17 Οκτωβρίου 2012

Αυγή: “στοχοποιεί” την ευρωπαϊκή ένωση το ΚΚΕ!

Αναδημοσίευση από Διεξοδος

“Συνεχίζεται”, όπως γράφει η χθεσινή Αυγή, “η στοχοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ΚΚΕ, με αφορμή τις νέες εξελίξεις σχετικά με τα εργασιακά, το ενδεχόμενο νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, αλλά και την απόφαση για πώληση ληγμένων τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ.”

Δεν είναι παράξενο που οι “επαγγελματίες” απολογητές της ευρωενωσιακής “ιδέας” ανακαλύπτουν “στοχοποίηση” σε κάθε καταγγελία κατά της ΕΕ ως διακρατικής ένωσης με καταστατική αποστολή την διασφάλιση των συμφερόντων, της στρατηγικής και γενικά της ταξικής εξουσίας των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών μονοπωλίων σε βάρος των λαών και της εργατικής τάξης κάθε ξεχωριστής χώρας και της Ευρώπης συνολικά.

Κατά τα άλλα περισσεύει η κούφια ρητορική κατά των “νεοφιλελεύθερων υποδειγμάτων”, όμως το οτι αυτά τα “υποδείγματα” αποτελούν τον ιδρυτικό νόμο (μάαστριχτ) του ευρωενωσιακού “διακράτους” που θέλει να επιβάλει την ενιαία κυριαρχία του μονοπωλιακού κεφαλαίου ισοπεδώνοντας τους λαούς και τις κατακτήσεις τους, αυτό αποσιωπάται από τους ψευδεπίγραφους “αριστερούς” απολογητές του ευρωενωσιακού μεγαλοϊδεατισμού, κι αυτή ακριβώς η αποσιώπηση είναι που κάνει την ρητορική τους κούφια.
Η απαγόρευση οποιουδήποτε περιορισμού (ακόμα και “συγκεκαλλυμένου”!) των κινήσεων κεφαλαίων μεταξύ κρατών – μελών και τρίτων χωρών (άρθρα 73Β παράγραφος 1 και 73Δ παρ. 3 της Συνθήκης του Μάαστριχτ),
η υποχρεώση των κρατών – μελών και της ΕΕ να λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της οικονομίας της ανοικτής αγοράς με ελεύθερο ανταγωνισμό, “που ευνοεί την αποτελεσματική κατανομή των πόρων” (sic) (άρ. 3Α και 102Α της ΣτΜ), γι’ αυτούς απλώς “δεν υπάρχουν”. Γι’ αυτούς υπάρχει μόνο η πολιτικής παγίδευσης του λαού σε πλαστές διεξόδους – πραγματικής υποταγής στους ίδιους ακριβώς όρους, που οδήγησαν στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο την εργαζόμενη λαϊκή πλειοψηφία.
Ποσο μάλλον λοιπόν όταν πρόκειται για “μικροπράγματα” σαν τα ληγμένα τρόφιμα, που η νομιμοποίησή της πώλησής τους αποτελεί εφαρμογή ευρωενωσιακής οδηγίας, όπως καταγγέλει (“στοχοποιεί”!) το ΚΚΕ, η τα σχέδια εργασιακής κόλασης που προωθεί η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, για να μην ξεχνιόμαστε) με την κυβέρνηση (κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση τριετιών και όλων των επιδομάτων που προβλέπουν οι Συμβάσεις, διαμόρφωση για τον ιδιωτικό τομέα του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ μεικτά με κυβερνητική νομοθέτηση, καθορισμός του ποσού ασφάλισης με βάση τον κατώτατο μισθό δηλαδή σύνταξη πείνας, επιβολή δουλειάς για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μείωση στο 50% του ποσού αποζημίωσης στις απολύσεις), τα οποία  αποτελούν την εφαρμογή όσων εδώ και χρόνια προγραμματίζονται στα ευρωενωσιακά κέντρα και έχουν διατυπωθεί επίσημα σε ευρωενωσιακά ντοκουμέντα σαν την “Λευκή Βίβλο”, από το 1994, ως πρώτης εξειδίκευσης της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των “υποδειγμάτων” της.
“Στοχοποίηση” λοιπόν για τους απολογητές του “ευρωμονόδρομου” η καταγγελία όσων αποσιωπούν, προκειμένου να αποκρύψουν ότι το σημερινό παρόν που τσακίζει το λαό δεν είναι παρά αυτού του δρόμου η κατάληξη, προκειμένου επίσης να εγκλωβίσουν το λαό στου ίδιου δρόμου τη συνέχιση και τα αδιέξοδα.

…Αναμενόμενο απ’ την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνουν ευκαιρία να ξεπλύνουν την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία από κάθε «αμαρτία» και να την εμφανίζουν σαν άσπιλη και αμόλυντη στα μάτια του λαού. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουν την άκρατη ευρωλαγνεία τους και τα κελεύσματά τους στο λαό να μην αμφισβητεί τον «ευρωμονόδρομο», ακόμα κι όταν είναι πια φως φανάρι ότι τον οδηγεί στον όλεθρο. Επιβεβαιώνεται ότι ο καθείς εφ’ ω ετάχθη. Εν προκειμένω, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της εξουσίας των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας τους”, όπως σχολιάζει και ο σημερινός ριζοσπάστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.