3 Οκτωβρίου 2012

Kεφαλικός φόρος 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες


Παραθέτω το παρακάτω χωρίς περεταίρω σχολιασμό (μιας και αυτός θα ήτο δύσκολο να παραμείνει σε κόσμια επίπεδα).

Αναδημοσίευση από Μηχανικός Online

H κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει νέα πρόταση, για την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες με ταυτόχρονη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Νέο σοκ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει νέα πρόταση, για την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ με ταυτόχρονη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η πρόταση προβλέπει ότι ο ελάχιστος φόρος θα συμψηφίζεται με τον φόρο εισοδήματος που θα προκύπτει από την εφαρμογή του ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα κάθε ατομικής επιχείρησης και κάθε ελεύθερου επαγγελματία.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι αν ο φόρος εισοδήματος που αναλογεί για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει συνολικό φόρο 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση που ο φόρος είναι μεγαλύτερος των 1.000 ευρώ, τότε ο ελεύθερος επαγγελματίες – επιτηδευματίας θα καταβάλλει μόνον τον φόρο που προκύπτει.

Στο οικονομικό επιτελείο εκφράζονται φόβοι ότι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα επιδιώξουν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα καθαρά εισοδήματά τους, αποφεύγοντας να εκδώσουν αποδείξεις ή καταχωρώντας ανύπαρκτες δαπάνες στα βιβλία τους, ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των πολύ μεγάλων ποσών φόρου εισοδήματος που θα προκύπτουν πλέον από την επιβολή του συντελεστή 35% στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα.

Όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο, με την επιβολή του ελάχιστου ποσού φόρου των 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα διασφαλιστεί η είσπραξη τετραψήφιου ποσού φόρου εισοδήματος ακόμη κι από μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις.

http://www.voria.gr

ΥΓ: Θα έλεγα και κάτι για τους "φόβους" του ""οικονομικού"" επιτελείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.