21 Οκτωβρίου 2012

Καθαρά χέρια

Αν μπορούσα να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα από την ασφαλή απόσταση αρκετών ετών φωτός (κάπου σιμά στον "αγαπημένο" μου αστέρα, τον Betelgeuse) μπορεί και να έβρισκα αρκετά πράγματα αστεία.
Η εγγύτητα όμως των φαινομένων, κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη διαδικασία της διακωμώδησης ή/και του χλευασμού. Που για κάποιους ανθρώπους είναι ο βασικός μηχανισμός πέψης της πραγματικότητας.

Αν το σκεφτεί κανείς... αν σταματήσει μία στιγμή και πραγματικά σκεφτεί... το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί (πολλοί?) άνθρωποι που "εκστασιάζονται" από τον πολιτικό λόγο του ογκόλιθου, ξεχασμένου από την εξελικτική διαδικασία, πρωτοξάδελφου του χόμο χάμπιλις, νεόκοπου φύρερ -και της παρέας του- είναι από μόνο του τόσο εξοργιστικά γελοίο.

 Ή μάλλον θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν θλιβερό (και επικίνδυνο).


Σε αυτό το βίντεο τον βλέπουμε να χαιρετά ναζιστικά την μάζωξη οπαδών του και να λέει ότι μπορεί να χαιρετάν έτσι (ναζιστικός χαιρετισμός) αλλά  δεν είναι κλέφτες, έχουν καθαρά χέρια (τα πλένουν τακτικά, γιατί το αίμα κολλάει στα νύχια) και αυτό απ ότι φαίνεται αποτελεί ικανοποιητική αιτιολόγηση για τους ανθρώπους στο ακροατήριο.



Εξ άλλου όπως έχουν χιλιοαναλύσει φασιστικές ιστοσελίδες (που ξεφυτρώνουν σαν αμανίτες) και ναζι σχολιαστές που έχουν κοπρίσει σε όλες τις σελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, ο χαιρετισμός είναι δωρικός...τι δεν έχετε καταλάβει?

Δωρικός ο χαιρετισμός, αττικό το τατού Sieg Heil του βουλευτά, από τα ελευσίνια μυστήρια το 14/88, αχαϊκό το άρθρο του μιχαλολιάκου που εξυμνεί τον Hess κ.ο.κ

http://jungle-report.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html
http://jungle-report.blogspot.gr/2012/05/2.html

Έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων (και σε αυτό το blog) για τους λόγους που οδήγησαν μερίδα των συμπολιτών μας να στραφούν προς το νεοναζιστικό μαγαζάκι της οικογένειας Μιχαλολιάκου. Και άλλες τόσες που εξηγούν ότι τα φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα είναι εργαλεία του ίδιου του συστήματος όταν τα βρίσκει σκούρα και δεν έχει πια καθρεφτάκια να μοιράσει στους ιθαγενείς. Δεν θα αναφερθώ περεταίρω σε κάτι από αυτά. Δεν έχω κάτι να προσθέσω εξ άλλου.

Μερικές λέξεις κλειδιά μόνο. Πασόκ, αυριανισμός, νδ, εξοργισμένη πρώην κομματική πελατεία, μικροαστισμός, βίαιη προλεταριοποίηση, τυχοδιωκτισμός.

Πιστεύω ότι είναι πλέον φανερό ότι έπειτα από κάθε μεγάλη κινητοποίηση/ έμπρακτη απόδειξη μερίδας του λαού ότι θέλει να αντισταθεί στη λαίλαπα και την δαντική κόλαση που του επιφυλάσσουν, το τηλεοπτικό κόμμα της ΧΑ κάνει την εμφάνισή του στους δέκτες μας, με τη συνδρομή όλων των καναλιών αλλά και έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων.

Με αξιοθαύμαστη συνέπεια.

Είναι κάτι σαν το αποκρουστικό, σε προχωρημένη αποσύνθεση, πτώμα που κρύβει ο Πρετεντέρης στην ντουλάπα του.
Η φρικιαστική, παραμορφωμένη κουδουνίστρα που θα κρατήσει απασχολημένο το τηλεοπτικό κοινό για να μην κάνει επικίνδυνες σκέψεις. Ενώ παράλληλα (στο δεύτερο μισό ενός δελτίου ειδήσεων) περνά η απαραίτητη προπαγάνδα. Λίστες, μίζες, λαμόγια , μαϊμού συντάξεις κτλ

Πρέπει κανείς να είναι πραγματικά ανόητος (ή απλά Χρυσαυγίτης) για να μην έχει ήδη πάρει πρέφα το πάτερν, το οποίο συνοψίζεται σχηματικά ως εξής:

Κινητοποιήσεις/ απεργίες---->σκηνικό από τον θίασο της ΧΑ, μπροστά στις κάμερες
------>ακατάσχετη παπαρολογία στα κανάλια/ κροκοδείλια δάκρυα για τη δημοκρατία που χάνεται/ την ελευθερία της έκφρασης/ κτλ

Ομοίως και με τις δηλώσεις/τοποθετήσεις διάσημων "καλλιτεχνών" και βουλευτών αστικών κομμάτων,  οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους στα δελτία των 8, αλλά  επί της ουσίας, αναλώνονται στα εύκολα ("καταδικάζουμε τους δίποδους απόγονους του αυστραλοπίθηκου ρομπούστους. Είμαστε και εμείς αντιφα"). Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα οι πρώτοι, πολιτική εκμετάλλευση για την επιβίωση του ίδιου του συστήματος-σχηματίζοντας σιγά σιγά το "όμορφο" νέο δίπολο- οι δεύτεροι. 

30 σχόλια:

  1. Το αστερι για το οποιο μιλαει μαλλον ειναι morning star

    http://img140.imageshack.us/img140/9938/459max.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως η χρονια σκοπιμη μαλακυνση του ελληνικου λαου μια χαρα εγινε το γονιμο εδαφος για να φυτρωσει ο φασισμος. Τον ποτιζει η βλακεια και τον ταιζει το μισσος για αυτους που θεωρουμε κατωτερους και η αγαπη για τον νταβατζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν το 1968 όταν για πρώτη φορά είδα τον Βασίλη τον χωροφύλακα να περιμένει τον πατέρα μου για να τον ρωτήσει γιατί δεν λέει ότι ζει καλά. Ήταν το 1972 που θυμάμαι τον διοικητή του λόχου μου να με αποκαλεί εαμοβουλγαράκι. Ήταν το 1982 που θυμάμαι τον ίδιο Βασίλη, τον χωροφύλακα, ένθερμο οπαδό του "πασοκικού μεγαλείου" της αλλαγής και αν δεν κάνω λάθος γραμματέα της τοπικής του ΠΑΣΟΚ στον Αγιο Ιερόθεο. Ήταν το 1984 που συνάντησα τον ίδιο διοικητή, απόστρατο πιά, να βρίσκεται στο υπουργείο εσωτερικών εκτελώντας χρέη υπεύθυνου ασφαλείας του υφυπουργού εσωτερικών. Ήταν το 1993 όταν ο Βασίλης, γέρος πιά, είχε γίνει νεοδημοκράτης και μητσοτακικός. Ήταν ή ίδια χρονιά που ο ίδιος πρώην διοικητής υποδεχόταν τον υπουργό της ΝΔ δηλώνοντας την υποταγή του. Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσαν, γιατί είναι απίθανο να ζουν ακόμα, θα ήταν με τους χρυσαυγήτες ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και η πιθανότητα της κυβερνητικής εξουσίας είναι "ορατή" απο την Κουμουνδούρου
      Ασφαλώς και υπάρχουν καιροσκόποι και νομίζω δεν μπορεί να το αμφισβιτλησει κανείς αυτό, όμως μαλάκυνση δεν είναι, ούτε πιστεύω ότι έχει μαλάκυνση κάποιος από αυτούς, γιατί πολύ απλά το ατομικό συμφέρον είναι αυτό που "καθοδηγεί" όλους αυτούς τους συνέλληνες, όπως τους αποκάλεσε και ο Manny Calavera, να τριγυρνάνε από δω και από κει.
      Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που κάποτε τους αποκαλούσαμε Ο.Φ.Α. Όπου Φυσάει Άνεμος δηλαδή.
      Ο φασισμός υπήρχε και υπάρχει πάντα μέσα σε τύπους σαν τους παραπάνω. Ο φασισμός για το σύστημα είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Αυριο Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. της πόλης κάνει μια εκδήλωση με θέμα: "Η Αξιοποίηση του Φασισμού σε Περιόδους Κρίσης" με κεντρικό ομιλιτή τον ιστορικό - συγγραφέα Αναστάση Γκίκα.
      Να σημειώσω ότι τα "αυγά" της πόλης κάνανε για δευτερη φορά την εμφάνισή τους, μετά την προ μηνών πορεία τους μέσα στην πόλη, με συγκέντρωση στο άλσος "Δημήτρης Κιντής" προχθές την Παρασκευή.

      Διαγραφή
    2. Ειναι και προιον μαλακυνσης γιατι αλλιως θα ηξεραν οτι εχει στεγνωσει το ταψι απο το οποι παλιοτερα εμεναν μερικα ψιχουλα. Την ιδια κουβεντα ειχα και με ενα συντροφο στο μαγαζι προχθες, εκεινος επεμενε οτι ηταν 100/100 μικροσυμφεροντα(να βολεψει το παιδι να μας βγαλει καμια συνταξη κλπ). Το συστημα στηριζεται απο τη μια στα μικροσυμφεροντα αλλα εχει αναγκη και την "ιδεολογικη επικαλυψη". Ξερω μικροαστους που ψηφιζουν Χ.Α επειδη πιστευουν οτι θα διωξουν τους μικροπωλητες και μετα τα κωλομαγαζα τους θα θησαυρισουν, απο την αλλη ξερω και ατομα που τους ψηδιζουν επειδη νομιζουν οτι θα βαλουν κανονες στη χωρα και θα παταξουν οσους "τα τρωγαν" και οσους "ξεπουλαγαν τη χωρα". Επισης ξερω και πασοκους που καποτε ειχαν πιστεψει στο πασοκ(στην αρχη)οτι θα εφερνε τον σοσιαλισμο.

      Χρειαζεται και το "χαζεμα" αλλιως ο λαος δεν θα εκανε τοσο λανθασμενες και τοσο εναντιον του, και ειδικα εναντιον στα παιδια του, επιλογες.

      Διαγραφή
    3. μια οχι απαραιτητη διευκρινηση γτ μου φαινεται οτι το πιασατε το χιουμορ. Το "συνελληνες" το χρησιμοποιει κατα κορον ο κυριακος βελοπουλος, γνωστος λαικιστης τηλεβιβλιοπωλης, πρωην πολιτευτης του λΑος, που μαζι με τον λιακοπουλο εκανε την ηλιθια "πατριωτικη" (πολλα...παρα πολλα εισαγωγικα) συνομωσιολογια μοδα στο ακροδεξιο κοινο και ευθυνεται σε μεγαλο βαθμο για τον αχταρμα στον εγκεφαλο τους, αλλα και τα διαδικτυακα σκουπιδοσαιτ που αναπαραγουν τις μαλακιες του.

      Διαγραφή
    4. Poe έχεις δίκιο στο ότι υπάρχουν και κάποιοι με μαλάκυνση. Αυτοί συνήθως μένουν στο χώρο που πρωτοδιαλέξανε και επίμένουν να τον στηρίζουν, όπως συμβαίνει με τους ΠΑΣΟΚους που δεν θα τους αλλάξεις το μυαλό για τον "πασοκοσοσιαλισμό" του "μεγάλου" Αντρέα, όπως επίσης και οι αμετανόητοι οπαδοί της χούντας που επιμένουν γιατί κάποιος τους είχε πει ότι οι κομμουνιστές του σφάξανε τον μπατζανάκη της νύφης του κουμπάρου του.
      Η μεγάλη όμως πλειοψηφία αυτών που μετακινούνται από δω και από κει, δεν το κάνουν γιατί είναι "μαλακυνσμένοι", είναι καιροσκόποι και να μου το θυμηθείς ότι θα τους βρούμε να είναι "δίπλα μας", όταν γίνει αυτό που επιδιώκουμε. Αυτό που δεν ξέρουν ή ελπίζουν ότι δεν θα το κάνουμε, είναι ότι "έχουν γνώση οι φύλακες" και ....
      Όσο για τους μικροαστούς και περισσότερο τους μικροεπαγγελματίες, που πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ζουν στην απόλυτη αυταπάτη, αυτοί είναι που θα καταλάβουν τελευταίοι, τι είναι αυτό που τους συμβαίνει.
      Manny, είσαι και μαρτυριάρης, έτσι!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα.
    "Πασόκ, αυριανισμός, νδ, εξοργισμένη πρώην κομματική πελατεία, μικροαστισμός, βίαιη προλεταριοποίηση, τυχοδιωκτισμός."
    Ένα ένα τα (πολύ προσεκτικά και μεθοδευμένα) βήματα για να γονιμοποιήσεις μια κοινωνία να γεννάει φασίστες. Ή μήπως δεν γεννιούνται όλοι τώρα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παντως μου φανηκε απο το βιντεο οτι δεν πλησιαζαν τη χιλιαδα οι ακροατες του φυρερισκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι θεμα ευχης συνελληνα. Οι ευχες δεν μπαινουν στην εξισωση.

      Διαγραφή
    2. στα ελληνικα ρεεεεεεεεε!!!
      δεν ντρεπεσαι να μιλας την ξενικη; ντροπη!!!
      σας τα μαθαινει τα αγγλικα ο αλβανος μαφιοζος που εχετε στον συρφετο σας;

      Διαγραφή

  5. Η αναλυση του oikodomos21 Οκτωβρίου 2012 6:58 π.μ.
    τα λέει όλα.

    ετσι ειναι, και έτσι θα είναι, όσο το κίνημα αντιγράφει το αντίστοιχο Γερμανικό της εποχής της Βαιμάρης που ζούσε με αυταπάτες και σφαγιάστηκε από τους ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θυμάστε να έγινε ποτέ αντίστοιχη κάλυψη του φεστιβάλ της κνε από μμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα γίνεται κάλυψη για το φεστιβαλ της ΚΝΕ και τα τελευταία χρόνια έχουμε αναβαθμιστεί και ως προσ τα πλανα Η χρυσή αυγή έκανε ότι μπορουσε για να μη φανει ότι δε πάτησε κοσμος. Μονο τα γυμναστήρια της γειτονιας αδειασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θελω να φανω υπεραισιοδοξος ή οτι υποτιμω τον κινδινο της χρυσης αυγης αλλα το τελευταιο διαστημα με την εντονη δραση του Π.Α.ΜΕ και του ΚΚΕ,εχει αναχαιτιστει καπως η επιρροη των ναζι.Ο κινδυνος υπαρχει,ομως η δικη μας πρωτοπορεια σε ζητηματα που καινε τα λαικα στρωματα και η απουσια των φασιστων ,εχει αρχισει και ισοροπει καπως τα πραγματα.Γι΄αυτο αυτοι προσπαθουν με ενεργειες τυπου Χυτηριου,με στημενες εντασεις στη βουλη,να κρατησουν τη δημοσιοτητα επανω τους.Και σ'αυτο εχουν το πανω χερι αφου οι μεγαλοκαναλαρχες ειναι προθυμοι να παιξουν τον αβανταδορο του φασισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοειται οτι οσο αναπτυσεται η δραση του ταξικου εργατικου κινηματος, τοσο οι φασιστες θα λουφαζουν, αλλα θα συνεχιζουν την δραση τους πισω απο το "παραβαν" ενισχυομενοι ποικιλοτροπως απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ, τον παρακρατικο μηχανισμο, τους αστους φανερα η κατω απο το τραπεζι.
      Οι εργατες πρεπει να εχουν τα αντανακλαστικα τοςυ οξυμενα σε καθε χωρο δουλειας, να απομονωνται τα φασιστοειδη οποτε προβαλλουν τη μουρη τους(το λαθος με την Χαλυβουργια που ηταν και λαθος της ηγεσιας του σωματειου εκει, να μην επαναληφθει.
      Καθολου χωρος να μην τους δινεται ουτε για να αναπνεουν που λεει ο λογος.

      Διαγραφή
    2. Καθολου χωρος να μην τους δινεται ουτε για να αναπνεουν που λεει ο λογος.

      αυτο

      Διαγραφή
  9. Συν της αλςσ ο φασισμος "πουλαει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πουλαιε ακριβως. Θα ελεγα οτι ειναι ευπεπτος. Δεν απαιτει σκεψη ή ψαξιμο. το ακριβως αντιθετο. Ξεκουραστα πραματα.

      Επισης παρεχει μια απλοικη μορφη ιεραρχιας στην οποια μπορει ευκολα να ενταχθει οποιοσδηποτ.

      Διαγραφή
    2. Πουλαει στα δελτια των 8 και γενικα υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον της κοινωνιας γυρω απο το φαινομενο Χ.Α ακομα και εκεινων που ειναι εναντιον της

      Διαγραφή
  10. ρε παιδια ειναι ο ΦΟΒΟΣ τις αστικης ταξης

    ο ΣΥΡΙΖΑ 30%(το καροτο)
    η Χ.Α. 14%(το μαστιγιο)
    και σας το λεει ανθρωπος που ¨εκραζε το κομμα¨
    μακαρι να ειχα μυυαλο...
    (τωρα νομιζω οτι εχω)

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως για σενα που το ξαναβρηκες και ευτυχως για μας που το κρατησαμε...με το συμπαθειο :)

      Διαγραφή
    2. ετσι. Για καποιους (αριστερους, "αριστερους", δημοκρατικαι δυναμεις) θα ειναι το μαστιγιο για να συσπειρωθουν πίσω από τον δημοκρατικο πολο (το π με κ)
      για αλλους, το μιγμα λαϊκισμου και ρατσισμου ειναι ακαταμαχητο (γι αυτους πχ που θελαν τους 300σοι στο γουδι κτλ) και συσπειρωνονται γυρω απο τη χα

      Διαγραφή
  11. Εκτός από το πόσο θλιβερό είναι το γεγονός ότι πραγματικά υπάρχουν συνάνθρωποί μας " που "εκστασιάζονται" από τον πολιτικό λόγο του ογκόλιθου, ξεχασμένου από την εξελικτική διαδικασία, πρωτοξάδελφου του χόμο χάμπιλις, νεόκοπου φύρερ -και της παρέας του- ", όπως λες, βρίσκω ότι είναι εξ'ίσου θλιβερό/τρομαχτικό το πόσοι άλλοι άνθρωποι υποτιμάνε το φαινόμενο ΧΑ - ή μήπως μόνο στο δικό μου κύκλο φίλων; - θεωρώντας ότι... "έλα μωρέ, αυτοί οι πίθηκοι δεν είναι επικίνδυνοι! χειρότεροι είναι οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι!"

    Κάτι έλεγε κάποιος κινέζος φιλόσοφος για το να μην υποτιμάς τον εχθρό σου, αλλά άντε τώρα να πείσω τους φίλους μου που θεωρούνε ότι η ΧΑ είναι απλά κάποιοι ταλαίπωροι πορτιέρηδες που σε λίγους μήνες θα εξαφανιστούν.

    λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εχω καταληξει ακομη απολυτα. Θεωρω οτι τα οργανωμενα μελη της (ποσοι ειναι αυτα ομως) ειναι επικινδυνα. απο πολλες αποψεις.
      Ο μεσος ψηφοφορος τους, πιστευω-προς το παρον τουλαχιστον- οτι ειναι ενας καναπεδατος, εξοργισμενος πρωην πελατης του δικομματισμου. Το αν θα μετεξελιχτει σε κατι χειροτερο, θα το δειξουν οι εξελιξεις.
      Ολα αυτα ειναι απλες σκεψεις, για τις οποιες ουτε εγω ειμαι σιγουρη.

      Διαγραφή
  12. παντως καθαρα χερια ειχε πρωτος ο Ι. Λαδας στη χουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.