26 Σεπτεμβρίου 2012

Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα ... !


Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την σημερινή απεργία, στοιχεία της οποίας ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί και ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται ένα πλαίσιο ... πάλης ας το ονομάσουμε, το οποίο συνοψίζεται στα εξής σημεία :

- Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
- Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
- Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
- Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
- Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
- Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκα στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
- Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
- Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
- Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .
- Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.
- Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
- Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.


Τα περισσότερα από τα παραπάνω σημεία, είναι γνωστά, είτε από τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, είτε από τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ το 1981, οπότε δεδομένων των σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, έχουν σχολιαστεί, κριθεί και απορριφθεί ως σοβαρές προτάσεις ενός "αριστερού" πολιτικού σχηματισμού, όσο ακόμα και ενός ρεφορμιστικού ή σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού.


Διότι άλλο πράγμα να τα λέει αυτά ο Ανδρέας το 1981 και άλλο πράγμα να τα λέει ο Αλέξης το 2012. Σκεφτείτε απλά τις συνθήκες του τότε και του σήμερα ...

Τελοσπάντων, η νέα φράση κλειδί που προστέθηκε σε αυτό το πλαίσιο "πάλης" και μας απασχόλησε ιδιαιτέρως είναι ... η "αποδέσμευση από την Τρόικα". Το πρώτο και φυσικό ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει όλους αυτούς που συντάχθηκαν κάτω απο τις σημαίες των συνδικαλιστικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή απεργία, αλλά και προσβλέπουν στην σωτηρία τους απο δαύτους μόλις γίνουν κυβέρνηση, τρομάρα μας ... είναι το τι θέλει να πει ο ποιητής με την συγκεκριμένη πρόταση !

Α π ο δ έ σ μ ε υ σ η   α π ό   τ η ν   τ ρ ό ι κ α. 

Και ποιά είναι η τρόικα βρε παίδες ?
Απ'ότι θυμάμαι η τρόικα αποτελείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ! Και μιας και δεν είμαστε δεσμευμένοι με τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εαν εξαιρέσουμε δηλαδή τις δανειακές συμβάσεις και τα παρελκόμενά τους, τα οποία εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να τα καταργήσει αλλά απλά να τα καταγγείλει ...


... αυτό που λέει η πρόταση μεταφράζεται σε "Αποδέσμευση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση" και μου μυρίζει ολίγον κλεμμένο ! Και δεν θα ήταν καθόλου κακό, εαν το κλεμμένο το αποδίδαμε σε πολιτική επιρροή ή αποτέλεσμα διαπάλης ... και όχι σε πολιτική εξαπάτηση. Εαν το σκεφτείτε και λιγάκι, η συγκεκριμένη πρόταση δεν κολλάει με τους υπόλοιπους αναχρονισμούς του πλαισίου ... πάλης του ΣΥΡΙΖΑ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να κολλάει, όταν μιλάμε για έναν πολιτικό σχηματισμό που είναι αφοσιωμένος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και ξαφνικά πετάγεται το δεύτερο ρητορικό ερώτημα απο το πουθενά.
Πρόκειται απλά για ανοησίες των συμβιβασμένων ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ που πάνω στην πολιτική θολούρα τους λένε και καμια μαλακία για να περάσει η ώρα ή πρόκειται για κοινούς απατεωνίσκους που χρησιμοποιούν το αυξανόμενο αντιευρωπαϊκό (αντιευρωπαϊκό όσον αφορά την ευρωενωσιακή πολιτική κατεύθυνση) κοινό αίσθημα και προσπαθούν διεμβολίσουν την πολιτική επιρροή των κομμουνιστών, εξαπατώντας τους εργαζόμενους με κλεμμένες προτάσεις και συνθήματα ?

Και τέλος το τρίτο ερώτημα για το κοινό : "Σε ποιούς θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως απευθύνεται" ?

3 σχόλια:

  1. Η απαντηση στο 3ο ερωτημα αν και για αυτο θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι ρητορικο: στον κλασσικο το μ@λ@κ@ τον ελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την φράση αυτή δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ή προτείνει ρήξη με την Ε.Ε. Απλώς είναι κατά του μνημονίου που απορρέει από την τρόικα. Θέλει απλά να το αντικαταστήσει με δικό του σχέδιο ανάπτυξης χωρίς ρήξη με μονοπώλια και Ε.Ε. Τώρα εάν στην πορεία δεν μπορέσει να το κάνει γιατί οι κανόνες του παιχνιδιού λένε άλλα ή κάνει κολοτούμπα το κάνουνε γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.