29 Μαΐου 2012

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΚΚΕ για πλαστούς λογαρισμούς σε facebook και twitter

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΚΚΕ για πλαστούς λογαρισμούς σε facebook και twitter
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το ΚΚΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας πλαστών λογαριασμών στο twitter και στο facebook και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, την πρώτη ευθύνη για «την ύπαρξη αυτών των πλαστών λογαριασμών που συκοφαντούν προκλητικά το κόμμα και εξαπατούν καλοπροαίρετους χρήστες του διαδικτύου έχουν το Twitter και το Facebook, τόσο γιατί επέτρεψαν την ανάρτησή τους χωρίς να ζητήσουν
ή να διασταυρώσουν στοιχεία όσο και γιατί επιτρέπουν τη λειτουργία τους παρά τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τις διαμαρτυρίες του προς τις εταιρίες αυτές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, το ΚΚΕ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες».


Πηγη

24 σχόλια:

  1. Και γιατί δεν κάνει το κόμμα ένα επίσημο λογαριασμό facebook και twitter για να ενημερώνει το κόσμο και να προωθεί τις θέσεις του???

    Προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο όλο αυτό και δείχνει μια λαθεμένη εικόνα προς τα έξω ότι μισεί την τεχνολογία το κκε.

    Αυτή την στιγμή υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε.Τρέχει μια προ-εκλογική περίοδος και τα κοινωνικά προβλήματα (και αυτό το ξέρει το κκε καλύτερα από όλους) μεγαλώνουν..

    Είναι σημαντικότερο αυτή την στιγμή να παλέψει το κόμμα για να μεγαλώσει και να εμπνεύσει τον λαϊκό κόσμο....

    Αυτά είναι πράγματα που μπορείς να ασχοληθείς και πιο μετά.Που βέβαια μπορούν να λυθούν εάν εσύ σαν κόμμα κάνεις επίσημους λογαριασμούς και τους αξιοποιήσεις κατάλληλα και στην τελική καλό θα σου κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλό είναι όσοι θα σε ακολούθουν στο Twitter ή θα έχουν κάνει like στη σελίδα στο fb θα είναι και επισήμως φακελωμένοι.Ίδη οι εργοδότες όταν είναι να προσλάμβουν κάποιο τον τσεκάρουν στο fb και στο twitter.Αλλά δεν είναι μόνο αυτό ειδικά αν δυσκολέψουν οι καιροί τότε οι ασφαλίτες θα έχουν έτοιμες λίστες με ονοματεπωνυμα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι πασίγνωστο αλλά όπως οι λογαρισμοί στο facebook και στο twitter μπορεί να μην είναι αληθινοί..Εγώ προσωπικά δεν το κρύβω τι είμαι και τι πιστεύω.Όπως και αυτοί που συνδικαλίζονται με το ΠΑΜΕ ή κατεβαίνουν στις πορείες του ΠΑΜΕ δεν κρύβουν τι είναι...Το να φακελώνεις είναι φασιστικό και στο φασισμό απαντάω με λαϊκή δράση.Εάν δεν δυναμωθεί το ΚΚΕ πως θα δυναμώσει και η λαική δράση???
      Δεν λέω ότι μόνο με το facebook και twitter δυναμώνεις αλλά το θεωρώ χρήσιμο.
      Υ.Γ ακόμα και τα σχόλια που κάνουμε εδώ φακελώνονται οπότε μην κρυβόμαστε...

      Διαγραφή
    3. Στο fb και στο twitter οι περισσότεροι δεν είναι γραμμένοι με ψευδώνυμα αντιθέτως μάλιστα.Εδώ τώρα γράφουμε ανώνυμα δεν είναι το ίδιο.Με λαϊκή δράση θα απαντήσης αλλα οι servers τουλάχιστον δεν βρίσκονται στην Ελλάδα!!:)
      Και μη ξεχνάς αυτό που σου είπα δεν χρειάζεται να κάνουμε το έργο της ασφάλειας ευκολότερο.
      Εγώ να σου πω ναι πρέπει και κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να αυξήσει τη παρουσιά του στο Internet αλλά όχι μέσα απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Τώρα ίσως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις συνέπειες του φακελώματος....

      Διαγραφή
    4. Κάνεις λάθος και εδώ μπορούν να ταυτοποιήσουν μέσω ip πότε έγινε το σχόλιο και από ποιον έγινε..
      Με την ίδια λογική να μην συνδικαλίζομαι με το ΠΑΜΕ γιατί κάνω το έργο της ασφάλειας πιο εύκολο.
      Στο facebook και όχι μόνο υπάρχει η ευκολία να μεταδόσεις ιδέες και απόψεις.Χωρίς να το θεωρώ το παν απλώς είναι μια λύση να πολεμήσεις τον πόλεμο αυτό με τα ψεύτικα προφίλ με το να κάνεις ένα πραγματικό και να ενημερώνεις τον κόσμο.
      Μπορείς και πρέπει να κάνεις το αυτονόητο...Να ενημερώνεις το κοινό για τους κινδύνους να φακελωθούν..Από εκεί και πέρα είναι στην επιλογή του καθενός να φακελωθεί ή όχι...Όπως είναι και η επιλογή να συνδικαλιστεί ή γραφτεί στο κόμμα..

      Το ότι οι servers είναι αλλού επηρεάζει κάποιον ο οποίος θέλει να βρει δουλειά σε ξένες εταιρίες..Γιατί τα στοιχεία αξιοποιούνται από εταιρίες στο εξωτερικό.Τώρα εάν θες να κάνεις καριέρα σε πολυεθνική τότε προσέχεις να μην δίνεις δικαιώματα..Γιατί οι εταιρίες δεν κοιτάνε μόνο ποιες είναι οι πολιτικές σου απόψεις αλλά και τι ζωή κάνεις μέσω φωτογραφιών..Άρα ένας νέος που θέλει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο προσέχει γενικότερα και φτιάχνει ένα προφίλ ανθρώπου ανάλογο.Αυτό όμως δεν απαγορεύει το κκε να κάνει την δουλειά του..

      Το να κινηθείς νομικά είναι μια λύση αλλά πιστεύω ότι δίνει λάθος εικόνα και έπρεπε να γίνει κάποια άλλη στιγμή γιατί οι αντίπαλοι το αξιοπιούν εις βάρος μας.Θα πρέπει να δώσεις αλλού βαρύτητα...

      Διαγραφή
    5. δεν ειναι τοσο ευκολο να σε ταυτοποιησουν εδω redpower. Ειναι μια διαδικασια που ανακατευει εισαγγελεις, παροχους ιντερνετ, διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος. Και αυτα δεν γινονται για πλακα, για εναν τυχαιο σχολιαστη σε ενα blog μικρης ή μεσαιας κυκλοφοριας.

      Υπαρχουν κατι εκατομμυρια χρηστες ιντερνετ. Δεν ειναι ευκολο να παρακολουθουν τον ενα ή τον αλλο.

      Στο fb ομως υπαρχει μια διαφορα. Η πλειοψηφια των χρηστων τους δινει οικειοθελώς μια σειρα απο προσωπικα στοιχεια. Ονομα, φωτογραφιες, σχεσεις, συγγενεις. Κανει την παρακολουθηση παρα πολυ ευκολη

      Διαγραφή
    6. Πολύ σωστό δεν είναι εύκολο εδώ αλλά σε ένα φασιστικό καθεστώς πιστεύω θα χρησιμοποιήσουν άνετα την τεχνολογία για φιλτράρισμα σχολίων με αντιστοίχηση ip για να σε πιάσει..

      Έφερα το παράδειγμα για τα blog με την έννοια ότι και εδώ ξέρω ότι φακελώνομαι άρα παίρνω την ευθύνη των πράξεων μου όπως και ότι κάνω με το fb.Ξέρω ότι πολύς κόσμος δεν το ξέρει αυτό αλλά όπως είπα μπορείς να ενημερώνεις το κόσμο ότι με αυτό φακελώνεται.Και ύστερα να παίρνει την ευθύνη..Όπως παίρνει την ευθύνη να γίνει συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και όχι μόνο..Γιατί πιστεύω ότι οι αρχές ξέρουν ποιοι συνδικαλίζονται με ποιον και γιατί..Ακόμα ξέρουν και εάν είσαι γραμμένος με ποιο κόμμα.Επίσης πιστεύω ότι ξέρουν και σε ποιες πορείες κατεβαίνω και με ποιον.Άρα όπως παίρνω την ευθύνη και ενώ ξέρω ότι κατεβαίνοντας σε πορείες του ΠΑΜΕ θα φακελοθώ(μπορεί και όχι) έτσι παίρνω και την ευθύνη να σε ακολουθήσω εάν το θέλω και στο οποιοδήποτε facebook.

      Διαγραφή
    7. Με την IP δεν βρίσκουν τπτ άσε που αλλάζει άμα θέλεις.
      Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται στο fb εκεί έχεις συμφωνήσει πως δεν έχεις τα δικαιώματα σε ότι πληροφορίες έχεις δώσει στο fb αλλά η εταιρεία.Τώρα αυτά για τις πολυεθνικές που μου είπες δεν τα κατάλαβα.Σε πολυεθνική δουλέυει και ένας υπάλληλος ας πούμε του Carrefour τη σημαίνει αυτό?
      Ο ιδιοκτήτης του fb συμμετείχε σε συνεδρίαση των G8.
      Εκτός απο του κινδύνους που διατρέχουμε τώρα υπάρχουν και οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν.Αν οξυνθεί η ταξική πάλη να είσαι σίγουρος πως αυτές οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώθει στους servers τους (στου οποίους εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως πρόσβαση) θα χρησιμοποιηθούν εναντίων μας γτ θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.

      Διαγραφή
    8. Διάβασε μια αυτό.
      http://www.odigitis.gr/?issue_id=85&category_id=426&article_id=511

      Επίσης, πριν λίγες μέρες προκάλεσε εντύπωση σε αρκετούς η είδηση, ότι το FBI αναζητά εργαλείο ανάλυσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης για προηγμένες πληροφορίες και μάλιστα ανέφερε στην αγγελία του: «Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει πρωταρχική πηγή πληροφοριών επειδή αποτελούν την κατεξοχήν πρώτη απόκριση σε σημαντικά γεγονότα και το πρωταρχικό συναγερμό σε πιθανώς εκτραχυνόμενες καταστάσεις».

      Όλα αυτά δε γίνονται μόνο στα κρυφά αφού καθόλου κρυφή δεν ήταν η παρουσία του Ζούγκενμπεργκ στο G-8 πριν ενάμιση χρόνο, εκεί που είχε την ευκαιρία να πουλήσει σε ηγέτες των μεγαλύτερων καπιταλιστικών οικονομιών τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων εργαζομένων. Εξίσου φανερή ήταν η συνάντηση του Σαρκοζί πριν λίγες μέρες με τον ιδρυτή του “Twitter”, κατά την οποία σίγουρα είχαν να συζητήσουν πολλά μπροστά στις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία.

      Διαγραφή
    9. Α και δεν έχει να κάνει μόνο για τα στελέχη αλλά με τον απλό κόσμο που μπορεί να μην είναι καν μέλη του κόμματος απλούς ψηφοφόρους,φίλους κλπ.

      Διαγραφή
    10. Κάνεις λάθος κάθε χρήστης έχει μια μοναδική ip που του δίνει ο provider δηλαδή ο ΟΤΕ,η FORTHNET,CYTA κτλπ..Αυτές οι εταιρίες έχουν τα προσωπικά στοιχεία μας.Εσύ μπορείς να αλλάζεις όσο θες ip αλλά αυτή που σου παρέχει ο provider είναι μοναδική και μπορούν άνετα να σε βρουν.Ειδικά οι υπηρεσίες όπως δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος..Απλώς όπως είναι και ο/η χρήστης πιο πάνω δεν είναι εύκολο γιατί είμαστε πολύ και θέλει έναν Α χρόνο και νομικές διαδικασίες κτλπ..
      Όλα αυτά ισχύουν..

      Εγώ το ανέφερα με την έννοια ότι η κινήσεις μας καταγράφονται και τα σχόλια που κάνουμε ιδιαίτερα σε blogs της google..Αλλά το κάνω με την επιλογή μου..

      Σε ένα ταξικό πόλεμο οι πρώτοι που θα την πατήσουν είναι τα μέλη του κόμματο,οι συνδικαλιστές και όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο συνεργάζονται με το κκε και όχι μόνο...Αυτό δεν μας εμποδίζει όμως να κάνουμε αγώνα ή να φοβηθούμε λόγο φακελόματος.Μπορείς να ενημερώσεις ξαναλέω το κοινό για τους κινδύνους και έτσι ο καθένας αποφασίζει..

      Για τις εταιρίες και τους server το είπα γιατί φαντάστηκα ότι το είπες με την έννοια ότι επηρεάζει εάν θα βρω δουλειά σε ξένες εταιρίες.Γιατί οι πληροφορίες αυτές αξιοποιούνται και πωλούνται κυρίως σε εταιρίες του εξωτερικού.Αλλά το εννοούσες αλλιώς..

      Τώρα όπως είπα και πάνω το κράτος ξέρει πολύ καλά για την πλειοψηφία του λαού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο που είναι..Το θέμα δεν είναι να φοβάσαι το φακέλωμα αλλά να ενταχθείς σε δυνάμεις που έχουν ταξικό χαρακτήρα και να ανατρέψεις αυτό το σύστημα και να κάνεις μια κοινωνία χωρίς φακελώματα κλπ.

      Το ότι τα κράτη χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να μας φακελώσουν είναι γνωστό πολύ πριν.Πριν 3 χρόνια για παράδειγμα το υπουργείο εσωτερικών της Αγγλίας έκανε μια βάση δεδομένων με στοιχεία ανθρώπων από το facebook με την δικαιολογία της τρομοκρατίας.Αυτό δεν πρέπει να σε φοβίζει αλλά να το πολεμάς..Απλώς το facebook είναι μια μορφή φακελόματος...Απλώς όπως παίρνεις το ρίσκο και γίνεσαι συνδικαλιστής ή φίλος του κόμματος έτσι και αυτό.

      Καλό είναι να προσέχεις σαν χρήστης αλλά είναι επιλογή σου τι θα κάνεις και πως..Αυτό δεν πρέπει να αφορά το κόμμα αλλά να το αξιοποιεί και αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ενημερώνει για τους κινδύνους φακελόματος..

      Διαγραφή
    11. Δεν ξεχωρίζω κόσμο..Καταλαβαίνω ποιους αφορά..Εγώ το έφερα σαν παράδειγμα ότι ξέρεις ή το κκε θα προειδοποιεί τους κινδύνους.Από εκεί και πέρα είναι επιλογή σου..Σαν αυτή που κάνει κάποιος που είναι στο κόμμα είτε συνδικαλιστής οπουδήποτε..

      Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ζήτημα προπαγάνδας ενάντια στο κκε με ψέυτικους λογαριασμούς.Αυτό πρέπει να σταματήσει.Εγώ θεωρώ ότι λάθος ξεκινάει αυτός ο πόλεμος έτσι πως ξεκινάει και την χρονική στιγμή που ξεκινάει...Και θα πρότεινα να κάνει λογαριασμό σαν λύση στο πρόβλημα αλλά και θα βγει κερδισμένο γιατί αξιοποιεί έναν χώρο που καλώς ή κακώς ο κόσμος συζητάει και ψάχνει να βρει πράγματα.Εκεί πρέπει να μπεις και να προβάλεις τις θέσεις σου..

      Ένα άλλο ζήτημα με την λύση που προτείνω είναι το φακέλομα του καθενός εκεί όπως είπα πολλές φορές προηδοποιείς από εκεί και πέρα δεν θα αφήσεις ανεκμετάλλευτο αυτό το εργαλείο..

      Και έναν τελευταίο ζήτημα είναι αυτό που κάνει το κκε και καλά κάνει.Δηλαδή να ενημερώνει τον κόσμο για τους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων για φακέλομα από εταιρίες και κράτη..Αλλά από εκεί και πέρα είναι ευθύνη δική μου το πως θα χρησιμοποιήσω τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να μην κινδυνέψω..

      Διαγραφή
  2. Το ΚΚΕ έχει και σελίδα και ο ριζοσπάστης το ίδιο...

    Καλά θα κάνει γιατί το κακό με το Ιντερνετ έχει παραγίνει...
    Υ/Γ. Πληροφορική είναι το επάγγελμά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστευω οτι οποιος μπορει να την πατησει απο fake λογαρισμο του ΚΚΕ σε fb και twitter τοτε πρεπει να ειναι ο..Μαϊλης!
    Tο επιχειρημα "φακελωμα" στο twitter ειναι τουλαχιστον εωλο.. η πλειοψηφια εχει ή ΑΝ ΘΕΛΕΙ μπορει να εχει λογαριασμο με ψευδωνυμο!
    Εχω λογαριασμο στο twitter και διπλα στο ονομα εχει το σφυροδρεπανο..το ιδιο και πολλοι αλλλοι που ξερω!
    Το να υπαρχουν λογαρισμοι του κομματος στα social media το θεωρω επιβεβλημενο!
    εν ετη 2012 ενα μεγαλο μερος της επικοινωνιας εχει ως πηγη αυτα.
    Οι λογαρισμοι στα social media ΔΕΝ εχουν σαν κυριο σκοπο την ενημερωση σε βαθος και αναλυτικα.
    Ενημερωνουν για εκδηλωσεις,επιγραματικα για θεσεις του κομματος,για αμεση ενημερωση σε θεματα επικαιροτητας και το βασικο ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΑΜΕΣΗ επικοινωνια με απλο κοσμο!
    Troll θα υπαρχουν,κακοβουλοι επισης.Αυτο ομως δεν αναιρει οτι μπορουν να γινουν παρεμβασεις και να δειξει το κομμα οτι μπορει να χρησιμοποιησει τα μεσα του 21ου αιωνα!
    Αληθεια εχει κανεις αναλυτικα την κινηση του ριζοσπαστη?
    εγω ετυχε να δω τις κυκλοφοριες του και ειναι κατι παραπανω απο απογοητευτικες!
    Υποψιαζομαι οτι το ιδιο θα ειναι και τα google analytics για το site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αληθεια εχει κανεις αναλυτικα την κινηση του ριζοσπαστη?"
    Το σωστο ειναι οτι εδω ηθελα να πω για την κινηση(θεαματικοτητες/ακροαματικοτητες) του 902 tv & radio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον. στην εποχη που ζουμε εισαι διαρκως παρακολουθουμενος.
    οποιος δουλευει και περνει ΜΜΜ καταγραφεται συνεχεια, αν περνει αυτοκινητο επισης.
    αν εχεις λογαριασμο μισθοδοσιας και συναλλαγες με τραπεζες, καταγραφεται ολη η ζωη σου. αν εχεις τις εκπτωτικες των σουπερ μαρκετ εκτος απο το ποτε ξερουν και τι αγοραζεις κτλ
    απο την στιγμη που μπαινεις στο νετ ακομα και αν δεν γραφεις σε καποιο μπλοκ, αλλα ακομα και αν σερφαρεις σε σελιδες φαινεσαι.
    θα μου πεις γιατι τοτε το ΚΚΕ ειναι αντιθετο στην κοινωνικη δικτυωση μεσω fb και tweeter κτλ;
    το πρωτο ζητημα εγκειται στο disclaimer που βγαζουν και τα παιδια εδω. λενε οτι ειναι ΚΚΕ αλλα δεν ειναι μελη και δεν εκφραζουν την επισημη θεση του κομματος. πολυ καλα κανουν αλλα φανταστειτε τι μπορει να γινει σε αυτα τα μεσα. εδω εχει πεσει χολη για την αποφαση του κομματος να μην εχουν τα μελη προσωπικες σελιδες στο fb και ξεπηδουν καθε τρεις και λιγο ψευτικες, σκεψου να μην κιολας.
    απο την φυση τους αυτες οι σελιδεςλειτουργουν αμεσως ως καταγραφεας και συσχετιστης ανθρωπων, κινησεων.
    καποιοι εχουν το σφυροδρεπανο στο εικονιδιο. αυτος λοιπον πηγαινοντας στην τσεχια συλλαμβανεται απευθειας και ειδικα αν παει μονος του για διακοπες π.χ. το εχει φαει το σκοταδι.
    αν στο fb κανει καποιος "like" στην PLO για να μην πω για φαρκ, εχει δικαιωμα με βαση τις συνθηκες να ερθει ο τζακ μπαουερ και να σε μαζεψει και τους φιλους σου ως ενδυναμη συμπαθουντες.
    παμε παρακατω, κανενας δεν εχει την παραμικρη εικονα ποιος πραγματικα κρυβεται απο πισω. οταν ρωταγα αγανακτισμενους, μου λεγανε οτι κανονιζουνε απο το fb, στην ερωτηση μου ποιοι ειναι οι διαχειρηστες και ποιος ελεγχει τι ανεβαινει τα παιδια κομπλαρανε γιατι δεν το ειχαν σκεφτει ποτε.
    ασε που και για ιδεολογικους λογους ειμαστε της καταπροσωπο επαφης και οχι της virtual.
    για την τηλεοραση του 902 που κλεινει δεν θα πω πολλα ετσι και αλλιως, αλλα για το ραδιο που ειδικα μεχρι το μεσημερι κανει μεγαλες προσπαθειες στο ενημερωτικο πρεπει ολοι μας να το διαφημισουν γιατι μας "γλιτωνει" τρεξιμο. οσο για την εφημεριδα. αν εγω μεσα στην δουλια μου δεν πεισω αλλους 5 να τον προμηθευονται και να τον διαβαζουν φυσικα και δεν θα ανεβει η κυκλοφορια του και παλι σε καθε εξορμηση θα πρεπει να λεμε περισσοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβως αυτο λεμε..εν ετηη 2012 δεν μπορεις να λες δεν κανω λογαριασμο στο twitter γιατι θα με φακελωσουν.
      ειμαστε ολοι κανονικοτατα φακελωμενοι!
      τσεχια δεν εχω παει αλλα στην βουδαπεστη που ημουν πριν κανα δυο χρονια δεν μου ειπαν τιποτα!
      θεωρω οπισθοδρομηση να μην εχει το κομμα λογαριασμο σε social media και η δικαιολογια ειναι ακομα πιο κακη.
      Να το πω οπως πιστευω οτι ισχυει? Οσο υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Μαϊλη,λογαριασμοι γιοκ!
      Οταν λες καταπροσωπο επαφη σημαινει οτι αν μπαινω σπιτι μου να μην ανοιξω υπολογιστη ή τηλεοραση γιατι δεν ειναι προσωπικη επαφη ε?
      Επαφες στο διαδικτυο δεν ειναι προσωπικες,δεν ειναι απροσωπες μετρωνται σε μια αλλη κατηγορια πλεον που ειναι "διαδικτυακες επαφες".
      Μην προσπαθουμε να αφοριζουμε και να εξηγουμε με παραστασεις του 1980 το 2012.
      Δεν υπαρχουν πια χερι χερι(οσο παλια) τον ριζοσπαστη..δεν υπαρχει το φεστιβαλ της κνε(σε απηχηση αναφερομαι)..Πρεπει να βρεθουν νεοι τροποι επικοινωνιας!
      Δειτε λιγο κυκλοφοριες ριζοσπαστη..δειτε λιγο ακροαματικοτητες 902.
      Αυτη ειναι η αμειλικτη αληθεια των αριθμων.Ο κοσμος ΔΕΝ προτιμα τα μεσα αυτα για ενημερωση!
      Ο γραπτος τυπος εχει μαλλον πεθανει παγκοσμια,δεν γινεται εμεις να λεμε σε ολους το ειπε ο ριζοσπαστης!
      Οχι σαν αληθεια οτι δεν ισχυει αλλα ελαχιστοι διαβαζουν εφημεριδες και σχεδον ΚΑΝΕΙΣ δεν διαβαζει ριζοσπαστη!
      Το κοματι επικοινωνια πλεον παιζεται σε αλλα επιπεδα,ειτε το πιστευουμς ειτε οχι..οτι και να λεει ο Μαϊλης(δεν εχω κατι προσωπικο,αλλα δικο του αρθρο ελεγε εναντια στο twitter),o κοσμος παει μπροστα!
      εμεις αντι να προπορευομαστε(οπως οφειλουμε) ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ακολουθουμε!
      Και πραγματικα πιστευω οτι επιχειρηματα περι φακελωματος,προσωπικης επαφης ΔΕΝ απαντουν στο προβλημα.
      Το προβλημα ειναι "επικοινωνια μεσω Διαδικτυου ή σχεδον καθολου επικοινωνια"
      Δεν υπαρχει αλλη λυση..και φυσικα θελει αγωνα και φυσικα θελει προσπαθεια και φυσικα θα σε κοροιδεψουν και και και..
      Αλλα ειναι και αυτο μια προκληση..γιατι λεμε οχι?

      Διαγραφή
    2. Μου ειναι αρκετα δυσκολο να σου απαντησω για τον εξης απλο λογο. εισαι απο τους ανθρωπους που εχουν αναγει το ιντερνετ στο μεγιστο "οπλο". εχεις φτασει στο αντιθετο σημειο, να εισαι εσυ ο στενομυαλος και να μην δεχεσαι καμια αλλη αποψη περαν οτι το ιντερνετ ειναι το καλυτερο.
      αν δεν καταλαβαινεις την διαφορα μεταξυ του μσν και του fb και του tweeter δεν μπορω να κανω κατι. στην τσεχια δεν το λεω τυχαια, γιατι εκει εχουν απαγορεψει τα συμβολα.
      πατωντας παλι πανω σε αυτο που ειπα στην αρχη, να πω το εξης.
      η ανθρωποτητα πηγε μπροστα με την επικοινωνια και την διαλεκτικη αλληλεπιδραση του ανθρωπου με τον συνανθρωπο και το περιβαλλον.
      αν οι πρωτογονοι ειχαν ανακαλυψει τα σηματα μορς και επικοινωνουσαν χτυπωντας τα τοιχωματα των βραχων θα ειχαμε μεινει εκει.
      στο λεω και στο υπογραφω (σε χαρτι βεβαιως και οχι ηλεκτρονικη υπογραφη) αν δεν πιασεις τον αλλο προσωπο με προσωπο δεν τον πειθεις που να σπας δεκα πληκτρολογια την καθισια. οπισθοδρόμηση κοινωνικη κυριως ειναι να εισαι κλεισμενος μεσα σε ενα δωματιο και να τιτιβιζεις προσπαθωντας να ερθεις σε επικοινωνια με καποιον που στην τελικη δεν ξερεις αν ειναι και αυτος που "φαινεται". με ποση σιγουρια μπορεις να πεις οτι εγω ειμαι γυναικα, μελαχρινη, 1.75, μελος του συριζα που την κρισιμη ωρα θα το γυρισω στο καλαματιανο τρολαροντας πανω στο προηγουμενο προφιλ που εχτισα του ΚΚΕ;
      γιατι να μην παρεις τον τηλεφωνικο καταλογο και να αρχισεις τα τηλ; θα σου παρει χρονο, αλλα αν παρεις τους καταλογους απο ολες τις εταιρειες θα εχεις το 98% του πληθυσμου (ανω των 18) ενω με τα σοσιαλ μιντια ειδικα στην ελλαδα το 1/4 του πληθυσμου που ειναι σταθερα στο νετ και ποιο συγκεκριμενα μια ακομα υποδιαιρεση αυτων που χρησιμοποιουν τετοια μεσα.
      θα πεισεις μεσα απο το fb των εμπορ/λο να γραφτει στο σωματειο, ΟΧΙ. επειδη δεν μιλαμε για το ΣΕΚΜ, αλλα για κομμουνιστικο κομμα, για να ανεβει σε ολα τα επιπεδα θελει δραση εργατικη και συνηδητοποιηση της εργατικης ταξης. οργανωση και δραση του σωματειου λοιπον γινεται μονο κατα προσωπο.
      απεργια δεν κανεις απο το νετ, αιτηση για το σωματειο και να του εξηγησεις τι κανει ενα σωματειο δεν το κανεις απο το πληκτρολογιο, το καταλαβαινει κανεις απο την δραση, εξω στον δρομο.
      αν κατεβεις στην χαλυβουργια θα καταλαβεις το κυρος που εχουν οι σ/φοι εκει και τα μελη του ΠΑΜΕ που ειναι καθημερινα εκει.
      δεν το απεκτησαν απο την σελιδα στο fb. το απεκτησαν με την καθημερινη δραση και το καθημερινο κουβεντολοι με αυτους τους ανθρωπους.
      ο "Ρ" υπαρχει και στο νετ ηλεκτρονικος (αν οχι η πρωτη εφημεριδα, απο τις πρωτες), αλλα αυτο δεν σου εξασφαλιζει τπτ. την κυριακατικη εξορμηση, να βρεις τον κοσμο, να μιλησεις, να σου πει αυτα που θελει να σου δωσει εικονα, να νοιωσει οτι οι κομμουνιστες ειναι εκει και οχι διαδικτιακα φαντασματα.
      για το φεστιβαλ μαλλον εχεις πολλα χρονια να ερθεις. ο κοσμος που ερχεται ειδικα σε εποχες καναπε και πληκτρολογιου ειναι πραγματικα πολυ μεγαλος και μονο τυφλος δεν το παραδεχεται.
      πραγματικα δεν σε καταλαβαινω, δλδ να κλεισουμε και τον ηλεκτρονικο εκτος απο τον "χαρτινο".
      ξανα λοιπον ο κοσμος δεν παει μπροστα κλεισμενος σε μια οθονη. ειναι αρρωστια, αυτο που κανουν πχ τα φρικια που κανουν κινητοποιηση και εχουν κοσμο που ανεβαζει ποστ και φωτο σε πραγματικο χρονο
      τελος παντων εχουμε τελειως διαφορετικη θεωρηση για τον κοσμο και πως θα πρεπει να λειτουργει.
      δεν θα ηθελα ποτε να γινω σαν κατι τυπους που πανε στην παραλια και εχουν τα αιπαντ για να ποσταρουν το τι κανουν ανα πασα ωρα. τωρα βουτηξα, τωρα ηπια καφε, τωρα τον επαιξα.
      χρηστης της τεχνολογιας ναι, δουλος της και εξαρτημενος οχι.
      δλδ αν μας βγαλουν παρανομους ή δωσουν εντολη στους παροχους να μας μπλοκαρουν το κομμα πρεπει να σταματησει να υπαρχει γιατι η μοδα ειναι τωρα το ηλεκτρονικο;
      σε λιγο καιρο ποιος θα εχει τα λεφτα να πληρωνει το ιντερνετ για να μπορει να διαβαζει το fb;;;;

      Διαγραφή
    3. και κατι ακομα, δεν θα ηταν καλυτερα αντι να παθαινεις αρθριτικα γραφοντας στο πληκτρολογιο, να τα συζηταγαμε με κανενα κρασακι/ουζακι με κανα μεζε, σε οσες πλατειες υπαρχουν ακομα;
      :) :)

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ για τον μεζε στην πλατεια!
      Απλα κανεις ενα λογικο αλμα(στην "τεχνη" της ρητορικης λεγεται straw man argument).ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ οτι εγω θεωρω το διαδικτυο το Α και το Ω της επικοινωνιας και προσπαθεις(πανευκολα) να το καταριψεις!
      Δεν ειναι ομως ετσι..
      θεωρω το internet ενα ΕΡΓΑΛΕΙΟ..ΕΝΑ απο τα πολλα!
      Θεωρω οτι ειναι ΚΑΙ αυτο απαραιτητο..διπλα στην ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προσωπικη επικοινωνια,μαζι με την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ αυτοπροσωπη συμμετοχη σε διαδικασιες(πορειες,συνελευσεις).
      Αν θες την γνωμη μου γιατι δεν διαβαζουν Ριζοσπαστη θα επρεπε να κανεις αλλο ενα blog μιας και εχει να κανει με την εικονα του κομματος συνολικα.
      εχει να κανει με ποιοτικα στοιχεια,εχει να κανει με κυριαρχες αντιληψεις,με στερεοτυπα.
      Και σε ολα αυτα ΔΕΝ ειναι αμοιρο ευθυνων και το κομμα ε?
      Οταν μιλαμε για social media φυσικα και δεν αναφερομαι στον εμπορυυπαλληλο ή στον εμπορο της γειτονιας.
      (αν και με τον πρωτο,αν ειναι κατω απο 30 μαλλον μετραει το να σε "βρισκει" ΚΑΙ στα social media).
      Ναι,ομολογω οτι εχω καιρο να παω σε φεστιβαλ,αλλα εγω θυμαμαι τα παλια(80-90) που ηταν κανονικη γιορτη με ΠΟΛΥ κοσμο,εκλειναν οι δρομοι απο τα παρκαρισμενα και απο τον κοσμο που περναγε..αν ειναι ετσι ακομα τοτε οκ, λαθος μου!
      Τελος ειναι λαθος να μιλαμε για τo internet αφοριζοντας ή θεοποιωντας το.
      Μπορει να ειναι αξιο και για τα ΔΥΟ!
      (π.χ. ειμαι στο twitter και ειδα τον λογαριασμο του ΚΚΕ..μεσα σε ωρες του την επεσαν αρκετοι και σε λιγο ηξερε ολο το twitter οτι ηταν fake..τοσο απλα).
      Αυτο σαν "κακο" παραδειγμα, σου αναφερω και το "καλο" παραδειγμα του κρυφοφασιστα Τζημερου και των Πειρατων.
      Κατα 99% βασιστηκαν στο ιντερνετ και μονο σε αυτο και εγιναν γνωστοι..
      Μην βαζεις μανιχαϊστικα διπολα στην σκεψη σου..ολα μπορει να ειναι υπερ μας και ολα εναντιον μας!
      Στο χερι σας(σαν πιο μικροι απο οσο σας κοβω) ειναι να τα κανετε υπερ μας!

      Διαγραφή
  6. Θεμιτές και τεκμηριωμένες και οι δύο διαφορετικές απόψεις.
    Για την ιστορία και μόνο, ο Μεταξάς το 36 εξάρθρωσε όλο τον κομματικό σου μηχανισμό, σε μια νύχτα(!), χωρίς ίντερνετ, κινητά και έσελον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα δεν ηταν και σε μια νυχτα. το ΚΚΕ ειχε εξοριες φυλακες δολοφονιες απο το 22 οργανωμενα απο το αστικο κρατος.
    αυτο που καταφερε ηταν να πιασει πολλα, τα περισσοτερα στελεχη, ομως το κομμα εστω και ετσι λειτουργουσε.
    μην ξεχνας οτι παρολα αυτα, για να δωσει το τελειωτικο χτυπημα, προσπαθησε να εκδοσει "Ρ". η υπαρξη εφημεριδας (ηλεκτρονικης ή εντυπης) και οργανωμενου τροπου ενημερωσης της εργατικης ταξης, ηταν βασικο ζητημα και για τους κλασικους και για την αστικη ταξη. ενας απο τους κλασικους ελεγε οτι πρεπει να βγαινει η εφημεριδα και ας μην εχουμε γραφεια.
    με τους αγανακτισμενους (και διαφορες αλλες γκρουπες) και τα αστικα κομματα μπορεις να ξεμπερδεψεις σε μια νυχτα, με τους κομμουνιστες και το κομμα τους οχι, οσα χτυπηματα και να καταφερουν.
    να ειστε σιγουροι οτι το λαθος του 92 δεν θα το ξανακανουν, τον επομενο γυρο για την εξαφανιση του ΚΚΕ θα το οργανωσουν καλυτερα, για αυτο και εμεις πρεπει να ειμαστε εξισου προετοιμασμενοι και να γινουμε η γενια που θα κανει την εφοδο στον ουρανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επιστράτεψε μέχρι και κάρα για να τους φορτώσει μοντέστο αλλά το σχόλιο δεν είναι δικής μου εμπνέυσεως αλλά μου το είχε πει κάποτε ένας παππούς, ο μπαρμπα-Διογένης όταν ακουγόταν για το έσελον τα κινητά και το ίντερνετ. Μου χε πει πως αυτά τα λένε για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και όχι τους κομμουνιστές και μου φερε το παράδειγμα του Μεταξά όπως ακριβώς το έγραψα πιο πάνω.
    Κι όπως ακριβώς είπες είχαν παρελθόν οι συλλήψεις, έτσι και σήμερα.
    Ιδίοις όμμασι: Στις καταστάσεις εθνοφυλακής στον έβρο υπάρχει κάτοικος που δεν του δίνουν όπλο λόγω του ότι ο παππύς του έδωσε μια κατσίκα σε κάτι ελασίτες, είναι ακόμα χρωματισμένος-τουλάχιστον μέχρι τον δεκέμβρη του 92 στάνταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.