12 Οκτωβρίου 2012

18 Οκτώβρη, να νεκρώσουν τα πάντα! Ομόνοια 10:30 π.μ.



http://www.pamehellas.gr/docs/11102012_10431.pdf

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.

Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που σέρνει συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε

να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

17 σχόλια:

  1. Κι αν νεκρωσουν τα παντα νομιζετε οτι θα νοιαστει κανεις απο αυτους που ενορχηστρωνουν την λαιλαπα που μας φθινει?Να καναμε καμια καταληψη δημοσιου κτιριου,καμια τηλεοραση κανενα υπουργειο ισως να βοηθαγε στο να υλοποιηθει το κελευσμα του κκε ΄΄αντισταση ανυπακοη πολεμος στα μετρα τους '' κλπ.Αλλωστε το συνθημα πιο πανω εκτος απο την καταργηση των αφεντικων,ζηταει και την καταργηση των νομων...των κακων νομων εννοειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνετε.
      Ποιός σας εμποδίζει ?

      Εμείς ξέρεις έχουμε το κακό συνήθειο να προτείνουμε τρόπους πάλης, και οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν με ποιό τρόπο θα δράσουν ! Δεν επιβάλλουμε εμείς τους τρόπους δράσης.

      Εδώ καλά καλά δυσκολεύεσαι να τους πείσεις να απεργήσουν μια μέρα, στις ταρζανιές νομίζεις πως θα ενδώσουν ?

      Διαγραφή
    2. Και μην στεναχωριέσαι.
      Κάθε μέρα που νεκρώνουν τα εργοστάσια, ματώνουν οι καρδιές των κεφαλαιοκρατών. Βλέπεις δεν έχει μαρούλι για αυτούς, όταν τα γρανάζια μένουν στάσιμα.

      Διαγραφή
    3. Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία φοβάται απλά και μόνο να απεργήσει για μια μέρα ή για 3 ώρες όπως προχθές θα πάει να κάνει και κατάληψη? Είναι σαν να λες σε αυτόν που φοβάται το νερό να πάει για ψαροτούφεκο...
      Ή εκτός αν περιμένουμε από τους ίδιους και τους ίδιους που βγάζουν κάθε φορά το φίδι από την τρύπα...
      Ας απεργήσει ο κόσμος, ας κατέβει και στο δρόμο και τα υπόλοιπα θα έρθουν... ούτως ή άλλως η συχνότητα και οι μορφές δράσεις από το ίδιο τον κόσμο εξαρτώνται...
      στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας ακόμα και σήμερα του λες οργανώσου και αυτοί στην καλύτερη σε κοιτάνε σαν εξωγήινο...

      Διαγραφή
  2. Kala red...μην αρπαζεσαι.Ας παμε παλι το γυρω ομονοια-σταδιου -συνταγμα- και ληξη και ας ξαναμετρηθουμε.Ασε που μεχρι τοτε μπορει να εχει γινει μαρξιστης ο κυρ-Μητσος και η κυρα Λενη.Θα φερουμε τα πανω κατω στα σιγουρα τοτε.Μπορει να ξερεις και καλυτερα...
    ο παραπανω ανωνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "άρπαγμα" δεν κατανοώ από που προκύπτει ...

      Αλλά ένα πράγμα θα σου πω.
      Μην υποτιμάς τον κυρ Μήτσο και την κυρά Λένη, διότι αυτοί είναι το επαναστατικό υποκείμενο που εσύ θες να στείλεις σε καταλήψεις κτιρίων. Αλλά για να πάνε, θα πρέπει πρώτα να πειστούν για τον στόχο που εσύ και ο καθένας, έχει στο μυαλό του.
      Και εκεί σε θέλω κάβουρα ...

      Αλλιώς οι υπεραπαναστατικές κορώνες, πολύ γρήγορα θα καταλήξουν σε νεκρές αναμνήσεις.

      Διαγραφή
    2. Να κάνετε.
      Ποιός σας εμποδίζει ?
      Να απο δω προκυπτει.Δεν ειχα σκοπο ουτε να προκαλεσω ουτε να αναστατωσω την καλη σελιδα.Αλλα...μην με εγκαλεις στο οτι υποτιμαω τον μπαρμπα Μητσο.Δεν τον υποτιμαω,αλλα δεν θελω αυτον στην κοντρα,θελω το γιο του και την κορη του.Που γελανε οταν μου απαντας
      ετσι..
      ΄΄Κάθε μέρα που νεκρώνουν τα εργοστάσια, ματώνουν οι καρδιές των κεφαλαιοκρατών. Βλέπεις δεν έχει μαρούλι για αυτούς, όταν τα γρανάζια μένουν στάσιμα.΄΄ Επειδη δουλευω σε εργοστασιο να ξερεις οτι στην καταναλωση δεν σπρωχνουμε ποτε την ημερησια παραγωγη,παιρνουμε απο την αποθηκη για την αγορα.Αλλα ησουνα σαφης,δεν χρειαζεται να το συνεχισουμε.Μετρημα και ξανα μετρημα μεχρι να φτασουμε ...την κρισιμη μαζα.

      Διαγραφή
    3. Φοβάμε πως ενδεχετε να κανουν απεργία και οι αποθηκαριοι και τοτε το επηχηρημα σου αν δεν ειναι ιστεροβουλο ειναι απλος χαζο.
      Γιαννης Γιαννοπουλος

      Διαγραφή
    4. Δεν τα ειπα καλα παραπανω συγνομη. Μπορει να πιγενει ο βιομηχανος να φορτωνει απο την αποθηκη για να πολησει την πραματια του, φανταζομε κλιδια της αποθηκης θα εχει καποιος απο τους διευθηνταδες του. Εχεις δικιο ρε φιλε μαλακιες ειναι οι απεργιες καλητερα μετα την δουλεια στην πλατεια να μη χανουμε και το μεροκαματο, να μη κουραζουμε και τον βιομηχανο, να μας λενε και εκγομιαστικα σχολια ολα τα αστικα μμε, ο Γιωργακης και που ξερεις μπορει και να πεσει η κηβερνηση οπως εγινε αλοστε και προκλιθηκαν εκλογες.
      Συγνομη για τα τραγικα ορθογραφηκα.

      Διαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι οι τρόποι πάλης, μοιάζουν να επαναλαμβάνονται. Θεωρώ ότι τα προωθημένα ταξικά αιτήματα, πρέπει να έχουν ανάλογα προωθημένες και ριζοσπαστικες μορφές πάλης. Δεν εννοώ να βάλουμε κουκούλες ή να χτυπήσουμε με μολότωφ, όμως έχουν πέσει κατά καιρούς προτάσεις που έχουν ενδιαφέρον. Μην τις απαξιώνουμε. Να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά χωρίς προκαταλήψεις και με σκοπό να οξύνουμε το επίπεδο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της ολιγαρχίας, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη φασιστική απειλή.Επίσης να οικοδομήσουμε την αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται και ειδικά των μακροχρόνια ανέργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μεν οι θέσεις και τα αιτήματα είναι προωθημένα, αλλά οι τρόποι πάλης επαναλαμβάνονται διότι το ίδιο το κίνημα βρίσκεται καθηλωμένο. Ακόμα βρισκόμαστε στο "δεν μας αρέσει το μνημόνιο, δεν θέλουμε το μνημόνιο, μας την σπάει σιγά σιγά και η Ευρωπαική Ένωση, αλλά τι να κάνουμε ... ΑΦΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ" , και σε αυτό παίζουν σπουδαίο ρόλο και οι απατεωνίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

      Με αυτό το σκεπτικό, όχι απλά ο κόσμος δεν πάει σε καταλήψεις, αλλά δεν σηκώνει καν κεφάλι να κοιτάξει τον ουρανό.

      Άρα το ζητούμενο δεν είναι οι τρόποι πάλης, αλλά η αναστήλωση των οραμάτων, του ίδιου του κινήματος.

      Και μην διαχωρίζουμε την φασιστική απειλή, απο τις ορέξεις του αστικού κόσμου. Πάνε πακέτο αυτά.

      Διαγραφή
  4. ας υποθεσουμε λοιπον οτι καναμε καταληψη ολων αυτων που λες, αλλα γιατι να υποθεσουμε;;;; αυτα τα εχουμε κανει και τα κανουμε.
    καθε φορα που τα κανουμε ομως τι ακουμε απο τον οπορτουνιστικο συρφετο; σας αφησαν (στην καλυτερη), το κανετε για εντυπωσιασμο κτλ κτλ.
    αρα λοιπον επανερχομαστε στο οτι δεν εχει σημασια το τι θα κανουμε εμεις, γιατι ετσι και αλλιως θα βρειτε κατι να πειτε (το γνωστο γιατι δεν φορας κρανος).
    αλλα ας παμε οχι στο τι κανουμε εμεις, αλλα τι δεν κανετε εσεις!
    καταλαβαινεις φανταζομαι οτι ειναι αστειο το επιχειρημα οτι επειδη την παραγωγη της ημερας δεν την βγαζετε (εσεις) την ιδια μερα στην παραγωγη δεν εχει καμιο απολυτως σημασια. σημασια εχει τι παντελονιαζει καθε μερα απο την παραγωγη σου το αφεντικο και καθε μερα που δεν παραγεις αυτος μπαινει μεσα. ασε που με κατι τετοια (εργατη μπορεις χωρις αφεντικα) που ανερυθριαστα το φωναζουν οι συριζαιοι και με παραλαγη τα φρικια, ξυπναει ο εργατης και δεν το θελει το αφεντικο.
    ακομα και στο θεωρητικο να το παρεις, πριν παρεις τα οπλα, εχουμε την γενικη πολιτικη απεργια, απεργια και με φθηνουσα σειρα τα υπολοιπα.
    για αυτο αλλωστε και τα αφεντικα σκυλιαζουν.
    σε πλειστες οσες περιπτωσεις αλλωστε δεν εχουν κανενα προβλημα να σου δικαιολογησουν και 3 μερες αρωστια χωρις χαρτια, να σου δωσουν και μια μερα αδεια αγραφη για να πας καπου, αλλα στην λεξη και μονο απεργια γυριζει το ματι.
    αλλα ξαναρωταω, γιατι ο οπορτουνιστικος συρφετος βγαζει σπυρια επισης με την απεργια;;;;;
    α)ειναι κοτες και φοβουνται;
    β)ειναι τσιρακια των αφεντικων
    γ)ειναι απλα οπορτουνιστες (αρα και τα 2 απο πανω λογω ιδεολογιας)
    δ) αλλο;
    κρινοντας απο τις δηλωσεις σκουρλετη το πρωτο σιγουρο (μιλησα με εκπαιδευτικους και δεν θελουν να χασουν μεροκαματο), επισης το πρωτο και λιγο δευτερο βαση του εμετου στο MEGA για το πενταγωνο.
    το "γ" σιγουρα βαση της ανακοινωσης τους στην εθνικη ασφαλιστικη για τις εκλογες τους.
    να συνεχισω;;;;;;
    παμε λοιπον στο τι να κανουμε.
    οταν λοιπον βαζεις τον στοχο να γραψεις τεστ στα μαθηματικα, οταν το γραφεις δεν λες ρε γαμωτο ειχα και 15 λεπτα ακομα να εγραφα και χημεια.
    η ημερα της απεργιας ειναι καταρχην ΑΠΕΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    οταν λοιπον σε 3μυρια περιπου εργατες εβε κτλ του λεκανοπαιδιου κατεβαινουν ποσοι, 100-200-300χιλιαδες!!!!!!!!;;;; δεν ειναι αμεληταιο αλλα ειναι μολις το 10%. επισης δεν εχουν ολοι τον ιδιο προσανατολισμο. εγω αν τις "παιξω" θα τις "παιξω" για τελειως διαφορετικους λογους απο τους παναγοπουλους ή την ΑΠ. αυτοι θα τις παιξουν για μια καλυτερη διαχειρηση μεσα στην ΕΕ και στο συστημα.
    ενοτητα στην δραση, αλλα στον στοχο αβυσος; που τα βρηκες αυτα; με αυτη την λογικη πηγαινε και με τους νεαντερταλ τους χρυσαυγητες, χμμμμμμ ξεχασα με αυτους ησουνα ηδη μαζι απο τις πλατειες.
    Υ.Γ. το βιντεακι που φωναζε τους φασιστες να κανουν πισω σας το εδωσε κανενας απο τους στρατοκαυλους που χειροκροταγατε προχθες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ημερα της απεργιας ειναι καταρχην ΑΠΕΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    μαλλον ειναι μια ακομη απεργια.Πολλα θα μπορουσα να γραψω πανω σε αυτα που γραψατε αλλα δεν θα το κανω γιατι ηδη μου βαλατε ταμπελες συριζαιου και δεν ξερω τι αλλο.Καλα μεταξυ σας οταν συζητατε δεν εχετε στο παραμικρο τετοιους προβληματισμους?Αν οχι ...να το κοιταξετε παιδια.

    Μια παρατηρηση μονο για το ευστοχο του Γιαννη πιο πανω.Πραγματι ηταν υστεροβουλο αυτο που εγραψα περι της ημερησιας παραγωγης.Γιαννη ποτε ειναι πιο δυσκολο στον εργοδοτη,να κανουν ολοι μια μερα απεργια,μαζι και οι αποθηκαριοι ή οι μηχανες να δουλευουν κανονικα να υπαρχει η παραγωγη αλλα να απεργουν οι αποθηκαριοι.Τα προιοντα να στοιβαζονται στα γηπεδα εκτεθειμενα ή να μισθωνονται απο την τσεπη του εργοδοτη αλλοι χωροι για αποθηκευση,ασε που και κει αλλοι αποθηκαριοι απεργουν και υπαρχει γενικευμενη ασταθεια στο ΄΄μαρουλι ΄΄ του εργοδοτη.Για να στο κανω και καλυτερο σκεψου οι εργατες να ειναι και αλληλεγγυοι με τον αποθηκαριο,να του γεμιζουν το ψυγειο,να πληρωνουν το φροντιστηριο των παιδιων του κλπ κλπ.Μην το δεσεις σαν παραδειγμα,την ιδεα να πιασεις.Καντο προβολη στους εκπαιδευτικους ΄΄που δεν θελανε να χασουν μεροκαματο΄΄ οπως ειπε ο mod πιο πανω.Σκεψου οι οικογενειες τους να υιοθετηθουν απο τις οικογενειες των μαθητων τους.Φαινεται οτι η εμπειρια που αποκτηθηκε στη χαλυβουργια παει χαμενη αν δεν αξιοποιηθει σε αυτη την κατευθυνση, τηςστοχευμενης για αρχη αλληλεγγυης.Εξυπνος εισαι κανε τις προεκτασεις σου.Εκτος και αν ειναι παρεκλιση ή ταξικα μη ορθο να μην απεργουν οι εργατες .Να ψαξουμε να βρουμε αν οχι αλλους,εστω ΚΑΙ αλλους τροπους να δυσκολεψουμε τα πραγματα για τον ταξικο αντιπαλο.Αλλωστε εισαστε πρωτοπορεια.Τι πρωτοπορεια εισαστε αν δεν κανετε πρωτοι το βημα,το διαφορετικο
    Ο πανω πανω ανωνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ψαξουμε να βρουμε χιλιους διο τροπους να τους δυσκολεψουμε τα πραγματα. Αλλα να μη λεμε μαλακιες του τιπου οτι δεν σφηκγετε το κολαρακι τους απο τις απεργιες. Ποιος ειπε οτι αποριπτετε η αλιλεγκιη μεταξη των αγονιζομενων εργαζομενων??????? Αυτο οι Κομουνηστες το κανουν πραξη συνεχος.

    Κιτα η αλιθια ειναι ειναι οτι υπαρχουν και ποιο ανεβασμενες μορφες παλης απο την απεργια. Ομως για να πραγματοποιηθουν αυτες οι μορφες παληςπρεπει να εχεις μεγαλιτερο αριθμο λαου οργανομενο και ετιμο να πρωτοστατησει. Για αυτο μεχρι τοτε θα κανουμε κηνησεις για να ενοσουμε τους εργαζομενους με λιγοτερο ανεβασμενες μορφες παλης, που δεν θα ειναι τουφεκιες στον κροταφο του κινηματος ουτε στον αερα, αλλα τα οπλα μας θα στοχευουν προς των αντιπαλο ατουφεκιστα μεχρι να "να μετριθουμε και να ξαναμετριθουμε" οπως ιρονικα εγραψες και βγαλουν αρηθμο υπερ του κινηματος. Τωρα αν καποιοι πιστευουν οτι με αρνιτικο συσχετισμο δυναμεων, δηλαδη μετριθουν και ειναι τρις και ο κουκος, θα μπορεσουν να πραγματοποιησουν ποιο ανεβασμενες μορφες παλης μπορουν να τις εφαρμοσουν χωρις να απετουν απο το ΚΚΕ να βαλει την υπογραφη του, συγουρα το ΚΚΕ δεν θα εμποδισει κανενα κριτικη θα κανει μονο.
    Γιαννης και παλη συγνομη για τα ορθογραφηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννη και ο Αρης με αρνητικο συσχετισμο δυναμεων ξεκινησε και εφτιαξε τον ΕΛΑΣ.Οταν ο λαος βρισκεται μπροστα στον κινδυνο της τυρανιας,διαλεγει τις αλυσσιδες του ή τα οπλα,εγραφε ενα πανο σε φωτο του 44 στο Συνταγμα.Η εμπειρια υπαρχει και ειναι μεγαλη 100χρονη σχεδον.Ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου να μην αξιοποιειται αλλα να εχουμε αναμονη και βηματα προς τα πισω επειδη ΄΄ο συσχετισμος δυναμεων ειναι αρνητικος΄΄ οπως γραφεις.Να καταλαβω οτι οσο ειναι τετοιος δεν εκπληρωνεται το τριτο κριτηριο για μια επαναστατικη κατασταση,αλλα οχι οτι δεν πρεπει να περασει το κινημα και σε αλλες παρουσιες πιο δυναμικες.Δηλαδη μια καταληψη κρατικης τηλεορασης επειδη αποκλειει την παρουσια του κομματος ,σε τι θα ζημιωσει το κινημα.Παντως αν θυμαται κατι αυτο που λενε κοσμος,ειναι το πανο στην ακροπολη.Κακως που ατονισε,κατα τη γνωμη μου βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλοι ανώνυμοι,
    καλός ο προβληματισμός για τις μορφές πάλης, αλλά το κύριο είναι να ξεκαθαρίζεται ο προσανατολισμός, το περιεχόμενο και να συνοδεύεται από την οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων. Οι μορφές πρέπει να τα υπηρετούν και να εξασφαλίζεται η στήριξη και η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. Άπαξ και λείπουν όλα αυτά, ακόμα και οι πιο δυναμικές μορφές πάλης (που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απολυτοποιούνται)καταντούν καρικατούρες με ολέθρια αποτελέσματα.
    Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν οι μορφές να μπαίνουν αντιπαραθετικά σαν κύριο ζήτημα. Η απεργία είναι η πιο οξυμένη μορφή γιατί σημαίνει σταμάτημα της καπιταλιστικής παραγωγής και του κρατικού μηχανισμού. Δηλαδή χτυπά στην καρδιά του κεφαλαίου. Οι εργάτες κάνουν θυσίες, θυσίες, όμως για την τάξη τους, αλλά την ίδια ώρα στερούν από τους καπιταλιστές την υπεραξία και κατ΄επέκταση το κέρδος!
    Για αυτούς τους λόγους λυσσούν όλοι με τις απεργίες, γιατί δεν θέλουν να διαπαιδαγωγούνται οι εργάτες να συγκρούονται με τους εκμεταλλευτές τους και τα κόμματά τους. Για αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι άνοιξαν το θέμα με τις απεργίες. Γιατί δεν θέλουν σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ε.Ε. Αντίθετα θέλουν "κοινωνική συνοχή", δηλαδή υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα των καπιταλιστών!
    Όλες οι μορφές πάλης πρέπει να αξιοποιούνται. Αλλά να μην ξεχνάμε: και η ζύμωση και η ιδεολογική δουλειά είναι μορφή πάλης. Πάνω από όλα η πιο ολοκληρωμένη, η κορωνίδα της πάλης είναι η πολιτική πάλη, η πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας! Όλα πρέπει να συγκεντρώνονται σε αυτή την κατεύθυνση...αλλιώς θα βαυκαλιζόμαστε για να οριοθετήσουμε το 10 στο μέτρημα του απείρου...θα καταλήγουμε στη σοσιαλδημοκρατική οπορτουνιστική λογική "το κίνημα είναι το πάν, ο σκοπός τίποτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννης Γιαννόπουλος και όχι ανώνυμος, αυτός με τα πολλά ορθογραφικά. τώρα έχω βάλει ορθογράφο.
    Φίλε kk συμφωνώ απόλυτα στα όσα λες. Ο ανώνυμος απαντούσε σε ένα Video του ΠΑΜΕ που έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό. Επειδή δεν έβαλε ζήτημα στόχων και προσανατολισμού παρά μόνο μορφή πάλης, είναι βέβαιο απο τα γραφόμενα του οτι συμφωνεί σε ότι λέει το ΠΑΜΕ. Για αυτό και εγώ απαντώντας σε όσα λέει και όχι σε όσα μπορεί να θέλει να πει κάποιος χωρίς να τα γράφει ή σε ότι φαντάζομαι εγώ οτι θέλει να πει αλλά δεν τα λέει. Για αυτό δεν έβαλα ζήτημα προσανατολισμού. Στο θέμα του ΕΛΑΣ που έβαλε είναι βέβαιο ότι είναι ποιο ανεβασμένη μορφή πάλης ο ένοπλος αγώνας και ποιο οξυμένη σε σχέση με τις απεργίες. Ο ΕΛΑΣ όμως, φίλε ανώνημε, δεν συγκροτήθηκε στα πλαίσια μίας αστικής δημοκρατίας που επιτίθεντο λυσσαλέα στα εργατικά δικαιώματα και ο λαός παραμένει με νοθευμένη συνείδηση, αλά σε μία φασιστική πολεμική επίθεση που το αστικό κράτος έγινε λιποτάκτης, και η συνείδηση του λαού αλλάζε. Ο ΕΛΑΣ δεν συγκροτήθηκε καν στην φασιστική δικτατορία του Μεταξά. Αρα ατυχές το παράδειγμά σου. Τώρα εγώ δεν ξέρω να σου πώ σε τι θα έβλαπτε ή θα βοηθούσε η κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης κλπ κλπ που έχουν γίνει αυτά και συνεχίζουν να γίνονται. Δεν έχω την πείρα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη και με βάση αυτό εμπιστεύομαι το ΚΚΕ ως σοφότερο από εμένα. Αλλο 100 μυαλά μαζί με συσσωρευμένη γνώση και άλλο ένα. Όχι οτι δεν πρέπει να συζητάμε αλλά να μη φτάνουμε στα σχόλια του τύπου θα μετριόμαστε στις πορείες, δεν σφίγγεται ο κώλος των αστών στις απεργίες ή στην αγορά φτάνουν από την αποθήκη και όχι από την παραγωγή, γιατί, συχώρα με, αλλά εκεί και είρωνας και κακός και βρομόστομος θα γίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.