24 Σεπτεμβρίου 2012

Πως θωρακίζεται το κεφάλαιο και η ζημιά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Μετά το διπλανό άρθρο και την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου μιας τράπεζας με βιομηχάνους σε μεγάλα μονοπώλια της οικονομίας, ας συνεχίσουμε να βρίζουμε τους 300 της Βουλής γενικά ως κλέφτες και κυρίως ας περιμένει ο λαός ως Μεσσία την κυβέρνηση της αριστεράς. Μια χαρά έχει κοιμίσει η προσμονή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός αφοπλίστηκε ξαφνικά μετά τις εκλογές και κοιτά κάτω από την κουβέρτα φοβισμένος τα μέτρα της σκλαβιάς.Αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικά μοναδικό κερδισμένο της κρίσης που είναι τα μονοπώλια, τον μοναδικό ένοχο στη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού. Τα μονοπώλια θωρακίζονται, αλληλοδιαπλέκονται, αποκτούν προνόμια που τα έψαχναν χρόνια, βρίσκονται σε κάθε κλάδο και παντού.

Και από την άλλη συνθήματα, φλυαρίες, ¨τραπεζοκρατίες", εθνικοποιήσεις και λοιπές επαναστατικές στα λόγια αρλούμπες, που δε θα θίγουν ούτε στο ελάχιστο την κυριαρχία των μονοπωλίων τα οποία ως θαύμα θα ζουν μαζί μας, θα είναι ανθρώπινα και φιλολαϊκά με στόχο την καλυτέρευση της ζωής μας.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί επενδύει το κεφάλαιο για την επόμενη μέρα του. Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει ο λαός με τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες τόσο πιο γρήγορα θα φτάσει στη δική του λύτρωση.


Πηγη:Red River

40 σχόλια:

  1. το θεμα ειναι πως ο λαος θα αντιληφθει τις αυταπατες που σπερνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρεπει να βγαλουν τα ποδια μας φωτια και η γλωσσα μας τριχες, αλλος τροπος δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φτάνουν οι φουσκάλες στα πόδια και οι τρίχες στη γλώσσα, θέλει μυαλό, θέσεις και ενωτική πολιτική που τέτοιες δυστυχώς δεν υπάρχουν! Εδώ ταιριάζει η παροιμία της κοντής ψ...ς οι τρίχες τις φταίνε!

      Διαγραφή
    2. και θεσεις εχουμε και πολιτικη εχουμε μαρμαρωμενε, μαλλον εσυ δεν θελεις να τις δεις η σκοπιμα τις αγνοεις, τωρα αν για σενα "θεσεις" ειναι να "εξαφανισουμε" την λεξη ιμπεριαλισμος, την λεξη καπιταλισμος, την λεξη εκμεταλευση,την λεξη εργατες, την λεξη μονοπωλια και αλλες πολλες, λυπαμαι το χατηρι δεν θα σου το κανουμε.
      Τραβα στο ΣΥΡΙΖΑ που ξερει να κανει τετοιες "μαγκιες" και να μεταλασεται γοργα σε δεξια σοσιαλδημοκρατια, εμεις δεν θα παρουμε, "χορταστε" εσεις απο αυταπατες και ισως βρεθειτε με τις τσεπες γεματες....απο τα τριακοντα αργυρια της προδοσιας του εργατικου κινηματος.

      Διαγραφή
  2. ..θέσεις υπάρχουν όσο για ενωτική πολιτική αν είναι πχ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με συναφείς δυνάμεις αυτό θα προυπόθετε έλλειψη μυαλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν είναι ειρωνεία τότε τι είναι ….
    Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς του περισσού ….
    Να αποκαλεί μαρμαρωμένη την ζωντανή αριστερά ????
    Που ενωμένη με τις τόσες διαφορετικές συνιστώσες της ….
    Παλεύει διαλέγεται και ψάχνει τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο ….
    Αφού με την απολιθωμένη πολιτική σας καταφέρατε ….
    Να κάνετε συνιστώσα το παραδοσιακό κόμμα της αριστεράς ….
    Δεν σας μένει άλλος δρόμος αλλάξτε σύριζα τους τρόπους σας ….
    Δεν θέλουμε να σας αφήσουμε πίσω ….
    Αλλά ούτε και να σας περιμένουμε μπορούμε ……………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΧΡΗΣΤΟΣ:
      Στην περίπτωση που δεν το ξέρεις, δεν ζούμε στην δεκαετία του '80, οπότε απολιθώματα πλέον αποτελούν, οι τότε δήδεν "ανανωτικοί" που είδαν τις επιθυμίες τους για έναν ανθρώπινο καπιταλισμό να συντρίβονται κάτω από τα τούβλα του Βερολινέζικου τείχους, και πανιγύριζαν και από πάνω! Στο ερώτημα "αφελείς ή απατεώνες;", η ιστορία αποφάνθηκε ήδη πως ελαφρυντικά λόγω βλακείας δεν ύπηρξαν ποτέ, και πως το μόνο πράγμα για το οποίο δεν θα μπορούσες να τους κατηγορήσεις ήταν η έλειψη εφυΐας.
      Κατά τα λοιπά, ούτε "να μας αφήσετε πίσω" μπορείτε, ούτε είναι δυνατόν να μας πειμένετε. Για τον απλούστατο λόγο πως βαδίζουμε σε αντίθετες κατευθήνσεις.
      Εσείς θέλε να φτιασιδώσετε το σύσρημα για να μοιάζει ομορφότερο, εμέις να του βγάλουμε την μάσκα για να φανεί το αποκρουστικό του πρόσωπο.
      Εσείς θέλετε να παρατείνετε την ζωή του καπιταλισμού, εμείς να τελειώνουμε με δαύτον.
      Δεν έχουμε ιδεολογικές διαφορές αλλά αντικρουόμενα ταξικά συμφέροντα. Αντε τώρα να φτιάξεις την "αριστερά" σου με την υπουγό του μνημόνιου Κατσέλη, με το πρωτοκαλίκαρο του Σιμιτικού εκσυγχρονισμού Μητρόπουλο, με την παντός καιρού ΠΑΣΟΚα Σακοράφα, με τον πραξικοπηματικά ,επί Αντρέα, διορισμένο στην ηγεσία της ΓΣΕΕ Ραυτόπουλο (όχι θα το ξεχνάγαμε), με τον νέο-αέρα Ολάντ που διοργανώνει κρατικά πογκρόμ ενεντίον των Ρομά, με τον σφαγέα των παλαιστίνιων Πέρεζ (αλήθεια τι είπανε με τον Αλέξη κια δεν έπρεπε να το μάθει κανείς;), κάνε και μία αναλυσάρα για το πρότυπο "αριστερής πολιτικής" τον ...Ομπάμα, δώσε και μία δεύτερη σελίδα αρθρογραφίας στην Αυγή στην Χίλαρυ, και άσε τους κομμουνιστές να κάνουν την δουλειά τους.
      Για να στο πω και ποιητικά, αφού έχεις έφεση:
      "συνένοχο στον φόνο δεν μ'έχετε..."

      Διαγραφή
    2. Χρηστο φευγοντας φιλε περνεις κσι τα υπολοιπα σκουπιδια; Και μην περιμενεις πολυ εμεις παμε αλλου.

      Διαγραφή
    3. Δεν συνηθίζω να τα κρύβω κάτω από το χαλί ….
      Για αυτό και μιλώ στα ίσα ………….

      Διαγραφή
    4. Τώρα ποιών ακριβώς ελπίδες θαφτήκαν κάτω από τα τούβλα του (υπαρκτού) ….
      Ας βάλει το ΚΚΕ επιστήμονες να το αναλύσουν , για ιστορικούς και μόνολόγους ….
      Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μαζί με την μιζέρια τους ….
      Έθαψαν και τα όνειρα μας …. Και πρέπει να πετάξουμε το χώμα από πάνω μας ….
      Τι λόγο μπορούν να έχουν Ραυτόπουλοι και Σημίτηδες σε θέματα της αριστεράς
      Μόνο εσύ το γνωρίζεις …. Και γω δεν το καταλαβαίνω …. Είμαι χαζός !!!!!
      Αυτό που ξέρω είναι ότι προς τα κει που τραβάτε …. Είναι ο γκρεμός και το ρέμα …
      Ελάτε προς την γέφυρα να περάσουμε απέναντι …. Στο μέλλον ….

      Διαγραφή
    5. Πολλά ξέρεις για το ΚΚΕ αλλά για την ζωντανή αριστέρα δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Άρχισε να την μελετάς λοιπόν μπας και την καταλάβεις και έλα μετά να μας γράψεις το ποίημα που θα σου πούνε.

      Διαγραφή
    6. Ζωντανη αριστερα κατα του "ζωντανο γιαουρτι";

      Διαγραφή
    7. @ΧΡΗΣΤΟΣ:
      -ΟΙ ελπίδες αυτών που πίστεψαν στον εξανθρωπισμό του καπιταλισμού χάθηκαν. Με το που σταμάτησε να υπάρχει το αντίπαλο δέος, έκαναν μετά από 50 χρόνια και σε χρόνο dt την επανεμφάνιση τους στην Ευρώπη, η εξαθλίωση και ο πόλεμος. Πράγμα που το παραδέχονται ως και δεξιοί αντικομμουνιστές, από εσένα πέρασε απαρατήρητο φαίνεται.
      -Το τι δουλειά έχουν οι Ραυτόπουλοι, οι Μητρόπουλοι, οι Κατσέληδες, οι Σακοράφες και άλλοι πολλοί στα θέματα της "αριστεράς", μάλλον εσύ πρέπει να μας το εξηγήσεις. Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ που τους περιμάζεψε, δεν είναι "αριστερά", οπότε πάω πάσο... Και διευκρίνησα παραπάνω πως κάθε άλλο παρά χαζούς θεωρώ -την ηγεσία σας τουλάχιστον. Είναι συνειδητοί απατεώνες. Τώρα αν είσαι χαζός εσύ (όπως το θέτεις) που τους ακολουθείς στον γκρεμό, είναι δικό σου ζήτημα. Εγώ πάντως πιστεύω πως στην καλύτερη εθελοτυφλείς συνειδητά, στην χειρότερη κοροϊδεύεις την κοινωνία, ή και τα δύο ταυτόχρονα.
      Δεν είναι κάτι που με αφορά. Αντίθετα το ξεσκέπασμα σας αφορά άμεσα, τόσο εμένα σαν πρόσωπο, όσο -και σημαντικότερο- την τάξη μου.
      Υ.Γ.
      Τόσα πολιτικά θέματα έβαλα στο σχόλιο μου. Μα ούτε σε ένα να μην απαντήσεις;
      ...Ούτε σε ένα...;

      Διαγραφή
  4. Χρηστο μα την παναγια ειναι λες και εχει βαλει κανεις το χερι του απο τα οπισθια σου και σε χρησιμοποιει σαν μαριονετα για να λεει τα αστεια του. Αυτη την αισθηση μου εχεις δωσει αυτες τις μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αριστερο του χερι, αριστερος του κωλου που λεμε

      Διαγραφή
    2. Ο μόνος λόγος που συνεχίζω να γράφω ….
      Και να ανέχομαι τα υβριστικά σου επιχειρήματα ….
      Είναι γιατί γνωρίζω …. Πολύ καλά ….
      Ότι δεν είναι όλοι οι συναναγνώστες μας του (κώλου) εδώ μέσα ….
      Η επιχειρηματολογία σου θαυμαστή …. Αλλά όχι από μένα ….
      Εκεί στις λαϊκές υπάρχουν κάτι παιδάκια θαυμαστές των εκφράσεων σου ….
      Που σε περιμένουν να σε κάνουν αγκαλίτσα ….

      Διαγραφή
    3. Οι ποιοτητα και το ειδος των "εκφρασεων μου" ειναι αναλογες του εκαστοτε συνομιλητη να ξερεις

      Διαγραφή
    4. Αυτό θέλουμε …..
      Γίνεσαι καλύτερος ….
      Ευχαριστώ ….

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  5. Σε εσενα αντιθετως δεν βλεπω βελτιωση, οχι δηλαδη οτι ειχα και μεγαλες αξιωσεις απο μια μαριονετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσο για τα φασιστακια που υπονοεις, τα γνωριζεις καλα, οχι απο τις λαικες αγορες, εκει δεν πατε εσεις μη βρωμιστειτε απο τους μικροπωλητες-εργατες, αλλα απο τις πλατειες που ολοι μαζι χωρις ταυτοτητες και ιδεολογιες(που λεει ο λογος) κανατε την επανασταση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παπαρα χρηστο αντε και .....στην τελικη....και θα τα πουμε και απο κοντα να σου εξηγησω ποσο μ#$#@ας εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χρήστο απλά νά σού θυμίσω ότι εκτός τής "ζωντανής αριστεράς" υπάρχει καί ή "δημοκρατική αριστερά" μέχρι πρίν λίγο καιρό μέρος τής "ζωντανής αριστεράς" καί πλέον" κυβερνώσα αριστερά" καθώς επίσης καί τό "αριστερό πασοκ"μέχρι πρότινος "σοσιαλιστική κυβέρνηση"καί πλέον μιά από τίς συνιστώσες πού προσπαθεί νά μάς βγάλει από τό αδιέξοδο...
    πρόσεξε λοιπόν ποιά γέφυρα θέλεις νά περάσεις καί πού ακριβώς θέλεις νά πάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαστε φοβεροί. Δεν το πιστεύω ότι μπορεί ένας "γνωστός" σας να σας βάζει σε αυτή τη διαδικασία να του απαντάτε με τον τρόπο που επιδιώκει για να αυτοικανοποιήται. Μάλλον λάθος σας γιατί προς τα "εξω" βγαίνει άλλη εικόνα και γουστάρουν αυτοί οι τύποι. Αλλά το τι γουστάρουν αυτοί οι τύποι θα πρέπει να το ξέρετε πιο καλά από μένα.
    Δεν μπορούσα να μην απαντήσω όταν βλέπω ανθρώπους που ξέρουν τι γράφουν να τα παίρνουν με κάποιον που είναι φανερά στημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και γώ έχω ξαφνιαστεί από την συμπεριφορά απέναντι μου από την αρχή ….
    Χρόνια στο ΚΚΕ από μικρός έως την εποχή του Κάππου και του ΝΑΡ όπου και πήγα αποχωρώντας …. Έχω άλλη γνώμη για το ύφος και το ήθος των Κουμουνιστών …. Αν μη τι άλλο …. Το Κόμμα μας μόρφωσε, και μας έμαθε να κουβεντιάζουμε ….
    Ιδιαίτερα με τις αντίπαλες ιδέες …. Αν και γώ δεν είμαι αντίπαλος ούτε στημένος ….
    Είναι χαζό δηλαδή, την σημερινή, εποχή να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο …. Και ποιο πολύ ξαφνιάστηκα, γιατί ξέρω ότι ο Αμπελοφιλόσοφος …. Και να γράφει ξέρει και να απαντάει σοβαρά …. Γνωστοί όσοι σχολιάζουμε τα στοιχεία και τα όπλα μας στην πόρτα …. Στον πορτιέρη
    Δεν μπορώ να πω ας πούμε κάτι για τον παρις καρ …. Που αν υπήρχε χεράκι θα το πάταγα …. Γιατί γνωρίζω και την ζωντανή Αριστερά της ΔΗΜΑΡ και το φόβο έχω για το πόσο ζωντανός μπορεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ …. Άποψη μου όμως είναι ότι μόνο ενωμένη η αριστερά μπορεί να βρει λύσεις …. Και αυτό θέλω να μου επιτραπεί να το φωνάζω όσον καιρό το πιστεύω …. Αν και γνωρίζω την ψύχωση της Αλέκας πάνω σε αυτό το θέμα …. Γιατί νομίζει ότι είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον τόπο …. Και γνωρίζω ότι η σελίδα και να την διαβάζουνε θέλει και να την σχολιάζουνε ….
    Δεν νομίζω ο Poe στο σπίτι του στην σελίδα του δηλαδή θα απαντούσε με αυτόν τον τρόπο …. Θα χαιρόταν που έχει αναγνώστες που διαφωνούν με (ποιητικό) τρόπο ….
    Αυτός είναι και ο στόχος κάθε σελίδας και θα πρέπει να τον σεβόμαστε ….
    Κρασάκι και κουβεντούλα όσοι πιστοί προσέλθετε …. Τα στρατιωτικά σπορ τα έχω κόψει …. Λόγω ηλικίας δηλαδή …. Στην Πετρούπολη και καλόν αέρα έχει και βλέπεις την Αθήνα πιάτο ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ειρωνια σου και ο χλευασμος σου μεσα απο τα "ποιηματακια" σου δεν βοηθανε και πολυ να σε παρει ο αλλος στα σοβαρα. Εγω αμα θελω να με παρει ο αλλος στα σοβαρα δεν ξεκιναω να σχολιαζω ετσι:

      ------------------------------------------

      "Αν δεν είναι ειρωνεία τότε τι είναι ….
      Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς του περισσού ….
      Να αποκαλεί μαρμαρωμένη την ζωντανή αριστερά ????
      Που ενωμένη με τις τόσες διαφορετικές συνιστώσες της ….
      Παλεύει διαλέγεται και ψάχνει τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο ….
      Αφού με την απολιθωμένη πολιτική σας καταφέρατε ….
      Να κάνετε συνιστώσα το παραδοσιακό κόμμα της αριστεράς ….
      Δεν σας μένει άλλος δρόμος αλλάξτε σύριζα τους τρόπους σας ….
      Δεν θέλουμε να σας αφήσουμε πίσω ….
      Αλλά ούτε και να σας περιμένουμε μπορούμε …………….. "

      --------------------------------

      Απο κει και περα μην προσπαθεις να δημιουργησεις εριδες μεταξυ μας, το παιχνιδι το εχουν παιξει κιαλλοι. Επισης κατα τη γνωμη μου και στημενος εισαι και κακοπροαιρετος. Οπως σου ειπα και στην αρχη, τα σχολια που κανω ειναι αναλογα με το συνομιλητη μου και ειμαι και ξεκαθαρος απο την αρχη. Δεν ξεκιναω με ειρωνια και μετα με επιθεση φιλιας.

      Παιζε μεν τα παιχνιδακια σου εσυ και αυτοι που σε βαλανε, παντως χαζοι δεν ειμαστε να ξερεις.

      Καληνυχτα

      Διαγραφή
  11. Βέβαια αν διαβάσεις και το σχόλιο του Μαρμαρά και του Τάσου ….
    Ίσως καταλάβεις πάνω σε τι σχολιάζω ….
    Είναι σύνηθες εδώ όσοι σχολιάζουν ενωτικά ….
    Να αντιμετωπίζονται ως εισβολείς ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σχολίασες πραγματικά "ενωτικά" εξ'αρχής...
      Συνείδητα προκάλεσες για να ακούσεις τα σχολιανά σου, και να παιχτεί το παιχνιδάκι "κοιτάξτε τα καθήκια τα σταλίνια πως με αντιμετωπίζουν".
      Εγώ παρόλα αυτά δεν σε έβρισα.
      Εβαλα μερικά πολιτικά ζητηματάκια που παραμένουν αναπάντητα.
      Και ερώτηση μπόνους:
      Που ήταν εχθες το 27%; Γιατί μου φάνηκε πως το 4,5% είχε πολλαπλάσιο κόσμο...
      Περιμένω να μου το εξηγήσεις εσύ, μια και εγώ "έχω μείνει πολύ πίσω"...

      Διαγραφή
  12. Διακρίνω έναν πανικό από κάποιους σχολιαστές μετά την χθεσινή απεργία. Μοιάζει γενικευμένος, οπότε δεν πρόκειται για την ιδέα μου.
    Το γεγονός είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 27%, μπορεί να κατεβάσει στον δρόμο τον ίδιο κόσμο με αυτόν του 3,8%!
    Επίσης το ταξικό εργατικό κίνημα εξακολουθεί να είναι εδώ, και το κόλπο της "πλατείας" δεν ξαναπιάνει...
    Στριμόκωλη κατάσταση για τους απατεώνες. Μάλλον δεύτερη ευκαιρία να ξεφορτωθούν την εργατική τάξη, δεν θα έχουν οι μικροαστούληδες.
    Τρεις και ο κούκος, οι ΣΥΡΙΖΑίοι, 30 άτομα οι φασίστες...
    Φάτε τώρα, εκλογικούς θριάμβους κοντόφθαλμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση στο σωστό από επάνω:
      "...Το γεγονός είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 27%,ΔΕΝ μπορεί να κατεβάσει στον δρόμο τον ίδιο κόσμο με αυτόν του 3,8%!..."

      Διαγραφή
  13. @ TRASH φίλε μου ….
    Απλά μαθηματικά είναι ….
    Τα κλάσματα είναι σχετικοί αριθμοί ….
    Τίποτα απόλυτο σε αυτόν τον κόσμο ….
    Το ολοκλήρωμα της πίτσας ….
    Πιστεύω να σε πείσει ….
    http://users.sch.gr/salnk/didaskalia/fract_c/fract_c_index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν δεν βρεις τον ελάχιστο κοινό πολλαπλασιαστή ….
      Η πρόσθεσή τους ….
      Βγάζει …. Παράλογο αποτέλεσμα ….

      Διαγραφή
    2. και παί δεν απαντάς στα απλά ερωτήματα που έθεσα, στα οποία καθημερινά προστίθενται και άλλα, όπως π.χ.:
      Τι δουλειά μπορεί να έχει η "αριστερά" με το ...σχέδιο Μάρσαλ;
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5844.html?showComment=1348837506927#comment-c5521953204443873231

      εξακολουθώ να περιμένω απαντήσεις....

      Διαγραφή
    3. Α, ...ξέχασα! Από την κουβέντα δεν φεύγεις. Πρώτα απαντάς και μετά συζητάμε ό,τι άλλο...
      Και το νου σου, όσο καθυστερείς τα ερωτήματα πολλαπλασιάζοζονται...

      Διαγραφή
    4. Καλα οταν θα εχουμε στις 18 σοσιαλισμο θα παρεις και απαντηση

      Διαγραφή
  14. Δεν μπορώ βέβαια να απαντήσω εκ μέρους του Τσίπρα ….
    Δεν μπορώ όμως και να καταλάβω που διαφωνείτε ….
    Στον ιστορικό αντικομουνισμό του Μάρσαλ ????
    Στην διάσωση και ανοικοδόμηση της Γερμανίας με λεφτά του παγκόσμιου πλούτου,
    πράγμα που δεν πρέπει να απαιτεί και η (φτωχή) μας Ελλαδίτσα ….
    Και τι ακριβώς θα πηγαίνατε να συζητήσετε με ευρωπαίους και παγκόσμιους εταίρους ???? πείτε μου πραγματικά …. Είναι η ιδεολογία μας περιορισμένη στους τέσσερις τοίχους του χωριού μας, η παγκόσμια και διεθνιστική ????
    Και σε ποιά γλώσσα θα μιλήσουμε με Άγγλους Γάλους Πορτογάλους ????
    Εκτός και αν θέλουμε να κλειστούμε στο καβούκι μας ….
    Και να μην βλέπουμε που καταντήσαμε την ανθρωπότητα ….
    Όντας στο κλαμπ των μεγάλων …. Έστω και σαν λούστροι ….
    Αν δεν σας πείσει και αυτό …. Ας γράφουμε ο καθένας τα ποιηματάκια του ….
    Η κουβέντα είναι ανώφελη ………………………………………..
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=01SSe6cVoLU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Χρήστο, για την περίπτωση που όντως δεν ξέρεις τι ακριβώς ήταν το σχέδιο Μάρσαλ (το οικονομικό μέρος του "Δόγματος Τρούμαν" για την ανάσχεση του κομμουνισμού στην Ευρώπη), πάρε ένα λινκάκι που βρήκα πρόχειρο, γιατί τόσο πολύ αδιάβαστος για "αριστερός" δεν δικαιολογείται...
      http://www.xatzikostas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=50
      Εκείνο που λέει λοιπόν ο Τσίπρας, είναι πως ούτε λίγο ούτε πολύ, εκείνο που χρειάζεται είαι ένα οικονομικό πλάνο ανάσχεσης του κομμουνισμού στην Ευρώπη (αυτό ήταν το σχέδιο Μάρσαλ)!
      Είναι σχιζοφρενής (αφού δεν διατρέχει κανέναν "κομμουνιστικό κύνδινο" η Ευρώπη), είναι ηλήθιος, είναι ανιστόριτος, θεωρεί το ακροατήριο του όλα τα παραπάνω μαζί;
      Περιμένω τις απαντήσεις, μαζί φυσικά με τις προηγούμενες (δεν ξεχνώ!!).
      -Ακόμη καλό είναι να εξευτελίζουμε τις έννοιες και τις λέξεις. Διεθνισμός σημαίνει αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και όχι υποταγή σε αυτών. Αν έχεις όντως τόσο μεγάλη άγνοια και δεν μπουρδολογείς απλά, να βοηθήσω:
      http://www.scribd.com/doc/100115229/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
      Και είπα δεν μπορεί, τώρα που έσκασε στον σχολιασμό και η "καθοδηγηση" (γειά σου αστυάνακτα, -τα μοιράσατε τα υπουργεία ή ακόμη; - και τι θα γίνει με εμένα, θα με διορίσετε τελικά ή θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ;), κάποια απάντηση θα πάρω σε ό,τι ρώτησα... Αλλά φευ, επί των ερωτημάτων τίποτα...

      Διαγραφή
  15. χρήστο,θέτεις ζητήματα γενικά αλλά αόριστα όμως,χωρίς σαφή προσανατολισμό καί στόχο.αναφέρεις ".... Άποψη μου όμως είναι ότι μόνο ενωμένη η αριστερά μπορεί να βρει λύσεις …. Και αυτό θέλω να μου επιτραπεί να το φωνάζω όσον καιρό το πιστεύω …. Αν και γνωρίζω την ψύχωση της Αλέκας πάνω σε αυτό το θέμα …. Γιατί νομίζει ότι είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον τόπο …"
    μπορείς σέ παρακαλώ νά θέσεις πώς προσδιορίζεις αυτήν τήν ενότητα,σέ ποιά κατεύθυνση καί μέ ποιό στόχο?πώς αναφέρεις σέ παρακαλώ γιά ψύχωση τής αλέκας καί σέ τί ακριβώς πιστεύεις ότι υπάρχει?γιατί οί χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι αλλά στήν πράξη ό καθένας κρίνεται!γιατί λοιπόν ή ηγεσία τού σύριζα ενώ μιλάει γιά ενότητα (όπως καί εσύ)συμμετέχει στήν πανεργατική απεργιά τής τετάρτης στήν συγκέντρωση τής ΓΣΕΕ(όπως τήν κατάντησαν), καί λειτουργεί συγκρουσιακά καί απέναντι σέ οποιο σωματείο υποστηρίζει τό ΠΑΜΕ? γιατί συμμετέχει καί υπογράφει σέ διάλογο γιά μειώσεις μισθών?ποιά είναι ξεκάθαρα ή θέση τού σύριζα γιά τήν πρόταση νόμου πού κατέθεσε τό κκε?καί πραγματικά άν πιστεύεις ότι υπάρχει ιστορικό παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης τού συγκεκριμένου συστήματος νά μάς τό καταθέσεις καί νά αξιολογηθεί.παραδείγμα χαρακτηριστικό τό ΑΚΕΛ στή κύπρο τώρα!!!γιατί χρήστο είναι άλλο νά έχεις τήν κυβέρνηση καί άλλο τήν εξουσία!!καί αυτή είναι ή ψύχωση τής αλέκας ,τό νά μήν δημιουργήσει τήν αυταπάτη ότι συμμετέχοντας σέ μία κυβέρνηση τέτοια θά λυθεί κάτι ουσιαστικό.καί αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί νά συμβεί στόν τόπο,καί στήν αριστερά!
    σαφώς έχουν γίνει καί λάθη κυρίως επικοινωνιακά από τό κκε καί τουλάχιστον από εμένα έχουν κατατεθεί απόψεις γιά αυτά.ενότητα(προσωπική άποψη)όπως καί διάλογος όμως πρέπει νά υπάρξει σέ επίπεδο βάσης καί κινήματος αυτήν τήν στιγμή.
    άν τά θεωρείς ποιήμα ή ανώφελη κουβέντα μπορείς νά μήν απαντήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.