4 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - ΕΙΣΟΔΟΣ των αγροτών και χημικά από τους αστυνομικούς ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης μπήκαν οι αγρότες του Ηρακλείου αφού διέσχισαν όλη την παραλιακή λεωφόρο της πόλης και έφτασαν μέχρι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του νησιού προκειμένου να στείλουν το μήνυμα διαμαρτυρίας τους και την αγανάκτηση τους στους κυβερνώντες.
Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς εξαγριωμένοι αγρότες αυτήν την ώρα έχουν μπει στα γραφεία του διαβατηριακού ελέγχου, προκαλώντας υλικές ζημιές με στόχο να φτάσουν στην πίστα του αεροδρομίου, ενώ μέλη της ΟΑΣΝΗ κοιτούν άπραγοι, μη μπορώντας να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Μάλιστα σύμφωνα με το flashnews.gr  το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός αγρότη εξαγριώνοντας ακόμα περισσότερο τους συγκεντρωμένους.
Νωρίτερα οι αγρότες είχαν φτάσει με τα τρακτέρ τους μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου όπου στην πύλη που οδηγεί στην πίστα του Αερολιμένα, συγκρούστηκαν με  διμοιρία των ΜΑΤ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

ΦΩΤΟ από το CretaLiveΟι αγρότες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των ΜΑΤ ενώ στη "μέση" στέκονται για άλλη μια φορά οι τουρίστες που παρακολουθούν έκπληκτοι τα επεισόδια.
Όλα αυτά στο πλαίσιο του Παγκρήτιου αγροτικού συλλαλητηρίου, που γίνεται από το πρωί στο Ηράκλειο, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσουν σε πλήρη καταστροφή τον αγροτικό τομέα.



Οι πρωινές δαμαρτυρίες
ΦΩΤΟ από το FlashNews

ΦΩΤΟ από το CretaLive
Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων και έκαναν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, με μαύρες σημαίες και επικεφαλής έναν αγρότη πάνω σε άλογο, στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην πλατεία Κουντουριώτη, στο λιμάνι, τα οποία κατέλαβαν συμβολικά, ενώ, σύμφωνα με τους οργανωτές, υπάρχει ενδεχόμενο η κατάληψη να συνεχιστεί και αύριο... Μάλιστα, έξω από τα γραφεία, όπως βλέπετε στη φωτογραφία από το FlashNews, κάποιοι έκαψαν μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλευρό των αγροτών είναι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, καθώς και πολλοί δήμοι που είναι κλειστοί τις ίδιες ώρες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου κάλεσε τους εμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους την ώρα του συλλαλητηρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.