18 Μαΐου 2012

Τυχοδιωκτικά ζιγκ ζαγκ θέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζουν και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αλλάζει ξανά γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού πέρασε από την προεκλογική κατάργηση του Μνημονίου, στην μετεκλογική καταγγελία και την αναδιαπραγμάτευσή του σε ευρωπαϊκά πλαίσια, με σημερινή δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη (και αφού παρεπιπτόντως το ΚΚΕ ήδη δρομολογεί πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων) ο τυχοδιωκτικός συρφετός της Κουμουνδούρου, επιστρέφει στις μονομερείς πράξεις ...

Πράξη ακύρωσης του μνημονίου σκοπεύει να περάσει από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι η κατάργηση του μνημονίου διά νόμου θα είναι μονομερής πράξη, σημείωσε ότι "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει", απαντώντας πιθανότατα στους συναδέλφους του που μια εβδομάδα προσπαθούν να μας πείσουν, πως οι μονομερείς πράξεις ούτε είναι λογικές, ούτε εκφράζουν την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.


Παράλληλα  σε συνέντευξη του στο Βήμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έρχεται εκ νέου να ξεκαθαρίσει τα μισόλογα του Δημ. Παπαδημούλη, καθώς απο την μια συμφωνεί με την κατάργηση του Μνημονίου, αλλά απο την άλλη μιλάει για αναδιαπραγμάτευση του χρέους και των δανειακών συμβάσεων, διατηρώντας το PSI, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει την χώρα αναγκαστικά ΣΕ ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

Στην ίδια συνέντευξη ο Π. Λαφαζάνης μας παρουσιάζει ως πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο που εφάρμοσε ο Ομπάμα το 2011 στις (ακραία) νεοφιλελεύθερες ΗΠΑ, όσο αναφορά την εθνικοποίηση Τραπεζών και ΔΕΚΟ, το οποίο ουσιαστικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "κοινωνικοποίηση του κόστους". Και πως θα γίνει άραγε η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ? Μα φυσικά μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου όπως είπαμε παραπάνω ...

Βέβαια ενώ τάζει επιστροφές χαρατσιών (για να διασκεδάσει πιθανώς τις εντυπώσεις από την προ ημερών πατάτα του Γλέζου), δηλώνει σε ερώτηση για το επίπεδο του κατώτατου μισθού :
«Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Είναι, όμως, σαφές ότι πρέπει να ξεκινήσει μια σταδιακή ανάκαμψη των μισθών γιατί τώρα βρισκόμαστε κάτω από τα όρια της φτώχειας». Όπως καταλάβατε, μισθούς δεν τάζουνε !

Θυμίζω, είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από 4 μέρες δήλωνε : "Η υπέρβαση μνημονίου και τρόικας, μόνο προο­δευ­τική και σοσιαλιστική μπορεί να είναι. Αυτό όμως προϋποθέτει σύγκρουση με ευρώ, ΟΝΕ και τελικά με την ΕΕ".

Μέσα σε όλα αυτά ο δεξιός τυχοδιωκτισμός ετοιμάζεται να καταπιεί και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς με μια ανακοίνωση 10 σημείων, αρκετά μέλη του πρώην μετωπικού σχήματος ΕΝΑΝΤΙΑ (ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ και δεν συμμαζεύεται), συμμετέχοντες στο Αριστερό Βήμα και άλλες "προσωπικότητες" του χώρου ... πετάνε τις αντικαπιταλιστικές τους μάσκες και ετοιμάζουν την κάθοδό τους στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ !

Μάλιστα βρήκαν και την δικαιολογία για την κίνησή τους αυτή, η οποία δεν είναι άλλη απο την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε μια αστική διαχειριστική κυβέρνηση της "Αριστεράς". Τελικά σε όλες τις καρέκλες, ταιριάζει και ένας αριστερός κώλος ...
Στο βαθμό που το ΚΚΕ αρνηθεί την πολιτική συνεργασία στην προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, ακόμη και με την δέσμευση όλων των αριστερών δυνάμεων στην προοπτική «ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ» – «ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ», τότε είναι αναγκαίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προχωρήσει αποφασιστικά σε εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
Μην αγχώνεστε, πρόκειται για ένα απλό deja-vu, απο την εποχή που το ΣΕΚ μας καλούσε να υπερψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Τσάμπα πήγε δηλαδή σήμερα και η "έκκληση ενότητας" του γνωστού και μη εξαιρετέου καθηγητή, κ.Ρούσση ...

13 σχόλια:

  1. Ρε συντρόφια από την πίτα που δεν τρώτε αφήστε την και ας καίγεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω πάντως σύντροφε για μπουγάτσα ετοιμάζομαι... εσύ φαίνεσαι να πηγαίνεις για τυρόπιτα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε πρώτε:
      -Οπα ρε, εσάς τόση πρεμούρα σας έχει πίασει για πτώση των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ, να μην έχουμε και εμείς μία αγωνία για τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δεν είμαστε και αχάριστοι...

      Διαγραφή
  2. Τη σκυτάλη από τον Λαφαζάνη πήρε ο Αλέξης που δήλωσε χθες ότι λείπει το πακέτο στήριξης του Ομπάμα από την Ευρώπη http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6857712 Κάτι τέτοια μισόλογα έλεγε και Ολάντ να θυμίσω προεκλογικά και χθες αποκαλύφθηκε ότι σκοπέυει να εφαρμοστούν πιο γρήγορα οι διαρθρωτικές αλλαγές και από άλλες χώρες της ΕΕ στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6858160

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε θρασυμια!!!!!μην απευθυνεστε σε μας με την λεξη συντροφε.
    ειναι ιερη για να την πιανετε στο στομα σας. καποιοι πεθαναν για αυτη, για να την χρησιμοποιουν οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και οχι οι οπορτουνιστες.
    εχετε και το θρασος και την ξεστομιζετε!
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόταση πάντως για μονοεδρικές και το μπόνους των 50 εδρών είναι ακόμα στο τραπέζι.

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑ οκ.

      Γι αυτο κοιταξτε να γινεται ενιαιο κομμα για να το παρετε το μπονους. Παρεπιπτοντως το ποσο μουφα ηταν αυτη η θεση σας δεν το ειχα συνειδητοποιησει πληρως. Και πρωτοι να ειχατε βγει, παλι στην ΝΔ θα πηγαινει γιατι το ποσοστο σας επρεπε να διαιρεθει με τον αριθμο των συνιστωσων σας.

      Για τις μονοεδρικες μην τα ξαναλεμε.

      Τοσο βλακας αποκλειεται να εισαι, αρα μαλλον εισαι τρολλ
      : ]]]
      Και εγω αντι να σε σβησω σου απανταω

      χμμμμ...

      Διαγραφή
    3. τρολακι να σε πω! ακομα και τσιπ(ρ)ας θελει να γινετε εννιαιο κομμα για να παρετε τις 50 εδρες (αν τις παρετε εσεις δεν θα ειναι καλπονοθευτικος ο νομος;), οσο για τις μονοεδρικες μην τα ξαναλεμε για τον νομο....τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε 5 γραμμες τι εννοουν; και ολες τις μονοεδρικες να παρει καποιος δεν αλλαζει ο αριθμος των βουλευτων, θα τις χασεις απο καπου αλλου.
      Modesto

      Διαγραφή
  4. Δε θέλω να γίνομαι κουραστικός, αλλά όλος ο οπορτουνισμός να ενωθεί, ο ελληνικός Λαός καλύτερες μέρες δε θα δεί!!!!Αυτά τα σχήματα, μόλις κάτσει ο κώλος τους σε κυβερνητική καρέκλα, εκφραστές της αστικής τάξης θα γίνουν, έχοντας δώσει ΗΔΗ,βέβαια, δείγματα γραφής.Κόμματα-σχηματισμοί της αστικής τάξης και διαχείρησης είναι.Μπάζουν την ιδεολογία των αστών στο εργατικό κίνημα από την πίσω πόρτα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ημουν σε αυτους που στηριζαν και πιεζαν(απο τα εκτος του κομματος) για μια μετωπικη συμμαχια με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΛΚΚΕ ,ΚΚΕ(μ-λ) του ΚΚΕ

    Εννοω κυριως σε εργατικους χωρους , που δυνητικα θα μπορουσε να επεκταθει και σε δημους-περιφερειες και γιατι οχι οταν δοκιμαστει αυτο το μετωπο και σε κεντρικη εκλογικη σκηνη

    Διαβαζοντας ανακοινωσεις ΑΡΑΝιτων(μια απο τις 3 οργανωσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εκτιμουσα πιο πολυ μαζι με ΕΚΚΕ και ΝΑΡ) , αλλα και βλεπωντας το φλερτ με τους κωλοτουμπες νεοπασοκους του συριζα...απλα εχω δαγκωσει την γλωσσα μου

    Κριμα κριμα κριμα

    Ελπιζω τουλαχιστον κατα την βυθιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(γιατι για αυτο την προοριζουν οι ιδιοι που μετεχουν) τα πιο συνειδητα σοσιαλιστικα/κομμουνιστικα στοιχεια της το λιγοτερο να προβληματιστουν
    Παρα τις επιμερους διαφωνιες τους να προσεγγισουν το ΚΚΕ-ευχομαι σε αυτους να ειναι και ο Ρουσσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..
    οι καιροί είναι σημαντικοί. Η αστική διαχείρηση θα ζητήσει και αριστερό άλλοθι και οι πρόθυμοι ένας - ένας θα ακολουθουν το δρόμο τους.
    Το Κόμμα ισως δεχτεί κάποια μέιωση εκλογικών δυνάμεων, αλλά αυτο δεν μας πτοεί.
    Η δουλειά μας δεν ειναι η κοινοβουλευτική άνοδος, αλλά η ανοδος του κινήματος και εκει θα συγκρουστούμε ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "αριστερα" των καπιταλιστων.

    Οι καιροί ειναι επανασταστικοί, το ποτάμι "φουσκώνει" και μεις "πρέπει να το καθοδηγήσουμε να βγει στη θάλασσα".
    Η Ταξική πάλη στο προσκηνιο, η μαχη θα φουντώσει, το προλεταριάτο δεν εχει πλέον να χάσει τίποτα και οι σοσιαλδημοκρατικες αυταπάτες θα τελειώσουν πολυ νωρίς.
    ..Ας ετοιμαζόμαστε συντροφοι, η εξέγερση δεν θα είναι κάτι μακρυνό...θα ζήσουμε τη μέρα που οι Λαικές Επιτροπές θα κηρυξουν την επανασταση.
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΦΟΥ ΡΟΥΣΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ).ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΠΟΜΩΝΟΝΟΝΤΑΙ. ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν πειράζει ρε παιδιά ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ένωση τουλάχιστο για ένα συγκεκριμμένο σκοπό (να χτυπηθεί η νδ και το πασόκ που υποστηρίζουν την οδό του μνημονίου) τότε το πολύ πιθανό είναι να βγάλουνε τις έδρες π απαιτούνται στις επόμενες εκλογές, να συγκυβερνήσουν και θα κάτσουνε όλοι οι υπόλοιποι στο αγγούρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.