18 Οκτωβρίου 2012

Απεργιακή κινητοποίηση στην Πάτρα (18/10/2012)


Μεγάλη για άλλη μια φορά η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα (ελαφρώς μεγαλύτερη απο τις 26 Σεπτεμβρίου), καθώς περισσότεροι από 8.500-9.000 διαδηλωτές (κατα την δική μας εκτίμηση) συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωι στις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου Β', δηλώνοντας παρόν στο σημερινό ταξικό ραντεβού. Απο τις πρώτες πρωινές ώρες εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε βιομηχανίες και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ παρέμειναν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα.

Μετά τις ομιλίες και την ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για την σημερινή κινητοποίηση και τα συνδικαλιστικά οράματα της Αυτόνομης Παρέμβασης, ακολούθησε πορεία στις οδούς Μαιζώνος - Γούναρη - Κορίνθου - Αγίου Νικολάου - 25ης Μαρτίου και η οποία κατέληξε στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

(κλικ για μεγέθυνση)


Στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δηλαδή το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, είχαμε μια ψιλοένταση μεταξύ της δίοικησης του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αιτία δεν ήταν φυσικά οι "συνδικαλιστικές διαφωνίες", ούτε και ο διαλυτικός ρόλος των εργατοπατέρων των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομης Παρέμβασης, μέσα στο κίνημα. Αιτία ήταν η κατεύθυνση της πορείας, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι ήθελαν να περάσουν μπροστά από το δημαρχείο στην οδό Μαιζώνος, ώστε να παραδώσουν έναν ψήφισμα στον δήμαρχο ... ενώ η δίοικηση του ΕΚ Πάτρας, ανακοίνωσε πως η πορεία θα κατευθυνθεί προς την Όθωνος Αμαλίας.

 

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος ήταν μπροστά απο το Εργατικό Κέντρο στις 11:00 και έκανε δηλώσεις στα τοπικά κανάλια !!! Οεο ...


Τελικά η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην οποία συνήθως κυριαρχεί η "ενωτική διάθεση" για το κίνημα, διασπάστηκε ... και απο την μια η δίοικηση του Εργατικού Κέντρου, τα πρωτοπαλίκαρά τους και αρκετοί ακόμα εργαζόμενοι που δεν μπορούσαν να αποχωριστούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, ακολούθησαν την προσχεδιασμένη πορεία (πράσινο χρώμα), ενώ απο την άλλη οι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδίοικησης, οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ, τα πρωτοβάθμια, τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, της Ανταρσυα και των αντιεξουσιαστών, ακολούθησαν την οδό Μαιζώνος (ροζ χρώμα), και θυροκόλλησαν το ψήφισμα τους, στο Δημαρχείο (καθώς ήταν κλειστό φυσικά).

Συνολικά εκτιμούμε πως η συμμετοχή των εργαζομένων στις 2 πορείες που εκκίνησαν απο την πλατεία Εθνικής Αντίστασης,  κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη κινητοποίηση στις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πάνω κάτω 5.000 απεργοί.

1 σχόλιο:

  1. Aπό τον ΠΑΝΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ.
    http://patrapress.blogspot.gr/

    Για περισσότερους από 15 χιλιάδες διαδηλωτές κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας ότι προσήλθαν στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και το Εργατουπαλληλικό κέντρο της πόλης.
    Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μερίδα συγκεντρωμένων εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, αποδοκίμασe τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Σουβαλιώτη λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία από την πλατεία Όλγας. Επίσης η ίδια ιστοσελίδα κάνει λόγο και για φραστική επίθεση από μια μικρή μερίδα συγκεντρωμένων στην πλατεία Όλγας δέχθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς. Μάλιστα, την ώρα που ο δήμαρχος έκανε τις δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, μια συμπολίτισσα μιλώντας από ντουντούκα καλούσε τον κ. Δημαρά νʼ απαντήσει για τους εργαζόμενους στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.