2 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα του "Συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας" για το ρόλο της «Χρυσής Αυγής»


Το ρόλο που έχει η «Χρυσή Αυγή» ως εργαλείο στήριξης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας αποκαλύπτει ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε η προχτεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Αναλυτικά, το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Οχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει δήθεν να παρουσιάζεται, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, να στρέψει τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής εξουσίας.

Η δράση τέτοιων οργανώσεων πραγματοποιείται όταν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννάει η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Τότε αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.

Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Ελληνες και μετανάστες. Απόδειξη ότι μετατρέπονται σε νταβατζήδες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνους εργάτες. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι Ελληνες.

Στην ουσία, κάνει το ίδιο που κάνουν και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Τα άλλα κόμματα καταργούν με νόμους συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κοινωνική ασφάλιση κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη. Η Χρυσή Αυγή το κάνει στο όνομα της προστασίας των Ελλήνων Εργατών. Αλλά και στο κοινοβούλιο δίνει τα διαπιστευτήριά της στο σύστημα. Ψηφίζοντας νομοσχέδια όπως αυτό για την Αγροτική Τράπεζα.

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι οικοδόμοι θα παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με αντικομμουνιστική υστερία, τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011.

Εμείς οι οικοδόμοι με το Συνδικάτο μας θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους σαλονάτους του αστικού συστήματος ούτε στους μπράβους του να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους.

Απόφασή μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων.

Η συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τη νεολαία που όχι μόνο θα αποκρούσει, που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης προς όφελος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων».

7 σχόλια:

  1. Ρε δε ντρεπόσαστε λιγάκι κολαούζοι του συστήματος. Ούτε μία κομμουνιστική πολιτοφυλακή απέναντι στους φασίστες δεν έχετε πραγματοποιήσει. Το αντίθετο μάλιστα. Μετά βαίων και κλάδων υποδεχτήκατε τον Παναγιώταρο και τον χαστουκοφόρο Κασιδιάρη. Και έχετε και μούτρα και καταδικάζετε τους αναρχοαυτόνομους που έδρασαν από (sic) κοινού με τους χρυσαυγίτες στις 20 του περασμένου Οκτώβρη;
    Ακόμα και στο timing είσαστε εκτός τόπου και χρόνου. Βασανισμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες είναι αυτή τη στιγμή στην Γαδα, κατηγορούμενοι με κακουργήματα, την στιγμή που πιπιλάτε την "θεωρία" του συστήματος για τα δύο άκρα. Άξιος ο μισθός σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχετε πάρει επάξια τον ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας που εκτέλεσε την Ρόζα και τον Καρλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχαλάκη κράτα τον εμετόσου για πουθενά αλλού όχι για εδω μέσα,και ναι το λέει η ανάρτηση θα στο πω και γω άλλη μια.πως μια χαρούλα επιθεσούλα κάνατε στο Π.Α.ΜΕ στις 20 Οκτωβρίου και αυτά περί ''συντρόφων'' σου στην ΓΑΔΑ θα είναι ίσως το μόνο που θα συμφωνήσω,άλλωστε πολλοί απο τους ''συντρόφους'' σου βγάζουν και το μεροκαματό τους απο την ΓΑΔΑ.Δεν ξέρω βέβαια αν στα επεισόδια στις 20 του Οκτώβρη του 2011 ήσουν,απλα έτσι ενημερωτικά για να μην μας περνάς και για μαλάκες θυμήσου τα τυπάκια που είχαν το αυτοκολητο 300 στο στήθος και την ελληνική σημαία στην πλάτη,που πήγαν και ενσωματώθηκαν;Σε εσάς,θα ήμουν άδικος αν τα έριχνα όλα σε εσάς βέβαια γιατί ακριβώς πίσω απο σας ήταν και το ΕΕΚ,τι χαρμόσυνη είδηση και αυτη ε;όταν είναι να χτυπήσετε το ΠΑΜΕ ξεχνάτε τις διαφορές σας και με τα εθνίκια και με τα τρότσκια,άλλωστε στην περιοχή μου βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής με ανοιγμένα κεφάλια την επομένη των επεισοδίων.Αν έχετε επαναστατικά αρχιδάκια ξεκινήστε τα χαράματα να πάτε σε κανα εργοστάσιο να μοιράσετε καμιά ανακοίνωση γιατί δεν ξέρω αν σας το έχουν πει αυτό.....αλλά ο πλούτος παράγεται στα εργοστάσια και εκεί πρέπει να αφυπνιστεί ο εργάτης.....όταν το πάρετε γραμμή αυτό τότε ίσως να μπορέσετε να κρίνετε και το ΚΚΕ και τότε ίσως πάρετε και μυρωδιά το που χτίζεται το αντιφασιστικό κίνημα,τα υπολοιπα για Παναγιώταρους,Κασιδιάριδες και τέτοια έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε στην αντικομμουνιστική υστερία έχετε ξεπεράσει και τους χρυσαυγίτες αλλά ακόμα και τον Βενιζέλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί για απάντηση, από τα κολαστήρια των μπάτσων που έχετε να τα δείτε από τον εμφύλιο και την χούντα. Εκτίθεστε με αυτά που γράφετε για συνεργασία με τα κοπρόσκυλα του συστήματος. Αυτά που γράφεις, ταυτίζοντας πούτσες με βούρτσες, τελικά σου βγάζουν οδοντόβουρτσες...

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

    Παρ΄όλο που έχουν περάσει ήδη τρείς μέρες απ' τη σύλληψή μας κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής μοτοπορείας-αφισοκόλλησης την Κυριακή 30/9 θεωρούμε πως καλώς είναι να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα.

    Την Κυριακή 30/9 μετά από ανοιχτό κάλεσμα πραγματοποιείται μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία-αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκινά από τα Εξάρχεια.Η πορεία αυτή ήρθε σαν απάντηση στα φασιστικά πογκρόμ και επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από φασιστικές συμμορίες μεταμφιεζόμενες σε ''επιτροπές κατοίκων ή καταστηματαρχών'', συνεπικουρούμενες από τις επίσημες κρατικές συμμορίες. Η δεδομένη σχέση Χ.Α.-ΕΛ.ΑΣ. είναι χιλιοειπωμένη και δεν μας ενδιαφέρει να την αναλύσουμε ή να την εξηγήσουμε αυτήν εδώ τη στιγμή. Μετά την επίθεση χρυσαυγιτών(πολιτών) ενάντια της πορείας. πραγματοποιείται επέλαση της ομάδας Δ που ακολουθούσε τόσο από πίσω όσο και από παράλληλα στενά. Συλλαμβάνονται τελικά 15 αντιφασίστριες-στες αγωνιστές οι οποίες-οι χτυπιούνται σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως κεφάλι, χέρια,πόδια, ενώ χρησιμοποιούνται και όπλα taser(ηλεκτροσόκ).Οδηγούμαστε στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ έξω από το τμήμα προστασίας πολιτεύματος του κράτους όπου η νύχτα συνοδεύεται από χτυπήματα, απειλές, τραβήγματα μαλλιών, καψίματα, τράβηγμα φωτογραφιών για προσωπικά άλμπουμ των ομάδων Δ που μας επιτηρούν. Οι απελές του στύλ ''τώρα που μάθαμε ποιοί είστε θα σας θάψουμε όπως τους παππούδες σας στον εμφύλιο'' είναι ενδεικτικές του κλίματος τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι κρετίνοι πραίτωρες των ομάδων Δ, ενώ δεν επιτρέπεται η επικοινωνία με δικηγόρους ή γιατρούς για 19 ώρες. Την επομένη,μετά τη μεταφορά-σόου για φωτογράφηση οδηγούμαστε τελικά στα δικαστήρια της σχολής ευελπίδων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, οι δυνάμεις των ματ επιτίθενται στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυουςξυλοκοπώντας άγρια πολλούς από αυτούς, ενώ πρασάγουν 25 και τελικά συλλαμβάνουν 4. Από τη στιγμή της σύλληψής τους οδηγούνται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και ακολουθεί παρόμοιο κλίμα εκφοβισμού με εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους, σε μία πρωτοφανή εκδικητική απόφαση, παρατείνεται η κράτησή τους για τρείς ακόμη μέρες, ενώ των 15 μέχρι την Πέμπτη. Οδηγούμαστε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο σε υπερφοτωμένη πτέρυγα(προορισμένη για 30 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή ''ζούνε'' 80 σε απίστευτα άθλιες συνθήκες) για να μας ''τη σπάσουνε'' όταν εκεί συναντάμε ένα πρωτόγνωρο αίσθημα αλληλεγγύης απο ανθρώπους που βρίσκονται εκεί ''ξεχασμένοι'' έως και τρείς μήνες. Μέσα στην περίοδο της ''οικονομικής κρίσης'' όπου ολοένα και περισσότεροι οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ο κοινωνικός καννιβαλισμός επιβραβεύεται σαν αρετή, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι στους τόπους και στις γειτονιές μας, η κρατική επίθεση εντείνεται σε όλα τα επίπεδα, οι επιλογές που προωθούν την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και την άμεση δράση είναι αυτές που μπορούν να σταθούν όχι μόνο ανάχωμα στον φόβο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, αλλά ως προοπτική μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης.

    ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

    ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

    ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ 30/9 ΚΑΙ 1/10

    (Κάποιοι από αυτούς περήφανοι απόγονοι αναρχοκομμουνιστών συμμοριτών.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...που χτίζεται το αντιφασιστικό κίνημα,τα υπολοιπα για Παναγιώταρους,Κασιδιάριδες και τέτοια έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε στην αντικομμουνιστική υστερία έχετε ξεπεράσει και τους χρυσαυγίτες

    κόψε κατι ρε επαναστάτη του πληκτρολογίου. Έλα να μας δείξεις που χτίζεται το αντιφασιστικό κίνημα. Γιατί εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Και σας περιμέναμε να μας το υποδείξετε. Πάντως στην χαλυβουργία ο πολύς Σιφωνιός, μια χαρά τους υποδέχτηκε τους σκαμπιλορίχτες μισάνθρωπους ρατσιστές, ναζί. Η Αυτοκριτική δεν είναι ένα μακρινό νησί του Ειρηνικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως ξέχασες Μιχαλάκη τις καλές εποχές των αγανακτισμένων,που πηγαίνατε στις πλατειούλες μαζί με τα χρυσάυγουλα και γινόσασταν για κανα μήνα τσίρκο medrano στο Σύνταγμα που χτυπούσατε τα κατσαρολικά όλοι παρέα;θυμάστε κάτι ωραίες 48ωρες που μαζί με τα φιλαράκια σας τους χρυσαυγίτες μας εμποδίζατε να περάσουμε απο το Σύνταγμά,τώρα που μέσα απο το κίνημα των αγανακτισμένων που δώσατε και σεις το παρών εκεί μέσα μαζί με τους χρυσαυγουλιάριδες,πήρε κεφάλι ο φασισμός,θυμηθήκατε να μιλήσετε για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ;Πόσο τελευταίοι είστε;αλήθεια πόσο αστείοι γίνεστε όταν γράφετε στους τοίχους για γενικές απεργίες διαρκείας και διάφορα τέτοια χαζοχαρούμενα απο την στιγμή (που αυτοχαρακτηρίζεστε και αντικαπιταλιστές επαναστάτες)που δεν έχετε την ικανότητα να συσπειρώσετε έστω κάποιες δυνάμεις να πιέσετε έστω και για μισή απεργία.Πάλι καλά που πίεσε το ΠΑΜΕ για την τελευταια 24ωρη και βγήκατε απο τα λαγούμια σας και παίξατε τον καθιερωμένο πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ(βέβαια σιγά μην σας νοιάξει αν οι πετροπόλεμοι με τα ΜΑΤ είναι αφορμή για την ένταση των κατασταλτικών μέτρων ενάντια στον λαό).Πόσο τελευταίοι μπορεί να είστε πια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά είσαι πολύ λίγος για να μιλήσεις για την δράση μου και είσαι ακόμα λιγότερος για να έχεις άποψη ότι είμαι επαναστάτης του πληκτρολογίου.Βέβαια θα ήταν πραγματικά η μέγιστη μαλακία να κάτσω μέσω πληκτρολογίου να σου πω και ποιά είναι η καθημερινή μου δράση.Παρόλαυτά ο χώρος σου είχε μηδαμινή συμβολή στον αγώνα των χαλυβουργών και κατα δέυτερον δεν έχεις πάρει μυρωδιά απο το τι παίχτηκε εκείνη την ημέρα που οι χρυσαυγίτες σκάσαν μύτη στην πύλη της χαλυβουργίας.Βέβαια το ότι αναφέρεσαι σε απόγονους αναρχοκομμουνιστών συμμοριτών δεν σημαίνει και κάτι,θα αφήσω βέβαια τα περί ιστορίας στην άκρη και θα έρθω στο σήμερα.όταν μιλάς για αυτοκριτική καλό θα ήταν να πιάσεις πρώτα τον χώρο σου,καλό θα ήταν να δεις ότι ενώ και καλά υπερασπίζεσαι τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού,είσαι ανύπαρκτος εκεί που παράγεται ο πλούτος και βασικά επειδή τυχαίνει καθημερινά να ζω την περιοχή που είμαι οργανωμένος και είναι βιομηχανική ζώνη είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο να πετυχαίνω κάθε καρυδιάς καρύδι στα εργοστάσια αλλά απο τον χώρο σου δεν πετυχαίνω ούτε αναρχοκομμουνιστική μύγα,ενώ ξεσαλώνουν οι χρυσαυγίτες στα εργοστάσια της περιοχής και σπάμε τα ποδαράκια μας απο τις 4 το πρωϊ για να αφυπνίσουμε την εργατική τάξη και τον λαό έτσι ώστε να καταλάβει τι σημαίνει Χρυσή Αυγή.Παρόλαυτα καλό θα ήταν να ξέρεις ότι το ΚΚΕ και τα μέλη του συγκρούονται καθημερινά και με την εργοδοσία αλλά και με τον κρατικό μηχανισμό,άλλωστε πολλοί απο μας έχουμε καταλήξει σε κάποιο τμήμα μετά απο αφισοκόληση η διακίνηση του Ριζοσπάστη.Βέβαια να μας συγχωρείτε που δεν είμαστε μπάχαλα και δεν τα κάνουμε όλα γυαλια καρφιά για να το παίξουμε επαναστάτες αλλά στα αφεντικά κότες λειράτες.Και επειδή τυχαίνει να μιλάς με άνεργο και απολυμένο για συνδικαλιστική δράση,κάτσε στα αυγουλάκια σου και μην μου το παίζεις και πολύ επαναστάτης γιατί έχω συναντήσει αρκετούς σαν και σένα....όταν επιτέλους κάνετε την αυτοκριτική σας για την ανυπαρξία σας στο εργατικό λαϊκό κίνημα και για την συνυπαρξή σας με τους χρυσαυγίτες στα κινήματα της πλατείας τότε ελάτε να μας μιλήσετε για αυτοκριτική.Οταν επιτέλους συνειδητοποιήσετε ότι η σύγκρουση και ο αγώνας δεν γίνεται πετροβολώντας τα ΜΑΤ,και καταλήγωντας στο τμήμα,αλλά στην οργάνωση του αγώνα μέσα στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς τότε μπορείτε να κάνετε κριτική.Βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι ειστε πουθενάδες,απο την στιγμή που απαιτείτε απόλους να πάρουν τα όπλα και να χτίσουν αντιφασιστικό κίνημα χωρίς καν να συνειδητοποιήσουν την ταξική τους θέση.Βέβαια είστε μεγάλο τσίρκο γιατί μου θυμίζετε κάτι ''αντιφασιστικά κινήματα'' σε κάτι Γάλλιες για παράδειγμα που ξεκινούσαν να εξαφανίσουν τους ναζί αλλά στο τέλος οι ίδιοι οι ομοϊδεάτες σου κατέληγαν να κάνουν τους προστάτες διαφόρων συγκροτημάτων και το ποιό τραγικό ήταν ότι κατέληγαν να να ντύνονται σαν τους ναζί σε σημείο που τους μπέρδευε ο κόσμος με τους ναζί.Βέβαια όλοι αυτοί οι υπερεπαναστάτεςποτέ τους δεν τόλμησαν να αγγίξουν τα αφεντικά,ποτέ δεν τόλμησαν να πειράξουν το κεφάλαιο.....αν θυμάμαι κάτι έλεγες για κάποιο νησί...και κοντινό μάλιστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.