10 Οκτωβρίου 2012

8.000 διδακτικές ώρες χάθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης λόγω ελλείψεων καθηγητών.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 09.00 ενώσεις εκπαιδευτικών της περιοχής. Τονίζουν πως λόγω ελλείψεων καθηγητών έχουν χαθεί 8.000 διδακτικές ώρες… Ειδικότερα, οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών επισημαίνουν πως έχουν περίπου 8.000 διδακτικές ώρες στα γυμνάσια, στα γενικά και τεχνικά λύκεια, εξαιτίας των ελλείψεων καθηγητών.
«Σήμερα τα δημόσια σχολεία χτυπιούνται από την υποχρηματοδότηση, που απειλεί να δυναμιτίσει την απλή λειτουργία τους, γιατί λείπουν τα χρήματα για θέρμανση, αναλώσιμα, συντήρηση, μεταφορά μαθητών. Στα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν φτάσει μόνο τα 20 εκατ. από τα 120 εκατ. που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2012 (!) κι αναμένονται άλλα 20. Οι σχολικές επιτροπές είναι καταχρεωμένες και, αντί να πάρουν την τέταρτη δόση, αναμένουν ακόμη τη δεύτερη», σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και διδασκαλικών συλλόγων.

Υποστηρίζουν πως στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση προωθούνται μειώσεις ειδικοτήτων και καταργήσεις κλάδων. «Μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη στα γυμνάσια, στα γενικά και τεχνικά λύκεια υπολογίζεται ότι ώς σήμερα έχουν χαθεί από τις ελλείψεις καθηγητών περίπου 8.000 διδακτικές ώρες. Τα κενά των καθηγητών καλύπτονται με το σταγονόμετρο, γιατί το υπουργείο ούτε διορίζει μόνιμο προσωπικό ούτε προσλαμβάνει αναπληρωτές», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας πως οι μαθητές κάνουν μάθημα σε υποβαθμισμένες συνθήκες, καθώς στα τμήματα στοιβάζονται 25 με 30 μαθητές.
Στο μεταξύ, αυξήθηκαν και χτες οι μαθητικές καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας τις 35, σύμφωνα με στοιχεία των διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.