3 Οκτωβρίου 2012

Το ΚΚΕ καλεί τους δικαστές να προσανατολίσουν τον αγώνα τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους

Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, 
η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, 
αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου. *


«Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των δικαστών και των εισαγγελέων γιατί υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ προστίθεται ότι ταυτόχρονα: «Καθιερώνονται νέοι θεσμοί, π.χ. η "πρότυπη δίκη", που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των δικαστών, ιδίως των κατώτερων βαθμίδων, στη μετατροπή τους σε διεκπεραιωτές της νομολογίας των ανώτατων δικαστηρίων. Η Δικαιοσύνη γίνεται ακόμη πιο ταξική, στην υπηρεσία της οικονομικής ολιγαρχίας».

«Το ΚΚΕ αναγνωρίζει τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε ένα θεσμό, όπως η Δικαιοσύνη, που ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού έχει από τη φύση του την αποστολή να στηρίζει και να δικαιώνει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, και στους ανθρώπους που εργάζονται σ' αυτόν και υφίστανται μαζί με το λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.


Το ΚΚΕ εντοπίζει την αιτία για όλα τα δεινά του εργαζόμενου λαού, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστών, στη «φύση του άδικου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μιας "ανάπτυξης" που δε στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλίων», ενώ ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, ο πλούτος που παράγει ο λαός, και ο οποίος συσσωρεύεται στα χέρια των λίγων, τις περισσότερες φορές εναποτίθεται «νομιμότατα στις τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους, ενώ την ίδια στιγμή οι παραγωγοί του πλούτου στερούνται και τα στοιχειώδη».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στη σημερινή βάρβαρη επίθεση, δεν έχουν άλλα όπλα για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, παρά την απεργία, τη διαδήλωση, την κινητοποίηση» και επισημαίνει ότι «δεν μπορεί επομένως οι εργατικές κινητοποιήσεις να αντιμετωπίζονται με τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ, την ίδια ώρα μάλιστα που τα εγκλήματα των κεφαλαιοκρατών μένουν στο απυρόβλητο».

«Δεν νοείται οι απεργίες να κηρύσσονται παράνομες, από την άλλη όμως, τα διαρκή μνημόνια, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων, η κατάργηση του οκτάωρου, η απελευθέρωση των απολύσεων, να είναι νόμιμα. Για τους εργαζόμενους όλα τα παραπάνω δεν είναι νόμιμα, όπως δεν είναι και για τους δικαστές νόμιμη η κατακρήμνιση των αποδοχών τους» αναφέρει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι οι δικαστές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθούν απέναντι στον λαό που αγωνίζεται για την επιβίωσή του και τονίζεται ότι «η επιβολή "του νόμου και της τάξης" των εκμεταλλευτών ισοδυναμεί με ισοπέδωση του λαού».

Το ΚΚΕ καλεί τους δικαστές να προσανατολίσουν τον αγώνα τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τονίζει ότι κανένας κλάδος εργαζομένων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ και υπογραμμίζει: «Φιλολαϊκή διέξοδος υπάρχει. Βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό κυρίαρχο».

«Αυτός ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ θα αναδείξει πραγματικό πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τεθεί πάνω από αυτόν. Ο λαός έχει δικαίωμα να αλλάξει κάθε τι που μπαίνει εμπόδιο στην ευημερία του, έχει δικαίωμα να γράψει κάποτε το δικό του δίκαιο, το δικό του Σύνταγμα. Να οικοδομήσει τη δική του εξουσία, μέρος της οποίας θα είναι και η Λαϊκή Δικαιοσύνη. Το αποτέλεσμα του αγώνα του θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της εργασίας και της αξιοπρέπειας, απαλλαγμένη από το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μια Ελλάδα, ο λαός της οποίας θα είναι πραγματικά κυρίαρχος και ελεύθερος. Και κυρίαρχος και ελεύθερος μόνο τότε είναι ο λαός, όταν είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

 ΑΠΕ - ΑΜΠ

* .... Louis Gabriel de 



3 σχόλια:

  1. Σοφα το Κομμα μετα την ανακοινωση για τους ενστολους, βγαζει και αυτην για τους δικαστες, τυχαιο?Οχι, σημειωστε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί δε μας λες και την εκτίμησή σου γιατί το κάνει και το αφήνεις μετέωρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.