24 Μαΐου 2012

Οι ξεπεσμένοι αριστεροί της Ευρώπης - Το παράδειγμα του Κον Μπεντίτ

Είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ευρώπη. Τόσο χαμηλό μάλιστα που ένας ξεπεσμένος "αριστερός" της δεκαετίας του 60, που σήμερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα που κάποτε πολεμούσε, μπορεί να λέει ότι του κατεβαίνει, χωρίς να υπάρχει αντίλογος ...


Καταρχάς κύριε Κον Μπεντίτ δεν ξέρετε πως είναι απρέπεια να συγχέετε τα προγράμματα 2 διαφορετικών πολιτικών κομμάτων και στην συνέχεια να τα ταυτίζετε με το προσωνύμιο "Αριστερά" ? Δεν σας ενημέρωσε ο συνάδελφός σας των Οικολόγων Πράσινων, κ. Χρυσόγελος, που κάθεται δίπλα σας και ξέρει την απάντηση ?


Το κόμμα που μιλάει για κατώτατο μισθό 1.300 €, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναδιαπραγμάτευση/απαγκίστρωση/επανεξέταση του Μνημονίου,δεν λέγεται Αριστερά, αλλά ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτό το κόμμα, μπορείτε να το κρίνετε με βάση το πλαίσιο που αναγνωρίζετε (Καπιταλισμός, ΕΕ, Δανεισμός κλπ).

Το κόμμα που μιλάει για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, για αποδέσμευση απο την Ευρωπαϊκή σας Ένωση, με ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, δεν λέγεται Αριστερά, αλλά Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αυτό το Κόμμα δεν μπορείτε να το κρίνετε με βάση το δικό σας πλαίσιο "σκέψης" διότι μιλά για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Φυσικά εκεί στην Γερμανία ή την Γαλλία, όσοι μιλούν για Σοσιαλισμό τους αποκαλείτε "αριστερούς εξτρεμιστές" ή "σταλινικούς", κάτι το οποίο οι συνεργάτες σας εδώ στην Ελλάδα, προσπαθούν για χρόνια ανεπιτυχώς ...

Εαν ρωτάτε λοιπόν εμάς για το που θα βρεθούν τα λεφτά η απάντηση είναι πολύ απλή ...
Από την ίδια πηγή απο την οποία προήλθαν τα 600 "ελληνικά" δισεκατομμύρια Ευρώ που βρίσκονται σήμερα αποταμιευμένα σε Ελβετικές Τράπεζες. Δηλαδή ακόμα πιο απλά, ο πλούτος που παράγεται απο τους εργαζόμενους και ληστεύεται απο τους καπιταλιστές, δεν θα καταλήγει ως εκταμιεύσεις των επιχειρηματιών σε ελβετικές θυρίδες, αλλά θα διανέμεται κοινωνικά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Φυσικά τα παραπάνω τα γνωρίζετε, αλλά είπαμε είναι ζήτημα εξυπηρέτησης συμφερόντων και κατανοούμε απόλυτα την αγωνία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.