5 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΠΑΜΕ για τον ξυλοδαρμό & τις συλλήψεις των εργαζομένων


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον ξυλοδαρμό & τις συλλήψεις των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
04/10/12

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό, που εδώ και καιρό εμπαίζει μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δελτία τύπου | 04/10/2012

Βάρβαρη καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε οικογενειάρχες που είναι μήνες απλήρωτοι και ζητούσαν να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Η βαρβαρότητα του ξεπουλήματος των ναυπηγείων πότε στον έναν και πότε στον άλλον καπιταλιστή, η συρρίκνωση και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί παρά να επιβληθεί με βάρβαρα μέτρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους αποφασιστικά, καθολικά να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων των Ναυπηγείων.

Χωρίς δουλειά και απλήρωτοι είναι στον κλάδο του μετάλλου εργαζόμενοι 10αδων εργοστασίων. Γι´ αυτό καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα μετάλλου μέσα από γενικές συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες να απαιτήσουν, να αποφασίσουν κλαδική απεργιακή κινητοποίηση ξεπερνώντας την συμβιβασμένη γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ και ορισμένων συνδικάτων.

Μαζική, αποφασιστική, συντονισμένη δράση τώρα πριν από όλα στα εργοστάσια στους τόπους δουλειάς.

Λαϊκό μπλόκο στη αντιλαϊκή βαρβαρότητα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δελτία τύπου | 05/10/2012

Καταγγελία για διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, που στέλνουν στο δικαστήριο 12 εργαζόμενους και συνδικαλιστές από τα ναυπηγεία, μεταξύ των οποίων και το Θόδωρο Κούτρα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ.

Τα δικαστήρια έχουν καταληφθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρεμποδίζουν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Ο εισαγγελέας Νικόλαος Ορνεράκης, μακρύ χέρι της κυβέρνησης και εντολοδόχος της, παρέπεμψε τους εργαζόμενους που κρατούνται στο αυτόφωρο. Αναδείχνεται μεταξύ των άλλων και ο ρόλος των δικαστών, που βάζουν την υπογραφή τους να δικάζονται και να καταδικάζονται εργαζόμενοι που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που αγωνίζονται για να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε να απελευθερωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι.

Από τις σελίδες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ αντίστοιχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.