29 Μαΐου 2012

Για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Κωτσόβολος


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Οι εργοδότες στον κλάδο μας αξιοποιώντας και την προεκλογική περίοδο επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερο ταξικό μίσος ενάντια μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια με δουλειά την Κυριακή .
Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας είναι ενιαία, σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλο τον κλάδο.
Εμείς οι εργαζόμενοι, είτε λήγει η μετενέργεια, είτε όχι, δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη, καμία αναμονή. 

Μην υπογράψουμε καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, η εργοδοσία απαιτεί να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, δηλαδή να υπογράψουμε τη κατάργηση της κλαδικής μας σύμβασης, η οποία λήγει το Φλεβάρη του 2013. Αν υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, καταργούμε οποιοδήποτε δικαίωμα όχι μόνο οικονομικό αλλά και θεσμικό που απορρέει από την κλαδική μας σύμβαση, δηλαδή άδειες, επιδόματα, ωράρια κ.ά. Ενδέχεται η εργοδοσία να σας απειλήσει ότι όποιος δεν υπογράφει ατομική σύμβαση σημαίνει ότι αποχωρεί από τη δουλειά του οικειοθελώς. Αυτό είναι ψέμα, δεν ισχύει. 


Να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας , ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να ματαιώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού τους προσωπικού για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυτό θα κριθεί από το συσχετισμό δύναμης και από την πάλη μας.

Αν δεν υπάρξει ο συσχετισμός δύναμης που θα επιβάλει συμβάσεις σε όφελος μας η κατηφόρα θα έχει και συνέχεια. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Αγ. Φιλοθέης 5β την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 9.30 το βράδυ για να αποφασίσουμε από κοινού με συλλογική και συντονισμένη δράση την απόκρουση των σχεδίων της εργοδοσίας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 σχόλιο:

  1. ΓΡΑΦΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ....................... Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:
    Έχετε 2 επιλογές:
    Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
    Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.
    Ρωτήσαμε πότε πρέπει να υπογράψουμε και μας είπαν ΤΩΡΑ. Μετά από ενστάσεις μας έδωσαν διορία μέχρι αύριο στις 15:00 (ούτε καν στις 17:00 που έρχονται κάποια παιδιά). Ζητήσαμε και τα 2 χαρτιά να τα πάμε σε δικηγόρο και μας είπαν ότι το νομικό τμήμα τους έχει δώσει εντολή να μην τα δώσουν πουθενά (απαράδεκτο και καθ’ όλα παράνομο). Οι περισσότεροι, αποφάσισαν να υπογράψουν (με βαριά καρδιά). Αντιπροτείναμε να γίνει μια κλιμακωτή μείωση ανάλογα με τα έσοδα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, take it or leave it.

    Κάποιοι δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί και περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν μέχρι αύριο, μιλώντας με τις οικογένειες τους. Εγώ πρέπει να πω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου (αλλά και στην τράπεζα που ήδη με κυνηγάει) ότι από τον επόμενο μήνα θα παίρνω 650-700 ευρώ ενώ δουλεύω 8ωρος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.