4 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ - να συζητηθεί ΑΜΕΣΑ η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων.

Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Βουλή αποκαλύπτει ότι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Στη ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, την στρατηγική του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στη εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα.

Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου και να διευκολυνθεί η εφαρμογή μέτρων που η εφαρμογή τους καθυστέρησε, εμποδίστηκε από την ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης.
Η συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων και την επιμήκυνση καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Οι διάφορες παραλλαγές στο μείγμα διαχείρισης δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τον λαό από τα δεινά του. Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου στοχεύουν και δεν πρόκειται να ανακόψουν στο παραμικρό την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ κρίνει τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τους σχετικούς νόμους με κριτήριο τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Με το κριτήριο αυτό τονίζει ότι οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας. Είναι το εργαλείο για την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, βασικών λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει τον λαό στην πτώχευση.
Το ΚΚΕ σταθερά υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Από αυτήν την σκοπιά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στην Βουλή πρόταση νόμου με 4 άρθρα:
- Με το άρθρο 1 προβλέπεται η κατάργηση του πρώτου Μνημονίου, των εφαρμοστικών του νόμων και καταγγελία της πρώτης δανειακής σύμβασης.
- Με το άρθρο 2 προβλέπεται η κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.
- Με το άρθρο 3 προβλέπεται η κατάργηση του δεύτερου Μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
- Με το άρθρο 4 προβλέπεται η άμεση εφαρμογή του νόμου.
Παρόλο που η πρόταση Νόμου του ΚΚΕ έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου του 2012, εντελώς αδικαιολόγητα δεν έχει έρθει ακόμη για συζήτηση στην Βουλή, αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα, κεντρικό πρόβλημα της χώρας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα, στους εργαζόμενους, στον λαό.
Να κάνουν δική τους υπόθεση, με όλους τους τρόπους, την στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων ως συμβολή στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

11 σχόλια:

  1. Τα μνημόνια δεν καταργούνται με νόμους, ανατρέπονται με ταξικούς αγώνες. Η Ελλάδα δεν θα "αποδεσμευτεί" από την ΕΕ με μια "λαϊκή εξουσία" αλλά θα σπάσει τις ιμπεριαλιστικές αλυσίδες και θα φύγει από την ΕΕ μόνο με αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού με στόχο το σοσιαλισμό. Και αυτή η πάλη πρέπει τώρα να διεξαχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων θα την υπερψηφίσει στη βουλή σίγουρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως στις 17 Ιούνη, ΚΚΕ - Ανταρσία - ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε ένα Ριζοσπαστικό Αριστερό Μέτωπο τα μνημόνια και με την πάλη του λαού θα ήταν ήδη παρελθόν! "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ή διαβάζουμε ότι μας συμφέρει(?):

      'Την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων'

      Κατάργηση των μνημονίων και των ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ μέσα από τις οποίες απορρέουν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι θέλει το ΚΚΕ με τον νόμο που κατέθεσε!!!

      (Κάπως έτσι διαβάσατε και τις αποφάσεις του 15 συνεδρίου του ΚΚΕ που ανέμιζε ο Αλέξης...)

      Αυτό αποτελεί μονομερής ενέργεια...... Τι λέει για αυτό ο Συριζα?
      Δεν θέλει ούτε να καταργήσει (αλλα να ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ) ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει τίποτα που να αποτελεί ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και θα απειλήσει την έξοδο της Ελλάδας απο την EE και το ευρώ... Άρα που το έβγαλες το συμπέρασμα ότι θα στηρίξει τον νόμο του ΚΚΕ?
      Ψέματα για άλλη μια φορά.... Τα λές αυτά γιατί ίσε σίγουρος ότι δεν θα πάει για ψήφιση ο νόμος και άρα το παίζουμε και (επαναστάτες)....
      Αλλά όταν κυβερνήσει ο Αλέξης ο νόμος θα ξανα κατατεθεί.... Και τότε θα σας δώ.....
      Εκτός απο το να παρακαλάτε για μια πρωθυπουργική θέση δεν κάνετε τίποτα άλλο.... Για τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ πάλι στο σχόλιο σου ΚΟΥΒΕΝΤΑ...... Γιατί δεν λέτε ζήτω στον καπιταλισμό.... Δεν μπορώ να το καταλάβω (!) (αλλά ξέρω).... Προσπαθεί η !@#$%$#@$% να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.....
      Προδότες αυτοί που αντί για επίθεση για την εξουσία, σκούζουνε για υποχώρηση και κυβέρνηση, όταν ο εχθρός σφαγιάζει τον λαό.... Άξια η αγάπη που σας έχουν τα αφεντικά....
      Άξια και η μύρα που σας επιφυλάσσει ο εργάτης......

      Διαγραφή
  3. Καλά marmara τρολλάρεις ασύστολα...Δεν γίνεται να τα πιστεύεις αυτά...Εδώ ο Αλέξης προσπαθεί σώνει και καλά να κερδίσει τα διαπιστευτήρια ιμπεριαλιστών και εκπροσώπων των μονοπωλίων οργανώνοντας τη μια συνάντηση μετά την άλλη....Δεν παίζει να κάνει καμμιά μαλακία και να ρισκάρει έστω και την εικόνα που έχουν οι ιμπεριαλιστές για τη μελλοντική του κυβέρνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως σαν τρολλ σε παραδέχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ρε marmaras.. Τούς Σφυριζοψηφοφόρους τούς ρώτησες ??
    Είσαι σίγουρος πώς θα ψηφίζανε αυτό τό... Σφυριζοσπαστικό Αριστερό Μέτωπο ΑΝ συμμετείχε και το "σταλινικό" ΚΚΕ πού "υπάρχει γιατί ξέχασε να πεθάνει"* ???

    *καταχειροκροτούμενος από Σφυριζαίους Ζίζεκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, βλέπω τον ΤΣΙΠΡΑ μαζί με ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ - ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ - ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ και όλη την ΠΑΣΟΚ συνιστώσα … να φεύγουν τρέχοντας και μουτρωμένοι …
    http://mauroflight.wordpress.com/2012/07/14/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο marmaras πήρε τη γραμμή από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τη Ν.Ε. του ΣΥΝ και μπαίνει να την πασάρει. Άλλο τους απασχολεί. Να κάνουν πλιάτσικο στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Επιπλέον πρέπει να απαντούν στην εσωκομματική αντιπολίτευση που έχουν και στο κράξιμο των ψηφοφόρων τους. Έτσι βρήκαν τη φόρμουλα. Αλλά οι άνθρωποι γίνονται γελοίοι. Καλά δεν χρειάζεται πάλι να ξαναγραφτούν όλα αυτά περί απάτης για προεκλογική συνεργασία. Άλλωστε τα απέδειξε και η ζωή. Αλλά μια απορροία τίθεται, στα κουκιά, όπως τα μετρούν, βάζουν τη ΔΗΜΑΡ και τη "Χρυσή Αυγή; Ή μήπως θα πείσουν και ο ΠΑΣΟΚ; Όποιος θέλει να στηρίξει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ το κάνει χωρίς να θέτει προϋποθέσεις. Άλλωστε θα είναι και δείκτης της συνέπειας του καθενός και το τι θα κάνει αν βγεί κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα είναι απλά απατεωνιές. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση για το αν θα ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Τον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που τον απασχολεί είναι το χτύπημα του ΚΚΕ, τίποτα άλλο. Marmaras,πολύ σας δουλεύουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ...
    Υ.Γ. Ο Παπουτσής και η Ξενογιαννακοπούλου τελικά προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι για να ξέρω, όταν θα συγκροτήσει το αριστερό μέτωπο κυβέρνηση, αν θα είναι πολλοί για να ψηφίσουν την κατάργηση των μνημονίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω παλι λεω μην ειναι δικος μας ο Μαρμαρας και λεει ολες αυτες τις ανοησιες για να ξεφτυλιζει τον Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα κακά μνημόνια, τα οποία πέσαν προφανώς απο τον ουρανό, θα ήταν παρελθόν και όλα θα ήταν όπως πρώτα! Τι ωραία, τι καλά. Ο Δραγασάκης θα άρχιζε να χέζει κάθε μέρα δουλειές, γιατί προφανώς στον σημερινό καπιταλισμό που η συμμετοχή της νεκρής εργασίας έχει εκτοξευθεί στα ύψη δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει εφικτό αυτό, ο καπιταλισμός θα ήταν για πρώτη φορά ένα ανθρώπινο σύστημα και το ταξίδι στον χρόνο πραγματοποιήσημο, μιας και θα γυρνάγαμε στις μέρες του 2007 σαν να μην πέρασε μια μέρα.

    Δεν είστε ασόβαροι γιατί είστε ΣΥΡΙΖΑίοι. Είστε ΣΥΡΙΖΑίοι γιατί είστε ασόβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.