9 Μαΐου 2012

ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ:ΣΥΡΙΖΑ -Αναγνωρίζει το χρεός, ζητά μορατόριουμ-θα εκμεταλλευτεί τον καλπονοθευτικό νόμο


Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενεί σήμερα η ιταλική La Stampa με τίτλο
«Έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά θέλω μορατόριουμ για το χρέος».

Ολη η συνεντευξη εδω:
http://www.palo.gr/cluster/articles/politikh-nea/628/?clid=4796374

 Μορατόριουμ ζητάς μόνο για κάτι που αναγνωρίζεις.και ο Τσίπρας ζήτησε μορατόριουμ για το χρέος, κι όχι μορατόριουμ μόνο για το χρέος που αναγνωρίζει.

 Εσεις θα ζητουσατε μορατόριουμ για ένα δάνειο που δεν αναγνωρίζατε;
 Θα το καταγγείλεις, δεν θα ζητήσεις μορατόριουμ


Oπως είναι απολύτως κατανοητό το πρώτο είναι ότι ο Τσίπρας αναγνωρίζει το χρέος μέσω του μορατόριουμ.

Η άλλη πτυχή  καταδείχνει πως μία πολιτική δύναμη που δέχεται να υπάρχει επιτόκιο, δηλαδή το χρήμα να γεννιέται από το δανεισμένο χρήμα, σημαίνει πως και να το εξαφανίζαμε με έναν μαγικό τρόπο το χρέος, σε λίγο καιρό το χρέος θα ήταν το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο.

Και σε μία διαδικασία λερναίας ύδρας, το να "κόψεις πάρα πολλά" σημαίνει πως άλλα τόσα θα δημιουργήσεις.

Τα χρέη τα δημιουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα που ο Τσίπρας το έκανε ήδη εξαγγελία με νέα δάνεια και νέα επιτόκια για το λαό. 
Δεν τα δημιουργεί ο κακοπληρωτής. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δημιουργεί χρέη και την αδυναμία πληρωμής τους, καθώς οι τράπεζες ζητάνε χρήματα που δεν υπάρχουν μέσω των επιτοκίων
Και οι κρατικές τράπεζες που φαντάζεται ο Τσίπρας ζητάνε επιτόκια επίσης
Το πρώτο πράγμα που έχει φροντίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα.

Μιας και η αστική τάξη στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις για να βγει πρώτο κόμμα της νέας σοσιαλδημοκρατίας
ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε ένα ενιαίο κόμμα προκειμένου να πάρει το πριμ του καλπονοθευτικού συστήματος των 50 βουλευτών γιατί τώρα ως συνασπισμός κομμάτων σε περίπτωση που έβγαινε πρώτο κόμμα δεν θα έπαιρνε την πριμοδότηση των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

Πάει και η απλή αναλογοκή που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα πρέπει να είναι μία δυνατή αυτοδύναμη υπεύθυνη καλπονοθευτική δύναμη.

15 σχόλια:

  1. Παιδια οποιος εχει καταλαβει τι λεει τελικα ο συριζα ας μου εξηγησει και εμενα.

    Δεν κανω πλακα. Εχω μπλεξει την καταργηση με τη διαγραφη, το μορατοριουμ με την επαναδιαπραγματευση κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Διαγραφη+καταργηση+επαναδιαπραγματευση)+μορατοριουμ=ΑΠΟΔΟΧΗ

      Διαγραφή
  2. ειναι καθαρο οτι οι αστοι προτιμουν μια σοσιαλδημοκρατικη εκδοχη απο μια καθαρα δεξια για να διαχειρηστουν την κριση, και ο ΣΥΡΙΖΑ τους ταιριαζει μια χαρα, τωρα οσον αφορα το χρεος εναι ξεκαθαρο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει στοχο την συγκρουση με την ΕΕ, τον "φοβιζει" κατι τετοιο απο τη στιγμη που δεν προκειται για κομμα με αναγωγη και στηριξη στο ταξικο εργατικο κινημα, αλλα ουσιαστικα για χωρο ευμεταβλητο και ευκολο στην υιοθετηση θεσεων διαφορετικων καθε φορα αναλογα τις συνθηκες, επομενως η σταση του δεν πρεπει να ξενιζει.Ουσιαστικα αντανακλα την αδυναμια αυτου του χωρου που ξαφνικα βρεθηκε να διεκδικει τα σκηπτρα της σοσιαλδημοκρατιας, να χειριστει θεματα που ξεφευγουν απο τις δυνατοτητες του.Δεν ειναι ΠΑΣΟΚ του '81 που ειχε ολη τα εχεγγυα, το χρημα, τους μηχανισμους για να κυβερνησει, θα το δοκιμασει βεβαια αλλα με παλινωδιες, συγχυσεις και αλλα φαιδρα επικινδυνα για το λαο που θα κληθει να πληρωσει παλι τα σπασμενα ουτως η αλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι συνιστώσες; τι θα απογίνουν οι συνιστώσες; αυτοί δεν ήταν που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την οργανωτική αυτοτέλεια των συνιστωσών; άλλη μια κωλοτούμπα λοιπόν μπροστά στις κυβερνητικές καρέκλες.
    Όταν το ΚΚΕ αποχωρούσε το ΄91 από αυτό το μόρφωμα γιατί ήθελαν να το ενσωματώσουν, αυτοί το αρνούνταν αλλά μετά τον έκαναν τον ενιαίο συνασπισμό. Η ιστορία επαναλαμβάνετε με "θύματα" τις συνιστώσες (που άλλο δε θέλουν κι αυτοί από τις καρέκλες όπως φαίνεται).
    Και για να μιλήσουμε με τους δικούς τους όρους: κλίνατε όλοι μαζί επί δεξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίλησε για τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη, ο σύντροφος του Δραγασάκη, Καραγκιουλέ και όλων όσων πήγαν να διαλύσουν το κόμμα.
    Μήπως ξέρει ο μικρός Αλέξης με τι κοσμητικά επίθετα τον έλουζαν στο 12ο και 13ο Συνέδριο του Κόμματος όλοι οι μετέπειτα Συνασπισμένοι και νυν σ/φοι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια οχι απλά μίλησε για τον Φλωράκη αλλά είχε το θράσος να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Φλωράκη ... έλεος η αρχιψωνάρα
      Ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι δεν τον φτάνει....

      Διαγραφή
  5. Tελικά η χειρότερη τιμωρία για τον ΣΥΝ θα είναι να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Με τις μαλακίες που λένε και κάνουν εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, η πτώση τους αναμένεται πιο επώδυνη και από του ...ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι σιγουρος ??
      η μηπως το συστημα παρει μια ανασα ,εστω και προσκαιρη, και ο κοσμος γυρισει στα σπιτια του.(οσος τουλαχιστον εχει βγει στον δρομο )

      Διαγραφή
    2. το φοβάμαι και εγώ αυτό το ενδεχόμενο....είναι το ένστικτο της επιβίωσης του καπιταλισμού..θα κάνει ένα βήμα πίσω και σε 2 χρόνια 30 μπροστά....

      Διαγραφή
  6. Μα είναι σίγουρο ότι θα την κερδίσει και το εύχομαι....
    όπως είμαι βέβαιος ότι το δικό μας ποσοστό στις 17 θα πέσει και σε 4-5 μήνες θα ανέβει κατακόρυφα αφού θα έχει ξεσκεπαστεί η φούσκα Τσίπρας....
    Και τότε τα ψέμματα θα έχουν τελειώσει...
    θα καταλάβουν ότι η μόνη καθαρή θέση είναι του κόμματος...
    Απλά για μένα ίσως θα ταν καλύτερο επικοινωνιακά να δεχθεί το κόμμα να πάει να μιλήσει και μετά ας το έστελνε στον Καιάδα(μέσα στην μόδα).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι αλλά δυστυχώς επειδή ο κόσμος πιστεύει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά φοβάμαι μην μας πάρει κι εμάς η μπάλα από την κατρακύλα τους.
      Είναι άμεση ανάγκη να διαχωρήσουμε τις θέσεις μας ακόμα πιο ξεκάθαρα στον κόσμο. Να καταλάβει οτι καμία σχέση δεν έχουμε με αυτούς!
      Μ.Κ.

      Διαγραφή
  7. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΑΚΙ, ΟΤΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΤΑΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύντροφοι
    ψηλά το κεφάλι. Να θυσιάσουμε κάθε ώρα που έχουμε, να αφήσουμε για έναν μήνα τις δουλειές, ακόμα και τις οικογένειές μας. Να δώσουμε την πιο σκληρή μας μάχη γιατί το Κόμμα πραγματικά μας χρειάζεται. Θα ασκηθούν τρομερές πιέσεις. Το Κόμμα όμως θα αντέξει χάρη στα μέλη του και στους φίλους του, χάρη στην εργατική τάξη. Πανστρατιά και σκληρός αγώνας. Στις εκλογές του Ιούνη να τους διαψέυσουμε όλους και να είμαστε πιο δυνατοί, πολιτικά και αριθμητικά!!
    Εμπρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συντροφοι:ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οταν βαλει κανεις στοχους και δουλεψει γι αυτους μπορει να πετυχει...Παράδειγμα η Σάμος Ικαρία και Φούρνοι !!!!!! Εμπρός λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.