23 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ!

Την Τετάρτη κανείς στη δουλειά, όλοι διαδηλώνουμε
 ενάντια σε όσους διαχειρίζονται την κρίση
 για να σώσουν το κεφάλαιο και καταστρέφουν το λαό

getImageΟλοι την Τετάρτη στην απεργία! Με το ΠΑΜΕ να

στείλουμε βροντερό το μήνυμα: «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία»! Να νεκρώσουμε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, γιαπιά, υπηρεσίες, σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την τεράστια δύναμη που τους δίνει η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση για να διασώσει το κεφάλαιο και γι' αυτό οδηγεί το λαό στον γκρεμό.
Οι πολιτικές συγκυβέρνησης - τρόικας και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες του λαού, ούτε με τα χρέη και τα ελλείμματα. Αποκλειστικό στόχο έχουν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ, στο απεργιακό του κάλεσμα ξεκαθαρίζει: «Δεν ανεχόμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο να οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να καταστρέφονται ή να λεηλατούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ληστεύεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας και να γίνονται καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες. Γι' αυτό δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν παζαρεύουμε τρόπους αποπληρωμής του, δε ζητάμε καλύτερα μνημόνια, δεν υπάρχουν τέτοια. Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη διαγραφή του χρέους. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα».
Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η οποία τονίζει: «Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και βιοτεχνίες. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Τέρμα οι θυσίες για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια».

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η οποία επισημαίνει: «Με τη συμμετοχή μας να φτάσει το μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά ότι δεν αποδεχόμαστε και αντιπαλεύουμε οργανωμένα τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας τσακίζουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, των τραπεζιτών και των μονοπωλίων».
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καλεί στην απεργία και σημειώνει: «Οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουμε δει στις σχολές μας ποιες είναι οι περιβόητες "σωτήριες θυσίες". Είναι το να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, η κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, η μετατροπή των ιδρυμάτων σε "θυγατρικές" των μονοπωλίων». Ταυτόχρονα στις γενικές συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών καλεί να κλείσουν οι σχολές τη μέρα της απεργίας και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ.
Η ΕΕΔΥΕ στο απεργιακό της κάλεσμα επισημαίνει: «Αυτοί που κόβουν το ψωμί του λαού είναι οι ίδιοι που σκοτώνουν τους λαούς σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ετοιμάζονται να ματοκυλίσουν τη Συρία και το Ιράν».
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει η ΠΑΣΥ (βλ. σελ. 4).
Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Δημοκρατική Σεισπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.
Συνεχίζονται οι συνελεύσεις
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις, οι συσκέψεις αλλά και οι κινητοποιήσεις με στόχο το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει παντού.
 • Σήμερα Κυριακή 23 Σεπτέμβρη καλούν σε γενικές συνελεύσεις:
-- Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), στις 10 π.μ.
-- Το σωματείο εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του κλαδικού συνδικάτου (ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου 48β).
-- Το Σωματείο Εργαζομένων του «ΛΙΝΤΛ» στις 11 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων.
-- Το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής στις 10.30 π. μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
-- Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
-- Το Συνδικάτο φαρμάκου - καλλυντικών και συναφών επαγγελμάτων Αττικής στις 11 π. μ. στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).
-- Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας στις 10.30 π.μ. στο ΕΚ Κατερίνης.
 • Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη:
-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικήςπροχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη).
-- Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί στις 6.30 μ.μ., η Ενωση Λογιστών Αθήνας.
-- Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών και τουριστικών υπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη στις 7 το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά.
 • Την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη:
-- Συγκέντρωση για τα προβλήματα της Υγείας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ν. Ιωνίας στις 10 το πρωί στο ΙΚΑ (νέο κτίριο Αλ. Παναγούλη).

2 σχόλια:

 1. «Αν αγωνίζεσαι μπορεί και να χάσεις. Αν δεν αγωνίζεσαι είσαι χαμένος» είχε πει ο Μπρέχτ. Είναι ξεκάθαρο, αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα υποστούμε και θα μοιραστούμε την ήττα.
  Πάμε ξανά να μην μας χωράει ο τόπος, πάμε να βουλιάξουν όλες οι πόλεις της Ελλάδας. Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, τηε ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θυμάμαι με νοσταλγία κείνες τις εποχές παλιά ….
  Που ξυπνάγαμε χαράματα να ΠΑΜΕ, να πιάσουμε την καλύτερη θέση, στην συγκέντρωση ….
  Γύρω μας σφυροδρέπανα …. Άλλα στραβά άλλα ίσια …. Και άλλα ανάποδα ….
  Και κουβέντα …. Πολύ κουβέντα …. Γιατί τι να κουβεντιάσεις με τον σύντροφο ???? σε όλα συμφωνούσες … Με τον (αντίπαλο), η κουβέντα είχε ενδιαφέρον και σκοπό...
  Πάντα πρώτη μούρη λοιπόν και πρώτο τραπέζι πίστα …. Άξιζε ο κόπος να ΠΑΜΕ νωρίς …. Το πρωινό πουλί το πιάνει το σκουλήκι, που λεν και οι Αμερικάνοι ….
  Και τώρα κοιτάζοντας πίσω και βλέποντας μπροστά ρωτάω ….
  Εμείς που δεν το ΠΑΜΕ που θα ΠΑΜΕ ???? ρητορική η ερώτηση βέβαια ….
  Την απάντηση την ξέρω …………………..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά