26 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωντανή κάλυψη της απεργιακής συγκέντρωσης

Η σημερινη απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, 
θα μεταδοθεί ζωντανά στις 10.30 πμ μέσω της ιστοσελίδας μας 
και
στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube.


5 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΜΕ έπρεπε να μείνει και να μένει στο σύνταγμα και ας μην αλλάξει τίποτα αλλά η παρουσία σου πρέπει να είναι εκεί. Δεν γίνεται να ανεβάζεις τους αγωνιστικούς τόνους και να ζητάς γενική απεργία και στην ημέρα αυτής να φεύγεις. Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος άλλος είναι εκεί αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε εκεί με την παρουσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πάει να πει "και ας μην αλλάξει τίποτα";
    Τους αγωνιστικούς τόνους τους ανεβάζεις όχι για υπερθέαμα αλλά για την ουσία.
    Αν μας αγχώνει η μάχη της εξέδρας και πιεζόμαστε από αυτό είναι πιο πιθανό να πέσουμε σε συνεχόμενα λάθη.

    Αν στο Σύνταγμα παίζουμε τις κουμπάρες με την καταστολή και τους μηχανισμούς στημένους απέναντι μας και στα εργοστάσια δεν κουνιέται φύλλο, ας το κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε με ροζ σημαιάκια να περιμένουμε τον Μεσσία Τσίπρα.

    Η απεργία δε γίνεται στο προαύλιο της Βουλής. Η απεργία γίνεται εκεί που ματώνεις μια βδομάδα για να κατεβάσεις έναν συνάδελφο και να στήσει ανάστημα στον προιστάμενο και το αφεντικό.

    Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Κανείς δεν είπε να μην γίνει απεργία στους χώρους δουλειάς. Αλλά παράλληλα εκτός από ταξικό αγώνα στου τόπους δουλειάς κάνει και πολιτικό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση που υπηρετεί το αστικό κράτος. Πρέπει να μένεις στην διαδηλώσει που και εσύ κάνεις με τον κόσμο ενάντια στην κυβέρνηση προσπαθώντας με την παρουσία σου και τα συνθήματα και οτιδήποτε άλλο να θέσεις τα δικά σου ζητήματα για ανατροπή του καπιταλισμού κ.α. Το ας μην αλλάξει τίποτα το έχω ακούσει πολλές φορές σαν δικαιολογία ότι δεν έχει νόημα που είμαστε. Εγώ θεωρώ ότι έχει και παραέχει. Ο αγώνας στους τόπους δουλειάς είναι ένας διαρκής αγώνας που γίνεται καθημερινά και οι απεργίες εκεί πρέπει να είναι καθημερινό φαινόμενο και γι αυτό παλεύουμε. Αλλά είναι διαφορετικό η διαδήλωση στην γενική απεργία που είναι συγκεκριμένη μέρα. Πρέπει να είσαι συνεχώς στον λαό και να θέτεις τα δικά σου ζητήματα. Και κάποια στιγμή θα φέρει και αυτό τα αποτελέσματα του.

      Διαγραφή
  3. Tη διαδήλωση την κάνεις. Μια χαρά πορεία έκανε το ΠΑΜΕ. Αν εσύ θεωρείς πως σωστό είναι να πας και να κάνεις τον κομπάρσο στον Εθνικό κήπο και να διαλυθείς 3 χιλιόμετρα μακριά, εγώ το κρίνω ως συμβιβασμό στο υπερθέαμα της εικόνας.

    Δηλαδή πόσα επεισόδια πρέπει να φάμε στη μάπα βλέποντας κόσμο να τρέχει να διαλυθεί σε δευτερόλεπτα; Ποια είναι η αποτελεσματικότητα;

    Δεν κρίνεσαι εκεί. Η αντοχή στην καταστολή δε σφυρηλατείται με εντολή. Όταν ο εργάτης απεργήσει και θα είναι έτοιμος να φάει σίδερα τότε θα παίξουμε και αλλιώς. Διαφορετικά κάνουμε χαβαλέ και ντού της εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω ξερω οτι σημερα κατεβηκε κοσμος γιατι το πρωι απο τα χαραματα περιφρουρουσαμε την απεργια και ερχοταν κοσμος μαςζι μας φευγοντας απο τις πυλες. εκει σπαει η τρομοκρατια.
    να κατσω στο συνταγμα ποση ωρα και να κανω τι; με την σπιθα; που περναγαμε για να ανεβει ολη η πορεια και μας βριζανε; μαζι με τους 300 και το υπολοιπο συνοθυλευμα;
    ή να περιμενω ποτε θα ξυπνησουν οι αναπεγγελτοι (αντε στην καλυτερη φοιτητες) του μουσειου, για να ανεβουν στην βουλη την ωρα των δελτιων;
    επειδη ειτε το το καταλαβαινουμε ειτε οχι, στο συνταγμα ανεβαινοντας δινεις μαχη. και με το κρατος που εκπροσωπειται απο τις στολες και απο το αλλο το ποιο επικινδυνο που φοραει τις κουκουλες.
    αν καποιος νομιζει οτι μπορεις να περιφρουρισεις ετσι οπως ειμασταν σημερα κατι χιλιομετρα πορεια, κανει λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.