25 Μαΐου 2012

Γ.Γλυνός - 'Ενας σοβαρός αστός οικονομολόγος αποκαλύπτει

Φυσικά η σοβαρή αστική οικονομική ανάλυση, δεν έχει ουδεμία σχέση με το κουκλοθέατρο που παρακολουθούμε απο τα αστικά πολιτικά κόμματα τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες και χρόνια. Οι οικονομολόγοι που σέβονται λιγάκι τον εαυτό τους, δεν εξευτελίζονται μπροστά στις κάμερες, μιλώντας για την υποτιθέμενη κρίση χρέους ή την κακή διαχείριση ή τους κακούς διαπραγματευτές ... και άλλα τέτοια πολιτικά παραμύθια.

Ο κ. Γλυνός προφανώς είναι ένας από τους σοβαρούς αστούς αναλυτές που σέβονται την επιστήμη τους, και στο βίντεο που ακολουθεί θα τον δείτε να μιλά για την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, για την κεφαλαιακή μεγέθυνση (και όχι μια αόριστη "ανάπτυξη") που έχει ανάγκη ο Καπιταλισμός, και άλλα, χρησιμοποιώντας μάλιστα αρκετές φορές στοιχεία της "μαρξιστικής βιβλιοθήκης", την οποία φυσικά και κατέχει άριστα ... όπως όλοι τους !

10 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά να υποκλίνεσαι μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους που σε αναγνωρίζουν και τους αναγνωρίζεις ως αντίπαλο. Όσο για τους καραγκιόζηδες πολιτικάντηδες του αντιμνημονίου και της κωλοτούμπας θα τους κρίνει αργά η γρήγορα ο Λαός.
    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμάτο το βίντεο, μπράβο σε όποιον το έφτιαξε..

    Ο μαρξισμός είναι αξεπέραστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενας απο τους συντακτες της συνθηκης του Μααστριχτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AN θελετε να ακουσετε ενα πραγματικο αστο οικονομολογο(γονο, μαζι με τους Ροθτσιλντ,μιας εκ των δυο μεγαλυτερων γερμανικων οικονομικα κολοσιαιων οικογενειων) ,ακουστε αυτο:http://www.youtube.com/watch?v=4PQrz8F0dBI
    Tα ελεγε το 1994!!
    Μιλαγε για το προβλημα της αμερικανικης οικονομιας(δυτικης οικονομιας) λογω της παγκοσμοιοποιησης οταν ακομα αυτη ΔΕΝ ειχε καλα καλα ξεκινησει!!
    Υπαρχει και η καταθεση του στην Αμερικανικη γερουσια που τους τα λεει επισης στα ισια..
    Δεν ειναι απλως καποιος συμβουλος καποιου ειναι δισεκατομυριουχος(!)
    εδω περισοτερα στοιχεια για αυτον:http://en.wikipedia.org/wiki/James_Goldsmith
    εδω η ομιλια του στο Κογκρεσσο:http://archive.org/details/SirJamesGoldsmithUsSenateTestimonyOnGatt1995

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ καλή ανάλυση μαρξιστική θα έλεγα

    -κάποιος από μακριά-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για δείτε κι αυτό:
    http://mao.gr/2012/05/26/glyno-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μια πολύτιμη συνέντευξη του Μπογιόπουλου στον ΑΣΤΡΑ της Κύπρου. Πιστεύω ότι αξίζει να αναρτηθεί

      Διαγραφή
  8. Σωστή η ανάλυση του Γλυνού. Μας κάνει εντύπωση επειδή έχουμε συνηθίσει να ακούμε σκουπίδια και έγιναν σπουδαία και τα αυτονόητα. Αν όμως έλεγαν τα ίδια κάποιοι μαρξιστές θα τους ακούγαμε ποτέ σε αστικό μμε? Ή θα τους λοιδωρούσαν ως γραφικούς και "κολλημένους", παλιομοδίτες και δεν ξέρω τι άλλο? Νομίζω ότι δε θα πρόφταιναν να αρθρώσουν κουβέντα. Και άλλη μια απορία: τα ξέρει, τα λέει σωστά, γιατί δε γίνεται και μαρξιστής? Θα ήθελα αλήθεια να τον ρωτήσω. Όπως και πολλούς άλλους σοβαρούς αστούς(ποτέ δε θα ρωτούσα ένα ψευτοαριστερό για παράδειγμα). Είναι θέμα των προσωπικών τους συμφερόντων? Μα τότε γιατί λένε ξεκάθαρα τόσο σοβαρά πράγματα? Και ας το πιστώσουμε και στην εν λόγω εκπομπή που παρά τις αδυναμίες της είναι σαφώς η καλύτερη στην κατηγορία της στο πλαίσιο των αστικών μμε πάντα.
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακολούθησα την απλή,σαφέστατη ανάλυσή του για την Ε.Ε.και την κρίση, στην εκπομπή του Π.Σαββίδη, την Τετάρτη.Ξεχώρισα την αποψή του για την Ε.Ε. Οικονομικό σύστημα,καπιταλισμός-πολιτικό αστική δημοκρατία.Όροι απαράβατοι για κάθε χώρα μέλος.Νεοφιλελευθερισμός, μια εκδοχή του καπιταλισμού, ο οποίος διέρχεται βαθιά,πάγκόσμια κρίση.Τα καλύτερα όμως ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ,τους οποίους χαρακτήρισε...αριστερούς που ποτέ τους δεν διάβασαν Μάρξ,κατά τους στίχους του Νεγρεπόντη!Προέβλεψε και τρίτο μνημόνιο το οποίο θα υπογράψει ο Τσίπρας.
    Alone

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.