανωνυμε, αμα το πιασεις το ζητημα με τα φαρμακα και το μελετησεις, δεν λεμε με στοιχεια εξεζητημενα, με τα απλα πυο γινονται γνωστα, αρκει απο μονο του για να μισησεις στα βαθη της καρδιας σου το καπιταλιστικο συστημα.

      Διαγραφή
  5. Επειδη δουλευω στο χωρο της υγειας επιτρεψτε μου μερικες παρατηρησεις
    Πρωτον, το κοστος των φραμακων, ενα τερσατιο ψεμα που συνειδητα ΜΜΕ αστικα, φαρμακοβιομηχανιες και επιορκοι γιατροι πλασαρουν μονιμα για να περνα στο συλλογικο υποσυνειδητο των μαζων οτι η "υγεια κοστιζει".
    Η πλειοψηφια των φαρμακων παρασκευαζεται σημερα σε εργοστασια εγκατεστημενα σε αναπτυσσομενες χωρες(ΚΙΝΑ,ΙΝΔΙΑ,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,ΜΑΛΑΙΣΙΑ και αλλου)οπου η παρασκευη τους ειναι ιδιαιτερα χαμηλου κοστους λογω μισθων, φορολογιας, κλπ, στην Ευρωπη οι περισσοτερες μεγαλες φαρμακευτικες εταιρειες διατηρουν μονο αποθηκες και γραφεια διαχειρησης, επομενως οταν ενα φαρμακο για την κυστικη ινωση ας πουμε, που σημειωτεων πολυ ευκολα διαπιστωνεται με προγεννησιακο ελεγχο-ο οποιος δεν γινεται ομως για να γεννιουνται ανθρωποι με το συνδρομο και να γινονται θυματα των φαρμακοληστων-φτανει στην ¨αγορα" με 200000 ευρω κοστος, το πραγματικο του κοστος ειναι λιγα ευρω, δεν ειναι λοιπον παραξενο που παγκοσμιως ο ετησιος τζιρος των φαρμακοβιομηχανιων αγγιζει σημερα τα 300 δις δολλαρια.
    Δευτερο, ολη η συγχρονη ιατρικη στηριζεται στην καταστολη, οπως και το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα, και οχι στην προληψη η οποια στοιχιζει παρα πολυ λιγοτερο, αλλα αφαιρει τεραστια ποσα κερδων απο τους βιομηχανους του φαρμακου και ολο το κυκλωμα εμποριας που ειναι βεβαια σφιχτα μπλεγμενο και με το αστικο κρατος.Στην Ελλαδα απο την αδειοδοτηση του ΕΟΦ για χιλιαδες σκευασματα το αστικο κρατος εισπρατει ετησιως εκατονταδες εκατομμυρια ευρω, χωρια τα τεραστια ποσα που ξοδευονται σε φαρμακα, πολλες φορες αχρηστα, αποδεδειγμενα, η και επικινδυνα για τους ιδιους τους ασθενεις.
    Το θεμα τελικα ειναι βεβαια οτι απο τη στιγμη που η υγεια ειναι εμπορευμα, και μαλιστα "χρυσωρυχειο" για τις βιομηχανιες, τους εμπορους, το αστικο κρατος, ειναι ευνοητο οτι τετοια περιστατικα θα ερχονται στη δημοσιοτητα ολο και πιο συχνα, σε ολο και πιο μαζικη κλιμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κατω κατω τοσους στελνουν στον αλλο κοσμο οι καπιταλιστες, στους ασθενεις θα κολλησουν, αυτους δηλαδη που δεν τους διδουν κερδος μην εχοντας λεφτα για φαρμακα...


      Απλα εχει πλακα που μερικοι εντυπωσιαζονται που οι γιατροι δεν σεβονται τον ορκο του Ιπποκρατη, που και να θελουν να τον σεβαστουν καποιοι δεν μπορουν.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.