12 Οκτωβρίου 2012

Μισθοί και συντάξεις (video)


Το βίντεο που ακολουθεί, είναι απόσπασμα από την εκπομπή Netweek που μεταδόθηκε την περασμένη Δευτέρα (8/10/2012).  Παρόντες στο τραπέζι της Έλλης Στάη, ήταν οι Μ. Βορίδης (ΝΔ), Ε. Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ), Ε. Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Θ. Μαργαρίτης (ΔΗΜΑΡ), ο δημοσιογράφος N. Φελέκης (matrix24.gr, Έθνος), ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος και ο ηθοποιός (!!) Γ. Καπουτζίδης. 

Θέμα της εκπομπής, η επίσκεψη Μέρκελ φυσικά και η δόση του Νοεμβρίου !
Νόημα της εκπομπής, η χειραγώγηση του ελληνικού λαού φυσικά και η εξαγωγή συμπερασμάτων πριν οι ιθαγενείς βγάλουν τα δικά τους.

Όμως όσο στημένοι και διαβασμένοι κι αν είναι οι εκφραστές των συμφερόντων της αστικής τάξης, πάντα γίνονται ορισμένα λαθάκια ... αρκεί να είσαι προσεκτικός και να πιάνεις τις αμηχανίες. Ένα απο αυτά τα ... λαθάκια, παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο, και αφορά την δόση των 31,5 δις €.

Στην προσπάθειά του να πιέσει τον Μάκη Βορίδη, όσο αναφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες (θεωρώ πως είχε κάποιο συγκεκριμένο χρέος στο μυαλό του ... που ίσως σχετίζεται με τους εργοδότες του), υπολογίζει εν συντομία, που θα πάνε τα λεφτά της δόσης. Φυσικά δεν αναφέρει κάπου μισθούς και συντάξεις. 


Όμως λίγο αργότερα, όταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου αρχίζει το γνωστό ποιήμα για την κρισιμότητα της δόσης και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι, αναφέρει ως κύριο λόγο - με την βοήθεια της Έλλης Στάη πρέπει να σημειώσουμε - τους μισθούς και τις συντάξεις.


Φυσικά θα πεταχτεί κάποιος και θα πει, πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η πληρωμή των ομολόγων και η αποπληρωμή των χρεών προς τους εθνικούς μας κατασκευαστές ... θα γίνει είτε πάρουμε, είτε δεν πάρουμε την δόση, καθώς μιλάμε για αστούς πολιτικούς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα αστικά συμφέροντα. Άρα αυτό που τίθεται σε αμφιβολία σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι η πληρωμή των μισθών και συντάξεων ... Όχι όμως επειδή ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά επειδή - βάση πολιτικής κατεύθυνσης - προηγούνται άλλοι. Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση.

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.