12 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ: Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει να καταγράφεται η αγωνιστική δράση και οργάνωση των ανέργων

"Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μόνο ένα μέρος των πραγματικών διαστάσεων της ανεργίας χωρίς να μπορούν να δείξουν το δράμα των λαϊκών οικογενειών. Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει να καταγράφεται η αγωνιστική δράση και οργάνωση των ανέργων μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές για τη λήψη μέτρων προστασίας τους, αλλά και για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας".
Τα ανωτέρω αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αύξηση του ποσοστού των ανέργων.
"Η πάλη για να μη μείνει κανείς άνεργος χωρίς επίδομα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ρεύμα και νερό, αποτελεί πρώτιστο καθήκον των εργατικών - λαϊκών οργανώσεων, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές παντού. Για να γίνει πράξη το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα για όλους", καταλήγει το ΚΚΕ.

"Το δημόσιο χρέος, με αφορμή το οποίο επιβάλουν τα μνημόνια και φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, διογκώθηκε από τα δεκάδες και εκατοντάδες δισ. ευρώ που έχουν πάρει όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας. Τα 550 εκατομμύρια ευρώ είναι μία ελάχιστη οφειλή και αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να συζητάει με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ να μην τα επιστρέψουν οι τραπεζίτες", αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.