31 Μαΐου 2012

Ελληνική Χαλυβουργία

«Τώρα επιτέλους θα πάω στην πύλη»


Οι απεργοί χαλυβουργοί μετά από 7 μήνες αγώνα μετράνε πολλές νίκες. Πρόσφατα, όμως, βίωσαν το χαμό ενός από τους πρωτοπόρους χαλυβουργούς στον αγώνα αυτό που δίνουν με περηφάνια. Ο Βαγγέλης Δημόπουλος ήταν από τους πρώτους απεργούς που βγήκαν στην πύλη, που έπιασαν το πανό του σωματείου, που συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του μεγάλου αυτού αγώνα.

Ομως πριν λίγες μέρες, ο Βαγγέλης έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο. Οι συνάδελφοί του, όλο αυτό το διάστημα που έδινε τη μάχη στάθηκαν δίπλα του όπως και αυτός με τη σκέψη του ήταν μαζί τους στον περήφανο αγώνα που δίνουν.

Στη μνήμη του, οι απεργοί χαλυβουργοί έγραψαν το παρακάτω κείμενο και ζήτησαν από τον «Ριζοσπάστη» να το δημοσιεύσει:


«Για πολλούς μήνες το "θηρίο" πάλεψε άνισα αλλά αντρίκια. Η παλιοαρρώστια του τσάκισε το κορμί, αφόρητοι οι πόνοι και όμως, αυτή η μεγαλειώδης ψυχή είχε μόνιμα το χαμόγελο στα χείλη.

Παρακαλούσε, έστω για μια στιγμή, να ξαναβρεθεί στην πύλη που είναι οι φίλοι του σχεδόν 7 μήνες. Δεν τον ένοιαζε που θα έφευγε τόσο νωρίς, αλλά το ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ως που έφυγε από τη ζωή αλλά μπήκε για πάντα στις καρδιές μας. 

Και λίγο πριν ξεκινήσει για το ταξίδι του το τελευταίο που είπε ήταν: "Τώρα επιτέλους θα πάω στην πύλη". Ελα Βαγγέλη, σε περιμένουμε στο πόστο σου, σε θέλουμε στο πλευρό μας. 

Οι φίλοι σου απεργοί χαλυβουργοί».

Σταθερά στο απεργιακό τους πόστο 7 μήνες

 
Σταθερά στην πύλη της χαλυβουργίας περιφρουρώντας την απεργία τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που κλείνει σήμερα 7 ολόκληρους μήνες στηριγμένοι στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας και των λαϊκών ανθρώπων. Οι χαλυβουργοί παραμένουν ενωμένοι και ατσαλωμένοι όπως ξεκίνησαν, και το απέδειξαν και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση την περασμένη Δευτέρα, όπου και πάλι με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων.
 
Το ίδιο έδειξαν με τη μαζική τους παρουσία προχθές στα δικαστήρια στο πλευρό της διοίκησης του σωματείου τους στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους με αγωγή που έχει καταθέσει και ζητάει να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Οι απεργοί χαλυβουργοί αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου την ερχόμενη βδομάδα, ενώ την Τρίτη 5 Ιούνη, στις 10 το πρωί, ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας να γίνει νέα τριμερή συνάντηση μετά από πίεση που άσκησε το σωματείο.
 
Αλληλεγγύη από τους Γερμανούς εργάτες
 
Ταυτόχρονα με τον αγώνα των χαλυβουργών συνεχίζεται να εκφράζεται με κάθε τρόπο και από παντού μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη. Οπως ανακοινώθηκε, εργαζόμενοι από τη Γερμανία έστειλαν 7.000 ευρώ ως πρώτη δόση από τις 12.000 που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα. Χρήματα που συγκεντρώθηκαν μετά και από πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας απεργών χαλυβουργών στη Γερμανία όπου παρευρέθηκαν στην Παγκόσμια Διάσκεψη Συνδικαλιστών Σιδηροβιομηχανίας και τα συνδικάτα που συμμετείχαν και εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζομένους στις χώρες τους, δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν τον αγώνα των χαλυβουργών στους εργάτες των χωρών τους.
 
 
Παρευρέθηκαν ακόμα σε εκδήλωση της Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Gelsenkirchen, στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Γερμανίας όπου οι εργαζόμενοι τους δέχτηκαν με ενθουσιασμό, ζήτησαν να μάθουν για την απεργία τους δηλώνοντας ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή τους, και τη δέσμευσή τους να διαδώσουν στους Γερμανούς εργάτες τα μηνύματα της απεργίας.
 
Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών εκφράζουν φοιτητές και σπουδαστές που σε κοινό ψήφισμα το οποίο ενέκριναν μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές τους Συνελεύσεις καταγγέλλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε στα ΑΕΙ της Αθήνας από τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων: Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Σλαβικών Σπουδών, Χημικών Μηχανικών, Μαθηματικού και στα ΤΕΙ της Αττικής, από τα ΔΣ των σπουδαστικών συλλόγων: ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ Πειραιά, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΔΟ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.