30 Μαΐου 2012

Οκτώ καυτοί φόροι..

..αναζητούν κυβέρνηση να τους εφαρμόσει. Σβήστε το αυτό. Τα σημειώματα έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλονται.

Δείτε αναλυτικά όλους τους φόρους εδώ.

Στο μενού υπάρχει ας πούμε αυτός:
Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η βεβαίωση της πρώτης δόσης για το 2012 αναμένεται να γίνει εντός του Ιουλίου και το χαράτσι θα εξοφληθεί φέτος σε τέσσερις αντί για πέντε δόσεις που είχε θεσπιστεί.
αλλά και αυτός:
Τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος. Πρόκειται για ένα χαράτσι ύψους 500 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 300. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό, δηλαδή το 2011 δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό, μπορούν να δηλώσουν διακοπή επαγγέλματος εντός του Ιουνίου και να γλιτώσουν το τέλος. Θα πρέπει μόνο να υποβληθούν στην ταλαιπωρία της διακοπής (έλεγχος κλπ.) και να καταβάλλουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.


Ας ασχοληθούμε λίγο με το δεύτερο, διότι το πρώτο είναι πλέον γνωστό τοις πάσι. 

Τι λέει το αστικό κράτος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες? Αν θες να συνεχίζεις να δουλεύεις και φέτο θα πλερώσεις 500 ευρώ. Έτσι επειδή στο λέω εγώ. 
Δεν χρειάζεται πλέον κάποια αιτιολόγηση -όπως ακριβώς και με το χαράτσι της ΔΕΗ-  περιβαλλοντική πχ, αγαπημένη δικαιολογία σε μία σειρά από νόμους. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. 
Κεφαλικός φόρος ανά ελεύθερο επαγγελματία, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Κάτι λέγαμε για οριζόντια μέτρα? Ή μήπως είναι κατακόρυφα, τα μπερδεύω.

Τι δεν είχες εισόδημα πέρυσι? Απόλυτο μηδέν? Κλείσε τα βιβλία σου και κάνε περαίωση (έλεγχο)...αν τολμάς. Εκεί να δεις τι γλέντια έχουν να γίνουν. Το 500αρι θα είναι λίγο τελικά.  
Για κάθε μουτζούρα στα βιβλία σου ή τεμάχιο κωλόχαρτου που δεν συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό, θα έχει πρόστιμο.

Τα 40 ευρώ για εκπρόθεσμη διακοπή δεν τα συζητώ καν. Ψιλολόγια.

Σημειωτέον ότι το 500αρι θα έρθει μαζί με το εκκαθαριστικό σου. Αν πχ δικαιούσαι επιστροφή φόρου, διότι είχες εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ (εκεί έχει πάει το αφορολόγητο), θα αφαιρεθεί από το 500 και θα πληρώσεις τη διαφορά . Win - win. 'Η αλλιώς κόψτε το λαιμό σας με γυαλί που μου θέλετε και επιστροφή φόρου. Δεν υπάρχει επιστροφή φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες. Όχι τίποτε άλλο, με τόση αναδουλειά στην πιάτσα (μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κτλ κτλ) σαν πολλοί θα έχετε μαζευτεί κάτω από τα  5000. Είμαστε τώρα για τέτοια?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.