26 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εργάτες να ξεμπερδεύουν με τη Χρυσή Αυγή

Διαβάζουμε σήμερα ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την αυριανή απεργιακή μέρα

Στο Σύνταγμα με Ελληνικές σημαίες

Όλοι οι Έλληνες -χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά με χιλιάδες ελληνικές σημαίες- οφείλουν να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο μνημόνιο και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Να απομονωθούν πάραυτα οι προβοκάτορες και το παρακράτος των Εξαρχείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που επιτρέπουν σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας, έχουν υποχρέωση να περιφρουρήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" για κάθε 'Έλληνα πολίτη.
-------------------------------------

Στις 6 Σεπτέμβρη μέσα από το site της, διαβάζουμε:

Το μαρξιστικό ιδεολόγημα της "πάλης των τάξεων", που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον "ταξικό εχθρό".Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ' επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων, με τις "ευλογίες" των ανάξιων κυβερνήσεων.


Δεν είναι με τους εργάτες.

Άνοιξαν δουλεμπορικό γραφείο, παζαρεύουν ως μπράβοι την αξία της εργατικής δύναμης σε εργοδότες.

Θεωρούν πως Βαρδινογίαννηδες και εργάτες έχουν το ίδιο συμφέρον.
Εμφανίζουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Δείχνουν πιο σύστημα υπηρετούν και τι ρόλο θέλουν να παίξουν.
Θέλουν να κρύψουν τις βαθιά ταξικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους. Και θέλουν να τις κρύψουν παίζοντας το παιχνίδι της αγάπης στο Έθνος ακριβώς γιατί είναι με τους δεύτερους. Υποκλίσεις στο κεφάλαιο και τα σκυλιά δεμένα..

Πηγη:Red River

6 σχόλια:

  1. Τους είδαμε τους καραγκιόζηδες. Ούτε 30 άτομα μπλοκ δεν είχανε, και αυτοδυαλύθηκαν στο σύνταγμα.
    Αλλά εδώ ήταν "εκτός έδρας". Στην σημερινή διαδήλωση συμμετείχαν απεργοί εργάτες. Δεν υπήρχε ο μικροαστικός όχλος της "πλατείας" για να κάνουν παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε συντροφοι γιατι δεν συμμετεχει και το κομμα ομως στις αντιφασιστικες πορειες που γινονται σε καθε γειτονια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε η αναγέννηση των φασιστοειδών, είναι ξεχωριστό ζήτημα από την ίδια την καπιταλιστική κρίση και τον ταξικό πόλεμο που έχει κηρύξει η αστική τάξη ?

      Τι σημαίνει ... "αντιφασιστική" πορεία ? Ποιοί θα κάνουμε ... "αντιφασιστικό" μέτωπο ?

      Διαγραφή
    2. δεν γινεται να "ξεχωριζεις" ετσι αυθαιρετα την "αντιφασιστικη παλη" απο την γενικοτερη παλη για την ανατροπη της εξουσιας της αστικης ταξης και της εγκαθιδρυση της εξουσιας της εργατικης ταξης και των συμμαχων δυναμεων της.
      Η "εμφανιση" του νεοφασισμου με την δυναμικη που εχει σημερα, δεν υπηρετει μονο τοςυ αστους λειτουργωντας ως φοβητρο για το οργανωμενο λαικο κινημα, αλλα και σαν αλλοθι για τους "ντεμι αριστερους" που αποκοβουν το φαινομενο(sic) απο τις γεννησιουργους του αιτιες.Οι οποιες "αντιφασιστικες" εκδηλωσεις η πορειες επικεντρωνουν μονο στην αντιμετωπιση της ΧΑ καλλιεργωντας συγχυσεις για το ρολο της, το ειδικο της βαρος στην αναμορφωση του πολιτικου αστικου συτηματος, ως μαστιγιο της αστικης εξουσιας.
      Οι συνεπεις επαναστατικες δυναμεις πρεπει να ξεσκεπαζουν συνολικα το "μιγμα" στα ματια των εργαζομενων, να αποκαλυπτουν πως-το πιο βασικο-εξυπηρετει η παρουσια των νεοναζι στην πολιτικη σκηνη, τις αγωνιωδεις προσπαθειες του κεφαλαιου να σωσει την κερδοφορια του και να φορτωσει τις συνεπειες της κρισης που αυτο δημιουργησε στις πλατες του λαου με αλλοθι το δηθεν μεταναστετυτικο και αλλα φαιδρα.
      Η αντιμετωπιση της ΧΑ πρεπει να γινει με ορους κινηματος, ταξικου, μαζικου και οργανωμενου, οχι με "happenings" και εκδρομουλες.
      Η καλυτερη απαντηση ειναι το δυναμωμα των ταξικων δυναμεων και του ταξικου προσανατολισμου των εργαζομενων ετσι ωστε οι κραυγες των φασιστοειδων να "κτυπανε" σε κλειστα αυτια.

      Διαγραφή
  3. Και μια ερωτηση, στις ανω κατω πλατειες που ειχατε διπλα σας τους φασιστες γιατι δεν κανατε αντιφασιστικη παλη; Τωρα το θυμηθηκατε; Τοτε ηταν ολοι οι ελληνες μαζι χωρις ταμπελες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσεις που καλλιεργησατε το ακρως φασιστικο, χωρις κομματα, χωρις ταμπελες, ολοι ειμαστε ελληνες και που δεν κανατε λογο για το ταξικο του ζητηματος, μην απορειτε τωρα που ξεπεταχτηκαν τα φασιστακια σαν λερναιες υδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.