11 Οκτωβρίου 2012

Σημαντική ανταπόκριση με υπογραφές και δηλώσεις

Χιλιάδες επισκέψεις από τις πρώτες κιόλας μέρες στην ιστοσελίδα «katargisimnimonion.kke.gr» ή «km.kke.gr»

Σημαντική είναι η ανταπόκριση του κόσμου από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε η ηλεκτρονική σελίδα συλλογής υπογραφών για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων. Από την πρώτη κιόλας μέρα πλατύ φάσμα του λαού - εργαζόμενοι, άνεργοι, μεσαίοι, διανοούμενοι - στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και επιλέγει να στηρίξει και με αυτόν τον τρόπο την πρόταση νόμου, την προσπάθεια να γίνει αίτημα του μαζικού λαϊκού και εργατικού κινήματος η κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων.

Οι πρώτες μέρες λειτουργίας της σελίδας συλλογής υπογραφών και αποφάσεων μαζικών φορέων συμβάλλουν να επιστρέψει η αισιοδοξία για τη νίκη του λαού. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, όλους εκείνους και εκείνες που θέλουν να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ, να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ υπογράφοντας στη σελίδα «katargisimnimonion.kke.gr» ή «km.kke.gr». Ολοι να διευρύνουμε με κάθε τρόπο αυτήν την πρωτοβουλία. Να γίνει αίτημα παλλαϊκό, μια φωνή του λαού απέναντι στον όλεθρο που έχει χαράξει η άρχουσα τάξη.


Μεγαλώνει η λίστα

Στο μεταξύ, νέες υπογραφές και αποφάσεις μαζικών φορέων του κινήματος προστίθενται στο κείμενο στήριξης της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, του Μεσοπρόθεσμου και των Εφαρμοστικών. Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι:
  • Δημήτρης Ζερβουδάκης, τραγουδοποιός.
  • Νίκος Αγαθαγγέλου, πρόεδρος Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
  • Σταύρος Κανσίζογλου, πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» στο Πλατύ Ημαθίας.
  • Αλέκος Τσουραλάκης, πρόεδρος Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας.
Αποφάσεις στήριξης έχουν πάρει ακόμα: Οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κυθήρων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά, τα Δημοτικά Συμβούλια Κορίνθου, Συκιωνίων (Κιάτου), Βέλλου - Βόχας, οι Σύλλογοι Σπουδαστών ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής, Μαθηματικού, Τοπογράφων, Νομικής στην Αθήνα, με ψήφισμα των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Πηγή : Ριζοσπάστης

8 σχόλια:

  1. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΚΕ , ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!

    Το ΚΚΕ περνάει τους Έλληνες για ηλίθιους και εν μέρει με το δίκιο του. O Παπανδρέου πριν από ένα χρόνο (Οκτώβριος του 2011), πρότεινε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, μπλοφάροντας, όπως λένε οι κακές γλώσσες, για να προκαλέσει απότομη διακύμανση των spreads και του ευρώ και να κερδίσει η παρέα του και οι εργοδότες του εκατομμύρια ευρώ. Αιφνιδίασε έτσι όλον τον πολιτικό κόσμο, αφού η μπλόφα μόνο εν μέσω μυστικότητας θα είχε αξία. Tότε το ΚΚΕ μαζί με όλα τα υποκριτικά κόμματα και τούς υποκριτές δημοσιογράφους, ωρυόντουσαν κατά τού δημοψηφίσματος, γιατί όπως έλεγαν θα εγκλωβίσει τον Ελληνικό λαό σε διλήμματα εκβιαστικά σε σχέση με το Ευρώ.
    Είναι λοιπόν κατά τα φαινόμενα, το ΚΚΕ, γενικώς κατά των δημοψηφισμάτων, αφού πάντα θα υπάρχει στα δημοψηφίσματα ο κίνδυνος του εγκλωβισμού σε εκβιαστικά διλήμματα, όπως άλλωστε υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και στις εκλογές εξ ίσου!
    Έτσι αποκαλύφθηκε ο πραγματικός  ρόλος όλων αυτών. Και αυτός ο ρόλος είναι η φροντίδα για την διαιώνιση μιάς στημένης κατάστασης, μιάς θεατρικής πολιτικής σκηνής με δήθεν αντιπολιτευόμενα συμφέροντα, για να κοροϊδεύουν και να γίνεται πειστικό το πολιτικό παιχνίδι.
    Διότι ποιά είναι η κορύφωση της δημοκρατίας, η ουσιαστική ευδαιμονία του δημοκράτη; Μα ασφαλώς είναι η υψηλότερη μορφή άμεσης δημοκρατίας, πού είναι το δημοψήφισμα. Και το δημοψήφισμα γίνεται τόσο πιο επιτακτικό, όσο πιο ζωτικό είναι το κρινόμενο ζήτημα. Αυτήν λοιπόν την κορύφωση της δημοκρατίας όλοι την απαξίωσαν, με το γελοίο δικαιολογητικό των «εκβιαστικών διλημμάτων», με σκοπό, υποτίθεται, ακριβώς να προστατεύσουν την δημοκρατία !!!
    Γι’ αυτό και το ΚΚΕ επέμενε για εκλογές ...(ενώ λίγους μήνες πριν από αυτό, έλεγε ότι αυτές δεν είναι λύση!!).
    Λοιπόν οι εκλογές έγιναν, αντί για το δημοψήφισμα. Τα εκβιαστικά διλήμματα δούλεψαν για τα καλά και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρωθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, όπως θα απαιτείτο σε ένα δημοψήφισμα, (τα τρία μπουμπούκια της κυβέρνησης μαζί συγκέντρωσαν 48,2%) και πού φτάσαμε; Ότι ήθελε υποτίθεται το ΚΚΕ να αποφύγει, έγινε στον υπέρτατο βαθμό και τώρα έχουμε μπει πολύ πιό βαθειά στον λάκκο με τα φίδια. Και έρχεται τώρα το ΚΚΕ και ζητάει καμαρωτό υπογραφές...
    Τι να επιδιώκει άραγε; Μήπως να κάνει ότι πιέζει σε ένα προσυνεννοημένο παζάρι για να ελαφρύνουν κατά λίγο τις περικοπές και να πεί ο λαός ότι πάλι καλά πού επενέβη το ΚΚΕ και έτσι να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι; 
    Ας υποθέσουμε ότι μαζεύει πάρα πολλές υπογραφές, ας πούμε ένα εκατομμύριο. Νομίζει κανείς ότι ο Σαμαράς ή η Μέρκελ θα σπεύσουν να δεχτούν την απαλλαγή μας απ΄το μνημόνιο; Σίγουρα όχι! Μήπως σύσσωμοι οι 300 βουλευτές, υποκλινόμενοι στις υπογραφές που μαζεύτηκαν, θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο; Οπωσδήποτε όχι! Μήπως το ΚΚΕ θα περιμένει άμεση προκήρυξη εκλογών; Μα έγιναν ήδη!
    Τότε ποιό θα ήταν το καλύτερο πού θα μπορούσε να ελπίζει το ΚΚΕ; Μα φυσικά το δημοψήφισμα!!
    Τότε θα αλλάξει γνώμη; Τι άλλαξε; Δεν θα υπάρχει πιά ο περιβόητος κίνδυνος εγκλωβισμού σε εκβιαστικά διλήμματα, όπως πριν κραύγαζε το ΚΚΕ;
    Ή μήπως θα κραυγάζει πάλι και θα αρνηθεί το δημοψήφισμα για δεύτερη φορά; !!!
    Ποιό είναι λοιπόν το νόημα της βαθυστόχαστης αυτής επιλογής για συλλογή υπογραφών;
    Μήπως είναι μία επιλογή πού το μόνο που επιδιώκει είναι να θολώσει τα νερά;
    Αποκλείεται!
    Διότι τότε θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι είναι φθηνοί υποκριτές, υπαλληλίσκοι, τυχοδιώκτες (όπως και όλοι οι άλλοι) και όλοι σίγουρα (!) καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι εντελώς… αδύνατον !!!
    συνέχεια...
    http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2012/10/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε τι πανικός είναι αυτός.... Τρέμουν και μόνο με την ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να κατέβει αυτός ο νομος για ψηφοφορία....

      <>


      Το ΚΚΕ με αυτήν την κίνηση θα ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ κάθε αντιμνημονιακό κόμμα ή βουλευτή που το έπαιζαν επανάσταση.... Για να δώ τι θα έκαναν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις άν έπρεπε να βγουν και να πουν ότι δεν ψηφίζουμε τον νόμο αυτον γιατί αποτελεί μονομερείς ενέργειες κτλ και ότι ο λαός θα συνεχίζει να έχει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις στο κεφάλι του τα οποία θα επαναδιαπραγματευτούμε.... χαχαχα καλό....

      Σε όλα αυτα που γράφονται δεν είδα καμία θέση απέναντι στον νόμο τον ίδιο.... Είναι σωστός είναι λάθος? Κουβέντα.....
      Μόνο για τις υπογραφές ξέρουμε να λέμε και δημοψηφίσματα.....
      Επειδή όμως η μνήμη σου είναι κοντή και φτάνει μέχρι τον Παπανδρέου θα ήθελα να σου θυμίσω ότι το ΚΚΕ είχε κάνει πρόταση για δημοψήφισμα για το Μααστριχ..... Αλλά τότε δεν υπήρχε λόγος γιατί τα τρία μπουμπούκια ξέρανε να ψηφίσουν υπέρ του λαού....


      <>

      Το ΚΚΕ δεν ζητά να τεθεί σε δημοψήφισμα ο νόμος αλλά όποιος υπογράφει δηλώνει ότι θέλει να κατατεθεί ο νόμος αυτός προς ψήφισμα στην βουλή.
      Κάτι που θα έπρεπε να το έχει κάνει κάθε κόμμα που δήλωνε αντιμνημονιακό.... Αλλά όπως φαίνεται μας αρέσει το μνημόνιο και τα € της €€... Έτσι είναι οι €λάγνοι δεν μπορούν να πάνε κόντρα σε αυτούς που τους ταΐζουν....

      Άντε σιγά σιγά και γρήγορα να πέφτουνε οι μάσκες τις επανάστασης....
      ΣΥΡΙΖΑ €.Κ.Μ



      Διαγραφή
  2. τι εγιναν ρε παιδια αλλα δυο σχολια εδω?Πως "χαθηκαν"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμ δεν ξευρω. Κοιτω στο καδο απορριματων και δεν βρισκω κατι.
      Δεν μπορω να ειμαι σιγουρη βεβαια, μιας και δεν ημουν εδω τις τελευταιες μερες, παρα ελαχιστα.

      Διαγραφή
    2. μηπως μπερδευεσαι με αυτο?

      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/10/blog-post_3212.html

      Διαγραφή
    3. μαλλον, τωρα πως μου προεκυψε το "μπερδεμα" δεν ξερω, ειχα την εντυπωση οτι εχια σχολιασει εδω, αλλα πιθανον να ειδα τα δυο ιδια σχολια του matrix και μπερδευτηκα, τελος παντων, συγνωμη για την "παρατηρηση" περι "χαμενων σχολιων" :)

      Διαγραφή
    4. δεν τρεχει τιποτις : ]
      ενιοτε χανονονται σχολια, αν και εχουμε κοψει το σβησιμο, πλην συγκεκριμενων ανεκδιηγτων περιπτωσεων

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.