16 Μαΐου 2013

Δήλωση του Ν. Σοφιανού μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΟΛΜΕ




Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ είχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε:

«Για άλλη μια φορά εκφράσαμε την καταδίκη του ΚΚΕ στην πολιτική της επιστράτευσης, στην πολιτική που προωθεί τα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία και με την τακτική του "νόμος και τάξη", με την επιστράτευση ενός ακόμα κλάδου εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση άρση αυτού του μέτρου και θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες οι αγώνες που μπορούν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική χρειάζονται κοινωνική συμμαχία, χρειάζονται σύγκλιση και κατανόηση συνολικότερα από την εργατική και λαϊκή οικογένεια, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης που υποβαθμίζει βίαια το περιεχόμενο και τη γνώση των παιδιών του λαού. Στα πλαίσια αυτά εκφράζουμε και τη στήριξή μας στα αιτήματα των εργαζόμενων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».



902.gr

27 σχόλια:

  1. Mε τι μούτρα θα είδαν τον Σοφιανό στον Περισσό οι "επανασταταράδες" της "Πλειοψηφούσας" θέσης της ΟΛΜΕ; Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ilief:
      Εδώ έχουν μούτρα να δουν τον κόσμο που πούλησαν ανερυθρίαστα, στον Σοφιανό θα ντραπούν;

      Διαγραφή
    2. TRASH
      Τον Σοφιανό trash γιατί του έλεγαν, και του έλεγαν, ότι είναι κατά είναι έτσι, είναι γιουβέτσι. Στον Περισσό λοιπόν οι κύριοι επανασταταράδες αφού πρώτα αποφάσισαν να μην απεργήσουν!

      Οι δικοί τους που τους ψηφισαν στο Δ.Σ. να παραδειγματιστούν.

      Οι ναυτεργάτες που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις επιστρατεύσεις, οι χαλυβουργοί που έκαναν απεργία 230 μέρες, στο εργοστασιο ανακύκλωσης 114, και στην phone marketing 111, τι ήταν; Ilief

      Διαγραφή
  2. ILIEF; Δικε μου πες μου! Ειχες ξαναδει τετοια μεγαλοπρεπη κωλοτουμπα; Ασε τα παιδια; Για το γελιο μας φροντιζουν. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα ρε παιδιά, υπήρχαν άτομα στον Περισσό (τον γνωστό) που υποστήριξαν την πλειοψηφούσα θέση της ΟΛΜΕ; Μήπως έχω χάσει επεισόδια; Θα βοηθούσε μία εξήγηση, γιατί μπερδεύτηκαν τα πράγματα τις τελευταίες μέρες!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η συναντηση εγινε στα πλαισια των συναντησεων της ολμε με ολα τα κομματα, αν σοβαρα τωρα κανεις την ερωτηση για το αν "υπήρχαν άτομα στον Περισσό (τον γνωστό) που υποστήριξαν την πλειοψηφούσα θέση της ΟΛΜΕ" τοτε τι να πω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι αυτό δεν το ήξερα, και γι 'αυτό μου φάνηκε κουλό. Ευχαριστώ για την απάντηση!

      Κώστας

      Διαγραφή
  5. Μερικά απλοϊκά ερωτήματα...

    Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι

    1.το ΠΑΜΕ στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (όχι των προέδρων των ΕΛΜΕ, μη μπερδευόμαστε)πρότεινε κι αυτό, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ,"να αποφασίσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απεργία";
    2.στους προέδρους των ΕΛΜΕ που ψήφισαν στο παραπάνω ερώτημα "Λευκό" δηλ. "Κατά" υπάρχουν και πρόεδροι που ανήκουν στο ΠΑΜΕ (ψάξτε τους εδώ http://tiny.cc/6uo7ww);
    3.σε αυτούς που ψήφισαν "Υπέρ" ήταν και πρόεδροι που προέρχονται από τις ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ);
    4.οι "Παρεμβάσεις"(ΑΝΤΑΡΣΥΑ)στην παραπάνω κλειστή συνεδρίαση πρότειναν απεργία δι'αντιπροσώπων(να απεργήσουν καμιά 500αριά συνδικαλιστές!!!) γιατί δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για μαζική απεργία ενάντια στην επίταξη;
    Αν είναι αλήθεια τα παραπάνω και όχι τρισάθλια προπαγάνδα των ξεπουλημένων οπορτουνιστών, μήπως η απόφαση για αναστολή της απεργίας ήταν των προέδρων των ΕΛΜΕ (κυριολεκτικά) και όχι των απατεώνων της ΟΛΜΕ ή της ΠΑΣΟΚΟΝΔΣΥΡΙΖΑ συμμαχίας,όπως λέτε ;

    Μότας Άρης
    καθηγητής
    Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Μότα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών (http://syrizaserron.blogspot.com/2012/04/blog-post.html)

    Δώστε μας ονόματα για το #1, για το #2, και για το #3.

    Όσο για το ότι η μη απεργία ήταν απόφαση των ΕΛΜΕ και όχι της ΟΛΜΕ, γιατί δεν γράφετε την άποψη αυτή επώνυμα σε ένα από τα έντυπα ή ενημερωτικά σάιτ του κόμματός σας; Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.Η μη απεργία ήταν απόφαση της συνεδρίασης των ΠΡΟΕΔΡΩΝ των ΕΛΜΕ, όχι των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ (ας μη παίζουμε με τις λέξεις). Το ποιός έθεσε θέμα και τους έδωσε την καυτή πατάτα της λήψης απόφασης περί ύπαρξης ή μη προϋποθέσεων απεργίας είναι άλλλο θέμα συζήτησης, όχι λιγότερο σοβαρό, αλλά δεν θίγεται στο αρχικό μου σχόλιο.
    2.Η "ανακάλυψη" και η έμφαση -με επισύναψη του link- της κομματικής ιδιότητάς μου δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει με την ταμπακιέρα...να μην επαναλάβω το κλισέ με το φεγγάρι και το δάχτυλο..
    3.Μια και έχετε μπει στον κόπο να ερευνάτε την κομματική ιδιότητα των επώνυμων σχολιογράφων σας, φαντάζομαι ότι θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να μάθετε ποιοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και των ΣΥΝΕΚ είναι στην ΟΛΜΕ και πρόεδροι κάποιων ΕΛΜΕ και από την κατάσταση της ψηφοφορίας να βρείτε κατά πόσο είναι αλήθεια ή ψέμματα τα ερωτήματα του αρχικού σχολίου.

    Μότας Άρης
    ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών ('ντάξει,τώρα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "1. Το ποιός έθεσε θέμα και τους έδωσε την καυτή πατάτα της λήψης απόφασης περί ύπαρξης ή μη προϋποθέσεων απεργίας είναι άλλλο θέμα συζήτησης"

    "Κατατίθεται από το προεδρείο (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) πρόταση για να μην γίνει η απεργία."
    http://www.alfavita.gr/arthra/ξεκίνησε-η-συνέλευση-προέδρων-των-ελμε-συνεχής-ενημέρωση

    "Έπειτα από αντιπαράθεση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μειοψηφία, αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το εάν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία.

    Στο ερώτημα αυτό τέθηκε ο προβληματισμός, πως μπορούν να απαντήσουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ αφού οι αποφάσεις που είχαν απο τις γενικές συνελεύσεις των μελών τους αφορούσαν διαφορετική πρόταση της ΟΛΜΕ. Εαν υπερψηφίζουν δηλαδή η οχι την αρχική πρόταση του ΔΣ για 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και πενθήμερη απο τις 20 έως τις 24 του μήνα.
    Να σημειωθεί ότι η αρχική αυτη πρόταση υπερψηφίστηκε νωρίτερα με 78 ψήφους υπερ του «ναι», 4 υπερ του «όχι» και 3 «λευκά».
    Στην νέα πρόταση που κατέβασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητώντας τελικά την γνώμη του σώματος για το αν πληρούνται οι κοινωνικοί όροι για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία, ήταν σαφές ότι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ φάνηκαν μπερδεμένοι: 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι «υπάρχουν οι προυποθέσεις» για την απεργία και 9 ότι «δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις» για την απεργία."
    http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2013/05/blog-post_16.html

    Η κομματική σας ιδιότητα αναφέρθηκε επειδή έχει τα πάντα να κάνει με το γεγονός ότι αποπειράσθε να θολώσετε τα νερά και να διαστρεβλώσετε γνωστά και καταγεγραμμένα γεγονότα.

    Καλή σας ημέρα και περαστικά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γ ια να καλαβαίνουμε πόσο καθαρά ή θολωμένα είναι τα νερά ...

      Λέει ο Αντώνης κοπιάροντας ιστοσελίδες:

      "Κατατίθεται από το προεδρείο (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ"

      "Αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι όροι για να γίνει η απεργία."

      "Στην νέα πρόταση που κατέβασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ του σώματος για το αν πληρούνται οι κοινωνικοί όροι για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία..."

      Τελικά, η ΟΛΜΕ (η γνωστή τυχοδιωκτική συμμαχία ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ!!!) πρότεινε στους προέδρους των ΕΛΜΕ "ΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑ" ή την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ για τις προϋποθέσεις; Αν ισχύει το δεύτερο, μήπως τζάμπα συζητάμε; Αν μάλιστα "οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ φάνηκαν μπερδεμένοι", μήπως άλλοι θολώνουν τα νερά;

      Μότας Άρης

      Διαγραφή
  9. Ο κύριος Μότας αναφέρεται στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς που είπε "όχι" στην απεργία της ΟΛΜΕ και στις προϋποθέσεις ψήφισε "παρόν" και όχι λευκό. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά ψήφισε "ναι" στην απεργία της ΟΛΜΕ και "ναι" στις προϋποθέσεις. Ουπς, μας πιάσατε! Γιατί ξεχνάτε, όμως, κύριε Μότα ότι οι δύο πρόεδροι είχαν διαφορετική εντολή από τις συνελεύσεις τους; Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά είχε εντολή από τη Γενική Συνέλευση να υποστηρίξει την πρόταση της ΟΛΜΕ. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, κάτι που δεν αναφέρεται ούτε στο "αντικειμενικό" site alfavita του κυρίου Κάτσικα των Παρεμβάσεων δεν είχε την ίδια εντολή από τη συνέλευσή του. Στη συνέλευσή του καταψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ και ψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ. Πώς ήταν δυνατόν ο άνθρωπος να ψηφίσει "ναι" στην πρόταση της ΟΛΜΕ. Όσον αφορά στις προϋποθέσεις, αφού ο άνθρωπος είχε απόφαση από γενική συνέλευση καταψήφισης της πρότασης της ΟΛΜΕ, έπρεπε να πει "ναι" στις προϋποθέσεις; Είπε, απλά, ότι δεν ψηφίζει, γιατί η ευθύνη να αποφασίσουν ήταν σε αυτούς που είχαν εντολή για την απεργία της ΟΛΜΕ. Αφήστε, λοιπόν, τις ανακρίβειες και να αναφέρεται την αλήθεια, όταν αναφέρεστε στο ΠΑΜΕ.

    Lucid, εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγγνώμη, εννοούσα ότι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ψήφισε "παρόν" και όχι αρνητικά.

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμπεράσματα από τον προηγούμενο διάλογο:
    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ προταση της συμμαχίας ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για μη απεργία
    2. Υπάρχει το ερώτημα από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς τους προέδρους για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απεργία (παραμένει αδιευκρίνιστο το αρχικό ερώτημά μου για το αν το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ διαφώνησε ή συμφώνησε να τεθεί το ερώτημα στους προέδρους)
    3.Τί νόημα έχει το τσουβάλιασμα και η κριτική στην περιβόητη ΣΥΜΜΑΧΙΑ όταν ο παραπάνω σχολιογράφος λέει ότι στην απόφαση των προέδρων το "Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις" ψηφίστηκε(έτσι προσμετράται το "παρόν") και από πρόεδρο που ανήκει στο ΠΑΜΕ (άσχετα από το σκεπτικό του το οποίο είναι σεβαστό);
    4. Αν αποδεχτούμε και επεκτείνουμε την λογική του τσουβαλιάσματος (που δεν τη δέχομαι), τότε τί πρέπει να πούμε για την "συμμαχία" ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ στους χειρισμούς της ΑΔΕΔΥ αυτές τις μέρες;

    Αυτά, και περαστικά σε όλους μας!
    Μότας Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από το blog του TRASH
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1176.html )
      (..)"Απεργία" ΟΛΜΕ (μουσικό σχόλιο)
      Το παρακάτω τραγούδι, θα μπορούσε και να έχει γραφτεί και την στάση των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΑΠ-Παρεμβάσεων, στα πρόσφατα γεγονότα στην ΟΛΜΕ.
      Τους το αφιερώνουμε...(..)

      Διαγραφή
  12. Απάντηση στο 1:Θα με τρελάνεις, η Φατούρου δεν είπε ότι δε γίνεται να κάνουμε απεργία;Πώς θεωρείς ότι δε συμμάχησαν στο να μη γίνει απεργία.
    Απάντηση στο 2: Το ΠΑΜΕ είπε δημόσια:«Υπάρχει ανάγκη να αποτυπωθεί με σαφήνεια και καθαρότητα η θέση και η θέληση των 20.000 συναδέλφων που συμμετείχαν σε Γενικές Συνελεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παρερμηνεύσει. Εμείς πήραμε καθαρή θέση και πήραμε και την ευθύνη της πρότασής μας. Η πρόταση μας μειοψήφησε στις γενικές συνελεύσεις και υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη βρίσκεται στις δυνάμεις που πρότειναν και διαχειρίζονται αυτή την εισήγηση και τη συγκεκριμένη πρόταση. Είδες κανένα να το αμφισβητεί;Ακόμα και ο ίδιος ο Κοτσιφάκης το παραδέχτηκε στην επιστολή του.
    απάντηση στο 3:Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς δεν είχε καμία εξουσιοδότηση να ψηφίσει την πρόταση της ΟΛΜΕ. Το καταλαβαίνεις ή όχι; Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ήταν αντιπρόσωπος της συνέλευσής του και όχι εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Ο Σάββας Σάββα, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, αν πήγαινε, αντίστοιχα, ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ θα καταψήφιζε την πρόταση της ΟΛΜΕ, αλλά δεν το έκανε. Τι δεν καταλαβαίνεις;
    Απάντηση 4:Το ΠΑΜΕ πρότεινε απεργία στην ΑΔΕΔΥ και για την Παρασκευή. Η πλειοψηφία, όμως, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ ψήφισαν μόνο την Τρίτη. Και επειδή φοβηθήκατε ότι θα αποδεικνυόταν αν συμμετείχε ο κλάδος στην απεργία της Τρίτης ότι ήταν ανέτοιμος, καλέσατε σε απεργοσπασία. Τι δεν καταλάβατε, επίσης;

    Αυτά, και περαστικά σας, όχι περαστικά μας! Κι αυτό, γιατί εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και όλη αυτή η λύσσα σας με το ΠΑΜΕ υπάρχει γιατί το ΠΑΜΕ σας ανάγκασε να αποκαλυφθείτε.
    Ξέρετε πολύ καλά ότι το ΠΑΜΕ είχε δώσει οδηγία στα μέλη του να μην μπουν την Παρασκευή στις αίθουσες, έστω και αν δεν είχε μαζικότητα η απεργία. Το είπε και δημόσια, το είπε και στις μαζώξεις του. Ξέρατε ότι θα το έκανε και γι αυτό φοβόσασταν το ξεσκέπασμα σας την Παρασκευή και κάνατε πίσω στη συνέλευση των προέδρων.
    Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων για σημαντικά στελέχη των Παρεμβάσεων που τους έλεγαν, κατόπιν εορτής, ότι δε θα κάνουν απεργία στις πανελλαδικές και να μην κάνουν και αυτοί.
    Τέλος, το ΠΑΜΕ δεν είναι η νταντά σας. Θα αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας για όσα προτείνετε και για όσα παίρνετε πίσω.

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Τέλος, το ΠΑΜΕ δεν είναι η νταντά σας. Θα αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας για όσα προτείνετε και για όσα παίρνετε πίσω."
    Τελικά από ότι κατάλαβα σαν πρωτοπορία πρέπει να είμαστε και η νταντά τους. Οι ίδιοι το ζητάνε με κάθε ευκαιρία...
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε Μοτα κανεις τον χαζο;
    το ΠΑΜΕ ειχε συγκεκριμενη προταση η οποια εκτος απο την κεφαλλονια δεν περασε.
    οι προεδροι των ελμε ηταν εξουσιοδοτημενοι να πανε στο συνεδριο υπερασπιζοντας την αποφαση της ελμε που τους εστειλε.
    το πραξικοπημα το κανατε εσεις σαν προεδριο που βαλατε σε ψηφοφορια αλλα πραγματα απο τα οποια αποφασισαν οι ελμε.
    τα υπολοιπα ειναι πουστιες πασοκικες, σορυ τσυριζαιικες, μπας και γλυτωσετε το ξυλο απο τους καθηγητες που τους φλωμοασατε στο ψεμα.
    για να μην παμε παρακατω οτι πηρατε αποφαση για μια απεργια που απο την αρχη δεν ειχατε σκοπο να κανετε. αυτο δεν λεγατε στις συνελευσεις; θα παρουμε αποφαση αλλα λογο επιστρατευσης θα παμε κανονικα;
    λοιπον ασε τωρα τις μλκς και για μια φορα στην ζωη σας δειξτε λιγο παλληκαριά και πειτε οτι ναι δεν ξεραμε τι καναμε και περασανε 5 μερες για να καταλαβουμε οτι το ΠΑΜΕ ειχε δικιο ή να πειτε την αληθεια οτι παιξαμε το παιχνιδακι της κυβερνησης γιατι δεν διαφωνουμε στην τελικη με το σχολειο της αγορας, οποτε δεσαμε χειροποδαρα τους εκπαιδευτικους μην την πατησουμε οταν γινουμε κυβερνηση
    αιντε λαμογια οπορτουνες του κερατα, θρασιμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σύντομο ιστορικό της ΟΛΜΕ από "Ρ"
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7442407&publDate=17/5/2013 )
    Βαριές ευθύνες για την προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tι έκανε ο Σύριζα στις επιστρατεύσεις και τι το ΚΚΕ
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4698.html )
    Η επανάληψις μήτηρ πάσας μαθήσεως.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από το blog του Γιώργου Σαρρή

    (..)Μια επιτυχημένη "απεργία διαρκείας"
    http://edoketora.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5802.html

    Τι κατάφερε λοιπόν η "απεργία" διαρκείας που προτάθηκε, υπερψηφίστηκε και αμέσως μετά αποσύρθηκε;
    Πολύ απλά να μη γίνει καμιά μα καμιά απεργιακή κινητοποίηση για τα τόσα και σοβαρά που συμβαίνουν στα σχολεία και στους καθηγητές. Ούτε καν μια 3 ωρη στάση εργασίας, ούτε καν αυτό.

    Δεν είναι και λίγο. Να κλείνουν σχολεία, να απολύεται κόσμος, να στήνεται στον τοίχο η Δημόσια παιδεία, να επιστρατεύεται ένας κλάδος 85000 εργαζόμενων προληπτικά και να καταργείται για 3η φορά σε 4 μήνες έστω κι αυτή η Δημοκρατία και μετά από τόσο ντόρο επί της ουσίας να μη γίνεται ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Εκτός φυσικά από τη μισό-Απεργία της ΑΔΕΔΥ που έκανε μόνο το ΠΑΜΕ και όχι μόνο δε συμμετείχαν αλλά και κατάγγειλαν όλοι οι άλλοι!

    Όσο για την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη, ΓΣ και εκτίμηση της κατάστασης, αυτή κρίθηκε ηττοπαθής και απορρίφθηκε πανηγυρικά! Ήταν λίγη για τις τρομερές αγωνιστικές διαθέσεις που υπήρχαν... Ενώ το ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ σάρωσε.
    Οχι τίποτα άλλο, αλλά για να μη νομίζουμε ότι δεν υπάρχει know-how στην εξουσία για το πως διαλύεται ένα συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτά πλέον έχουν γίνει επιστήμη μετά από τόσα χρόνια διεθνή εμπειρία.

    Ο κ.Παπαχρήστος εννοείται πως θα πρέπει να ανταμειφθεί για την προσφορά του στο κτύπημα του κλάδου αφού έφερε σε πέρας μια δύσκολη αποστολή. Και όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι όσοι στήριξαν τη στάση του και την "επαναστατική" του πρόταση που σαν αποτέλεσμα είχε αυτό το απίστευτο ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.
    Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχαστεί και η επίθεση στο ΠΑΜΕ κι ας ήταν βραχείας απόδοσης.

    Ήταν μια ομολογουμένως έξυπνη προσπάθεια, άσχετο αν τελικά τους γύρισε ανάποδα.
    Από ό,τι ακούσαμε σε πολλά σχολεία σήμερα, πολλοί καθηγητές έλεγαν πόσο δίκιο είχε το ΠΑΜΕ. Κάτι είναι κι αυτό...

    ΥΓ: Εννοείται πως αυτό που έγινε δεν θα περάσει έτσι. Όσο κι αν δε φαίνεται τώρα θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, ενώ όπως φαίνεται όλο και κάποιοι είδαν ποιος είναι τι... (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ρηξικέλευθρη πρόταση Σκουρλέτη στο ρ/σ «Κόκκινο»

    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7052162&publDate=23/9/2012 )

    (..)Γι' αυτό και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης προ ημερών δήλωνε στο ρ/σ «Κόκκινο»: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς... έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, 40, 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέον πλέον. Αρα λοιπόν ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους... και το βράδυ ή το απόγευμα να κατεβούμε στους δρόμους και να διαδηλώνουμε».(..)

    ( http://www.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=7062145 )
    Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012. Η «κυβερνώσα αριστερά» για την απεργία.

    Τι έκαναν στις προηγούμενες 48ωρες απεργίες;
    Mε παραδείγματα από Μεγάλους Δήμους - ΟΤΑ ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7134755&publDate=2012-11-11%2000:00:00.0 ). Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην ουσία, η πρότασή τους για "απεργία διαρκείας" θα μπορούσε να παρομοιαστεί ως εξής:
    Είναι σα να βάζεις σ' ένα παιδάκι που δεν ξέρει καλά-καλά να γράφει και να διαβάζει να σου αναλύσει τον Καβάφη και, μάλιστα, έχοντας ένα διορθωτή που αυστηρότατο.
    Θέλω να πω ότι έσπρωξαν τον κλάδο σε μονοπάτια που δεν μπορούσε να περπατήσει. Ο κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει συμμετοχή σε απεργίες περίπου 20%.
    Ήξεραν ότι η τρικομματική είχε επιστρατεύσει άλλους δύο κλάδους και προεξαγγέλοντας απεργία διαρκείας ήταν σαν να τους προκαλούσε να μας επιστρατεύσει και εμάς.
    Επέμεναν υπερβολικά να αρχίσει η απεργία στις πανελλαδικές, δείχνοντας στην κοινωνία ότι αδιαφορεί για τα παιδιά.

    Τώρα, ζητάνε και τα ρέστα! Στα λαγούμια σας και γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα όνομα. Lucid

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Μότας κάνει ό,τι κάνει κάθε τυχοδιώχτης και οπορτουνιστής:παίζει με τις λέξεις για να κρύψει την αλήθεια! Και νομίζουν πάντα ότι κάνοντας λεκτικές και φραστικές ακροβασίες καταφέρνουν να κοροϊδέψουν τους "αδαείς". Δηλαδή όταν θέτεις το ερώτημα για το αν υπάρχουν προϋποθέσεις για την απεργία και απαντάς ότι δεν υπάρχουν, δεν είναι σαν να λές ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε απεργία. Δηλαδή καταψηφίζεις την απεργία! Είναι σαν τον χασισοπότη, πίνοντας χασίς έχει όλο τον κόσμο δικό του μαστουρωμένος, ενώ δεν έχει τίποτα στην τσέπη...Έτσι ήθελαν να κάνουν και αυτοί με την απεργία!!!

      kk

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.