12 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ μαζί στις εκλογές του Ε.Κ.Θ. - Ανακοινωση ΠΑΜΕ


Σήμερα ανακοινώθηκε το νέο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.), στο οποίο "μετακόμισαν" πολλά στελέχη της ΠΑΣΚΕ

Το Π.Α.Μ.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η ΠΑΣΚΕ "που μεθοδευμένα προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ" και η "Αυτόνομη παρέμβαση" που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ "πάντα μαζί στήριζαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, πάντα υπέρ της Ε.Ε. και των βασικών επιλογών του συστήματος".

 ΠΑΜΕ για το «νέο» ψηφοδέλτιο Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και στελεχών της ΠΑΣΚΕ που ανακοινώθηκε σήμερα για το συνέδριο του ΕΚΘ

Διαβαστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Με αφορμή το «νέο» ψηφοδέλτιο Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και στελεχών της ΠΑΣΚΕ που ανακοινώθηκε σήμερα για το συνέδριο του ΕΚΘ,
η Γραμματεία Θεσσαλονίκης, σχολιάζει – κατ’ αρχήν - τα παρακάτω:


Μετά τις βουλευτικές εκλογές, βασικό κομμάτι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού μεθοδευμένα μετακομίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μηχανισμός αξεδιάλυτα δεμένος με τις εργοδοσίες και το κράτος τους, με εγκληματικές ευθύνες όχι γιατί ανέχτηκαν αλλά συνεργάζονται μ’ αυτούς για την υλοποίηση της πολιτικής τους. Χαρακτηριστικό ότι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις σε κλάδους και επιχειρήσεις με μειώσεις μισθών εφαρμόζοντας το μνημόνιο στους χώρους δουλειάς.

Αυτός ο ενιαίος μηχανισμός, όσο κι’ αν ορκίζεται ότι μετανιώνει, δεν αλλάζει. Αλλάζει καράβι, με νέο καπετάνιο, στον ίδιο ρόλο : της υπονόμευσης και χειραγώγησης του εργατικού κινήματος, του εγκλωβισμού του στη κυρίαρχη πολιτική των εργοδοτών, του αστικού κράτους.

Όταν η αγανάκτηση των εργαζόμενων διογκώνεται απέναντι στην εξουσία και στον συνδικαλισμό της, εφευρίσκονται νέοι τρόποι, σχήματα και πρόσωπα που με άλλα λόγια θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική.

Αυτό το ρόλο παίζει το δήθεν «νέο» αλλά τόσο παλιό και με βεβαρυμένη ιστορία, ψηφοδέλτιο. Η ίδια ιστορία βαρύνει και τους δύο πόλους του.

Είναι προσχώρηση μέρους της «μετανοούσης» ΠΑΣΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ ή προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ενόψει της πιθανότητας νέας κυβέρνησης; Άλλωστε πάντα μαζί στήριζαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, πάντα υπέρ της Ε.Ε. και των βασικών επιλογών του συστήματος. Απλά ο «αρραβώνας κατέληξε σε γάμο».

Οι ενότητες κορυφών παρατάξεων (ή κομματιών τους) με παρελθόν και παρόν στη στήριξη των εργοδοτών και του κράτους τους είναι νέες πολιτικές και συνδικαλιστικές παγίδες που θέλουν να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους να «κάνουν υπομονή στη νέα κυβέρνηση που θα βγει».

Το ΠΑΜΕ, πάλευε και θα παλεύει για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε ταξική βάση. Ενάντια στην εργοδοσία, το κράτος της, για την ανατροπή τους. Για την ενότητα από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς και όχι στα κλειστά γραφεία παραταξιακών διαβουλεύσεων με στόχο ψήφους σε προεδρεία συνδικάτων και τελικά εγκλωβισμό και πάλι των εργαζόμενων. Σ’ αυτό τον αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται όσους τον εξέλεξαν.

Τώρα, με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, με οργάνωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές από τους ίδιους τους εργάτες, στην απεργία της 18 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 στο Αγ. Βενιζέλου."

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Γραμματεία Θεσσαλονίκης 

25 σχόλια:

  1. Ολοι πανε συριζα μονο η δαμανακη θα μεινει στο πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενο… Ο Σύριζα είναι αστικό κόμμα

    Neophyte_commie

    ΥΓ: Τελειος ο ανώνυμος σχολιασμός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ το ΠΑΜΕ θα διευρύνει την επιρροή του και τις δυνάμεις του με μεταγραφές από τον πλανήτη ΑΡΗ! Πάτε καλά ρε συντρόφια;

      Διαγραφή
  3. Είναι μια κριτική του ΚΚΕ σεβαστή. Η απορία μου είναι πως διευρύνει μέχρι τώρα την επιρροή του το ΚΚΕ στα συνδικάτα; με μεταγραφές μήπως από τον πλανήτη ΑΡΗ;
    Αλλωστε γιατί γκρινιάζετε ρε συντρόφια αφού όλοι μαζί θα ΠΑΜΕ... στα αντιπροσωπευτικά προεδρεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή λες οτι το κίνημα θα ανέβει στηριζόμενο σε αυτούς που χρόνια τώρα το ξεπούλησαν. Τι άλλο θα σκεφτείτε ρε συριζαίοι για να τσιμπήσετε ψηφαλάκια και να δώσετε άφεση αμαρτιών σε αυτή τη λέρα;

      Α.Β

      Διαγραφή
  4. ρε μαρμαρα την παλευεις;;
    η απ παει με την πασκε και την δακε
    και σου φταιει παλι το παμε;;
    δλδ αν παρουμε μεταγραφη τον φωτοπουλο δεν θα κραζεις;;;
    παραδεξου οτι σου φταιει η υπαρξη του παμε
    (μου αρεσει που το επαιζες και κκε σε ποιο παλια θεμετα)

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marmaras,
    Μήπως δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά συγκρότησης προεδρείου ενός Δ.Σ. Συνδικάτου για να μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργεί από την συνεργασία παρατάξεων και κατ΄επέκταση κομμάτων που προϋποθέτει μια ελάχιστη πολιτική συμφωνία και γραμμή; Σε καταλαβαίνω...έχετε συνηθίσει στο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές κολεγιές με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με δυνάμεις της ΝΔ, οπότε στο μυαλό σας όλα ταυτίζονται. Άλλωστε υπάρχει η κοινή συνισταμένη, το αντιΠΑΜΕ μέτωπο...Είδες απομόνωση το ΠΑΜΕ, για να το αντιμετωπίσουν πρέπει να ενωθούν όλοι τους. Όλοι σας στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, για το αλυσόδεμα των εργατών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μου αρέσει να επικαλούμαι ή να απαντώ με τσιτάτα αλλά αυτό εδώ σας πάει γάντι: Ο Λένιν απαντά με κατηγορηματικό τρόπο στον σύντροφό του Τρότσκι για το ζήτημα της πολιτικοποίησης των εργατών και των συνδικάτων: «Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μεγαλύτερο παραλογισμό, μεγαλύτερη ζημιά για την επανάσταση απ’ αυτή που φέρνουν οι “αριστεροί” επαναστάτες! Ακόμη και τώρα στη Ρωσία, αν ύστερα από 2,5 χρόνια πρωτοφανέρωτες νίκες ενάντια στην αστική τάξη της Ρωσίας και της Αντάντ βάζαμε σαν όρο εγγραφής στα συνδικάτα την “αναγνώριση της δικτατορίας του προλεταριάτου”, θα κάναμε ανοησία (!), θα καταστρέφαμε την επιρροή μας στις μάζες, θα βοηθούσαμε τους μενσεβίκους. Γιατί όλο το καθήκον των κομμουνιστών είναι ακριβώς να ξέρουν να πείθουν τους «καθυστερημένους», να ξέρουν να δουλεύουν ανάμεσά τους και όχι να απομονώνονται απ’ αυτούς με επινοημένα, παιδιάστικα-“αριστερά” συνθήματα». (Λένιν, Ο «Αριστερισμός», παιδική αρρώστια του κομμουνισμού, Άπαντα, τ. 42, σελ.37-38, εκδ. Σύγχρονη Εποχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως σε βολευει χρησιμοποιεις το Λενιν απο οτι βλεπω, ξεχνας βεβαια την πολεμικη του εναντια σε ολους τους αποστατες της ΕΤ, ξεχνας τον αμειλικτο πολεμο του εναντια στα πρωτοπαλικαρα τους οπορτουνισμου εκεινη την εποχη, προφανως σε βολευει να αντιγραφεις τσιτατα για να καλυψεις τυ γυμνια του σημερινου οπορτουνισμου που σαν αλλος "καθυστερημενος εργατης" της συγχρονης εποχης ζητα απο το "παλαιολιθικο ΚΚΕ" να τον καταλαβει τον ερημο και να κανει κολεγια μαζι του.
      Ε λοιπον φιλε μαλλον δεν ειστε απλα "καθυστερημενοι εργατες" αλλα και ανοητοι εκει στο ΣΥΡΙΖΑ αν πιστευετε οτι στο ΠΑΜΕ τρωμε κουτοχορτο και στο ΚΚΕ αστιβιδες οπως λενε στον τοπο μου.
      Και να στο πω κιαλλιως, εμεις με τους απλους εργατες που μπορει να ειναι "πολιτικα καθυστερημενοι" οπως λες, αλλα τιμιοι, δεν εχουμε τιποτα να χωρησουμε, το απεδειξε η Χαλυβουργια οπου επι 9 μηνες ενας μονο κομμουνιστης εργατης εγινε ο καταλυτης της πιο ηρωικης απεργιας των τελευταιων δεκαετιων, και δεν υποτιμω την συνεισφορα καποιων αλλων εργατων εκει, αλλα η δικη του ηταν αποφασιστικης σημασιας.
      Με τους εργατες λοιπον τους τιμιους και "καθυστερημενους" θα βαδισουμε μαζι και ανταμα, με τους λακεδες της εργοδοσιας καθε τυπου και ειδους οχι, θα τους τσακισουμε ταξικα οπου σταθουν και οπου βρεθουν, απλα πραγματα.

      Διαγραφή
    2. Ποτε εβαλε το ΠΑΜΕ ορο την αποδοχη της δικτατοριας του προλεαριατου για την εγγραφη στα συνδικατα?
      Καταλβαινεις σε τι απαντας,η απλως περιφερεις ενα τσιτατο που εκανες copy-paste?

      Προλεκλατ

      Διαγραφή
  7. Οταν η ανοησια παει συννεφο και χρησιμοποιειται ακομη και ο Λενιν σαν υποστηριξη

    Το ΠΑΜΕ ειναι στο ΕΚΘ μαζι με ολους τους ‘καθυστερημενους’ αλλα να κατεβαινει με κοινο ψηφοδελτιο με τους εργοδοτικους και κυβερνητικους συνδικαλιστες θα σημαινε οτι θα ηταν αυτο καθυστερημενο

    Ελεος πλεον φτανει να βαφτιζουμε την ταξικη συνεργασια λενινισμο λιγη ντροπη δεν βλαπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. marmaras,
    Να με συγχωρήσεις για τη φράση που θα χρησιμοποιήσω γιατί δεν σε γνωρίζω, αλλά μόνο ανεγκέφαλος θα χρησιμοποιούσε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα από τον Λένιν για να δικαιολογήσει τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε αρχαιρεσίες ενός από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας! Εκτός του άσχετου, να σε πληροφορήσω για την ιστορία ότι το συγκεκριμένο δεν το έγραψε για τον Τρότσκι, αλλά μπροστά στο 2ο Συνέδριο της Κ.Δ., στου οποίου τις αποφάσεις μπορείς να διαβάσεις για να δείς για τη δράση των κομμουνιστών στα συνδικάτα.
    Σε αυτά που γράφεις κρύβεται μια κατάπτυστη συκοφαντία. Ότι δήθεν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βάζουν σαν προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εργατών στα συνδικάτα την αποδοχή της δικτατορίας του προλεταριάτου. Αυτό είναι χοντρό ψέμα και το ξέρεις. Αλλά μάλλον εσύ ζητάς να μην καλούμε τους εργάτες να παλεύουν για τη δικιά τους εξουσία, να μην παλεύουν για να καταργήσουν την εκμετάλλευση τους. Δηλαδή απαιτείς ΥΠΟΤΑΓΗ στα πλαίσια της διαχείρισης της Ε.Ε., στις ανάγκες του κεφαλαίου. Απαιτείς από τους κομμουνιστές να πάψουν να είναι κομμουνιστές και να ζυμώνουν τις θέσεις τους στα συνδικάτα επιδιώκοντας να κατακτήσουν την πλειοψηφία! Για εσένα τα συνδικάτα πρέπει να βάζουν μόνο δύο όρους:αποδοχή της δικτατορίας της αστικής τάξης και της Ε.Ε., αποδοχή της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Από την άλλη μεριά, αρνείσαι την πολιτική πάλη για την εργατική τάξη, οπότε θέλεις μόνο να παλεύει στα όρια των αντιλαϊκών νόμων και τους συστήματος.
    Υ.Γ.Αθελά σου έκανες έμμεσα και μια αποκάλυψη... Τη βρώμα περί "αριστερισμού" και "τροτσκισμού" για το ΚΚΕ τη διαδίδετε τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ. Καλό, όμως θα είναι "μαθήματα" για τον Τρότσκι να κάνεις στους συναγωνιστές σου της ΔΕΑ και στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτη φορά βλέπετε συμπράξεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο;
    Πρώτη φορά είναι που δυνάμεις που κατά τα άλλα έχουν διαφορετική ιδεολογία συμπράτουν στα εργασιακά ή δημοτικά ψηφοδέλτια; Εσείς δεν το έχετε κάνει ποτέ;;;
    Δεν έχετε συμπράξει με τους υποψήφιους του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ σε δημοτικές εκλογές;;; Που είναι δλδ το κακό; Αν τα πρόσωπα (από το Πασοκ) που συμπράτουν με το ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο είναι άξιοι αγωνιστές και τίμιοι συνδικαλιστές γιατί όχι; Ή μήπως νομίζεις ότι δεν υπάρχουν τίμιοι και άξιποι και σ' αυτούς τους χώρους; Τι νομίζεις ότι οι μόνοι αγωνιστές συνδικαλιστές είναι στο ΚΚΕ του 4,5 % ;;; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παραμύθα πάει σύννεφο βλέπω ...

      Οι πράσινοι εργατοπατέρες βαφτίζονται άξιοι αγωνιστές (!!!) και ξεχνάμε τις ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ που έχουν κάνει στην συνδικαλιστική πορεία τους.

      Τα έργα τους τα έχουμε δει 30 χρόνια τώρα. Και δεν είναι ζήτημα τιμιότητας, αλλά ζήτημα ΤΑΞΙΚΗΣ επαναλαμβανω, επιλογής. Ή θα είσαι με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή θα είσαι με τους ΕΡΓΑΤΕΣ, τελεία και παύλα.

      Διαγραφή
    2. Είναι άλλο πράγμα ένας συνδικαλιστής και πολύ περισσότερο ένας εργάτης να εγκαταλείπει τις παρατάξεις και τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο, και να συνεργάζεται σε ένα ψηφοδέλτιο ή μια επιτροπή αγώνα κόντρα σε αυτά. Και άλλο είναι να συνεργάζονται δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχουν αλλάξει τίποτα, που σημαίνει πολιτική συμφωνία! Και φυσικά υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι άλλων κομμάτων που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, στηρίζουν τις θέσεις του στα συνδικάτα και συνεργάζονται με τους κομμουνιστές. Και έτσι πρέπει να δουλεύουν τα συνδικάτα και οι επιτροπές αγώνα που στηρίζουν το ΠΑΜΕ. Έτσι κι αλλιώς στα συνδικάτα υπάρχει πολική διαπάλη. Μόνο που στηρίζουν την ταξικά αγωνιστική γραμμή και στην πράξη έρχονται σε αντιπαράθεση με τις θέσεις των κομμάτων που ψηφίζουν. Τι σχέση έχουν, όμως, αυτά με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που στοιχίζονται στην ίδια γραμμή μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί που πασχίζουν για τη σωτηρία της Ε.Ε. και της "καλής επιχειρηματικότητας"; Αυτές είναι μεταγραφές από ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στο άλλο στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση!

      Διαγραφή
    3. Το ΠΑΜΕ ειναι συσπειρωση συνδικαλιστικων ταξικων δυναμεων λεβεντη μου, επομενως στα πλαισια του δρουν και δυναμεις που δεν ταυτιζονται με το ΚΚΕ με το οποιο τοσο πολυ σας "αρεσει" να ταυτιζετε το ΠΑΜΕ για να συκοφαντειτε τους ενωτικους ταξικους αγωνες των εργατων γνωριζοντας οτι ετσι μπορει να "τσιγκλισετε" και καποιων τις αντικουκουεδικες φοβιες τους.
      Το ΠΑΜΕ ομως εχει καθαρα ταξικο προσανατολισμο, εναντια στα αφεντικα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ-επειδη οι ταξικα προσανατολισμενοι εργατες ειναι και αντιιμπεριαλιστες-εναντια σε καθε κυβερνσηση και δυναμη που ειναι απολογητης της εξουσιας των αστων.
      Αυτο λοιπον ειναι το ΠΑΜΕ και σας αρεσει δεν σας αρεσει νερο στο ταξικο του κρασι δεν βαζει ουτε θα βαλει ποτε, φροντιζουμε εμεις οι εκατονταδες χιλιαδες φιλοι του γιαυτο.
      Οποτε ασε τα περι 4.5% για να μας νουθετησεις να συμπραξουμε με ριψασπιδες του ταξικου κινηματος, συμβιβασμενους και "ντεμι επαναστατες" του γλυκου νερου.
      Ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε

      Διαγραφή
  10. Παίδες αν είναι εύκολο να δώσετε το λινκ της ανακοίνωσης γιατί στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ δεν το βρίσκω.

    αραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακυρο, το βρήκα στο ρίζο. Δυστυχώς δεν το έχει στα αγγλικά που ήθελα :(

    αραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι νομίζεις ότι οι μόνοι αγωνιστές συνδικαλιστές είναι στο ΚΚΕ του 4,5 % ;;; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    χμμμ κατα 95% ναι.
    να θυμισω το τι εκανε η γενοπ με τα λεφτα απο την εργοδοσια με τον συν μαζι;
    ναι μαστορα μπορει να υπαρχουν και σε αλλους χωρους αγωνιστες, μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου και σιγουρα οχι συνδικαλιστες του πασοκ ομως.
    κρατηστε τον κοτσακα και τον ραυτοπουλο και αν τους θεωρειτε εσειςτιμιους αγωνιστες τοτε η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα. ή μηπως ειναι αγωνιστης ο προεδρος του ε.κ. λιβαδειας;;;;;;;
    οσο για τις δημοτικες. κατεβηκαμε σε δημοτικες εκλογες με το δηκκι, με συγκεκριμενο πλαισιο συμφωνημενο που δεν εκανε βημα πισω στα δικα μας βασικα και στο πως θα λειτουργουν οι εκλεγμενοι.
    για συνεργασια με συριζαιο συμπαθα με αλλα δεν ξερω κατι τετοιο.
    να υπηρχε ατομο που δεχτηκε να συνεργαστει με συγκεκριμενο πλαισιο ισως, αλλα με οργανωση του συν χλωμο σε κοβω.
    και επειδη απο μικροι φαινονται καποιοι, εχω μαθει τρελες ιστοριες με τον ανταυτου του τσιπρακου τον κυριο παπα απο τα ελληνικα φοιτητικα του χρονια, που απο τοτε ειχε μια ταση ελξης προς το πρασινο του πασοκ και την ιδεολογια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς modesto, για να μην ξεχνιόμαστε:
    http://www.fimes.gr/2012/05/tsipras-pasok-stratos/

    Aπό μικρός στα (πράσινα) βάσανα ο cool Αλέξης!!!! :)

    Και μια ερωτηση στον "θιγμένο" marmaras:
    Γιατι αυτή η πρεμούρα ορέ μάστορα(;) να δικαιολογήσεις τη συνεργασία σε επίπεδο παρατάξεων της ΑΠ με την ΠΑΣΚΕ;
    Αλήθεια, φαντάζεσαι τι θα ελεγες αν στη θέση της Α.Π. ήταν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ;
    Στα κάγκελα οι συριζαίοι...

    terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χααα … ακόμα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, τολμούν να μιλούν για το Λένιν, όταν υπάρχουν βουλευτές του σήμερα, όπου κατά ο παρελθόν έχουν διοριστεί από τον Παπανδρέου ( τον Αντρέα ) Ειδικοί Σύμβουλοι του Υπουργείου Εργασίας?
    Καλό αστείο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το ποιο μεγάλο λάθος των πολιτικών αναλυτών τελικά ….
    Είναι ότι το ΚΚΕ είναι άκρο …. Στον πολιτικό χάρτη !!!!
    Θα αποδείξω εδώ …. Ότι δεν μπορεί να συμβαίνει …. Κάτι τέτοιο ….
    Και δεν θέλω να επικαλεστεί κανείς διάφορα θεωρήματα …. Περί ….
    Άπειρου και ταυτόχρονα πεπερασμένου σύμπαντος ….
    Γιατί εγώ αποδεικνύω ένα αξίωμα και σαν τέτοιο θα πρέπει να το εκλάβετε ….

    Αξίωμα (Α) …. Η πολιτική είναι ένα μονοδιάστατο τραπέζι …. Και οι συνδαιτυμόνες τοποθετούνται σε αυτήν την νοητή και πεπερασμένη ευθεία …. Με ιδεολογικό προσανατολισμό ….

    Αξίωμα (Β)…. Το ΚΚΕ δεν είναι το μοναδικό αριστερό κόμμα όσο και να το θέλει …. Και εγώ θα ήθελα να είμαι θεός …. Αλλά θα ήμουνα παράλογος ….

    Αξίωμα (Γ) …. Η ευθεία έχει κέντρο δεξιό και αριστερό άκρο …. (Δες Ευκλείδη) ….

    Αξίωμα (Δ) …. Ο τοποθετημένος στο άκρο αριστερό της ευθείας …. Αντιλαμβάνεται της κινήσεις …. Των εκ δεξιών του καθημένων …. Το δεξιό άκρο τους αριστερούς καθήμενους …. Και οι υπόλοιποι …. Και τους από δώ και τους από κει καθήμενους ..

    Αξίωμα (Ε) …. Το ΚΚΕ έχει κηρύξει πόλεμο …. Σε όλη την αριστερά …. Πέραν της αριστεράς του εαυτού του ….

    Εκ των παραπάνω αξιωμάτων εξάγετε το γενικότερο αξίωμα …. Το ΚΚΕ δεν είναι άκρο …. Αριστερότερα η δεξιότερα της ΔΗΜΑΡ …. Δεν έχει σημασία ….
    Την κεφαλήν στραμμένη προς τα αριστερά την έχει …. Και προς τα κει τα βέλη ….

    Εδώ όμως δημιουργείται ένα νέο ερώτημα ….
    Γιατί τόσο μένος προς την αριστερά το ΚΚΕ ???? δεν είναι παράδοξο και άτοπο ????
    Όχι …. Και θα επανέλθω με αποδείξεις ….
    Το μαγαζάκι να είναι καλά …. Τα συμφέροντα του πάνω από όλα ….
    Τη να μας κάνει η ΔΗΜΑΡ και οι εκ των δεξιών καθήμενοι ….
    Εμείς πιάσαμε κέντρο …. Για το μεροκάματο …. Και θα έρθετε εσείς οι πειναλέοι ….
    Εκ των αριστερών καθήμενοι …. Να στήσετε πάγκους ….
    Στα μαθηματικά …. Τα πιο τρελά παράδοξα ….
    Έχουν την λογική τους ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.