4 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στο Υπουργείο Άμυνας

Eργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιούσαν κινητοποίηση το πρωί επι της λεωφόρου Μεσογείων, μπροστά από το Πεντάγωνο κλείνοντας και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου.

Οι διαμαρτυρίες τους στοχεύουν στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες από την δίοικηση των ναυπηγείων, όσο επίσης και στην στην κατάργηση των νέων εργασιακών συνθηκών της "εκ περιτροπής" εργασίας.

Κατα τις 10:00 έσπασαν τα κιγκλιδώματα και τις τζαμαρίες στο φυλάκιο και μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να ανέβουν στο γραφείο του υπουργού.





Υ.Γ. Αν θυμάμαι καλά, πριν από μερικούς μήνες οι Χαλυβουργοί, στην προσπάθειά τους να εξαπλωθεί η απεργιακή φλόγα στο Θριάσιο, είχαν απευθυνθεί στους εργαζόμενους των ναυπηγείων για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Το σωματείο τους που ελέγχεται από τους εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, είχε αρνηθεί.

3 σχόλια:

  1. Αυτό που κάναν αυτοί για τους χαλυβουργους δεν ήταν σωστό αλλά αυτή την στιγμή το λαϊκό κίνημα θα έπρεπε να καλέσει τους εργαζομένους να είναι εκεί αλληλέγγυοι και θα τους έδειχνες τι θα πει αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ξεπουλημενα σωμματεια κανουν οτι μπορουν για να σπασουν αυτην την αλλυλεγγυη, καποια στιγμη θελω να πιστευω δεν θα τους περασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι αντε γαμησου υπουργε που φωναζουν.
    αντε γαμησου πασκε δακε επρεπε να φωναζουν,
    ναι οκ το ξυλο ξυλο και οι κινητοποιησεις κινητοποιησεις, αλλα η κατάσταση θα επρεπε να προσφερεται μονο για το ξεκαβλωμα, αλλα και για να αντιληφθουν δυο πραγματα παραπανω για το λογο που ενα ναυπηγειο στη ναυτικοτατη ελλαδα με τους πιο πλουσιους εφοπλιστες παγκοσμιως ... παει για κλεισιμο.
    τι αλλο να πει κανεις; ειναι πολυ πισω το κινημα και οι ευθυνες τως εργοδοτικων/κρατικων συνδικαλιστων ηταν και ειναι τεραστιες.

    συμβιβασμός για χρονια και χρονια ... και στο +5' 'αντε γαμησου υπουργε'... ε οχι ρε παιδια, πολυ πισω, πολυ πισω.
    οπως λες παντως, ελπιζουμε, ζουμε για τη στιγμη που τους εργατοπατερες θα τους παρουν στο κυνηγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.