12 Οκτωβρίου 2012

Ντου!

Flags? Shouldn't those be torches?
Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν ΧΑυγίτες να κάνουν ντου σε θεατρική παράσταση προτείνω τουλάχιστον να το κάνουν σωστά. Παραδοσιακά.

Να προμηθευτούν τουλάχιστον τα σωστά σύνεργα:

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό μεσαιωνικό δαυλό. Εκτός από την αίσθηση ζεστασιάς και συντροφικότητας που δημιουργεί, άπαξ και αναφτεί, δημιουργεί πάντα την κατάλληλη ατμόσφαιρα (αυτή του εξαγριωμένου, ημι-άγριου, ημι-αγράμματου πλήθους  που θέλει να καταστρέψει ο,τι εκείνο δεν κατανοεί ή εγκρίνει).

παραδοσιακός μεσαιωνικός δαυλός


Ασχέτως αν κανείς θεωρεί τη συγκεκριμένη παράσταση κακόγουστη ή ανάξια λόγου (κάτι που ωστόσο, ως κρίση, συνήθως προκύπτει μετά την θέαση αυτής) ασχέτως αν τη θεωρεί προσβλητική ή όχι, είναι τουλάχιστον γελοίο να βλέπει τους ΧΑυγίτες (πρώην ολυμπιστές και λάτρεις των κάβειρων θεών) να μετατρέπονται σε χριστεπώνυμο πλήθος.

Και φυσικά το γεγονός ότι η όλη δραστηριότητά τους στα σκοτεινά σοκάκια των πόλεων--εκεί που μαχαιρώνουν όποιον είχε την ατυχία να μην ανταποκρίνεται στα σωματομετρικά χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο φύρερ* και το think tank (μπιντές σκέψης) της οργάνωσης ως αποδεκτά--δεν ξενίζει , δεν ενοχλεί, το επίλοιπο "χριστεπώνυμο πλήθος" που ήταν από κοντά στο παραπάνω περιστατικό, είναι μόνο θλιβερό. 

Είναι άλλο πράγμα να εκφράσεις τη δυσφορία σου επειδή κάτι προσβάλει την πίστη σου και άλλο πράγμα να προσπαθείς να κάνεις ντου στο θέατρο που ανεβαίνει η συγκεκριμένη παράσταση (για να κάνεις τι άραγε? Να δείρεις ηθοποιούς και κοινό?). Είναι άλλο πράγμα να διαμαρτύρεσαι και άλλο πράγμα να δέχεσαι δίπλα σου για συμπαράσταση τα ναζιστικά αποβράσματα, τους νοσταλγούς των κρεματορίων. Τα παραπάνω φυσικά αφορούν τους παριστάμενους.

λοιπά αξεσουάρ για σωφρονισμό
Όλα αυτά φυσικά και θυμίζουν το σάλο που έγινε στην Ελλάδα με το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". 
Δηλαδή βρισκόμαστε ακόμη εκεί? Κάθε φορά που κάποιος θα προσβάλλεται με κάποιο έργο τέχνης (ακόμη και εντός εισαγωγικών) θα έχουμε ξανα μανα σκηνές υστερίας? Σε τι διαφοροποιείται αυτό ως αντίδραση από τον φονταμενταλισμό των φανατικών μουσουλμάνων?

*το 99% του πληθυσμού έχει αντίχειρες (άρα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις)

Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε και το "χριστιανικό ήθος" του πιστού ΧΑυγίτη. 

4 σχόλια:

  1. Παρατηρήστε το ύφος του που κοιτάει προς το πλήθος για να δει εάν τον ακούνε. Πόσο άθλιος είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω τι αψογο λεξιλογιο, τι γλωσσοπλαστικη ικανοτητα, τι βαθεια γνωση της νεοελληνικης γραμματικης αυτος ο "υπεροχος" "βουλευτης"...πραγματικα συγκινηθηκα και σκεφτομαι να ξαναπω στο δημοτικο να μαθω απο την αρχη Ελληνικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ντου πρέπει να το κάνουμε εμείς. Ενάντια σ' αυτούς τους χυδαίους, μισάνθρωπους αλλιώς είτε θα καταλήξουμε στα ξερονήσια είτε θ' αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε.
    Και το κακό είναι πως σ' αυτές τις ενέργειες υπάρχει ευρεία κοινωνική αποδοχή. Η κοινωνία διψάει για αίμα. Αυτό πρέπει να το δούμε. Είναι γάγγραινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως τους. Οπως βλεπω εδω, μεσα στην ατμοσφαιρα κατανυξης που δημιουργησαν οι ιαχες του Βουλευτη-ανθρωπακου της michelin, πηρε η μπαλα και εναν δημοσιογραφο
    της γλ-ifo
    http://www.lifo.gr/now/society/17603

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.