17 Οκτωβρίου 2012

Συναντηση της Γ.Γ του ΚΚΕ με τους βενζινοπωλες.

Την αντίθεσή τους στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις θέσεις τους για πάταξη του λαθρεμπορίου και μείωση των φόρων στα υπόλοιπα καύσιμα εξέφρασε στην Αλέκα Παπαρήγα αντιπροσωπεία φορέων των βενζινοπωλών (ΟΒΕ, ΠΟΠΕΚ).
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι η συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χρησιμοποιεί προσχηματικά την ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου, με στόχο να κλιμακώσει τη φορολογική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας. Οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης των κατοικιών τους.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αν ο πραγματικός στόχος της συγκυβέρνησης ήταν η πάταξη του λαθρεμπορίου, υπάρχουν σήμερα τα τεχνικά μέσα και τα οργανωτικά μέτρα που επιτρέπουν τον ουσιαστικό έλεγχο στα εφοπλιστικά καύσιμα, στις αποθήκες των ομίλων, στην εξαγωγή καυσίμων στην ΕΕ (ιδιαίτερα προς τη Βουλγαρία). «Όσο η παραγωγή, η διακίνηση και η εμπορία καυσίμων έχουν ως σκοπό το κέρδος τόσο θα θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και θα διατηρείται το λαθρεμπόριο» είπε.


Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους φορείς των βενζινοπωλών, των αυτοαπασχολούμενων στη θέρμανση των κτιρίων και τα σωματεία εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας σε συντονισμό με τις λαϊκές επιτροπές, για μια πλατιά αγωνιστική πρωτοβουλία που θα διεκδικήσει άμεσα:

  • Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών. 
  •  Την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα.
  • Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.