26 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακή κινητοποίηση στην Πάτρα (26.09.2012)


Επιτυχημένη κρίνεται η απεργία στην Πάτρα, καθώς παρέμειναν κλειστά τα εργοστάσια και τα εργοτάξια της περιοχής, δεν λειτούργησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις (τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 με απόφαση του εμπορικού συλλόγου), νέκρωσαν το λιμάνι και ο προαστειακός του ΟΣΕ, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι μισθωτοί όλων των κλάδων, οι δικαστικοί, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων café (ορισμένοι εκ των οποίων πρόσφεραν δωρεάν καφέ) και άλλοι ...

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου καθώς η πορεία που ακολούθησε την ομιλία του Δημήτρη Αγγελόπουλου, κατέλαβε μια έκταση 8 - 9 στρεμμάτων, και με τις συντηρητικές εκτιμήσεις μας ο αριθμός των απεργών ξεπερνούσε τους 8.000, φτάνοντας στα επίπεδα της απεργιακής συγκέντρωσης της 5ης Μαϊου του 2010. Μάλιστα όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε ξανά στην πλατεία Γεωργίου από την οδό Κορίνθου, οι τελευταίοι αποχωρούσαν απο την πλατεία προς την οδό Μαιζώνος. Όπως ακριβώς στις 5 Μαΐου του 2010.



Συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις αποφάσισε και ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας με κλείσιμο των καταστημάτων έως τις 15.00, ενώ κινητοποίηση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σήμερα το πρωι και στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ανοίγοντας τα διόδια.


Στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας), πραγματοποήθηκε το συλλαλητήριο των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου (Σουβαλιώτης και σια), με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών συμβιβασμένων, ρεφορμιστικών, οπορτουνιστικών και διαλυτικών δυνάμεων του κινήματος. Σύμφωνα με την εκτίμηση μας, οι απεργοί που προτίμησαν την συγκέντρωση του ΕΚ Πάτρας, ξεπέρασαν τις 4.500 με 5.000 απεργούς, στοιχείο που την καθιερώνει ως την μεγαλύτερη τα τελευταία 3 χρόνια.

* Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πάντως, το εργατικό κέντρο κάνει λόγο για πάνω από 10.000 διαδηλωτές στην πλατεία Όλγας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαδηλωτών της Πάτρας, στις 20 και πλέον χιλιάδες. Υπερβολές λέμε εμείς ...

10 σχόλια:

  1. Τι διάολο πρόβατα και γίδια είμαστε και μας χωρίζετε σε γαλάρια και στέρφα εσείς οι συνεπείς επαναστάτες του ΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χωρίζουμε τους απεργούς αλλά ξεχωρίζουμε τον εργατικό από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δεν είναι πυρηνική φυσική το πράγμα, άρα μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ...

      Ο χρυσαυγίτης αυτοαποκαλούμενος Φούντας, μην κάνει ξανά τον κόπο να απαντήσει. Οι απαντήσεις του θα σβήνονται.

      Διαγραφή
    2. Φιλαράκια μιας και ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη, θέλω να μου εξηγήσετε γιατί το ΠΑΜΕ Πατρας στο σωματείο του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα ψηφίζει για πρόεδρο και μοιράζονται τα πόστα με το μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πετρόπουλο; Δηλαδή ο κ. Πετρόπουλος στο νοσοκομείο είναι ταξικός αδελφός και στο Εργατικό Κέντρο είναι ξεπουλημένος εργατοπατέρας; Η άποψή μου είναι ότι έτσι ή αλλιώς ο κ. Πετρόπουλος είναι ξεπουλημένος!

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ.. ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.. ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ..ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..Ο ΠΑΣΟΚΟ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ;-)) ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ Α-Λ-Λ-Η Μ-Ι-Α Φ-Ο-Ρ-Α ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ(ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ..ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ "ΣΥΡΙΖΑ" ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..) ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ made in EU..ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΛΠ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ..

      Διαγραφή
    4. Ρε τρισάθλιε ΚΟΕτζή πότε θα κόψετε εσύ και το σινάφι σου τις προβοκάτσιες; Είσαι ψεύτης γιατί γνωρίζεις ότι πάγια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. σωματείων στηρίζουν αντιπροσωπευτικά προεδρεία αναλογικά με τον συσχετισμό των αρχαιρεσιών χωρίς συμφωνίες και κολεγιές, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα ενάντια στο ΠΑΜΕ. Το ίδιο έγινε και στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα. Είσαι ψεύτης γιατί οι μόνοι που συνεργάζονταν και συνεργάζονται πάντα με την ΠΑΣΚΕ (ειδικά με τον Πετρόπουλο) στο σωματείο είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά της ΚΟΕ).Χέρι-χέρι πάνε πάντα γιατί συμφωνούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Και σήμερα μαζί διαδηλώνατε!

      Διαγραφή
    5. Ζητώ ταπεινά συγνώμη, αφού πρόκειται για αντιπροσωπευτικό προεδρείο, πάω πάσο!

      Διαγραφή
  2. Ναι πάνω κάτω αν και δεν είμαι πολύ καλός στους υπολογισμούς με το μάτι και δεν ξέρω πόσο σημαντικοί είναι και οι αριθμοί έτσι ήταν η κατάσταση σήμερα..
    Αυτό που λέγαμε και εμείς ήταν ότι θύμισε 5 Μάη!
    Πιο σημαντικό από όλα ήταν όμως το γεγονός ότι δόθηκε από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα η μάχη από το πρωί στις επιχειρήσεις ..
    ΥΓ: οι ασυνεπείς φραπεδοκρατούντες και υπέρμαχοι του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής ειρήνης καλύτερα να σιωπήσουν..γτ σε λίγο θα κυβερνήσουν κιόλας..και θα μας στέλνουν τα ΜΑΤ όπως ο σύντροφός τους ο Κουβέλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι εσείς οι "αριστεροί" που "διαμαρτύρεστε", πολύ άγχος έχετε να αποδείξετε ότι είσασταν περισσότεροι από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ!!! Οι δικοί σας έχουν ξαμοληθεί στα δημοσιογραφικά επιτελεία να αποδείξουν ότι τεράστιες μάζες σας ακολουθούν...Αυτό λοιπόν σας καίει. Αφού λοιπόν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. υπονόμευσαν την απεργία (δηλώσεις Σκουρλέτη-Παπαδημούλη)τώρα παριστάνουν τα κοκκόρια. Για την ταμπακιέρα, όμως δεν λένε τίποτα. Διαδήλωναν μαζί με τον Δήμαρχο Πάτρας, ο οποίος εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική. Διαδήλωναν μαζί με τους αρχισυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτούς που κατά τα άλλα καταγγέλλουν δήθεν στη ΓΣΕΕ. Δηλαδή είχαν επικεφαλής όλους αυτούς που "διεκδικούν" για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και είναι θιασώτες του ευρώ και της Ε.Ε. Βέβαια δεν μας είπαν αν οι συνδικαλιστές τους, ιδιαίτερα στο Δημόσιο και πιο ειδικά στα σχολεία απέργησαν ή πήραν αδειούλες, όπως το συνηθίζουν άλλωστε. Γιατί-πώς να το κάνουμε-αυτά κάνουν οι συνδικαλιστές τουΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στα σχολεία η απεργία πόσο κυμάνθηκε Theodor Foundas, που κατά τα άλλα κοκορεύεσαι; Και σιγά μην μας πείς ότι πήγατε μαζί με τους θιασώτες του καπιταλισμού και της Ε.Ε. για να τον κατατροπώσετε...Τώρα οι καπιταλιστές κατουρήθηκαν από τον φόβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιγαντια και η διαδηλωση του ΠΑΜΕ στο Ηρακλειο Κρητης οπου βρεθηκα σημερα, ομοια με αυτη του περασμενου Οκτωμβρη της πρωτης μερας-3000-, οι συσκεψεςι ολων των επιτροπων τις προηγουμενες μερες,οι επισκεψεις στους τοπους δουλειας εφεραν αποτελεσμα, καταληξαμε σε συμβολικη καταληψη της αποκεντρωμενης διοικησης, οταν η κεφαλη της πυκνης πορειας με καπου 15 ατομε σε πλατος εφτανε στο κτιριο η ουρα ηταν σχεδον 1 χιλιομεςτροπ πισω, απιστευτος κοσμος και σκεφτειτε οτι περνουσαμε απο το κεντρο της πολης επι μιαμιση ωρα σχεδον.
    Ειμαστε ακομη ζωντανοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομάδες της "Χρυσής Αυγής" σήμερα διαδήλωναν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας...πάντα ακομμάτιστα! Ψάξτε τους κάπου ανάμεσα στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και των Αναρχικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.