22 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ...


"Η ΑΥΓΗ" 6/11/2008: "Οι "αδύναμοι" της Αμερικής σφράγισαν τη νίκη. Καθαρή νίκη Ομπάμα με 52% - Εντολής Αλλαγής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ιστορική νίκη του Μπάρακ Ομπάμα ήρθε χάρη στη δυναμική, πλειοψηφική ψήφο των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων, των μειονοτήτων - μαύρων και ισπανόφωνων - των γυναικών και των πολιτών με τα χαμηλότερα εισοδήματα".


Δείτε και μερικά άλλα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας την εποχή εκείνη:

5/11/2008: "Προσδοκίες από την νίκη Μπαράκ Ομπάμα"


4/11/2008: "Με ρεκόρ συμμετοχής γυρίζουν σελίδα"
Στις 6/11/2008 ο Ριζοσπάστης έγραφε: " ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ" ψήφισαν το 65ωρο "


Όπως ο χρόνος απέδειξε, αλλά και το ΚΚΕ είχε τονίσει, ο "αριστερός" Ομπάμα δεν έφερε καμία αλλαγή ή για να είμαστε πιο ακριβείς έφερε μεγαλύτερη φτώχια για το λαό των Η.Π.Α. (δείτε για παράδειγμα τις τελευταίες διαδηλώσεις αλλά και την σημερινή για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο) περισσότερα κέρδη για τους αμερικανικους μονοπωλιακούς ομίλους και ένταση των πολέμων.

Αυτή την "αλλαγή" ονειρεύονται και στην Ελλάδα (;).
Αυτή την "αλλαγή" κρύβουν ψαρεύοντας σε θολά νερά. Βάζουν πλάτη στα συμφέροντα τραπεζών, βιομηχάνων, εφοπλιστών (τους οποίους βέβαια, όπως δηλώνουν, θα καλέσουν για να συζητήσουν) πουλώντας στον κόσμο "αλλαγή εδώ και τώρα" μέσα όμως στην Ε.Ε.
Γι΄αυτό λοιπόν:



13 σχόλια:

  1. Ότι και να κάνει κανείς όλα είναι μάταια μάταιες οι εκλογές μάταιοι οι αγώνες μάταιες οι ελπίδες μάταιοι οι άνθρωποι νομίζω ότι πρέπει να ΄"αυτοματαιοθούμε" όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ποστάκι αυτό είναι βόμβα! ωραίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ισως απλα προετοιμαζομαστε για το τι πρεπει να κανουμε οταν φτασουμε πατο...απλα αν ειναι να πρεπει να φτασουμε πατο τωρα που ο λαος εχει και καποιο μορφωτικο επιπεδο φαντασου ποσο δεδομενος ειναι ο πατος σε εποχες οπου ο λαος ειναι αγραμματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 11:46, 12:25 διακρίνω μια απαισιοδοξία ή κάνω λάθος!
    Υπάρχει ζωή και μετά τον συριζα φίλε.. Σ' ένα μήνα από τώρα μπορεί να'ρθουν τα πάνω κάτω! όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κ@λ@ς της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ασε που μπορει να βρωμαει κιολας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χρησιμοποιούσα πάντα ως παράδειγμα για να εξηγήσω αυτό που λέει ο λαός με το γνωμικό "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Φυσικά όχι του σφου Ομπάμα αλλά των σφων change-λάγνων. Επίσης να θυμίσω ότι αυτό το change θα είχε αντίκτυπο και στο ελληνικό change (θα έρχονταν ο ΓΑΠ, φίλος και υποστηρικτής του Ομπάμα, να μας σώσει από την επάρατη δεξιά του Καραμανλή junior), όπως και εγένετο! Δηλαδή κάτι ανάλογο μεταξύ σφου Ολάντ και σφου Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συντροφοι και σημερα ακουσα απο τον Δ. Βιτσα για την προταση του συριζα για πακετο σχεδιο μαρσαλ.(τσαπανιδου). ελεος, το λενε και δε ντρεπονται αριστεροι κατα τα αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος στην κυβέρνηση θα οξύνει τις αντιθέσεις και θα στρώσει το δρόμο νωρίτερα για τη λα'ι'κή εξουσία. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνεται εσείς με την εμπειρία σας στις επαναστάσεις για το προχώρημα και το βάθεμα του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική! Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μην είστε σίγουροι ότι αρέσει σε πολλούς π πιο πολύ το κκε επιτίθεται στο σύριζα αντί να χαρεί ας πούμε π χαμήλωσαν ουσιαστικά τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων π έφεραν την Ελλάδα ως εδώ απο την πτώση της χούντας και μετά.αυτός θα είναι και ένας λόγος π θα μιωθούν τα ποσοστά..δλδ καλύτερα πασοκ και νδ παρά σύριζα?δεν το χω καταλάβει αυτό.δεν εγγυάται κανείς ότι θα ναι καλύτερα αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ναι και χειρότερα αφού δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο..μήπως βολεύει κάποιους να χουνε τους ίδιους καταστροφείς στην εξουσία για να κ΄ραζουνε άφοβα? και όμως άν έρθει κάποιος καινούριος ειδικά στις εποχές μας θα ναι καλύτερος και αυτό θα χει να κάνει με το επίπεδο ζωής τ καθενός.άν είναι δλδ να σ πάνε το μισθό απο τα 5οο τώρα στα 350 και να κάνεις απεργίες μετά χωρίς να πετυχαίνεις τπτ τότε εντάξει θα συνεχίζεισ να πεινάς με αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οχι φιλε μου, δεν ειναι καλυτερα ουτε χειροτερα θα ειναι τα ιδια σκατα.
    κανεις λαθος οτι δεν εχει δοκιμαστει ο αντιστοιχος συριζα. για να μην το παμε μακρια, τωρα στην δανια, χερακι χερακι πανε και για να καταλαβεις ποσο ξεφτιλισμενοι ειναι, περα απο το γεγονος οτι περνανε ολα τα μετρα που περνονται και εδω (χωρις να εχουν μνημονιο), βαλανε φορο λιπους!!!!!! στα τροφιμα.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά, δεν ξέρω αν είμαι η μόνη, αλλά μου προκάλεσε πραγματικά εμμετικές τάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που δια στόματος Κωσταλέξη Τσίπρα άκουγα τα περί "ειρηνικής επανάστασης"... Μεγαλύτερο ξεβράκωμα ακόμα και απο την διγλωσσία περι "επαναδιαπραγμάτευσης", "ανατροπής", "καταγγελίας" του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης δεν υπάρχει. Αυτές είναι οι αυταπάτες που σπέρνει. Ο λαός στη γωνία να περιμένει τον ευρωτήρα Τσίπρα που θα διαπραγματευτεί το πόσα θα χάσει (πρόσφατα παραδείγματα απο την ομοσπονδία μου όπου αυτόνομη παρέμβαση και πασκε χέρι-χέρι υπέγραφαν για μειώσεις 10% στους εμπορουπαλλήλους) και που επ`ουδενί δεν πρέπει να σηκωθεί απο τον καναπέ του και να διεκδικήσει παίρνοντας ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του.
    Ας ξεβρακωθούν κι άλλο λοιπόν, μόνο που θα ήθελα να ακούσω την επιχειρηματολογία των σημερινών υποστηριχτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πανολεθρία που θα υποστεί η εργατική τάξη... Και είμαι σίγουρη ότι και πάλι θα είναι οι κάτοχοι την μοναδικής αλήθειας και του αλάθητου με νέα επιχειρηματολγία του "Αποδεχτείτε την μοίρα μας, δεν υπάρχει ελπίδα, αυτός ο κόσμος δεν θ`αλλάξει ποτέ".
    ΡΑΓΙΑΔΕΣ `ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μήπως είναι επίκαιρη με αφορμή τις εκλογές στις ΗΠΑ μία πιο πληρης και εκτενεις αναφορά, τόσο στις ψεύτικες ελπίδες που πούλησαν οι οπορτουνιστές και οι σοσιαλδημοκράτες της Ελλάδας, όσο και στο έργο του Ομπάμα στις ΗΠΑ, συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των κλίντον και μπους, την σκληρότερη καταστολή που έχουν γνωρίσει οι ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία της απέναντι σε όσους υψώνουν αντίλογο και πολλές ακόμα αμαρτίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω είχα πιστεψει ότι θα κλείσει το Guantanamo που έλεγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.