29 Μαΐου 2012

Ανοιχτή επιστολή …..

     Με πλήρη συναίσθηση και συνείδηση της οξυμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης, αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ δημόσια και να δώσω απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα, που μου θέτουν νέοι-κυρίως-εργαζόμενοι και άνεργοι, πρώην μαθητές μου, αλλά και πολλοί γονείς .

     Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει επιστρατευτεί η διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος, το οποίο ανέχεται τις παραξενιές μου επί δεκαετίες, σήμερα έχει αφαιρεθεί εντελώς η αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων- δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα μέσα στο βούρκο των Βρυξελλών- κι έχει πολλαπλασιαστεί η εμπάθεια προς το ΚΚΕ, κυρίως από παλιά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ. Ο κυρίως αντικομουνισμός τώρα διοχετεύεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

     Το ΚΚΕ με ειλικρίνεια και ευθύτητα έχει προσδιορίσει  τη στρατηγική του, που δεν είναι άλλη από το δρόμο προς την ΕΞΟΥΣΙΑ-όχι την εξουσία στα πλαίσια της αστικής τάξης, αλλά τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Όχι την Εξουσία των μονοπωλίων, αλλά την ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στα Μονοπώλια. Το ΚΚΕ λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Ελληνικό Λαό, αλλά και τους άλλους λαούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας, ότι μέσα από μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο ΤΑΞΙΚΟ Συνδικαλιστικό κίνημα, δεν είναι δυνατή η πολυπόθητη ΑΛΛΑΓΗ του συσχετισμού προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας.

     Το ΚΚΕ πλήρωσε με χαμηλά ποσοστά τη θέση του για το ΟΧΙ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ στις εκλογές του ’93 με 4,5% και αντίστοιχα με 5,5% στις εκλογές για το ΟΧΙ στην ΟΝΕ. Οι εξελίξεις το ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ, όπως το δικαίωσαν και σ’ όλες τις προβλέψεις για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

     Τώρα το ΚΚΕ σου λέει ότι στα πλαίσια της ευρωζώνης, της ευρώ-υποταγής δεν ΥΠΑΡΧΕΙ φιλολαϊκή  διέξοδος. Δεν σου κρύβει τη δυσκολία των περιστάσεων, δεν ωραιοποιεί τις δυνατότητές σου, δεν χαϊδεύει αυτιά. Μόνο ο αγώνας της ΤΑΞΙΚΗΣ αναμέτρησης-δύσκολος, γιατί θέλει ενεργό συμμετοχή στα σωματεία, τους συλλόγους, σήκωμα από τον καναπέ σου- θα σε βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα του αστικού συστήματος.

     ΑΡΝΕΙΤΑΙ το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε μια ‘διακυβέρνηση’ για να λυθούν τα αδιέξοδα της αστικής τάξης. Το ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ για πρόσκαιρα ψηφοθηρικά οφέλη.

     Πολλοί συμπολίτες μας πέρασαν κατά καιρούς από το ΚΚΕ.  Άλλοι, διαφωνήσαντες, ιδιώτευσαν ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ, άλλοι, διατηρούν επί μέρους διαφωνίες και συνεργάζονται με το ΚΚΕ. Άλλων η κατάντια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν υποσκάπτουν –έτσι νομίζουν, τρομάρα να τους έρθει- το κύρος του Κόμματος, σπέρνοντας την απογοήτευση στις παρυφές των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, λοιδορούντες αυτούς τους οποίους στρέφουν ενάντια στο Κόμμα, εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό νοητικό τους επίπεδο. Ξεχνούν οι πρώην αυτοί σύντροφοι, οι οποίοι με τη στάση τους δικαιώνουν το ότι βρίσκονται εκτός Κόμματος, ότι οι ρίζες του ΚΚΕ είναι βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του ελληνικού Λαού. Μια δράκα ψήφων δεν θα το κάνει ν’ αλλάξει πολιτική.

      Όθεν καλώ ΟΛΟΥΣ τους πρώην ΚΚέδες, ν’ αφήσουν κατά μέρος την μικροαστική ανυπομονησία τους και να στρατευτούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ-όχι υποκριτικά-με το ΚΚΕ, μιας και στις επίσημες συζητήσεις αναγνωρίζουν, ότι  χωρίς ΚΚΕ οι εργαζόμενοι σήμερα θα ήταν ασιάτες.

     Και για να τελειώνουμε, μ’ ένα θέμα τελευταίο. Το πότε θ’ απαλλαγεί η σ. Αλέκα από τα καθήκοντα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα το αποφασίσουν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, όταν έρθει η ώρα. Την Αλέκα δεν θα την αλλάξουμε επειδή το λέει το ΜΕΓΚΑ και το ΣΚΑΊ. Εμείς ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ πολύ καλά ότι δεν είναι η Αλέκα το πρόβλημα, αλλά είναι οι συνολικότερες θέσεις του ΚΚΕ. Δεν χτυπούν το γάιδαρο, χτυπούν το σαμάρι. Ε, ΟΧΙ , κύριοι, δεν θα σας κάνουμε τέτοια χάρη.

Με εκτίμηση,
 Ρωμύλος Αβδής-άνευ αξιωμάτων και λοιπών τίτλων.

6 σχόλια:

  1. Ωραίο το άρθρο σου, μια ερώτηση φίλε μου μόνο και μια επισήμανση!

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με την φράση "το οποίο (το ΚΚΕ προφανώς) ανέχεται τις παραξενιές μου επί δεκαετίες";

    Επίσης πιστεύω ότι σήμερα τον κυριότερο αντικομμουνισμό δεν τον κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αν μιλάμε για πολιτικά κόμματα! Αν και θα συμφωνήσω στο ότι οι μεγαλύτερες και πιο ανυπόστατες "βρωμιές" για το κόμμα έρχονται από πρώην μέλη του συνήθως (βλ. τωρινοί ψηφοφόροι ΣΥ.ΡΙΖ.Α)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε, σύντροφε συγχαρητήρια από έναν από την Μαγνησία, που είναι μέλος της ΚΝΕ από το τέλο;ς του 1975, βρέθηκε εκτός το 1991 και επανήλθε το 2008. Που συγκρούσθηκε με την καθοδήγηση την δεκαετία του '80 όλους αυτούς που στην συνέχεια πήγαν στον συνασπισμό, απομονώθηκε από τους ανθρώπους αυτούς... Κάτι Καρτερούς, Σκοτινιώτηδες κ.λ.π. Υπογράφω το κείμενό σου!!!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου, σύντροφε.Μην ανησυχείς.Δεν πρόκειται για ιδεολογικές ή οργανωτικές παραξενιές, αλλά για ιδιορυθμίες, οι οποίες αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου μου και με τα επελθόντα γηρατιά έχουν κάπως 'σαλτάρει'. Ιδεολογικά και οργανωτικά πάντως είμαι βράχος ακλόνητος. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  2. Πιο σημαντικο θεωρω οι φιλοι ,οι οπαδοι και οι συμπαθουντες το ΚΚΕ να αγκαλιασουν το ολικο ξεδιπλωμα του ΚΚΕ μεσα στους πολιτες

    Η κινητοποιηση που υπαρχει απο τα μελη του κομματος ειναι τρομακτικη
    Η ιδια η γ.γ. καθημερινα εχει μια ομιλια Η' περιοδεια και πολλες φορες και δευτερη με τη μορφη συζητησης με εργαζομενους

    Εχω δει εξορμησεις και στο πιο μικρο χωριο με ελαχιστους κατοικους

    Εαν αυτο το πνευμα διατηρηθει σε υψηλο επιπεδο, οκ δεν μπορει να εισαι σε φρενηρεις ρυθμους διαρκως , και το αγκαλιασουμε και εμεις οι φιλοι του ΚΚΕ ,ακομα και αυτοβουλως με τον τροπο μας, σε γειτονιες σε παρεες εκει που δουλευουμε κλπ τοτε θα εχουμε παει την φωνη και την προταση του κομματος σε εκατομμυρια συμπολιτες μας

    Η προσωρινη εκλογικη απηχηση υπο τις συνθηκες εξαθλιωσης δεν ειναι το πρωτευων ζητημα. Το πιο σημαντικο ειναι να σφυρηλατηθουν οι δεσμοι περαιτερω και με νεο κοσμο και να σταθεροποηθουν.
    Να περιμενουν την φωνη του ΚΚΕ σε καθε γειτονια και χωριο, να ξερουν οτι δινει το κομμα το παρων σταθερα και στον τοπο δουλειας τους αλλα και στην περιοχη τους. Οι συνειδησεις ετσι αλλαζουν με επιμονη και ακαταπαυστη ιδεολογικη παλη και ζυμωση με τον κοσμο.

    Μεσα απο αυτην την κινητοποιηση ειναι πρωτης ταξης ευκαιρια να ξεπεταχτουν λαικες επιτροπες παντου, που θα δινουν το παρων σε ολα τα προβληματα. Θα ειναι οι επιτροπες στις οποιες θα νιωθει στηριγμα ο καθενας ανεξαρτητως ψηφου για να παλεψει για τα δικια του, για το μικρο και καθημερινο το οποιο τελικα ριχνει και τον σπορο και την ιδεα της αξιας του σοσιαλισμου
    Ειναι χρεος μας να συνδεουμε το ειδικο με το γενικο και τουμπαλιν

    Πρεπει να πεισουμε για το καθημερινο και το μικρο, για να γινει αποδεκτο ως φυσικη ακολουθια και το μεγαλο, ο στρατηγικος στοχος του σοσιαλισμου

    Ολα αυτα χωρις να υποτιμω τις εκλογες και το αποτελεσμα που θα φερει το κομμα. Στις 17 Ιουνη το σημαντικο ειναι η κοκκινη ψηφος, αλλα μονο για εκεινην την μερα. Αυταπατες εκλογικες δεν υπαρχουν και στο θετικο αλλα και στο αρνητικο αποτελεσμα

    Τελος προσωπικα προτιμω ενα κομμα των 400-500 χιλιαδων ψηφων , εκ των οποιοων οι μισοι τουλαχιστον εχουν αγωνιστικο πνευμα και παρουσια απο ενα κομμα 1.000.000 ψηφων ...οπου τα μελη του ειναι κουρασμενα παλικαρια και οι ψηφοφοροι, φιλοι του ζουν σε κοσμο γυαλινο με αυταπατες

    Για τους πρωην ΚΚΕδες υπαρχουν διαφορες κατηγοριες
    Αυτοι που εφυγαν με καποια πικρια και καποιες φορες δικαιολογημενη. Συνηθως η κατηγορια αυτη δεν απομακρυνθηκε ουσιαστικα απο το κομμα, ειτε το ψηφιζει ειτε οχι
    Υπαρχουν και αυτοι που το εριξαν στο 'τσαμικο', απο ντροπη και μονο αρνουνται να δηλωσουν δεξιοι και διαρκως βρισκουν δικαιολογιες μηπως και ηρεμησουν την συνειδηση τους...γιατι αυτην δεν μπορουν να την πεισουν

    Φυσικα δεν λειπουν οι κακεντρεχεις που τα δινουν ολα για να πολεμησουν το κομμα, (θεωρω οτι ειναι μειοψηφια ελαχιστη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ηθελα να προσθεσω δυο λογια
    πρεπει καποια στιγμη να δουμε και τα δικα μας λαθη ομως και πρεπει να τα βλεπουμε εγκαιρα γιατι καμμια φορα τα γεγονοτα τρεχουν πιο γρηγορα .
    Το κυριοτερο ειναι πως μας βλεπουν οι ανθρωποι που ειναι εξω απο μας.
    Αν το κομμα δεν αποκτησει την συμπαθεια και την ανοχη της κοινωνιας δεν θα μπορεσει να πρωταγωνιστησειστις πολιτικες εξελιξεις .
    Δεν πρεπει να νομιζουμε οτι παντα φταινε οι αλλοι και οχι εμεις

    αυτα τα λιγα
    Ιακωβος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα Ιακωβε.
    το ΚΚΕ δεν ειναι ο ομιλος Παρνασσος ή ο βλασης μαρας για να εχει συμπαθεια του κοσμου ή ακομα σαν το ΣΕΚΜ που το συμπαθουν γιατι γραφει καλα στην τιβι, αλλα δεν εχουν ιδεα για το τι ειναι οι αστικες μπουρδες που τσαμπουναει.
    δεν θελουμε την ανοχη, οπως ανεχονται τα χρυσαυγα σε καποιες γειτονιες με το προσχημα της εγκληματικοτητας.
    το ΚΚΕ ειναι επαναστατικο κομμουνιστικο κομμα. παλευει για να καταλαβει η εργατικη ταξη την δυναμη της και να του δωσει δυναμη για να βγει μπροσταρης ακομα ποιο δυνατα για να παρει την εξουσια στα χερια της.
    λαθη; σιγουρα μπορεις να κανεις, κανεις δεν ειναι ασφαλτος που ελεγε και μια ψυχη.
    αλλα ας δουμε ταειδη των λαθων.θα κανεις ενα λαθος γιατι απο απειρια ή ληψη γνωση πηρες μια λαθος αποφαση στην μαχη ή "λαθος" οπως ας πουμε να βαζεις την τζιφρα σου φαρδια πλατια σε μειωσεις μισθων εφαρμοζοντας το μνημονιο που κατα τα αλλα δεν το θες;
    λαθος που το 89 εφαρμοζοντας το καταστατικο και με βαση τους συσχετισμους και την διεθνη συγκηρια που πολλοι τα ειχαν χαμενα και μπηκες σε μια κυβερνηση απλα για να μην παραγραφουν τα αδικηματα και για να λειτουργει ο μηχανισμος και να πληρωνεται ο κοσμος; (και δες και ποιοι πηραν τις καρεκλες) αλλα σωστο να μπει τωρα σε μια χειροτερη κυβερνηση;
    και αν θες και την αυτοκριτικη μου φταιω που δεν εχω ανεβασει το επιπεδο μου τοσο για να μπορω να πεισω περισσοτερους και να ξεπερασω τα αστικα κατα που μπαινουν στο κεφαλι του λαου καθε μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.