8 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΜΑΣ Ολοήμερη αγωνιστική δράση σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή θύελλα

Πολύμορφες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί μέχρι το απόγευμα

Εργάτες, νέοι, γυναίκες, βγαίνουμε σήμερα στους
δρόμους παλεύοντας για τη ζωή και τις ανάγκες μας

Ολοι στους δρόμους, ξεσηκωμός!
Με αυτό το σύνθημα, εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, το ΜΑΣ προχωρούν σήμερα Δευτέρα σε ολοήμερη αγωνιστική δράση στην Αττική με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγής του εργαζόμενου λαού. Να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική που τσακίζει το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο. Να δυναμώσει η διαφώτιση για το χαρακτήρα και τους στόχους των μέτρων. Να δυναμώσει σχεδιασμένα η δράση για την επιτυχία της γενικής απεργίας που θα γίνει κατά τη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή ώστε να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς.
Να γίνει η υπόθεση του αγώνα, υπόθεση όλου του λαού που υποφέρει απ' την αγριότητα της επίθεσης. Να μετατραπεί η αγωνία και η οργή σε συνειδητή πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που συντρίβει τις λαϊκές οικογένειες.
Απάντηση υπάρχει. Και βρίσκεται στον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Ολοι στις μάχες που έρχονται, με οργάνωση, σχέδιο και προοπτική.
Ετσι, σήμερα Δευτέρα, ενώ το Γιούρογκρουπ θα συνεδριάζει για να προχωρήσει γοργά η αντιλαϊκή επέλαση, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Το πρωί, στις 9.30 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς την ίδια μέρα συνεδριάζει το «Γιούρογκρουπ» για να επιβάλει νέα αντεργατικά μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι απόμαχοι της δουλειάς που βλέπουν μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς να χάνουν τα πάντα, απευθύνουν ειδικό κάλεσμα συμμετοχής στα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.
  • Το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν εργατικά συνδικάτα που έχουν ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την επιτυχία της νέας γενικής απεργίας, ενάντια στην υπονομευτική δουλειά της εργοδοσίας και των εργατοπατέρων. Στις 6 μ.μ. καλούν σε κινητοποίηση στην Ομόνοια το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας, το Σωματείο εργαζομένων χρηματοπιστωτικού συστήματος νομού Αττικής κτλ.
  • Το δικό τους ραντεβού δίνουν και τα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, στο φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
  • Αγωνιστική Δράση αναλαμβάνουν όμως και οι Λαϊκές Επιτροπές 3ου - 4ου, 5ου - 6ου, 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και του Γαλατσίου, καλώντας σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος με κεντρικό σύνθημα: «Να σταματήσουμε τα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή του λαού. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση, το χρέος και τα ελλείμματα».
Πηγή: "Ριζοσπάστης" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.