20 Σεπτεμβρίου 2012

Ανησυχητική κινητικότητα στην Αμερικανική Βάση στο Ακρωτήρι


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες στην αμερικανική ευκολία στο Μουζουρά Ακρωτηρίου και όλα δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλλον ετοιμάζονται για επέμβαση στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και υποστήριξης ηλεκτρονικού πολέμου έχουν αυξήσει τους ρυθμούς εμφανίσεων, στάσεων, προσγειώσεων και παραμονής στο αεροδρόμιο, ενώ καθημερινές είναι πλέον και οι πτήσεις μεγάλου αριθμού μεταγωγικών αεροσκαφών.

Η κίνηση παρατηρείται κυρίως σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Βέλγιο και η Ολλανδία, με ενδιάμεση στάση στα Χανιά

Δραστηριότητα εμφανίζεται και με αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Αγγλίας που έρχονται από την Αίγυπτο και σταθμεύουν στην αμερικανική βάση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα γίνονται και πτήσεις βαρέων αεροσκαφών μεταφοράς προσωπικού, αλλά και φορτίων από το Αφγανιστάν προς Γαλλία και Ολλανδία.

Παράλληλα, από την αμερικανική ευκολία έχουν ζητηθεί, με αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με βάση έγκυρες πηγές, τρεις επιπλέον θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών για χρήση τους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η βάση στο Μουζουρά διαθέτει ήδη είκοσι τέτοιες θέσεις.

Πηγή : Cretalive

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.