19 Μαΐου 2013

Αγρίνιο: Μέλη του Εργατικού Κέντρου απέτρεψαν την κατάθεση στεφανιού από τη Χρυσή Αυγή και δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας (2 Video )


Διαβάστε το ρεπορτάζ από τον 902.gr

Μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, δεν επέτρεψαν στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, να καταθέσει στεφάνι σε μνημείο της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η αστυνομία επιτέθηκε στους εργαζόμενους και προχώρησε σε τρεις προσαγωγές μελών του ΕΚ Αγρινίου, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκαν τέσσερις διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομική παρέμβαση έδρασε στην ουσία υπερασπιστικά του χρυσαυγίτη βουλευτή και της ομάδας χρυσαυγιτών που τον συνόδευε.

Για την εκδήλωση, υπήρξε συμφωνία του Δήμου και των φορέων της περιοχής να κατατεθούν στεφάνια μόνο από το δήμαρχο και συλλόγους Ποντίων. Το ΕΚ Αγρινίου είχε κάνει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι η Χρυσή Αυγή.

Η παρουσία στο χώρο του βουλευτή και μελών της Χρυσής Αυγής έκαναν τους υπεύθυνους του Δήμου να επισπεύσουν την κατάθεση στεφάνων.

Η κατάθεση έγινε βιαστικά από το δήμαρχο και δυο μέλη ενώσεων των Ποντίων και κηρύχθηκε το πέρας της εκδήλωσης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, θέλησε να καταθέσει και ο ίδιος στεφάνι και ακολούθησε η παρέμβαση μελών του ΕΚ Αγρινίου και η επίθεση εναντίον τους από την αστυνομία.






Tα βιντεο via Ταξικης Αντεπιθεσης



9 σχόλια:

  1. Πολυ καλο αυτο που γινετε να απομονωνεται δλδ το "νομιμο πολιτικο κομμα" απο εθνικες γιορτες αλλα αυτο που προβληματιζει ειναι οτι εκτος απο ηδη πολιτικοποιημενα ατομα που ετσι κι αλλιως περιμενα οτι θα ειχαν τετοια αντανακλαστικα, δεν υπαρχει καποια σοβαρη μεριδα του πλυθησμου που να εμφανισε αντιφασιστικα αντανακλαστικα(εκτος απο τους βλακο-antifa) αν και λογικα θα επρεπε η ελληνικη αντιφασιστικη και αντιχουντικη ιστορια να εχει αφησει καποια "ιχνη". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ?

    Στρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα διαφωνησω ουτε θα συμφωνισω μαζι σου, αλλα το βιντεο δεν νομιζω να επιτρεπει τετοια συμπερασματα. Εγω βλεπω πολλους μπατσους και ολοι οι αλλοι αντιδρουν αλλα ετσι κι αλλιως το πλανο δεν επιτρεπει να συμπαιρανω και ποσοστα.
    Αυτο που ξερω ασχετα με τα βιντεο, ειναι οτι ο κοσμος δεν ασχολειται ετσι κι αλλιως με τα κοινα, το μονο που ξερει να κανει ειναι να βλεπει τηλεοραση και το πολυ πολυ αν δε φοβαται να κανει και κριτικη μασοντας παντα τα λογια του. Αυτος ο κοσμος δε παει σε εκδηλωσεις. Αν τα καταφερει και παει θα αντιδρασει με λιγη βοηθεια.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάντως άσχετα απο το πέσιμο και τις αντιδράσεις δεν είναι σωστό πιστεύω να απαγορεύει ο οποιοςδήποτε δήμος την κατάθεση στεφάνων στον οποιονδήποτε..το θεωρώ επικίνδυνο με προεκτάσεις άν αρχίσει και γίνεται αυτό..η κατάθεση στεφάνων είναι δικαίωμα του καθενός... επίσης γενικά δεν είδα αντιπροσωπίες κομμάτων να αφήνουνε στεφάνια γενικά και μ φαίνεται δεν είναι αναγνωρισμένη επίσημα απο το ελληνικό κράτος και τα κόμματά του..δεν είμαι και σίγουρος.. παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς αυτοί οι τύποι δεν είναι ο οποιοσδήποτε, αλλά οι ναζί της γειτονιάς σου. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια, αλλά από καμουτσίκι.

      Δεύτερον, η γενοκτονία των Ποντίων, είναι αποτέλεσμα του εθνικισμού, τούρκικου μεν, αλλά εθνικισμού. Επιμένεις ακόμα, πως οι εθνικιστές έχουν δικαίωμα να καταθέσουν στεφάνι ?

      Διαγραφή
    2. για την ιστορια, ο δημος ειχε αποφασισει να μην καταθεσει κανενα κομμα στεφανι.
      στα υπολοιπα συμφωνω με τον προλαλισαντα

      Διαγραφή
  4. Ομορφιά αυτή και η προηγούμενη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το οτι ο δημος ειχε αποφασισει να μην καταθεσει κανενα κομμα στεφανι εμενα παιδια δεν μου φαινεται και τοσο ακινδυνο, ειναι πονηρες οι μερες που ζουμε.Οπως και το γεγονος οτι ενω κατι τετοιο ειχε αποφασιστει, η ΧΑ το προσπαθησε και δημιουργηθηκε οτι δημιουργηθηκε ουτε αυτο μου φαινεται τυχαιο.Μηπως καποιοι τους στρωνουν το δρομο δια της πλαγιας οδου?
    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χθες Κυριακή συνεχίστηκε η επιχείρηση διαφήμισης - προβολής και κάθαρσης της ΧΑ. Η κόντρα στη Βουλή (Δραγασάκης - Βουλευτής ΧΑ) "έφερε" (έφεραν τα ΜΜΕ) τη ΧΑ στην επικαιρότητα. Πρώτο Θέμα πρωτοσέλιδο και Τράγκας είχε στο ΣΚΑΙ το Μιχαλολιάκο και άλλο ΧΑβουλευτή για μια ώρα και έδειχνε και αποσπάσματα από προηγούμενες συνεντεύτξεις του "αρχηγού" στον Τράγκα (είστε φασίστες; όχι., είστε ναζί; όχι, είστε αντισημίτες; όχι. Τί είστε; πατριώτες. Τί θέλετε; το καλό της πατρίδας. Ωραία τότε. όλα ΟΚ. Πείτε μου τώρα εσείς που είστε αντιμνημονιακοί ...). Αίσχος. Χοντρό παιχνίδι παίζεται, η προώθηση είναι τεράστια αλλά και καλυμμένη. ΘΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μια σκέψη μου είναι πως αυτό με το στεφάνι έχει σίγουρα και τη σκοπιμότητά του..η αντίδραση και μόνο κατα της χα στην προκειμένη ήταν κάτι που σίγουρα θα γνώριζαν τα μέλη της και αυτό επιδίωξαν πιστεύω.. όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουνε χιλιάδες πόντιοι στην ελλάδα και όλοι (καλά και εκτός ποντίων φυσικά) έχουνε ένα θέμα παραπάνω για το θέμα της γενοκτονίας, πόσο μάλλον όταν αυτό αποσιωποιείται γενικά, είναι κάπως θέμα ταμπού. οπότε πάει η χα και σου λέει ΄΄παρά τις απαγορέψεις πήγαμε και αου΄΄ και ΄΄μας την πέσανε επδ θέλαμε να καταθέσουμε στεφάνι΄΄ και ποιός μ λέει εμένα ότι δεν ήταν και μια κίνηση άκρως ψηφοθηρική εστιάζοντας με αυτό στη μεγάλη μερίδα του ποντιακής καταγωγής πληθυσμού στην ελλάδα? και καλά ξέρεις η χα πήγε, οι ΄΄άλλοι΄΄ δεν πήγαν, γιατίιι?? άν όλοι για παράδειγμα πηγαίνανε λέμε τώρα και καταθέτανε θα τίθετο θέμα προβολής της χα? όχι.. είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά και θέλουνε προσοχή πιστεύω. όσον αφορά στα κανάλια (αυτά άλλο που δεν θέλουνε να παίζουνε τέτοια, αφενόςς για την τηλεθέαση, αφετέρου για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης) όταν γίνονται τέτοια σκηνικά στη βουλή πώς μπορείς αυτό να το αποκρύψεις ή να μην σχοληθείς καθόλου? δεν πιστεύετε ότι απο οποιονδήποτε χώρο και άν γινότανε θα ασχολούνταν? επίσης φίλε λές ότι είναι μεγάλη και καλυμμένη η προώθηση..δεν μπορώ να καταλάβω όταν λέμε ότι κάποιος θέλει τη χα στη βουλή για τί τη θέλει, ποιόν εξυπηρετεί πλέον?? και λέω πλέον γιατί άλλο άν έχεις μια χα εξωκοινοβουλευτική και τη χρησιμοποιείς σαν παρακράτος απο το κράτος και άλλο άν έχει ξεφύγει το θέμα και έχει πάρει τέτοια ποσοστά και εδραιώνεται κοινοβουλευτικά..γιατι το 2ο πιστεύω πλέον δεν εξυπηρετεί κανένα..μήπως δεν είναι ελεγχόμενή τους πλέον?? παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.