10 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΓΕ: «Μετακομίζει» την έδρα στο Λουξεμβούργο - ΠΑΡΕ τα ΛΕΦΤΑ και ΤΡΕΧΑ !


Την έδρα του στο Λουξεμβούργο μεταφέρει ο όμιλος ΦΑΓΕ ο οποίος δημιούργησε εταιρεία συμμετοχών κάτω από την οποία τοποθετούνται οι δύο διαχωρισμένοι βραχίονες δραστηριοτήτων του ομίλου...Η μεν δραστηριότητα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται μέσω της, θυγατρικής πλέον, ΦΑΓΕ Dairy Industry s.a. (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου), ενώ οι δραστηριότητες του εξωτερικού αντιπροσωπεύονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής FAGE Luxembourg S.a r.l.

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου ο όμιλος ολοκλήρωσε μια εσωτερική αναδιάρθρωση που στόχο έχει την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής δομής του, προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.
Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής η ΦΑΓΕ International SA, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα του Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τους κ.κ. Ιωάννη και Κυριάκου Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.
Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της, της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου), ενώ οι εργασίες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής εταιρείας στο Λουξεμβούργο, της ΦΑΓΕ Luxembourg S.a r.l.


Πηγη

3 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ποια είναι τα κέρδη της ΦΑΓΕ από τη μετακίνηση, στο οποίο μάλλον δε θα δοθεί και πολλή σημασία.. Το "εναλλακτικό" tvxs πάντως αναφέρει: "Η μεγαλύτερη ζημιά όπως εξηγούν οικονομολόγοι, που επικαλείται η «Ημερησία», αφορά στα ταμεία του Κράτους καθώς η μεταφορά της έδρας πρακτικά σημαίνει ότι τα κέρδη που παράγει η ΦΑΓΕ στις διάφορες χώρες θα φορολογούνται πλέον στο Λουξεμβούργο όπου είναι η νέα έδρα του ομίλου και όχι στην Ελλάδα όπως συνέβαινε μέχρι χθες."
    Η μεγαλύτερη! Οι υπόλοιπες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα προκειμενου για τα κερδη του, οι εργατες γιατι να εχουν?Ας τα βλεπουν τα ζωα που ψηφιζουν ΧΑ και αλλες "αδελφες δυναμεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θελω να δω τι θα πουν κατι τσολια που δουλευανε σε γραφεια που πηδαγανε τις μαντρες για να μπουνε σε κατι απεργιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.