21 Μαΐου 2012

ΚΟΕ - Ο ορισμός της Κωλοτούμπας

Σας παραθέτουμε 2 άρθρα για το ίδιο ζήτημα.

Α) Το πρώτο από το Αριστερά & Πολιτική 

ΚΟΕ. Πως ενώνεις δυο αλληλοαποκλειόμενες θέσεις σε μία.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με Δελτίο Τύπου στις 21/5/2012 και πομπώδη τίτλο «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη» μας πληροφορεί ότι είχε βγάλει το 2010 μια θέση - αφίσα υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Αυτό της προκαλεί πονοκέφαλο από επιθέσεις που δέχεται γιατί την άλλαξε και θεώρησε καλό να δώσει τις εξηγήσεις της. Και οι εξηγήσεις της είναι περίπου ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ!

Να τι γράφει στις 21/5/2012:

«Όσον αφορά την επίμαχη αφίσα του 2010: Έκφραζε μια κλασική θέση της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση. ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. Ωστόσο, μετά την επιβολή στη χώρα μας του ειδικού καθεστώτος των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και της Τρόικας, της «νέας κατοχής» και κοινωνικής εξόντωσης, τα πράγματα μετατοπίστηκαν. Στην πορεία των πραγμάτων είναι πια το διευθυντήριο των Βρυξελλών, και ειδικά ο γερμανικός παράγοντας, που οδηγεί την Ελλάδα στο προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ, ώστε να την απειλεί (εφόσον μπορεί να επιβάλλει τους όρους και την πορεία εξόδου) και να την ελέγχει πολιτικά. Είναι προφανές ότι η ΚΟΕ δεν συντάσσεται και αντιτίθεται αποφασιστικά στο σχέδιο της «κατοχικής δραχμής».»

Πρώτα από όλα η ΚΟΕ είναι έξω από την ΕΕ γιατί είναι «μια κλασική θέση της Αριστεράς». Όμως αυτή η Μέρκελ της έκλεψε τη θέση! Δηλαδή αν η Μέρκελ έλεγε τώρα μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ, η ΚΟΕ θα έλεγε έξω αλλά επειδή είπε έξω από το ευρώ, η ΚΟΕ λέει μέσα!!! Και όμως για την ΚΟΕ η έξοδος είναι «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της» και ας την έκλεψε η Μέρκελ. Μιλάμε για... ολοκάθαρη θέση!


Ας δούμε όμως πως είναι και μέσα και έξω αλλά τελικά μέσα.

«Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΕ είναι γνωστό. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ».

Η εντελώς… κρυστάλλινη, λιτή και κατανοητή θέση της ΚΟΕ είναι:

1. Εντάξη, είμαστε γενικά με την «κλασική θέση της Αριστεράς» για έξοδο από την ΕΕ, «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της» αλλά ε, διατηρεί αλλά και... δεν διατηρεί και τόσο την επικαιρότητά της αφού «εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ»!

2. Η σημερινή θέση είναι: «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη»! Προφανώς η «άλλη Ευρώπη» περιέχει και το έξω και το μέσα αλλά για την ώρα μέχρι την "άλλη Ευρώπη" είμαστε υπέρ του "μέσα σε αυτή την Ευρώπη" και αντί της «κατοχικής δραχμής» είμαστε υπέρ του ευρώ! Σε όλα μέσα δηλαδή παρότι η θέση για έξοδο είναι πάντα «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της»!

Μετά τον τετραγωνισμό του κύκλου από το ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του, ήρθε και η κύκλιση του τετραγώνου από τη συνιστώσα του, την ΚΟΕ!

Αλαλούμ! Εμείς τι να πούμε; Ε, τι να πούμε;;;

Τέλος πάντων αυτές οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη θέση του «αριστερού ψάλτη» δεν μπορούν να κρατήσουν τελικά, έστω μέχρι τις εκλογές για να κλέψουν και κάποιους ψήφους από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Άνθρακες ο «θησαυρός» των συνιστωσών!

*Κάποιοι που ονειρεύονται να γίνει το ΚΚΕ η… «13η συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο σαν την ΚΟΕ εννοούν; Και μη ξεχνάμε η ΚΟΕ είναι… « Κομμουνιστική» όχι ο,τι κι ό,τι! Ναι «Κομμουνιστική»!

**κεφαλαία και υπογραμμίσεις δικές μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Β) Για το ίδιο θέμα από το Alfavita.gr 

Μετά τις δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν Βουλευτές (Βασίλης Χατζηλάμπρου:«Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός» http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457400&wordsinarticle=%ce%a7%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85 ) η ΚΟΕ, μια από τις βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω εκπληκτικά σε ανακοίνωσή της:

«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010.

Επισημαίνεται ακόμη ότι «η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει» και, στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλεται ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον "εθνικό κορμό”...».

Η ιστορία και τα διδάγματα της είναι επίμονα.Ο εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή της πρώην «επαναστατικής» Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ νυν ΚΟΕ φαίνεται να ολοκληρώνεται στα πλαίσια ενσωμάτωσης της σε «αριστερά» κυβερνητικά σχέδια.

Ένα flashback θα ήταν κατατοπιστικό για το πώς η παραπάνω οργάνωση κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει συμπλήρωμα του Συνασπισμού, να διαλύσει την μισή της οργάνωση και στο τέλος να πετάξει στα σκουπίδια κάθετι ριζοσπαστικό υοθετώντας μια καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση. 

Και αν αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα δούμε από το πατέρα της οικογένειας το..ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ


Κάτσικας Παναγιώτης

28 σχόλια:

  1. οι γνωστοί χαφέδες...
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΤΟ ΓΙΑΠΙΚΑΙ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ, ΟΣΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΨΗΤΟ ,ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΣΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα....και τώρα θέλω να ξανακουβεντιάσουμε αυτό το θέμα:
    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/to-photoshop.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχ αστο καλυτερα. Πρωτο δειγμα ηταν το σφυροδρεπανο που ειχε βγει απο το καδρο : ]
      Εγω πιο πολυ θλιβομαι και για τον Χατζηλαμπρου αλλα και κανα δυο παιδια που ηξερα στην ΚΟΕ. Δεν ξερω που βρισκονται σημερα (αν και μπορω να φανταστω). Πολιτικες διαφωνιες ειχαμε, εντονες συζητησεις καναμε, πλακωνομασταν, αλλα τετοια καταντια...

      Διαγραφή
    2. διορθωση οπου ΚΟΕ, α/συνεχεια. την ΚΟΕ δεν την προλαβα ως φοιτητρια

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάλι δεν θλίβομαι για κανέναν τους. Είναι τα περίεργα του κοινοβουλευτισμού: Μπορεί να βρεθείς στην βουλή στην εποχή της πιο πλήρους πολιτικής απαξίωσής σου.

      Διαγραφή
    4. Κι εδώ βλέπουμε πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν τέτοιου τύπου κριτικές:
      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63656779

      Διαγραφή
    5. το εχω δει αυτο. Τι περιμενες απο το εθνος (η το βημα). Το τραβαν απο τα μαλλια μεχρι να σκουξει και πονταρουν στα αντικομμουνιστικα αντανακλαστικα του μεσου αναγνωστη που τους διαβαζει. Αλλα δε νομιζω οτι πιανει σε ο,τι αφορα το ΣΥΝ.

      Το οτι ο συριζα ουδεμια σχεση εχει με κομμουνισμο (και με ο,τι θετικο ή αρνητικο γεννα στο μυαλο του καθενος απο τους αναγνωστες των φυλλαδων αυτων), εχω την πεποιθηση οτι οι αναγνωστες των φυλλαδων αυτων το γνωριζουν πολυ καλα.
      Σε ο,τι αφορα το ΣΥΝ, αυτη ειναι προπαγανδα που ισως πιανει μονο στους φασιστες (αν και ακομη και ο φυρερ τους οταν ερωτηθηκε ποια ειναι η αριστερα στην Ελλαδα ειπε οτι μονο το κκε αναγνωριζει).

      Πιο πολυ ζημια τους εχουν κανει οι δηλωσεις των στελεχων τους.

      Ή τα αγγλικα του τσιπρα (γτ κατα βαθος μας νοιαζει πολυ τι θα πουν οι αμερικανοι δημοσιογραφοι για μας. Μην μας πουν και βλαχους).

      Διαγραφή
    6. Yuri

      το photoshop της Αυγης, έδειξε ή δεν έδειξε τις διαθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ, για την πολιτική μετάλλαξη που πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες, και κυρίως για την απόλυτη ομοφωνία στο θέμα "Ευρώπη" και Ευρώ ?

      Άρα καλώς ασχοληθήκαμε με το θέμα, με τον τρόπο που ασχοληθήκαμε. Θα μπορούσαμε και καλύτερα θα μου πεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τροφοδοτούμε την αντίδραση, όπως γράφεις.

      Το Έθνος κάνει την δουλειά του όπως πάντα, δηλαδή πολώνει το κλίμα μεταξύ "αριστεράς και δεξιάς", διαστρεβλώνοντας την ιστορία, μια ιστορία βεβαίως που ουδεμία σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, από την μια στέλνει τους αριστερούς που ενοχλούνται απο αυτά τα δημοσιεύματα, συστημένους στον Συνασπισμό ώστε να βγει "αριστερή" κυβέρνηση, και απο την άλλη συκοφαντεί μέσω της γνωστής σταλινολογίας, τον Σοσιαλισμό και στο βάθος το ΚΚΕ. 2 σε ένα.

      Διαγραφή
    7. Όχι, δεν ασχοληθήκατε "καλώς" με το όλο θέμα redfly κατ'εμέ, γιατί μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψατε/πιστεύετε ότι το πρόβλημα ήταν ένα μισοδιπλωμένο σφυροδρέπανο που θα "τρόμαζε" τις αγορές και όχι το όνομα της οργάνωσης που απλωνόταν φαρδύ-πλατύ και θα προκαλούσε αντιδράσεις στο μισό ΣΥΝ...

      Διαγραφή
  4. ..με κατι τέτοιους θυμάμαι τα λόγια του Χαρίλαου: "αριστερά της αριστεράς,είναι η δεξιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλέκα Παπαρήγα: Καταστροφική η λύση «έξω από το ευρώ» τώρα
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=279877
    Ένα χρόνο πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίο πολιτικό ρετάλι που θες να κάνεις και "κριτική".
      Μια γραμμή παρακάτω από το σημείο που θέλεις να προβάλεις λέει η Παπαρήγα:
      "...μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την Ε.Ε.".
      Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι πουθενά δεν εμπλέκει τις δικές της επιλογές, αλλά μιλά για τις επιλογές του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

      Εσύ διάβασε και ξαναδιάβασε αυτή την δήλωση, μπας και γραφτεί κάποια στιγμή στο άδειο σου κεφάλι: «Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός»

      Διαγραφή
  6. ΚΟΕ...WTF is this?

    Οι παλιοι α/συνεχαδες υπερσταλινικοι παπαρολογοι που μια χαρα τακιμιασαν με ατομα εντελως αντιθετου (υποτιθεται )προσανατολισμου προς χαρη της καρεκλας

    Αν βεβαια ξαφνου χαθει η εκλογικη δυναμη και οι εδρες τοτε ειτε ολη η ΚΟΕ ειτε η ΚΟΕ-(2,3'επιφανη' στελεχη της) θα ξαναρχισουν τον υπερεπαναστατικο βερμπαλισμο και θα προχωρουν σε διαφορα υπερουαου ενωτικα μετωπα της απολυτης επαναστασης παντα γυρω απο τον εαυτον τους

    Ισως ηπιο θλιβερη εξωκοινοβουλευτικη οργανωση που δηλωνει αριστερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλα μια φορά η Κ.Ο.Ε. απογοητεύει.Δεν αξίζει να έχει το Κομμουνιστική στο όνομά της.Στο βωμό του κοινοβουλευτισμού,για να εκλέξει 3 βουλευτές-και πιθανών παραπάνω στις ερχόμενες εκλογές-και να πάρει την κρατική επιχορήγηση που τόσο χρειάζεται λόγω οικονομικών της προβλημάτων,θυσιάζει όσα έλεγε και "πίστευε" μέχρι χτες και λέει και ευχαριστώ.Δεν αντιδράει στο "σοσιαλιστικό" συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη και έχει δεχτεί να παραδώσει την ταυτότητα της και τα κλειδιά της οργάνωσης στο όνομα της βουλευτικής καρέκλας,της πιθανής μεγιστοποίησης της οργάνωσης-μιας και θα ακούγεται περισσότερο-,της πολιτικής εξουσίας και των χρημάτων.Κρίμα τα παιδιά που συμμετέχουν εκεί και βυθίζονται στον οπορτουνισμό και το ρεφορμισμό με δικαιολογίες που είναι για γέλια...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν εχουμε ηγεσια βρε παιδια!!!!τωρα οι διανοιες στο τιμονι!!!κοε κ συριζα κ κκε μ-λ θα ειχαν γθνει σκονη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. red1917 . οταν ρωτησα καπιον του συριζα ...τι εγεινε με το σφυροδρεπανο τησ κοε μου ειπε οτι ...ηταν τεχνικο προβλημα !!!! βεβαια δεν μπορεσε να μου εξηγησει τη τεχνικο προβλημα εξαφανιζει τα ... σφυροδρεπανα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δλδ ανωνυμε των 3:08 η ροζα (παρολες τις παρεκλισεις) ηταν λιγη γιατι οι σοσ/τες πηραν φαλαγγι; το ισπανικο κομμουνιστικο κομμα ειχε "λιγους" ηγετες;
    δεν δρας σε γυαλα. τωρα, να εξαφανιστουν ολοι αυτοι, με καποιο μαγικο αλλα συναμα ομορφο τροπο, το συστημα τους δεν θα φιαξει καινουργιους;
    για τα μ-λ δεν το συζηταω, γιατι στηθηκαν με κατευθειαν χρηματοδοτηση απο την κινα και με καθοδηγητες κινεζους πραγματικους, οχι τον σημιτη, οσο για τους οπορτουνιστες αυτους τους δημιουργει το συστημα πανω στα στρωματα που εχουν την αυταπατη οτι μπορει να "ανεβουν" στα πλαισια ενος ανθρωπινου καπιταλισμου, βλ. ΕΒΕδες, μηχανικους κτλ
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως Modesto η κριτική σου για τα μ-λ δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από την κριτική που έκαναν στους "ξενόφερτους" κομμουνιστές κάποιοι παλιότερα.

      Διαγραφή
    2. Ετσι όπως το πάτε συντρόφια το "μαγαζί" μετά τις εκλογές σας βλέπω οσονούπω συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Στο μόνο που δεν θα τα βρούμε είναι στο ιδιοκτησιακό γιατί μας χωρίζει ταξικό χάος. Χύνετε πολύ μελάνι για το τίποτα. Η ΚΟΕ σαν συνιστώσα ήταν και είναι δεξιότερα της σημερινής πλειοψηφίας του ΣΥΝ!

      Διαγραφή
    3. ναι! με την διαφορα οτι το ΚΚΕ εχει οργανωτικη αυτοτελεια, δεν αρνηθηκε ποτε την συμμετοχη του στην διεθνη και οτι απο κοινου διαμορφωνε θεσεις, τις πιπες για τα ρουβλια δεν νομιζω πλεον να τις πιστευει κανεις,
      σε αντιθεση με τα μλ που παλιοτεροι θυμουνται και ονοματα των ακολουθων της πρεσβειας που συμμετειχαν σε συνεδριασεις και τελος παραδοχες της πρεσβειας. αν θες ονοματα μπορω να βρω αλλα θα με τσακισεις και δεν εχω χρονο.
      επισης αν θες να το δεις και αλλιως, τα ΚΚ μεσω και τις διεθνους/σ. βαρσοβιας, δουλευανε για ενα σκοπο, ενω τα διαφορα μ-λ κομματα ανα τον κοσμο, εναντια του και με σκοπο οχι τον κομμουνισμο αλλα τον καπιταλισμο.
      και στο αφγανισταν η ΣΕ βοηθησε το κινημα (οχι οσο θα επρεπε) και οι ΕΠΑ μετους ταλιμπαν, δεν αναιρει τπτ αυτο
      modesto

      Διαγραφή
    4. για το ΚΚΕ αναφερεσαι οτι θα γινει συνιστωσα; μυχιοι ποθοι φιλτατε, μαλλον εσεις στο τελος της "ιστοριας" θα εχετε την μοιρα του κερενσκυ
      Modesto

      Διαγραφή
    5. Δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια ιστορία modesto, όχι γιατί δεν με συμφέρει, αλλά γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει μια τέτοια αντιπαράθεση.

      Όμως το ότι ο Χρουστσωφ και ο Μπρέζνιεφ πάλευαν για τον σοσιαλισμό και ο Μάο για τον καπιταλισμό, αν μη τι άλλο, είναι μια ιδιότυπη ιστορική ερμηνεία. Αλήθεια, με τι συγκρίνεις την πολιτιστική επανάσταση και το μεγάλο άλμα προς τα μπρος;
      Με τις μεταρρυθμίσεις Κοσίγκιν;

      Διαγραφή
    6. το ηξερα οτι θα το πηγαινες εκει, για το συγκεκριμενο εχει απαντηθει στο 18ο, αλλα ακομα και τοτε που ελαχιστες φωνες καταλαβαιναν τι θα ερθει, τα στρατοπεδα ηταν συγκεκριμενα.
      για να στο πω και αλλιως, εγω αν εχω διαφωνιες για οτιδηποτε μεσα στο κομμα, θα το παλεψω μεσα. αν δω τελικα οτι αυτα που πιστευω με το που πηγαινει ειναι εκ διαμετρου αντιθετα τοτε θα φυγω. αλλα παλι δεν θα προσπαθω να φιαξω απεξω προγεφυρωματα για να ερθω με "πουστικο" τροπο πισω. αυτο κανει ενας κομμουνιστης.
      ειτε κατα μονας, ειτε σαν κομμα μεσα σε μια συλλογικοτητα αλλων κομματων. σε αυτα λοιπον τα πλαισια, η δραση των μ-λ και ολων των μαοικων (για να μην ξεχναμε και αλλα φυντανια που γιναν υπουργοι) ηταν προδοτικη και 5οφαλαγγιτικη.
      για την πολιτιστικη επανασταση εχω παρα πολλα να πω αλλα δεν ειναι της ωρας και του ποστ. για τα αλλα 2 ονοματα επαναλαμβανω για το 18ο.
      την ΕΣΣΔ θα την υπερασπιζομαι για οτι πετυχε και για οπου απετυχε, αναγνωριζοντας τα λαθη και τις στρεβλωσεις.
      ο μαο και οι επιγονοι του ομως, παρολο που εκαναν κριτικη δηθεν απο αγχος για την πορεια της οικοδομησης στην πραγματικοτητα χτυπαγαν απο πισω το σοσσιαλιστικο στρατοπεδο και με την εσωτερικη πολιτικη τους αλλα και με τα κονε με τους αμερικανους κτλ
      να δεις ολο αυτο τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει...
      Modesto

      Διαγραφή
    7. Καλά εντάξει, ο Μάο δούλευε για τον καπιταλισμό, αφού έτσι σου αρέσει καλύτερα. Το άλλο όμως θέλω να μου διευκρινήσεις.

      Λες ότι "τα ΚΚ μεσω του Συμφώνου της Βαρσοβιας, δουλευανε για ενα σκοπο".
      Ποιός ήταν αυτός ο σκοπός, μπορείς να μου πεις;

      Διαγραφή
    8. o μαο παντως δεν δουλευε για τον σοσ/σμο.
      τα κκ θεωρητικα, παρολη την διαπαλη που ειχαν στο εσωτερικο τους υποτιθεται οτι οικοδομουσαν. τις μεταριθμησεις που ανεφερες ποιο πανω, λαθος χοντρο δεν το συζηταω, αλλα δεν το εκαναν με σκοπο την ανατροπη, τουλαχιστον οχι στην αρχη.
      απο την αλλη ομως, ακομα και δικιο να εχεις στο που παει η ΕΣΣΔ, δεν κανεις συμμαχια με τον ταξικο αντιπαλο, για ποιο λογο; για να επικρατησει η δικια σου αποψη;
      μου θυμιζει την μεγαλη ταφρο του αστεριξ που η δεξια μερια του χωριου πηγε να συμμαχισει με τους ρωμαιους για να νικησει την αριστερη......ρε λες ο ουντερζο να ειχε γραψει για αυτο το σεναριο;;;;
      Modesto

      Διαγραφή
  11. Χαχα και όσο θυμάμαι ότι κάποτε η ΚΟΕ είχε αποκλείσει το ΚΚΕ μλ από μια διεθνή μλ σύσκεψη επειδή κάποτε είχε συνεργαστεί με το ΝΑΡ!!! χαχα καλώς ήρθατε στην ... κανονικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΕΔΡΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑ ΞΥΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ. Α! ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ......ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.