11 Οκτωβρίου 2012

Αυγούλα μου, χαιρετίσματα (Διέξοδος)


Τη χθεσινή Αυγή σχολιάζει ο Ριζοσπάστης για την αναφορά που κάνει στο ΠΑΜΕ στο ρεπορτάζ της το σχετικό με τις κινητοποιήσεις κατά της επίσκεψης Μέρκελ όπου και γράφει (η αυγή): «τα μέλη του [σ.σ. του παμε] αποχώρησαν όταν ξεκίνησαν τα μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή, προκαλώντας τις χλιαρές αποδοκιμασίες όσων παρευρίσκονταν»…Και απαντάει ανάμεσα στ’ αλλα ο Ριζοσπάστης, με αξιέπαινη νηφαλιότητα: “Θα μπορούσαμε βέβαια να σχολιάσουμε πως «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», αλλά δεν είναι αυτό – μόνο – το θέμα. (…) Αυτό που την ενοχλεί για τις κινητοποιήσεις και συνολικά τον τρόπο που δουλεύει το ΠΑΜΕ για την οργάνωση των εργαζομένων, είναι πρωτ’ απ’ όλα η ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, όπως έδειξαν και η απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και οι προχτεσινές διαδηλώσεις. Οτι αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο πως η γραμμή τους αποσκοπεί στη συμφιλίωση των εργαζομένων με την «ανταγωνιστικότητα» την «υγιή επιχειρηματικότητα», στην αυταταπάτη της «αναδιανομής» λες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα μοιράσουν τα κέρδη τους με τους εργάτες, η σταθερή προσήλωσή τους στη λυκοσυμμαχία της καπιταλιστικής ΕΕ. Η δράση του ΠΑΜΕ αποσκοπεί στη συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και στα μονοπώλια, αφού έτσι μόνο αποκτούν προοπτική οι εργατικοί αγώνες.(…)”

Από την πλευρά μου δεν θα επιδείξω αντίστοιχη νηφαλιότητα. Ούτε θα ζυγίσω τα λόγια μου με το ζύγι του “πολιτικού μου πολιτισμού”. Εφόσον η “αυγή” τον δικό της “πολιτικό πολιτισμό” τον έχει κάνει πατσαβούρα, δεν της αξίζει παρά να τη μεταχειρίζονται σαν πατσαβουροφυλλάδα.

Ποιοί ήταν “όσοι παρευρίσκονταν”, κυρά-Αυγή μου; Ποιανών “τ’ αυτιά χαϊδεύεις”, καμάρι μου; Των κουκουλοφόρων χωρίς κουκούλες; Του εγκάθετου ασφαληταριού που μαζεύτηκε να ξεμέσει τη χυδαιότητά του κατά του ΠΑΜΕ με τραμπούκικες χειρονομίες και κραυγές “κομούνια προδότες, άστο το κομουνάκι” κι άλλα άναρθρα ξεράσματα; Και σου φανήκανε και “χλιαρές οι αποδοκιμασίες” του “παρευρισκόμενου” ασφαληταριού, “ενωτική” μου καλοφυλλάδα. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, αυγούλα μου, κι εσύ από τις 6/5 και μετά, ασημένια μου, έχεις μπλέξει τις γραμμές σου όχι με πίτουρα αλλά με υπονόμους, κι όποιος ανακατεύεται με υπόνομους καταντάει χαβούζα, κυρά αυγή μου. Χαιρετισμούς στον Κουρή και στον Τόμπρα, γλυκιά  μου. Σε συγχαίζω.

Πηγή: Διέξοδος via Lenin Reloaded

17 σχόλια:

  1. Που τον θυμήθηκε τον Τόμπρα τώρα ...

    Είναι φανερό ότι σε ΚΑΘΕ εμφάνιση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στείνεται σκηνικό προβοκάτσιας ...

    Και, κάποιοι, λυσσάνε που το ΠΑΜΕ δεν τσιμπάει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω οτι πρεπει να παρθουν-επεξεργαστουν πρωτοβουλιες-μετρα-δρασεις ωστε να μην μπορουν στηθουν σκηνικα προβοκατσιας οπως το παραπανω βιντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «κομούνια ε κομούνια ουου» …. Ακόμα ψάχνω να βρω, τουλάχιστον ένα ίχνος, αριστερού ιδεολογήματος, σε αυτό που έγραψε η ΑΥΓΗ …. Αν φτάσει στο σημείο να επικροτεί και τέτοιου είδους « αποδοκιμασίες», για να την « μπει» στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε δεν πανε να γαμη...θουν παει το παμε το βριζουν φευγει το παμε παλι το βριζουν...Παει στην πανω πλευρα το παμε το βριζουν παει στην κατω το βριζουν!!!Ας αποφασισουν τι σκατα θελουν!Αυτοι τους ψηφιζουν αυτοι κανουν την μια μαλακια πισω απο την αλλη το ΠΑΜΕ θα την πληρωνει?
    Συγνωμη για τα μπινελικια αλλα και η υπομονη εχει και καποια ορια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο 3' 20'' ο καράφλας λέει "Εεεεε όλοι πίσω". Προφανώς, αυτός ήταν ο αρχηγός της αγέλης.
    Χίλια μπράβο στους συντρόφους για την ψυχραιμία τους.
    Μια ακόμα απόδειξη ότι το ΠΑΜΕ είναι ο βασικός ταξικός πόλος.
    Μια ακόμα απόδειξη ότι του χάλασε που παρά το 4,5% του Ιούνη προχθές σε στάση εργασίας χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε με το ΠΑΜΕ.
    Μια ακόμα απόδειξη ότι η σύγκρουση αυτή την εποχή εξυπηρετεί τους απέναντι.
    Καταλαβαίνω είναι δύσκολο αλλά θέλει υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "αστείο" τις υπόθεσης είναι ότι στο Σύνταγμα οι παρευρισκόμενοι ήταν από όλους τους χώρους, τι βουλευτάδες οπορτουνοανεξαρτητοπασοκοι, τι πασόκοι αντιδημαρχαίοι (πχ ο Σεφτελής της Ηλιούπολης που μέχρι πριν λίγες ώρες στο ΔΣ υπεραμυνόταν της κυβέρνησης τους), που προσπαθούσαν με έντονα τα σημάδια αγωνίας, να μάθουν αν θα φύγουμε ή θα μείνουμε, όταν άρχισε να "παίζει" το επαναστατικό τραγούδι "Καλέ κυρα Μαρία" και αρχίσαμε να γελάμε και να τους κοιτάμε άρχισαν να την κάνουν σιγά - σιγά. Είναι αστείοι, δεν έχουν κουράγιο να σταθούν απέναντι στο παλαϊκό Μέτωπο με επιχειρήματα και καταφεύγουν στις βλακώδεις παρατηρήσεις "Γιατί φευγετε - γιατί δε φευγετε" και στις θρασύδειλες προκλήσεις υπό την προστασία των μπάτσων, των παραμπάτσων και του παρακράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα το κάνανε πριβέ το βιντεάκι, μετά το κράξιμο που φάγανε τα αναρχοφασιστόμουτρα. Και το κάνανε πριβέ γιατί αποδυκνείει εκτός των άλλων και την ακρίβεια του όρου "αναρχοφασιστόμουτρα".
    Αναρχικοί να διαδίδουν βίντεο με φασίστες εναντίον εργατών, και μάλιστα με εγκωμιαστικά σχόλια! Ξεφτιλισμένοι! Ντροπές της αναρχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οχι το εχασα πως θα το βρουμε το βιντεακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιος ηταν εκει ακουσε τι "επαιζε" η ΓΣΕΕ απο τις ντουντουκες. Κατ'αρχας το "ολοι μαζι" ηταμ μονιμη επωδος. Επισης, και συγγνωμη στους φιλους του ΣΥΡΙΖΑ, "ολοι μαζι" ηταν το ΠΑΜΕ, διοτι ολοι αυτοι μαζι τοσοι δεν ηταν. Αμε μου στο διατανο με τον καθε πικραμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kontinos ήταν τραγούδια της ρετσίνας... λίγο ακόμα να έμενε το ΠΑΜΕ και θα έβγαινε και ο μεζές... βιαστήκαμε να φύγουμε γαμωτο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επανήλθε το βίντεο με την βοήθεια του Αντώνη.
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαλακες στην αρχη γελασα με τα χαλια τους αλλα αν μετα σκεφτει κανεις νηφαλια την σχεση που εχει πλεον το παρακρατος με διαφορους κυκλους και καλα εντος του κινηματος θα παθει πλακα.Ειναι εντυπωσιακο το πως μπορει να οργανωθει μια προβοκατσια και τι αντικτυπο μπορει να εχει σημερα στον λαο.Ειναι αξιεπενοι οι τυποι στο βιντεο που αν ακουσαν οσα εμετικα ακουσαν δεν εχασαν την λογικη τους.Εγω θα ειχα τρελαθει.Μετα απο αυτο ετυχε να δω ενα βιντεο με τον σκουρλετη που τα εχωνε στους μπατσους γιατι δεν δειραν καλα τους απεργους στο 5γωνο.Τυχαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρε κοσμε και εδω

    http://www.youtube.com/watch?v=AcJSI7JwYCs&feature=youtu.be

    γιατι γονατισε το λινκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.